Annemin saçma tepkisi!!

The Winchesters

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
4.116
7.468
Hayırlı sabahlar hanımlar,

Uzun oldu baştan söyleyeyim. Yazacağımı hiç düşünmezdim ama biriyle paylaşmam lazım ve ne yazık ki eşim ile paylaşamıyorum (daha çok tepki gösterecek diye).

16 gün önce doğum yaptım, Allah bağışlasın, zor bir doğumla güzel bir oğlum oldu. Annem oğlumu yüzyüze görmedi hiç. Eşim daha hamile kalmadan annemin çocuklarımızı görmesini istemediğini, çocuk istiyorsam bunu bilerek, kabul ederek istememi, ne olursa olsun düşüncesinin değişmeyeceğini söyledi. Ben de tamam dedim, kaldı ki aynı düşüncedeydim. Aslında hala aynı düşüncedeyim, sadece ara ara vicdan yapıyorum. Eşimin, annemin çocuklarımızı görmesini istememe nedeni ise bundan 4 yıl önce düşük yaptığımda (annem Antalya'da tatildeyken) beni hiç arayıp sormaması, ben yokmuşum gibi davranması ve bunun 2 sene devam etmesi. (Evlenmeden önce çoook şey yaşattılar, her şey problem oldu, neredeyse nefes almam.. Evlendikten sonra birden telefonlarımı açmamaya başladılar, ne bayramda ne başka zaman. Bu annem, babamı evden kovup da benim Ankara'dan yanına gitmeme kadar sürdü ve nedenini de o zaman öğrendim. Nedeni ise: düğünün ertesi günü kız kardeşimin mezuniyeti için şehre döndük, ucu ucuna yetiştik. Hava çok soğuktu, bizim de üzerimizde kapri ve terlik vardı, haliyle çok üşüyorduk. Annem de siz eve gidin dedi, biz de kalktık eve gittik. Neymiş efendim biz kaç günlük evliymişiz de kalkıp kendi evimize gitmişiz! Bizim evimiz mi varmış! Kendi evini kastedmiş. :ukala:)

Her neyse dün annemle telefonda konuşurken tekrar aynı konu açıldı, annem açtı daha doğrusu. Abartısız 20 defa aynı konuyu konuştuk, hala oh iyi oldu da aramadım kafasında. (Hala ucunda bir kayıp vardı, kim olursa aranmalıydı diyemiyor.) İlk baban izin mi verdi ki yanına geleyim dedi, ta oradan nasıl gelecektin arasan yeterdi dediğim de bir şey diyemedi. Başka zaman sinirliydim aramadım dedi. Başka zaman bilmiyordum dedi, sonra bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum oldu cevabı (pıhtı bozukluğu nedeniyle operasyonla düşük yaptım), en son da dün (daha önce de gülerek(!!!) ima etmişti) sesinde bir tebessümle inşallah aynı şeyleri siz de yaşarsınız ya da o da yaşar dedi tam hatırlamıyorum. Bir anda bir şeyler attı ben de ama tuttum kendimi, iyi bir şey söylediğini sanıyorsun ama o da senin yaptığını yaparsa o da yaşar o zaman dedim. O ara oğlum uyandı, kapattım telefonu. Daha öncede aynı mevzuda oğlumu kaybetmemle (ilk bebeğim kızdı) ilgili benzer şeyler söylemişti. Öyle ima etmek istemedi diye kendimi kandırmıştım resmen. Geceden beri de kafamda. Eşim anneme acayip kızgın hala, ailemin olduğu şehirde yapayalnız bıraktılar beni bile isteye hem de, bir tek eşim vardı yanımda. Garibim bana şaklabanlık yapmaktan kendi üzüntüsünü adam gibi yaşayamadı bile.

Çok uzadı. Haklıyı haksızı aramıyorum aslında, annem milyon tane şey yaşattı (en en en basitinden kınaya 2-3 gün kala kınamı yapmaktan vazgeçti vs) bu yüzden biraz da bu durumu kendi hazırladı diye düşünüyorum ama oğlumla ilgili bu imaları da hak etmiş olamam di mi?

