annemin tuhaf halleri

babelisk

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
257
1
296
Bursa
iyi akşamlar kızlar
bu benim ilk konum. bu gün canım çok sıkkın birilerine anlatmak istedim.
bir çoğunuza saçma gelecek eminim . benim problemim annemle. aslında öle aman aman problem yaşamayız ama bu gün tavrı çok canımı sıktı. neyse konuya geleyim.
ben 4 sene evvel saçlarımı açtırarak sarıya boyattım bi süre kullandım sonra sıkıldım bi iki kere kahve denedim baktım akıyo siyaha boyattım sonrada kendi haline bıraktım. sonrasında çok kilo aldığım için kendime bakmayı istemez olmuştum bu 4 senem tam anlamıyla aynalara küs geçti. şimdi kabuğumdan çıkmaya karar verdiğim zaman anneme sürekli kendimi değiştirmek istiyorum diyorum ama o hiç bişeye izin vermiyo
önce dedim burnumumu deldirsem ay onun modası geçti dedi
saçlarımı kestireyim dedim sana yakışmaz dedi
hafta sonu alışverişe gittik elbise alayım dedim o bacaklarlamı dedi topuklu ayakkabı dedim dengede duramazsın sen dedi
en son beğendiğim gömleğe ömrümde daha çirkin bişey görmedim dedi
dün akşamda dedimki bari açtırayım ama bu sefer dibine gelmesin krepe balyaj yaptırayım neyse onada bi sürü bahane saydı ama babamda olur falan diyince tamam yarın kuaföre sorarız dedi.neyse bugün kuaföre gittik adama anlatıyorum şöle kumral tonlarda falan diye yok olmaz o kadar açık bi iki ton açığı yeter dedi. kuaför saçlarını aç boyuna bakayım dedi açtım adamla aramda en az 2 metre mesafe var adam o mesafeden saçında boya var bu boya akıtmadan olmaz dedi. annem bi panik yok saçında boya yok aktı o baya kaç yıldır tutar dedi.
okadar sinirim bozulduki yok istemiyorum dedim çıktım kuaförden. ve annemin tavrına hakkaten bi anlam veremedim. içimden bi an benim güzel olmamı istemiyo mu acaba diye geçti
fikirlerinizi söylerseniz sevinirim kızlar bu arada annemde gayet hoş bi hanım 50 yaşında ama hala 40 bile göstermiyo kendine biraz daha baksa ortalığı kasar kavurur ama makyaj sevmez saçlarını sadece doğal rengine boyatır acaba o yüzden mi benimde bişey yapmamı istemiyor?
ama artık bende alımlı bakımlı olmak istiyorum. diyete başlıcam bayram sonrası bişeyler yapmam lazım sanki her geçen gün kendime güvenimi biraz daha kaybediyorum bende istiyorumki azcıkta olsa apalak topalak yavrum diyen bi anne . bu söylediklerinin hepsi doğru olsa bile böyle söylenir mi
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Anneler hep annedir. Az biraz huysuz olmaları normaldir. Her konuda fikir almak, alışverişe onunla gitmek, azıcık saç rengi değişikliği için anne-baba izni almak ya da kuaföre annenle gitmek zorunda değilsin bence. Benim annem de değişikliklerden hoşlanmaz. Ben de her konuda onay almamayı öğrendim.:50:

hala öğrenci ve maddi olarak ona bağımlı olunca mecbur fikir alınıyor. bazen babamdan direk para alıp alışverişe gidiyorum o zamanda saolsun burnumdan getiriyo. yok ne gereksiz şey varsa alıyomuşum. aldıklarım beş para etmezmiş. saçma sapan 2 liralık oje için bile 2 saat konuşabiliyo. gerçekten yiyip bitiriyo beni

PEk öyle karşı gelip laf yetiştirme, kalbini kırma kadıncağızın. 'Hı hı- peki- tamam' de, gönlünü al ama yine beğendiğin şeyi yap o zaman. :) Çok tartışmamaya çalış.
Anneler öyledir, aldırma tatlım. Yazdıklarını okurken kimi zaman 'aa, sanki benim annem' dediğim oldu. Şeker gibidir annem. Sen de pek takma...

keşke takmayabilsem yada en azından annemin neden böyle olduğunu ne yapmaya çalıştığını anlayabilsem

bende bekarken annemle zevklerimiz hiç uymazdı :)
ben bi kıyafet alacak olsam bunu mu beğendin iğrenç bence der bütün moralimi bozardı :)
oturuşumdan kalkışıma, yediğime yemediğime gittiğim yere izlediğim diziye varıncaya kadar hep eleştirir dururdu :)
kısacası benimle alakalı olan herşeye muhalefetti anlayacağın :)
o zamanlar bende senin gibi çok strese girerdim, ama inan şimdi bu tür şeyler o kadar basit kalıyor ki..keşke tüm dersin bu olsun canım....inan hayatta daha neler göreceksin yaşayacaksın, ve ilerde tıpkı benim gibi annenle olan bu durumuna gülüp geçeceksin, ve hatta kendine kızacaksın bile bunu mu dert etmişim diye :):1:

canım bi kere senin annenle alışverişinden tut kuaföre gitmen çok yanlış.. sen kendin git kendin al gel istediğin şeyi.. şahsen ben öyle yapıyorum alısverişlerimi. ya kardeşimle giderim yada tek.. annemle gitmem yani.sende öyle yap canım çocuk değilsin heryere anneni götürüyorsun.. hem bak öyle özgüveninde bozulur kendine güvenin olmaz canım..

