Yazdiklarinizin cogu sirt agrisi yapan seyler.safra kesesi yapar,gaz da yapar bel fitigida .kanser.agrisi digerlerinden ayirt edilir mutlaka.oyle kotu seyler dusunmeyin.bir dahiliyeciye götürün.gecmis olsun.Sirtinizin hangi tarafi agriyodu acaba.annemin sol
Cok gecmis olsun Allah acil sifalar versin.ozele getirdik gastrolojiye gecen yil.batin usg ve endoskopi kan tahlili vs yapildi.sizde hangi tetkik sirasinda ortaya cikti hstalik acinizi desmek gibi olmasin ama ekstra hangi tahlili yaptiralimBenim annemin geçen yıl ramazanda sırtının sol tarafı ve midesinin sol üst kısmında ağrı başladı ve git gide kiloda vermeye başladı. Önce böbreklerinde mi sorun var deyip ürolojiye gittik birşey çıkmadı.ağrı geçmeyince Gastroenteroloji ye gittik tetkik tahlil biyopsi derken annemde pankreas kanseri çıktı kurban bayramına 5 gün kala öğrendik.2 ay sırf araştırması sürdü bu arada karaciğer ve lenflerede sıçramış. Geçen kurban bayramından bu yana kemoterapi alıyor ameliyat olacaktı açtılar metastaz yayılmış iyice bağırsağada açıp kapatıldı.kemoterapiye devam ediyoruz eridi bitti bir yıldır çok çok çok zor bir imtihan yaşadık.Malesef kanserin grip gibi yayıldığı bu zamanda doktorlar çok duyarsız ve hiç önemsemiyorlar bulguları.
Ayrıca safra kesesi sırtın daha çok üst bölümü ve sağ tarafında ağrı yapar. İhmal etmeyin kesinlikle.
Sağolun erken teşhisi zor bir kanser ancak her kanserde mutlaka kilo kaybı halsizlik oluyor buna dikkat ermeliyiz.bizimde üst batın usg de kitle karatı şeklinde çıktı endoskopide biley çıkmadı hafif gastrit var dediler. Araştırma hastanesine yönlendirdiler. Orda parça alındı 20 günde onu bekledik sonuç çıksın diye. Sonuç çıkıncada onkolojiye yönlendirildikCok gecmis olsun Allah acil sifalar versin.ozele getirdik gastrolojiye gecen yil.batin usg ve endoskopi kan tahlili vs yapildi.sizde hangi tetkik sirasinda ortaya cikti hstalik acinizi desmek gibi olmasin ama ekstra hangi tahlili yaptiralim
Anladim annem iki kere usg cektird bu surecte.ilki ozelde digeri kendi dr unda.safra tasi cikti.ben ikna edip bir de tomografi isteyecegim.tabi dr a getirebilirsem onu.bir sene de illaki artardi bi sekilde belli ederdi diye teselli veriyorum kendme.bi yandan da korkuyorum.size tekrrdan cok gecmis olsunSağolun erken teşhisi zor bir kanser ancak her kanserde mutlaka kilo kaybı halsizlik oluyor buna dikkat ermeliyiz.bizimde üst batın usg de kitle karatı şeklinde çıktı endoskopide biley çıkmadı hafif gastrit var dediler. Araştırma hastanesine yönlendirdiler. Orda parça alındı 20 günde onu bekledik sonuç çıksın diye. Sonuç çıkıncada onkolojiye yönlendirildik
Tomografi çektirin mutlaka safra kesesinide aldırın ihmal etmeyin. Çünkü taş pankreas kanalına kaçarsa şeker komasına sokup ani ölüme neden olabiliyor, yada pankreas iltihabına neden olup kanserden hiç bir farkı olmayan sürece sürüklüyor.Anladim annem iki kere usg cektird bu surecte.ilki ozelde digeri kendi dr unda.safra tasi cikti.ben ikna edip bir de tomografi isteyecegim.tabi dr a getirebilirsem onu.bir sene de illaki artardi bi sekilde belli ederdi diye teselli veriyorum kendme.bi yandan da korkuyorum.size tekrrdan cok gecmis olsun
Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin.baya ürktüm amaTomografi çektirin mutlaka safra kesesinide aldırın ihmal etmeyin. Çünkü taş pankreas kanalına kaçarsa şeker komasına sokup ani ölüme neden olabiliyor, yada pankreas iltihabına neden olup kanserden hiç bir farkı olmayan sürece sürüklüyor.
Sizede geçmiş olsun inşallah bir şey çıkmaz.Ancak sağlık ihmale gelmiyor ve her an kansere yakalanma riskimiz yüksek.
Annem şeker hastası olduğu halde dahiliye doktorumuz hiç araştırmayıp antibiyotiği ağrı kesiciyi verdi yollado aylarca.
Ondan çok dikkatli olun ve ihmal etmeyin.
Ağrı iyice başka organlara yayılıp tümör büyümeden şiddetlenmiyor aniden o ağrılı sürece giriyorsunuz ve zaten sonuç kötü.
Duvarları yumrukladığı süreçte zaten kemoterapi odasını görmüş oluyorsunuz.
Halkımız aman havadandır geçer mantığında ama malesef öyle değil işin iç yüzü asla sağlık ihmale gelmiyor