• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annenin ek gıda kabusu

Meshur bi avakafolu ,labnrli pankek var ,bu tip elinfe rahat tutacagi seyler denekyin,siz yiyin once yaninda ,israr teklif etmeyin ,ortada birakin ,merakini cezbeder zamanla tadar duzelir biberona corba koyun,meyve suyu koyun,ayran ,kefir koyun,kasik icin erken daha

Oğlum 8 aylık ama ek gıdaya başladığından beri birebir yedirdigimde sevmeyeceğim düşündüğüm şeyleri eline veriyorum kemirmesi için. Kereviz, pırasa vs. İlk başta surat eksitoyordu ama kemire kemire alışıyor. Sonra da yemeğini veriyorum reddetmiyor. Belki faydası olur.

Aynı sıkıntıları ben de yaşadım, benim de bebeğim şuan 10 aylık internette birçok tarif var çocuğumuza en iyisini yedirelim derken aç bırakıyoruz. Bazı bebekler zorlanıyor yiyemiyor ilk başlarda şahsen ben kabullendim benimki yeme işini beceremiyor sevmiyor çiğnemek istemiyora. O nedenle herşeyi mikserden geçip muhallebi formunda veriyorum. Artık tok yatıyor. Nasıl olsa çiğnemeyi birgün öğrenecek aç kalmasından iyidir. Sürekli bu şekilde yiyerek artık yemek yemekten korkmamaya başladı. Meyveli yoğurt, muhallebi, tarhana çorbası, mercimek çorbası vs. üst üste bu şekilde verdiğimde yemek yemeye tekrar başladı.

Valla işin sırrı kendini fazla kasmamakta. Ben hiç blw filan denemedim zorlamadım da, arkadaşlarım hep aaa nasıl blw yapmazsın deyip az kınamadı beni, ama işin sonunda bebeğim vakti geldiğinde kendi kendine yemeyi öğrendi yani, ilelebet sizin elinizden yiyecek değil nihayetinde elbet öğrenecek. Bir öğünde öyle birkaç çeşit yemek de denemedim, yiyorsa yer yemiyorsa da acıkınca illa yiyecek kosturmadim peşinde. Simdi 19 aylık olduk bizim şu anki sıkıntımız da akşam yemekleri, yemiyor çocuk. Ben de zorlamıyorum vallahi. Akşam yemeğinde tabağına bırakıyorum yemeğini kaşıkla oynaya oynaya arada es kaza denk gelir de ağzına götürürse yiyiyor o kadar. Yemekten bir saat geçince tekrar getiriyorum ağzına kaşığı götürdüğümde yiyiorsa bırakıyorum önüne bitiyor, yok yemiyorsa da uğraşmıyorum.
Cidden kastıkca daha çıkmaz bir hale giriyor işler. Zamana bırakın, arkanıza yaslanıp rahatlayın. Kimsenin çocuğu her öğün tıka basa yiyip obez olmuyor, çevremdeki tüm arkadaşlarım bu yeme konusunda sıkıntı yaşıyor, 3 yaşında olan ayrı 1 yaşında olan ayrı 9 aylık olan ayrı dertli. Nefes alıp ölmeyecek kadar yesin kafi 😆🤣🤣

Ek gıda konusunda iki çocuğumda iki ayrı uç noktayı yaşadım. Oğlum, inanılmaz iştahlı bir bebekti. 4 yaşında ve hala çok iştahlı, oğlum yeter artık daha fazla yemek yok, kalk sofradan dediğim bi çocuk. Kilolu da değil, boy kilo orantılı ama her ikisinde de persentilde yukarda. İri bir çocuk. 6 yaş kıvamında :)

Ben kızım da öyle olacak diye düşündüm, çünkü normali bu zannediyordum. Derken ek gıda zamanı geldi ve süpriiiiz :) ağzını asla açmayan ve devamlı öğüren bir bebek vardı karşımda! 10 aylık falandı sanırım ilk defa kasesindeki çorbayı bitirdiğinde.. Bayram etmiştim :)

Hiç bir zaman ne ikisini de yemek için zorlamadım. Aylarına uygun besinleri hazırladım, önlerine koydum ya da daha ufakken ben yedirdim ama hiç ısrar etmedim. Başka seçenek de vermedim ama sevdikleri yiyecekleri vermeye özen gösterdim.