(Bu düşük yaptığımda aramaması ile ilgili hala ilk sözü siz kendinizi suçsuz sanıyorsunuz, bir şey yapmadık sanıyorsunuz ama suçlusunuz, olur. Kaldı ki cidden hiç suçum yok, çok sabrettim çok ağladım her şey güzel yoldan olsun diye.)

Evet problemli şeylerden bahsediyorsun ama bunların hiç biri anneyi silmek,anneye çocuk göstermemek için sebep olamaz bence.kaldı ki eşinin sana pazarlıkla çocuk yapmaya asla hakkı yok. Annenin neler yaşadığını ruh halimi bilmiyorum elbette ki arasa sorsa destek olsa baş kaymak olurdu ama yapmamış olması seni dokuz ay karnında taşıyıp geceleri uykusuz kaldığını,hastayken başında sabahlayıp senin hayatın için endişelendiği,başının çaresine bakana kadar her gün sana hizmet ettiğimi değiştirmez

Öyle tabii ki sonuçta o da anne, onun da annelik hakkı var. zaten bunu inkar eden yok, ama sonuçta o anne diye de ben ona çocuğumu göstermek zorunda değilim. Kaldı ki eşimle aynı fikirde olduğumu da belirttim, bu durumda bu pazarlık yapmak olmuyor bence. Annem hala düşük yaptığım ve beni hiç arayıp sormadığı, beni hayatından silip attığı için oh iyi oldu iyi yaptım havasında, bu durumda niye çocuğumu göstereyim ki ona? Benle görüşmesindeki tek sebep de geçen sene babamla boşanmış olması, yani tek kalması...

Annenize kirgınlığınızda hakli nedenleriniz var
Ama nolursunuz esinizi hayatinizin bas kosesine koymayin esinjze sizin ve aileniz arasinda tercih teklif etme hakki tanimayin

Doğru diyorsunuz, eşim öyle bir tercih yaptırmaz, yaptıramaz. Çünkü bu durumda tercih yaptıranı seçmeyeceğimi bilir.

Ekleme de yapayım, eşimin kütüğü doğuda, bu yüzden de baya problem yaşadık. Daha doğmamış çocuklarıma annem de babam da baya laf etti, ağza alınmayacak laflar etti ne yazık ki... Yani aslında tek neden benim kötü günümde yanımda olmamaları değil, sadece en öndeki neden bu.

Sizin dusunceniz belli yani cocugunuzu göstermeme hakkinizin oldugunu soyluyor ve savunuyorsunuz.( Saygi duyarim bu sizin vereceginiz bir karar. kolay kolay bu karar alinmaz bence.)
Kendinizden eminken neden konu actiniz onu anlamadim? Hakli haksiz davasini aramak icinse evet siz haklisiniz bir anne ne olursa olsun kizini o durumda aramaliydi. Sizi kiskaniyor olabilir yani mutlulugunuzu ne diyelim aklima baska sebep gelmiyor.

Hiçbir anne çocuğunu kıskanmaz aksine cocugu için yaşar, çırpınır onun daha iyi daha rahat olmasını ister.Belki onu üzecek birsey yaptiniz hatirlamiyorsunuz ben sizin yerinizde olsam karşılaştığım ilk anda bir çay kahve yapar karşılıklı birebir sohbet esnasinda konuşurdum kirildigim anlari anlatirdim ...en azindan bilinmeyen bir sebepten dolayı içinde kalmazdı :KK66:)

