- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.603
- 398
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bebeğim mamayla besleniyo. O konuda çok iradesizim hazırladığım yemeği yemediğinde gönlüm el vermiyo hemen mamasınu hazırlıyorum acaba yapmamalı mıyım öyle. Yemeği yemesini mi beklemeliyimEk gıda konusunda iki çocuğumda iki ayrı uç noktayı yaşadım. Oğlum, inanılmaz iştahlı bir bebekti. 4 yaşında ve hala çok iştahlı, oğlum yeter artık daha fazla yemek yok, kalk sofradan dediğim bi çocuk. Kilolu da değil, boy kilo orantılı ama her ikisinde de persentilde yukarda. İri bir çocuk. 6 yaş kıvamında :)
Ben kızım da öyle olacak diye düşündüm, çünkü normali bu zannediyordum. Derken ek gıda zamanı geldi ve süpriiiiz :) ağzını asla açmayan ve devamlı öğüren bir bebek vardı karşımda! 10 aylık falandı sanırım ilk defa kasesindeki çorbayı bitirdiğinde.. Bayram etmiştim :)
Hiç bir zaman ne ikisini de yemek için zorlamadım. Aylarına uygun besinleri hazırladım, önlerine koydum ya da daha ufakken ben yedirdim ama hiç ısrar etmedim. Başka seçenek de vermedim ama sevdikleri yiyecekleri vermeye özen gösterdim.
Daha iki gün önce kahvaltıda yumurta yemek istemedi kızım, kalk o zaman içerde oyna diye indirim sofradan. Ağlamaya başladı. Burası yemek sofrası kızım, yiyeceksen gel dedim, geldi ve kallavi bir kahvaltı yaptı.
Yani diyeceğim o ki, zorlamayın. Aç olan yer. Kimse kendini açlıktan öldüremez. Siz ayına uygun besinler sunmaya devam edin, koyun önüne, mıncırsın. Yemese bile farklı dokular bile onu geliştirir. Soranlara da doğru söylemek zorunda değilsiniz :)
1 yasa kadar anne sutu yoksa mamadir bebegin ana besini. Ve adi ustunde, ek gida, doyumluk yeme zamani degil daha :) alisma sureci oyle dusunun.Bebeğim mamayla besleniyo. O konuda çok iradesizim hazırladığım yemeği yemediğinde gönlüm el vermiyo hemen mamasınu hazırlıyorum acaba yapmamalı mıyım öyle. Yemeği yemesini mi beklemeliyim