Daha iki gün önce kahvaltıda yumurta yemek istemedi kızım, kalk o zaman içerde oyna diye indirim sofradan. Ağlamaya başladı. Burası yemek sofrası kızım, yiyeceksen gel dedim, geldi ve kallavi bir kahvaltı yaptı.

Yani diyeceğim o ki, zorlamayın. Aç olan yer. Kimse kendini açlıktan öldüremez. Siz ayına uygun besinler sunmaya devam edin, koyun önüne, mıncırsın. Yemese bile farklı dokular bile onu geliştirir. Soranlara da doğru söylemek zorunda değilsiniz :)

Ek gıda konusunda iki çocuğumda iki ayrı uç noktayı yaşadım. Oğlum, inanılmaz iştahlı bir bebekti. 4 yaşında ve hala çok iştahlı, oğlum yeter artık daha fazla yemek yok, kalk sofradan dediğim bi çocuk. Kilolu da değil, boy kilo orantılı ama her ikisinde de persentilde yukarda. İri bir çocuk. 6 yaş kıvamında :)

Ben kızım da öyle olacak diye düşündüm, çünkü normali bu zannediyordum. Derken ek gıda zamanı geldi ve süpriiiiz :) ağzını asla açmayan ve devamlı öğüren bir bebek vardı karşımda! 10 aylık falandı sanırım ilk defa kasesindeki çorbayı bitirdiğinde.. Bayram etmiştim :)

Hiç bir zaman ne ikisini de yemek için zorlamadım. Aylarına uygun besinleri hazırladım, önlerine koydum ya da daha ufakken ben yedirdim ama hiç ısrar etmedim. Başka seçenek de vermedim ama sevdikleri yiyecekleri vermeye özen gösterdim.

Daha iki gün önce kahvaltıda yumurta yemek istemedi kızım, kalk o zaman içerde oyna diye indirim sofradan. Ağlamaya başladı. Burası yemek sofrası kızım, yiyeceksen gel dedim, geldi ve kallavi bir kahvaltı yaptı.

Yani diyeceğim o ki, zorlamayın. Aç olan yer. Kimse kendini açlıktan öldüremez. Siz ayına uygun besinler sunmaya devam edin, koyun önüne, mıncırsın. Yemese bile farklı dokular bile onu geliştirir. Soranlara da doğru söylemek zorunda değilsiniz :)
Bebeğim mamayla besleniyo. O konuda çok iradesizim hazırladığım yemeği yemediğinde gönlüm el vermiyo hemen mamasınu hazırlıyorum acaba yapmamalı mıyım öyle. Yemeği yemesini mi beklemeliyim

Bebeğim mamayla besleniyo. O konuda çok iradesizim hazırladığım yemeği yemediğinde gönlüm el vermiyo hemen mamasınu hazırlıyorum acaba yapmamalı mıyım öyle. Yemeği yemesini mi beklemeliyim
1 yasa kadar anne sutu yoksa mamadir bebegin ana besini. Ve adi ustunde, ek gida, doyumluk yeme zamani degil daha :) alisma sureci oyle dusunun.

Mama ve yemek saatlerini iyi kotu duzenlemissinizdir. Dolayisiyla ek gida zamani ek gida, mama zamaninda mama. Yani yemediyse normalde mamasini saat kacta icecektiyse o zaman verin, daha erken degil. Mesela benimkilerin duzeni asagi yukari soyleydi:

Sabah 7 uyanis ve anne sutu
Saat 9 gibi kahvalti
Saat 10.30 gibi anne sutu ve uyku
Uyanista ogle yemegi
Ogle yemeginden 2 saat sonra anne sutu
Arada ellerinde meyve..elma gibi..
Emmek isterlerse memeye devam ama 5ten sonra genelde emzirmemeye ozen gosterirdim
Aksam yemegi
Meme ve uyku

Bu yemeklerde oglumun masallahi vardi ama kizim kahvaltida yarim ya da ceyrek yumurta, biraz peynir yerdi. Bazen de hic yemezdi.
Oglen yemegi ve aksam yemegi 3-4 kasik filan..

Bebeginiz 10 aylik daha. Dedigim gibi ana besini mama. Bu donem ek gidayi doyumluk degil, deneme suresi gibi degerlendirin.

Back