• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annenin hamileyken yediklerinin çoçuk üzerindeki tesirleri..

Assos

❤❤❤
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
2.900
1.586
698
45
Annenin hamileyken yediklerinin çoçuk üzerindeki tesirleri

Annenin hamilelik dönemindeki beslenme durumunun hatta çocuğun ahlak, zihin ve zekası üzerinde bile çok tesiri vardır. Zira çocuğun sinirleri ve beyni annenin yiyeceğinden meydana gelmektedir Her yemeğin kendine has bir eseri vardır. İslam da anne yiyeceğinin çocuğunun gelişmesinde etkili olduğu konusuna değinmiştir. Örneğin:

Peygamber efendimiz buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler."[38]

Başka bir yerde de buyuruyor ki: "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin."[39]

İmam Rıza (as) şöyle buyuruyor: "Ayva yemek akıl ve zekayı fazlalaştırır."[40]

Resulullah'tan (s.a.a) şöyle nakledilir: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur."[41

Daha detaylı bilgiye sahip arkadaşlarda bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim

Güzel bilgiler için teşekkürler... Ben normalde ayvayı pek yemem... Ama eşim elinde ayva peşimde dolaşıyor ye diye....

Güzel bilgiler için teşekkürler... Ben normalde ayvayı pek yemem... Ama eşim elinde ayva peşimde dolaşıyor ye diye....

canım mutlaka yemelisin.. çok faydalı.. bende pek sevmiyorumm ama mecburen yiyorumm hatta bazen bal döküp yiyorumm:)

teskkrlr cnm paylaşımın ıcın ayy ama sewmıorum aywayı:( bende duymustum kı hamıleyken aywa yersek bebgımızın porselen gıbı bır cıldı olurmus cok guzel olurmus ıste 3 ayda1 tane aywa yedım bende ama cok yemem lazım galıba:)

ayva ve hurmayı bende çok duydum ama ayvayı düzenli yemedim...boğazıma duruyor...hurmayıda son zamanlarda çok duyar oldum en kısa zamanda alıyorum 33 haftadayız ama olsun zararın neresinden dönersek kardır...
ayrıca beyin gelişimi için balık ve ceviz çok önemli kızlar..ben hergün 3-4 adet ceviz,birazda badem yerim
haftada 2 kere de balık yerim

Slm arkadaşlar, söylediklerinizi ilk kez duydum ve çok sevindim, ayvayı da hurmayı da kavunu da çok severim... Hemen kalkıp ayva yiyeceğim ;)))
Bi de bol bol ceviz fındık yiyorum. 1,5 ayda 2,5 kilo aldım, çok mu acaba. Fındık ceviz mi yaptı bu kiloları bana ;)

bence fındık ceviz yaomıştır günde 4-5 ceviz 2-3 fındık 2-3 badem ye.
ben sürekli ayva yiyodum denk gldi.hurmayı da bir iki tane ymişimdir.bu cennet hurması mı diğeri mi?

teskkrlr cnm paylaşımın ıcın ayy ama sewmıorum aywayı:( bende duymustum kı hamıleyken aywa yersek bebgımızın porselen gıbı bır cıldı olurmus cok guzel olurmus ıste 3 ayda1 tane aywa yedım bende ama cok yemem lazım galıba:)

ayva ve hurmayı bende çok duydum ama ayvayı düzenli yemedim...boğazıma duruyor...hurmayıda son zamanlarda çok duyar oldum en kısa zamanda alıyorum 33 haftadayız ama olsun zararın neresinden dönersek kardır...
ayrıca beyin gelişimi için balık ve ceviz çok önemli kızlar..ben hergün 3-4 adet ceviz,birazda badem yerim
haftada 2 kere de balık yerim

Slm arkadaşlar, söylediklerinizi ilk kez duydum ve çok sevindim, ayvayı da hurmayı da kavunu da çok severim... Hemen kalkıp ayva yiyeceğim ;)))
Bi de bol bol ceviz fındık yiyorum. 1,5 ayda 2,5 kilo aldım, çok mu acaba. Fındık ceviz mi yaptı bu kiloları bana ;)

bence fındık ceviz yaomıştır günde 4-5 ceviz 2-3 fındık 2-3 badem ye.
ben sürekli ayva yiyodum denk gldi.hurmayı da bir iki tane ymişimdir.bu cennet hurması mı diğeri mi?

rica ederim arkadaşlar.. bolbol yiyelimm bebişlerimiz sağlıklı olsunn..

bende hamileleğimin basından beri bilinçsizce ayva yiyorum aslında pek sevmezdim ama bulantılarımı bastırdığı için yiyordum şimdide severek yiyorum isabet olmus

ballı süt içiyormusunuz.. ve günde kaç bardak su içiyorsunuzz arkadaşlarr..

merhaba arkadaşlar bana doktorum kasıkağrılarımın geçmesi için bol su içmemi önerdi gerçektende işe yarıyo o yüzden günde 2 lt civarında içiyorum,sütüde yağsız yada laktozsuz içiyorum oda çok önemliymiş kızlar yoğurt ve süt hamilelikte çok önemliymiş ama mümkün olduğunca yağsız olduğu sürece

merhaba arkadaşlar bana doktorum kasıkağrılarımın geçmesi için bol su içmemi önerdi gerçektende işe yarıyo o yüzden günde 2 lt civarında içiyorum,sütüde yağsız yada laktozsuz içiyorum oda çok önemliymiş kızlar yoğurt ve süt hamilelikte çok önemliymiş ama mümkün olduğunca yağsız olduğu sürece

teşekkür ederim canımm.. bende bolbol su içiyorumm..bende normal süt içiyorumm...zaralımıkii..

benim abimin eşide hamileligi boyunca ayva yedi onun yerine benim midem bulandı.abartısız 200 kilo yemiştir.abim 10 kilo 5 kilo alıp balkona dolduruyordu.birde dardanel ton buzdolabı onların kutusuyla doluydu birde gunde 2 lt süt içerdi koliyle gelirdi eve .hamilelikte beslenme çok önemli.ben ondan sonra ayva sut balık görmek istemedim bir süre:)) sonuç 6 yaşında zeka seviyesi çok yüksek (testlerle onaylandı )uzun boylu biraz fazla bilmiş bir kız...

Kızlar balık yiyin bebeğinizim zeka gelişimi için ama taze balık yiyin bence konserveden ve balık yağından daha faydalı!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back
X