• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yürüyememe problemi

Bir Eylul Aksami

Guru
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.248
24.359
348
28
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Annem 5-6 senedir bacaklarından rahatsız. 5 dk yürüse inanılmaz bir acı oluyor bacaklarında. Ayakta de pek duramıyor. Doktora gitmiştik ftr ile tedavi önerdi. Düzenli gittik ama hiçbir işe yaramadı. Kas dokusunda yırtılma varmış menisküs ameliyatı gerekiyormuş. Sizce bu ameliyatların yaklaşık fiyatı ne kadardır özel hastanelerde? Adanada yaşıyoruz bu arada.

Anneme gel bir muayene ol fiyat söylesin doktor diyorum. Yok pahalı bişeyse boşuna muayene olmam diyip inatlaşıyor. Lütfen yardım edin bilenler yazsın kaç para olur bu ameliyat :(

Öncelikle geçmiş olsun.
Sosyal güvenceniz yok mu?
Fiyatlar degişkendir her hastane aynı fiyatı vermez

Maddiyat zorlugunuz var ise mutlaka size yardım edecek yakınınız ilçe valiligi ile çözüm bulabilirsiniz

Meniskus ciddi saglık sorunudur

Sgk mız var ama devlette çok sıra beklenir mi acaba ameliyat konusunda. Bir de ya devlet hastanesi baştan savma yaparsa diye korkuyoruz geri dönüşü yok çünkü

Aynısı annemde var. Ivır zıvır tedavilerle sadece vakit kaybetti ve hastalığı ilerledi. Şimdi aynı dizden üçüncü ameliyatı olalı birkaç sene geçti ama ağrı hala var. Eskiye göre daha iyi ama tam bir iyileşme beklemeyin. Bir de kilosu varsa iyileşmeyi aklından bile geçirmesin zaten. Annem yemek yemeyi seven biri olduğu için de pek tedaviden cevap alamadı. Kilosu az insanlar bu konuda daha avantajlı.

Benimde anneciğim aynı durumda ve sıvısı bitmiş dediler iğne yaptılar fayda vermedi şimdi araştırma yapıyoruz ne yapılsa daha iyi olur diye

Özel hastaneleri bilmiyorum ama adanada ortopedik tedaviler için üniversite hastanesinin iyi olduğunu biliyorum.

Aynısı annemde var. Ivır zıvır tedavilerle sadece vakit kaybetti ve hastalığı ilerledi. Şimdi aynı dizden üçüncü ameliyatı olalı birkaç sene geçti ama ağrı hala var. Eskiye göre daha iyi ama tam bir iyileşme beklemeyin. Bir de kilosu varsa iyileşmeyi aklından bile geçirmesin zaten. Annem yemek yemeyi seven biri olduğu için de pek tedaviden cevap alamadı. Kilosu az insanlar bu konuda daha avantajlı.

Sizin ameliyatın her birinin fiyatı ne kadardı yaklaşık

meniskus yırtılmalarında prp yada hacamat tedavide olumlu sonuç vermez bi süre ağrı dindirir o kadar ameliyat şart yırtılma veya kopmada devlette de iyi doktor araştırırsanız devlette de olabilir

Ah şu maddiyat. Kadıncağız yürüyemiyor ama yine de pahalıysa olmam diyor. Bu kadar fedakarlık fazla ne yapıp edin götürürsünuz inşallah. Devlet hastanesinde sigorta karşılar diye düşünüyorum

Yani paraniz yoksa yaptirmayacak misiniz? Devlet hastanesinde de ucretsiz yaptirabilirsiniz en kotu.
Bakin, Google'a Adana ortopedist tavsiye yazacaksiniz, cikan doktorlarin oldugu ozel hastanelere telefon acip fiyat soracaksiniz. Ya da 100-200tl verip muayene gideceksiniz, orda bir fiyat alacaksiniz. Kadincagiz yuruyemiyor diyorsunuz, cok mu zor elinize bir telefon alip arastrima yapmak? Haydi bunu da gectim, biraz odeme yapinca hocaya muayene olabiliyorsunuz devlet hastanesinde.

Yani paraniz yoksa yaptirmayacak misiniz? Devlet hastanesinde de ucretsiz yaptirabilirsiniz en kotu.
Bakin, Google'a Adana ortopedist tavsiye yazacaksiniz, cikan doktorlarin oldugu ozel hastanelere telefon acip fiyat soracaksiniz. Ya da 100-200tl verip muayene gideceksiniz, orda bir fiyat alacaksiniz. Kadincagiz yuruyemiyor diyorsunuz, cok mu zor elinize bir telefon alip arastrima yapmak? Haydi bunu da gectim, biraz odeme yapinca hocaya muayene olabiliyorsunuz devlet hastanesinde.

Bu arada devlet hastanesindeki doktorlar özel hastanedekilerden çok daha deneyimli. Eğer tercih şansım olursa özeli değil devleti seçerdim.

Adana Balcalı hastanesinde Süleyman Özbek var. Gerçekten başarılı bir doktor. Ben hatay'da yaşıyorum, buradan giden çok tanıdığım var. Kendi özel muayenehanesi de var ama en son giden yakınım 500 tl vermiş. Araştırın bu doktoru derim. Geçmiş olsun.

Bu arada devlet hastanesindeki doktorlar özel hastanedekilerden çok daha deneyimli. Eğer tercih şansım olursa özeli değil devleti seçerdim.

Devlet hastanesindeki doktorlar gerçekten çok çok iyi oluyor, inanılmaz klinik tecrübeleri oluyor. Gayet güzel ameliyat ediyorlar.

Canım balcali ya gidin dicem ama rezalet çekersiniz ordan oraya. Havalar da baya sıcak ama en iyi teshisi de tedaviyi de orada uygularlar . Bir de bu alana hangi doktor bakiyor bilmiyorum ama cok ünlü nörolog var orda ama suan sanirim acibadem e gecmis muaynesi 400 TL istersen ozelden ismini vereyim
En iyisi balcaliya gidin.
Belki ameliyat şifa olacaktır. Rabbim şifa versin inşallah.

Menisküs ameliyatı çok kolay 20 dakikalık bir operasyon. Gece hastanede bile tutmuyorlar çoğu zaman. O kadar endişe edecek, iyi doktor arayacak bir durum değil. Maddi durum elvermiyorsa gidin devlet hastanesine. Geciktirmek hastalığın ilerlemesine ve operasyonun zorlaşmasına sebep olur.

Annem 4 yıl önce diz kapağı protezi operasyonu geçirdi. Menisküsten çok daha zor bir operasyon. İki dizinden birden oldu özel hastanede. O zaman 750 lira fark ödemiştik. Şimdi hiç ağrısı sızısı yok, gayet rahat yürüyor, bizimle çarşı pazar bile geziyor.

Back