• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle babam gecinemiyor artik

hayatisir1234

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
583
145
33
Inanin bu durumu baslarda hic ciddiye almazdim fakat son bir haftadir artik dayanilmaz bir hal aldi annemle babamin catismalari..

ben 23 yasindayim ailenin en kücügüyüm annemle babam en cok beni sever.. babam 63 annem 61 yasinda.

Bende suan ogretmenlik sinavina hazirlandigim icin sürekli evdeyim ve hergün catisma var. babam erken emekli oldugu icin evde ve annem hasta ve bazen halsiz oldugundan dolayi babam yapiyor bazen evin islerini ama severek yapiyor. Annem zamaninda cok cekmis babamdan. Hayatini hic yasayamamis olacak ki bugünlerde iyice depresyona girdi gibi bisey oldu. Annem cok güclü bir kadin babamin gurbet yolunu 7 sene beklemis köyde zamaninda. dayak yemis haksizlik gormus fakirlik görmüs oysa baba evinew zenginken. herneyse yanj artik bende bir yetiskin olarak cok iyi anlayabiliyorum kendisini. Zorla evlendirildigi icin babami pek sevmiyor hayatimi mahfetti diyor. Babamda gercekten dayanilacak gibi bir insan degil. Herseye hemen küfür eder akliyla hareket etmeyen ailesine calismaktan baska hicbirsey vermeyen bir insan..

artik son dönemlerde cok fena tartisiyorlar. Annem her ne kadar komik olsa da seytan diyor sürekli hatta suan ben gülüyorum ama odadan tartisma sesleri geliyor... herneyse benimde psikolojim bozuldu galiba :D aglamakla güldügüm bir oldu.. sosyal hayatlari hic yok.. bir köye gittiklerinde üzerlerine can geliyor moralleri yerine geliyor burda pek es dost olmadigi icin sosyalde olmadiklari icin sürekli evde ve tv basindalar.. artik edemedim annemi gecen gezmeye götürdüm restorana götürdüm bu seferde yemegi begenmedi.. herneyse dedim bugünde gel dolasalik alisverise cikalim dedim basta hayir fln diyor sonra kabul ediyor.. Bu arada ölümü son zamanlarda düsündügüm icin ikisine de kiyamiyorum cok üzülüyorum bos yasadiklari icin.. cok kötü bir durum bu cahillik.. Bos yere birbirlerini kiriyorlar artik ben dayanamiyorum napcamida sasirdim morallere ihtiyaclari var ama gezdirmekten baska birsey yapamiyorum es dost da edinemiyorlar .. napim yada nolcak durumlari yardimci olursaniz cok sevinirim.. Allah razi olsun..

aslında dışarı çıksalar gezseler iyi gelir beraber, eş dost olsa sorunları bu aslında, babanda zaman geçiricek bir iş yapsa, kârı olmasa da sırf zaman geçirmek için

Inanin bu durumu baslarda hic ciddiye almazdim fakat son bir haftadir artik dayanilmaz bir hal aldi annemle babamin catismalari..

ben 23 yasindayim ailenin en kücügüyüm annemle babam en cok beni sever.. babam 63 annem 61 yasinda.

Bende suan ogretmenlik sinavina hazirlandigim icin sürekli evdeyim ve hergün catisma var. babam erken emekli oldugu icin evde ve annem hasta ve bazen halsiz oldugundan dolayi babam yapiyor bazen evin islerini ama severek yapiyor. Annem zamaninda cok cekmis babamdan. Hayatini hic yasayamamis olacak ki bugünlerde iyice depresyona girdi gibi bisey oldu. Annem cok güclü bir kadin babamin gurbet yolunu 7 sene beklemis köyde zamaninda. dayak yemis haksizlik gormus fakirlik görmüs oysa baba evinew zenginken. herneyse yanj artik bende bir yetiskin olarak cok iyi anlayabiliyorum kendisini. Zorla evlendirildigi icin babami pek sevmiyor hayatimi mahfetti diyor. Babamda gercekten dayanilacak gibi bir insan degil. Herseye hemen küfür eder akliyla hareket etmeyen ailesine calismaktan baska hicbirsey vermeyen bir insan..

artik son dönemlerde cok fena tartisiyorlar. Annem her ne kadar komik olsa da seytan diyor sürekli hatta suan ben gülüyorum ama odadan tartisma sesleri geliyor... herneyse benimde psikolojim bozuldu galiba :KK70: aglamakla güldügüm bir oldu.. sosyal hayatlari hic yok.. bir köye gittiklerinde üzerlerine can geliyor moralleri yerine geliyor burda pek es dost olmadigi icin sosyalde olmadiklari icin sürekli evde ve tv basindalar.. artik edemedim annemi gecen gezmeye götürdüm restorana götürdüm bu seferde yemegi begenmedi.. herneyse dedim bugünde gel dolasalik alisverise cikalim dedim basta hayir fln diyor sonra kabul ediyor.. Bu arada ölümü son zamanlarda düsündügüm icin ikisine de kiyamiyorum cok üzülüyorum bos yasadiklari icin.. cok kötü bir durum bu cahillik.. Bos yere birbirlerini kiriyorlar artik ben dayanamiyorum napcamida sasirdim morallere ihtiyaclari var ama gezdirmekten baska birsey yapamiyorum es dost da edinemiyorlar .. napim yada nolcak durumlari yardimci olursaniz cok sevinirim.. Allah razi olsun..