yasamayan bilemez.
benim annem de problemli. sadece benimle degil. kiz kardesim ve erkek kardesim haric herkesle dusman ve herkes kotu.
babamla bosanmaya karar verdi ama babamin sagladigi imkanlardan vazgecemiyor sanirim, cesaret edemiyor. etrafimizdaki herkes suanda ona katlaniyor. duygu somurusu insanlari baskalarina kardi doldurma vs vs vs...
tup bebek tedavisi oldum birkere halin ne demedi hatta ilk tedavim olumsuzdu. sikma canini demek yerine ilk cocugu olmayan sen degilsin dedi. kuretaj oldum yaninda degildi. kardeslerim dahil surekli benimle tartistilar. hersey burnumdan geldi. kizim oldu kirk gun kaldi oh hersey duzelcek dedim yine sarpa sardi. senin duzenini ben oturttum ben sana bebk bakmasini ogrettime getirdi.
ogluma hamile kaldim 3 aylik olana kadar soylemedim.o uc ay burnumdan geldi hergun kavga. doguma geldi bir hafta kaldi gitti. ben cok gerginmisim onu istemiyormusum vs vs bi suru bahane uydirdu. yarin kirkim cikacak. Allahim kuluna muhtac etme diye dua ediyorum.annemin hayali ben yatakta oturcakmisim o bana bebegi vercekmis emzirip geri vercekmisim geri kalan herseyi ile o ilgilencekmis ben hemen ayaga kalkmisim ona hayalini yasatmamisim... hayalinin amaci da halamlara laf sokmak bak bana bunu yasatmadiniz demek. esime de kafayi takti. esim cocuklari ile cok ilgili masaallah. banyosunu mamasini yapar yedirir yeri geldiginde. neymis efendim biz cocuklari paylasmiyormus. cocugum agladi ver,susturayim demem sorun oldu... vs vs vs... senin konuyu sabote ettim ama benim de konusacagim varmis...
lohusasin bebegin kucaginda sukrolsun, esin yaninda... attik dis kapinin dis mandali. zor olacak ama mutlukuguna odaklan ve mutlu oldugun icin suclu hissetme kendini... ben de insallah asicam bu durumu...

Sizin dusunceniz belli yani cocugunuzu göstermeme hakkinizin oldugunu soyluyor ve savunuyorsunuz.( Saygi duyarim bu sizin vereceginiz bir karar. kolay kolay bu karar alinmaz bence.)
Kendinizden eminken neden konu actiniz onu anlamadim? Hakli haksiz davasini aramak icinse evet siz haklisiniz bir anne ne olursa olsun kizini o durumda aramaliydi. Sizi kiskaniyor olabilir yani mutlulugunuzu ne diyelim aklima baska sebep gelmiyor.
Haklı haksız davası aramıyorum ki, ilk mesajımda da belirttim bunu. Yaptıklarını yazmaya kalksam sayfalar yetmez. Tam 10 kere düğün tarihim değişti (düğün salonuna bildirildi) ve bu yapıldığında da düğüne günler vardı, sonra gelip de süğün benim istediğim tarihte olmadı diye bir ton laf söyledi, hiçbir şey yokken gözlerimin içine baka baka sen benim en büyük düşmanımsın, ablansa en büyük dostum dedi, sabaha kadar ağlattı, sabah da yüzüme bakıp ağladın mı çok komik olmuşsun dedi kahkahalarla güldü, ne gelinlil ne ev eşyası bakarken geldi, oturmaya gitmeyi tercih etti vs vs bunlar ufak olan şeyler. Hiçbir zaman da ay beni kıskanıyor tribine girmedim çok şükür, kıskanmayı durduk yere nerden çıkardınız?

Acaba anneniz istemediği bir damat adayından ötürü mu böyle?Bunu merak ettim yani istenilmeyen bir evlilik mi yaptiniz?Eşinize karşı tutumu nasil???

Babam eşimi istemedi, kütüğü doğudaki bir ilde diye. Ama sonradan tamam dedi, onların da rızası varken evlendik. Ama annem ben üniversiteden döndükten sonra evdeki varlığımı kabullenemedi, bunu kendisine söylediğimde de inkar etmiyor. 6.30da işten çıkıp 7.30 civarı evde olurdum (servisle gidip gelirdim, saatler belliydi). Bir gün 7.40da eve geldim diye kıyametleri kopardı, babamın yanında yalandan ağladı, o oğlanla geziyorsun biliyorum dedi, 10 dkda nereyi gezeceksem :) hem düğünden önce olanlar hem de düğünden sonraki bu tavırları nedeniyle zaten 2 yıl hiç görüşmedik, annem birinde beni gördüğünde görmemezliğe verdi falan çarşıda :) yani haliyle de eşimle hiç görüşmediler kardeşimin mezuniyetinden sonra. Ama görüşseler de genel tavrı umursamamazlıl olur sanırım, çünkü bir şey anlatmak istediğimde beni dinlemez, kendisi başka şeyler anlatır konu ne olursa olsun.

