Anneniz çok zor biri. Hırsı yüzünden kaç eve zarar vermiş.
Ama bence sülalede sıkıntı var. Küpe zaten hatıra olarak saklanmayacakmış.
Bozdurulup mezar taşı yaptıracağız demişler anladığım kadarıyla.
Hadi anneniz ufacık küpeyi kendisine kâr saydı, diğerleri neden bu kadar küpe küpe diye peşine düştü.
O ona tenezzül ediyorsa yazıklar olsun der geçersin.
Bir mezar taşını onca insan yaptıramayacak mı?
Büyük teyze azıcık ara bulmak istese, idare etme niyeti olsa sizin her yaptığınızı annenize yetiştirmezdi.
Oda mikser gibi karıştırmayı seven biri demek.
Bir üye sizde neden annenizin gözüne sokar gibi teyzenize gittiniz, öncelik aileniz demiş.
E anne kendi kök ailesini öncelik yapmış mı?
Öz be öz babasını, kardeşini, kendi doğurduğu çocuğu bile tek kalemde silmiş.
Böyle anneye neyin önceliği?
Hak olan, doğru olan birdir. Evladım, annem, kocam kim olursa olsun, haksızsa söylerim yanlışını.
Haklının değilde en yakın olan yanında olmak çıkarcılıktır bana göre, duruşu olmayan kişilik özelliğidir.
Eşinizin ailenizle görüşme yasağına gelince. Bence bunu kabul etmeyin.
Eğer şimdi kabul ederseniz sinirler yatıştığında, özürler dilendiğinde, bir bayram ziyareti bile yapmak isteseniz problem olur.
"Evet sürekli görüşmem bende kırgınım şu anda, ama zaman ne gösterir bilemem. Dünyanın bin bir türlü hali var.
Duyunca tüm kırgınlığımı silip koşup gideceğim bir haber almayacağımın garantisi var mı? Sen istemezsen görüşme haklısın da, ama bana yasak koyamazsın" diye açık kapıyı bırakın.
Kendisi istemezse görüşmesin ama size böyle bir yasak getiremez.
Bunun hastalığı var, ölümü kalımı var. Ne demek asla görüşmeyeceksin?
Belki sıkı fıkı olmayacaksın ama vicdanen rahat etmek için bayramda görevini yapmak isteyeceksin.
Olur mu hiç tamamen sil, bir daha görüşme?
Konu sahibi fena arada kalmış hissediyorsun, farkındayım. Her kafadan ses çıkmış.
Rahatlamak istiyorsan bi sustur çevrendeki herkesi.
Doğru bildiğin, seni yansıtan neyse onu yap.
Adaletine güvenmediğin kimseyle bu konularda dertleşme.
Büyük teyzeye fena taktım ama ya. Ne ayıp anne kız arasını daha çok germek için laf yetiştirmek.
Bak onları silebilirsin tamamen :)