valla o yasta gecınenler yok galıbakı kımse sorsam aynı .:KK22:...annelerımızın yas gectıkçe dıllerıne vuruyor babalarımızın genclıkte kendılerıne cektırdıklerı gunlerın ıntıkamını alıyorlar sankı bır nevı....babalarda degısmıyo hep aynılar....bızımkınlerdede durum aynı ....pek gecındıklerı soylenemez...anneler gecmısı unutmuyor yaslandıkça daha dıllerıne vuruyor benım tespitim bu
çok kafaya takma derslerıne odaklan....

valla o yasta gecınenler yok galıbakı kımse sorsam aynı .:KK22:...annelerımızın yas gectıkçe dıllerıne vuruyor babalarımızın genclıkte kendılerıne cektırdıklerı gunlerın ıntıkamını alıyorlar sankı bır nevı....babalarda degısmıyo hep aynılar....bızımkınlerdede durum aynı ....pek gecındıklerı soylenemez...anneler gecmısı unutmuyor yaslandıkça daha dıllerıne vuruyor benım tespitim bu
çok kafaya takma derslerıne odaklan....
aynen harfiyen katiliyorum dediginize.. gercekten öyle zamaninda cekip suan acisini cikariyolar ama cok kötü bir durum ya

Canım KPSS ye hazırlanıyorsun, Eriksonun kişilik kuramının son evresini bilirsin: Benlik bütünlüğüne karşı umutsuzluk.
60 yaş üste insanlar genellikle bu dönemde geçmiş odaklı yaşar ve geçmişte yaptıkları hataları fazlasıyla umursayıp kendilerini mutsuz ederler, tıpkı annen gibi.
Annemle babam da sık tartışır, ben genellikle hakem olurum, birbirlerini yanlış anladıkları yerde müdahale edip asıl söylemek istediklerini ve niytelerini anlatmaya çalışırım. Çok sinirli olan babam da dahi işe yarıyor.
Birkaç kez de anneme "boşanın o zaman" diye kızmışlığım vardır, öyle deyince de "aa yuvam yıkılsın istiyor" tarzı tepkiler verip daha çabuk toparlanıyor, ters psikoloji işte.
Hazır sınava da hazırlanıyorken öğrendiklerini yaşama uyarla :)

Canım KPSS ye hazırlanıyorsun, Eriksonun kişilik kuramının son evresini bilirsin: Benlik bütünlüğüne karşı umutsuzluk.
60 yaş üste insanlar genellikle bu dönemde geçmiş odaklı yaşar ve geçmişte yaptıkları hataları fazlasıyla umursayıp kendilerini mutsuz ederler, tıpkı annen gibi.
Annemle babam da sık tartışır, ben genellikle hakem olurum, birbirlerini yanlış anladıkları yerde müdahale edip asıl söylemek istediklerini ve niytelerini anlatmaya çalışırım. Çok sinirli olan babam da dahi işe yarıyor.
Birkaç kez de anneme "boşanın o zaman" diye kızmışlığım vardır, öyle deyince de "aa yuvam yıkılsın istiyor" tarzı tepkiler verip daha çabuk toparlanıyor, ters psikoloji işte.
Hazır sınava da hazırlanıyorken öğrendiklerini yaşama uyarla :)
Canim benim yaa cok tesekkür ederim cok haklisin.. Yurt disinda oldugumu unutmusum belirtmeye o yüzden kpps ye hazirlanmiyorum ama eriksonun psikoloji evrelerini cok iiyi biliyorum vallahi hatirlattigin icin cok tesekkür ederim:)

Seni cok iyi anliyorum benim annem babam oldum olasi gecinemiyorlar annem babamdan cok cektigi icin depresyon tedavisi goruyor babam kendi havasinda umrunda bile degil
Boyle biri oldugunu bilsem asla evlenmezdim keske gencken bosansaydim falan diyo kendimi onun yerine koyuyorum gercekten cok zor
Bu yasananlar en Cok bizleri etkiliyor
Kucuk oglum var hep ya bizde boyle olursak diyorum korku yasiyorum
Hep ozeniyorum iyi ailelere anne babasi birbirine hala asik iki arkadas gibi olanlara

Seni cok iyi anliyorum benim annem babam oldum olasi gecinemiyorlar annem babamdan cok cektigi icin depresyon tedavisi goruyor babam kendi havasinda umrunda bile degil
Boyle biri oldugunu bilsem asla evlenmezdim keske gencken bosansaydim falan diyo kendimi onun yerine koyuyorum gercekten cok zor
Bu yasananlar en Cok bizleri etkiliyor
Kucuk oglum var hep ya bizde boyle olursak diyorum korku yasiyorum
Hep ozeniyorum iyi ailelere anne babasi birbirine hala asik iki arkadas gibi olanlara
ay canim benim Allah bagislasin oglunu. oyle düsunme ki dusunduklerin gizli duan oluyormus maazAllah kendi elinde bal guzel bir aile olmak Allah mesud eylesin

Back