Hiçbir anne çocuğunu kıskanmaz aksine cocugu için yaşar, çırpınır onun daha iyi daha rahat olmasını ister.Belki onu üzecek birsey yaptiniz hatirlamiyorsunuz ben sizin yerinizde olsam karşılaştığım ilk anda bir çay kahve yapar karşılıklı birebir sohbet esnasinda konuşurdum kirildigim anlari anlatirdim ...en azindan bilinmeyen bir sebepten dolayı içinde kalmazdı :KK66:)

Doğru söylüyorsun ama işte onun için de sohbet etöeye açık biri lazım. Birkaç kez konuşmayı denedim, beni dinlemek yerine konuyu istediği yere çekti her seferinde...

yasamayan bilemez.
benim annem de problemli. sadece benimle degil. kiz kardesim ve erkek kardesim haric herkesle dusman ve herkes kotu.
babamla bosanmaya karar verdi ama babamin sagladigi imkanlardan vazgecemiyor sanirim, cesaret edemiyor. etrafimizdaki herkes suanda ona katlaniyor. duygu somurusu insanlari baskalarina kardi doldurma vs vs vs...
tup bebek tedavisi oldum birkere halin ne demedi hatta ilk tedavim olumsuzdu. sikma canini demek yerine ilk cocugu olmayan sen degilsin dedi. kuretaj oldum yaninda degildi. kardeslerim dahil surekli benimle tartistilar. hersey burnumdan geldi. kizim oldu kirk gun kaldi oh hersey duzelcek dedim yine sarpa sardi. senin duzenini ben oturttum ben sana bebk bakmasini ogrettime getirdi.
ogluma hamile kaldim 3 aylik olana kadar soylemedim.o uc ay burnumdan geldi hergun kavga. doguma geldi bir hafta kaldi gitti. ben cok gerginmisim onu istemiyormusum vs vs bi suru bahane uydirdu. yarin kirkim cikacak. Allahim kuluna muhtac etme diye dua ediyorum.annemin hayali ben yatakta oturcakmisim o bana bebegi vercekmis emzirip geri vercekmisim geri kalan herseyi ile o ilgilencekmis ben hemen ayaga kalkmisim ona hayalini yasatmamisim... hayalinin amaci da halamlara laf sokmak bak bana bunu yasatmadiniz demek. esime de kafayi takti. esim cocuklari ile cok ilgili masaallah. banyosunu mamasini yapar yedirir yeri geldiginde. neymis efendim biz cocuklari paylasmiyormus. cocugum agladi ver,susturayim demem sorun oldu... vs vs vs... senin konuyu sabote ettim ama benim de konusacagim varmis...
lohusasin bebegin kucaginda sukrolsun, esin yaninda... attik dis kapinin dis mandali. zor olacak ama mutlukuguna odaklan ve mutlu oldugun icin suclu hissetme kendini... ben de insallah asicam bu durumu...

Çok geçmiş olsun, bebeğin de hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah. Benim annem de senin annenin bir örneği aslında, sadece farklı konular. Düğün öncesi ablam kıskançlığından annemi heep gaza getirdi, annem de bir güzel gazına geldi, bana yapmadığını bırakmadı. Evimdeki çöp kovasının rengini bilmez, herhangi bir şekilde alışveriş yapmaya gelmedi benle, arkadaşlarına gitmeyi tercih etti :) suratıma bakıp da 'tek izin günüm bugün, şuraya gideceğim' dedi. Düğün davetiyelerimi yırttı attı, nedeni de neden mesai saatleri içerisinde dağıtmamışım, ama davetiyeleri alırken iş çıkışı dağıtabileceğimi söylemiştim, adres olarak da hep iş adreslerini yazmış. Babamla boşandı, tek kaldı şu anda. Bu yüzden konuşuyor benle, geçenki konuşmamızda senin telefonlarını açmadım çünkü baban da açmıyordu demişti bana. Şaka gibi. Bu düşüncemi söylediğimde de hiçbir şey demedi bana, yanlış düşünüyorsun bile...