değişime illa karar verdiysen saçını boşver önce zayıfla cok kilon varsa ne saç ne makyaj anlamsız oluyor önce hedefin spor ve diyet olsun sonra zayflayınca saça bakım yeni elbiseler alırısn...annen bence korumacı hepsi bu sanmıyorum senin güzel olmanı ister tabi ki niye istemesin..

Daha önce saç rengini çok değiştirmişsin ve hepsinde pişman olmuşsun.
Belki annen o yüzden saçında büyük bir değişiklik yapmanı istemiyordur.

Burnunu deldirmen de aynı şekilde istemediği ve pişman olacağını düşündüğü için olabilir.

Giyim konusunda bir şey diyemem,belki hakikaten beğenmemiştir.

Bence saç konusunda içine sinecek bir model veya renge karar verip ona göre kararlı davran.

iyi akşamlar kızlar
bu benim ilk konum. bu gün canım çok sıkkın birilerine anlatmak istedim.
bir çoğunuza saçma gelecek eminim . benim problemim annemle. aslında öle aman aman problem yaşamayız ama bu gün tavrı çok canımı sıktı. neyse konuya geleyim.
ben 4 sene evvel saçlarımı açtırarak sarıya boyattım bi süre kullandım sonra sıkıldım bi iki kere kahve denedim baktım akıyo siyaha boyattım sonrada kendi haline bıraktım. sonrasında çok kilo aldığım için kendime bakmayı istemez olmuştum bu 4 senem tam anlamıyla aynalara küs geçti. şimdi kabuğumdan çıkmaya karar verdiğim zaman anneme sürekli kendimi değiştirmek istiyorum diyorum ama o hiç bişeye izin vermiyo
önce dedim burnumumu deldirsem ay onun modası geçti dedi
saçlarımı kestireyim dedim sana yakışmaz dedi
hafta sonu alışverişe gittik elbise alayım dedim o bacaklarlamı dedi topuklu ayakkabı dedim dengede duramazsın sen dedi
en son beğendiğim gömleğe ömrümde daha çirkin bişey görmedim dedi
dün akşamda dedimki bari açtırayım ama bu sefer dibine gelmesin krepe balyaj yaptırayım neyse onada bi sürü bahane saydı ama babamda olur falan diyince tamam yarın kuaföre sorarız dedi.neyse bugün kuaföre gittik adama anlatıyorum şöle kumral tonlarda falan diye yok olmaz o kadar açık bi iki ton açığı yeter dedi. kuaför saçlarını aç boyuna bakayım dedi açtım adamla aramda en az 2 metre mesafe var adam o mesafeden saçında boya var bu boya akıtmadan olmaz dedi. annem bi panik yok saçında boya yok aktı o baya kaç yıldır tutar dedi.
okadar sinirim bozulduki yok istemiyorum dedim çıktım kuaförden. ve annemin tavrına hakkaten bi anlam veremedim. içimden bi an benim güzel olmamı istemiyo mu acaba diye geçti
fikirlerinizi söylerseniz sevinirim kızlar bu arada annemde gayet hoş bi hanım 50 yaşında ama hala 40 bile göstermiyo kendine biraz daha baksa ortalığı kasar kavurur ama makyaj sevmez saçlarını sadece doğal rengine boyatır acaba o yüzden mi benimde bişey yapmamı istemiyor?
ama artık bende alımlı bakımlı olmak istiyorum. diyete başlıcam bayram sonrası bişeyler yapmam lazım sanki her geçen gün kendime güvenimi biraz daha kaybediyorum bende istiyorumki azcıkta olsa apalak topalak yavrum diyen bi anne . bu söylediklerinin hepsi doğru olsa bile böyle söylenir mi
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Bazen anneler gerçekten fazlasından çok karışıyor ama genelde tabiki iyiliğini istediği için.
Herşeyin doğalindan yanalar. Kıyafet konusunda ise, herkesin farklı sevkleri vardır bu yüzden annene değil, sen kendini nasıl mutlu hisedeceksen öğle giyincanim:) benim annemde hemen hemen senin annen gibiydi, o yüzden kendi kafama göre takılırdim genelde:)

değişime illa karar verdiysen saçını boşver önce zayıfla cok kilon varsa ne saç ne makyaj anlamsız oluyor önce hedefin spor ve diyet olsun sonra zayflayınca saça bakım yeni elbiseler alırısn...annen bence korumacı hepsi bu sanmıyorum senin güzel olmanı ister tabi ki niye istemesin..
siz cidden bazen nasıl yorum yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
her anne kız bir zaman öyle dönemden geçer bende bazen anlaşamıyorum ama tatlıya bağlanır hem anneler bir tanedir

Back