Günaydin,

Böyle bir anneyle görüsmeyin zaten.Ben su anne hakki, anne silinmez laflarini da anlayamiyorum.Niye bu kadar kutsallik yükleniyor aneye babaya.Toplumda karekteri bozuk o kadar cok insan var ki.Anne baba olmak bu insanlari birdenbire degistirecek mi ?Anneniz cok kötü bir insan.Kendi iyiliginiz icin uzak durun.Bu konuda kimsenin sizi etkilemesine de izin vermeyin.Herkesin sizin gibi költü bir annesi olmadigi icin sizi anlayamazlar.

cok zor seni cok iyi anliyorum. ne geciliyor ne de iciliyor... benim esim de twpkili ama senin ki kadar degil. ben evlatlarima odaklandim. bu arada bende de pihtilasma bozuklugu var. gecmis olsun ben 2 senedir kullaniyorum o igneleri. ilk dogumdan sonra pihti atti. hic stres yapma degmez...

tamamını okumadım söyleyeyim. annenize kızmakta haklısınız belki yersiz tepkileri olmuş. ama kocanızın öyle bi şart koyması sizin de bunu kabul etmeniz olmamış bence. bi koca için anneyi silmeye değmez.

Hayırlı sabahlar hanımlar,

Uzun oldu baştan söyleyeyim. Yazacağımı hiç düşünmezdim ama biriyle paylaşmam lazım ve ne yazık ki eşim ile paylaşamıyorum (daha çok tepki gösterecek diye).

16 gün önce doğum yaptım, Allah bağışlasın, zor bir doğumla güzel bir oğlum oldu. Annem oğlumu yüzyüze görmedi hiç. Eşim daha hamile kalmadan annemin çocuklarımızı görmesini istemediğini, çocuk istiyorsam bunu bilerek, kabul ederek istememi, ne olursa olsun düşüncesinin değişmeyeceğini söyledi. Ben de tamam dedim, kaldı ki aynı düşüncedeydim. Aslında hala aynı düşüncedeyim, sadece ara ara vicdan yapıyorum. Eşimin, annemin çocuklarımızı görmesini istememe nedeni ise bundan 4 yıl önce düşük yaptığımda (annem Antalya'da tatildeyken) beni hiç arayıp sormaması, ben yokmuşum gibi davranması ve bunun 2 sene devam etmesi. (Evlenmeden önce çoook şey yaşattılar, her şey problem oldu, neredeyse nefes almam.. Evlendikten sonra birden telefonlarımı açmamaya başladılar, ne bayramda ne başka zaman. Bu annem, babamı evden kovup da benim Ankara'dan yanına gitmeme kadar sürdü ve nedenini de o zaman öğrendim. Nedeni ise: düğünün ertesi günü kız kardeşimin mezuniyeti için şehre döndük, ucu ucuna yetiştik. Hava çok soğuktu, bizim de üzerimizde kapri ve terlik vardı, haliyle çok üşüyorduk. Annem de siz eve gidin dedi, biz de kalktık eve gittik. Neymiş efendim biz kaç günlük evliymişiz de kalkıp kendi evimize gitmişiz! Bizim evimiz mi varmış! Kendi evini kastedmiş. :ukala:)

Her neyse dün annemle telefonda konuşurken tekrar aynı konu açıldı, annem açtı daha doğrusu. Abartısız 20 defa aynı konuyu konuştuk, hala oh iyi oldu da aramadım kafasında. (Hala ucunda bir kayıp vardı, kim olursa aranmalıydı diyemiyor.) İlk baban izin mi verdi ki yanına geleyim dedi, ta oradan nasıl gelecektin arasan yeterdi dediğim de bir şey diyemedi. Başka zaman sinirliydim aramadım dedi. Başka zaman bilmiyordum dedi, sonra bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum oldu cevabı (pıhtı bozukluğu nedeniyle operasyonla düşük yaptım), en son da dün (daha önce de gülerek(!!!) ima etmişti) sesinde bir tebessümle inşallah aynı şeyleri siz de yaşarsınız ya da o da yaşar dedi tam hatırlamıyorum. Bir anda bir şeyler attı ben de ama tuttum kendimi, iyi bir şey söylediğini sanıyorsun ama o da senin yaptığını yaparsa o da yaşar o zaman dedim. O ara oğlum uyandı, kapattım telefonu. Daha öncede aynı mevzuda oğlumu kaybetmemle (ilk bebeğim kızdı) ilgili benzer şeyler söylemişti. Öyle ima etmek istemedi diye kendimi kandırmıştım resmen. Geceden beri de kafamda. Eşim anneme acayip kızgın hala, ailemin olduğu şehirde yapayalnız bıraktılar beni bile isteye hem de, bir tek eşim vardı yanımda. Garibim bana şaklabanlık yapmaktan kendi üzüntüsünü adam gibi yaşayamadı bile.

Çok uzadı. Haklıyı haksızı aramıyorum aslında, annem milyon tane şey yaşattı (en en en basitinden kınaya 2-3 gün kala kınamı yapmaktan vazgeçti vs) bu yüzden biraz da bu durumu kendi hazırladı diye düşünüyorum ama oğlumla ilgili bu imaları da hak etmiş olamam di mi?

(Bu düşük yaptığımda aramaması ile ilgili hala ilk sözü siz kendinizi suçsuz sanıyorsunuz, bir şey yapmadık sanıyorsunuz ama suçlusunuz, olur. Kaldı ki cidden hiç suçum yok, çok sabrettim çok ağladım her şey güzel yoldan olsun diye.)
annenle olan sorunların seni ilgendirir eşini ilgendirmez.annenin yaptıkları evet terbiyesizce olabilir ama torununu görmeyecek kadar eşinin karışması çok yanlış.en azından dışsrda buluşup yine gösteebilirsin ki eşinin herşeyini ilmesine gerek yok bence.eşini karşı al sakin bir zamanda evet annemin yaptıkları yanlış olabilir ama o benim annemdir diye her zaman açık kapı bırakmanı tavsiye ederim.

Ben Babamla eskisi gibi değildim daha doğrusu büyüdükçe sanırım sevimliligimi kaybettim çünkü,babam en son,6,7 yaşlarımda ellerimden tutmuştu. Şuan onu çözümlemeye calismiyorum annemle babam 10 sene evvel,boşandı ikisi de ayrı insanlarla evli,babam sorumsuz ve bahanesi,bol,yalancı biri. Yinede ben kendi kendime dedim ki linam senin akrabalık ilişkin yok bi deden vardı onu kaybettin bide babaannen kaldı elinde. Kizin doğduğunda ona bunu yapmaya hakkin yok. Kizin 7 sülalesini bilicek dedesni babaannesini anneannesi ni bilicek ve hiçbirinden mahrum kalmayarak mutlu bi yasam surucek sağlam bi psikoloji ile atılıcK hayata. Kısacası sırf bebeğim için babamı cikarmadim Hayatımdan babama bu şansı verdim,simdi,hic gelmeyen adam haftada bir bende :))

Anneniz çocuğu görmek istedi mi ki göstermiyorsunuz?
Bence ortada tutarsızlık var.
Annenize karşı alacağınız tavır çocuğu göstermemek olmamalıydı.
Telefonda niye konuşuyorsunuz mesela?
Onun yerine 40 yabancı mesafeli davranıp, gelme-göstermeyiz vs demeyip ilişkinizi sürdürmeliydiniz.
Kadın sizinle hala eski konuları falan anlatacak yüz buluyor telefonda. Ne anladım ben çocuğu göstermemekte?
Zaten böyle bir anne siz onu aramadan aramaz, siz ona gitmeden gelmez. Böylece hayatınızdan çıkarmış olursunuz.
Siz bebeğinizin hayatında olmamasına karar vermişsiniz, kendiniz adına cezalandıracak bir adım atamamışsınız.

Bazı insanlar böyledir, hatalarını kabul etmezler ama içten içe pişmanlık duyarlar.
Sizin yerinizde olsam arar annemi yanıma çağırırdım. Annem lütfen gel sana ihtiyacım var diye. Herkesten aşırı düşünceli olmasını bekleyemezsiniz.
Eşiniz size böyle bir şart nasıl koşar? Yarın size bir şey olsa, eşiniz sizi aldatsa yine ilk annenize koşarsınız.
İnsanoğlu çiğ süt emmiş unutmayın.
Anne ne yaparsa yapsın Of bile denilmemesi taraftarıyım. Allah korusun yarın kaza geçirse ve ölse bu saydığınız eften püften şeyler için "ah ne aptalmışım" diye diye dövüneceksiniz.
Dünyaya anne bir kere geliyor. Düşünsenize evladınızın eşi diyor ki "asla çocuğumu annene göstermeyeceksin?" Dokunmaz mı?

X