• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin pskolojisi hic iyi deil kızlar yardım :(

Annemi pskologa gitmeye nasıl ikna edebilirim?

• Uzun uzun konuşup ikna yolu

OY: 18 30,5%
  • Direkt hastaneye randevu alıp sormadan götürmek 😐

OY: 41 69,5%

• Ankete Katılan
    59

Pinki-dream

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
1.210
645
53
31
Kızlar anket acdım ama tam olarak blmıyorumda ilk defa acdım sanırım olmustır oy verrseniz konumu okuduktan snra cok sevinirim
Annem bu aralarda beni cok endiselndiriyor bugun bebegimin aşısı vardı torununu cok sevrr ilgilidir geldi bizde yardım etti evime geldi gelir gelmezde temzlik yapmaya baslaıdı anne bak ev temiz gerek yok bayan geliyor zaten eve sen elleme yoruluyorsun zaten dememe ragmen ısrarla benim eksiklerimi bulup çıkarıyor makinaya çamasırları neden atmadın ? Ben sana at demedimmi / bu ciceklerin başa bela sulamıyorsun - anne suladım ben sulamadımı nerden cıkardın sakın sulama ! Cürüyorlar kaktüs onlar !! - amannn cicek başa bela sakın bdaha cicek alıyım demeee ! / camasırları as bebegi bırak aglasın susar o - anne bebegm surekli aglıyor aşı oldu kolu agrıyordur emziricem camasırmı onemli allah askına - Camasır onemli ev kaıdnı olduysan camasır ınemli koyacaksın hem bebege bakıcaksın hem eve bakacaksın bıkdım senin bu umursamazlıgından !! — anne tamam asıyorum asarken tersine neden cevirmiyormusum bi halt blmıyormusum boşa evlenmişim ahhhh ahhh bende en son dayanamadım anne yeter bu ev benm ben karar verrm nabıcama sana yapma dıyorum byle benm ustımde stresmi atıyorsun ben buyum benm ınceligim bebegim camasır deil kendie gel artık diye sesimi yukseltimce basladı aglamaya ve beni sinir krizi gecirttrceksin senn sen nesin boyleee bıkdımm sendennn yeterrrr diyerek yatak odamın cam kısmına cıkıyor ve aşagı sarkıyorken goruyorum ve bunlar anlık oluyor kzlar hem cok korkdum hemde ben apayrı sasırdım hic boyle yapmazdı bagırır cagırır küserdi ama bugun on katlı binadan asagı uzun uzun baktı ve ben korkum baya in ordan dedimm hemen sakinlesti indi ama sanırım aşamadıg seyler var benden cok fazla beklentiisi var ve bende cok ama cok yoruldum napmalıyım pskoloaaga gitmesini istiyorum :( daha ınce cok konsutum anne varsa sıkıntın konusalım diye bana cok acmaz cocuk herseyi blmez modundan dolayı lütfen yardım :(

İyide sizde normal bir tepki vermemişsinizki kadına , şakaya vursaydınız mesela ...
Vuramadım cunku aralıksız beni elestiiryor icerde bebegşm deli gibi aglıyor bana gel buraya camasır as dıyor bende tajammul edemedim artık

Annenize terapistden randevu alıp beraber gidin. Annenizin belliki sorunları var. Hayatını bilmediğimiz için yorum yapamayız. Karşı çıkarsa o durumdan sonra onunla yalnız kalmaktam endişe ettiğinizi dile getirebilirsiniz. Ve lütfen bebeginizi annenizle yalnız bırakmayın
Evet snaırım acıısnı o gun tmaman benden cıkardı bir sıkıntı var anlatmıyorda ruh hali cok düşünceli ydi zaten ama yorgun dur dıyordum oruc tu bide

Vuramadım cunku aralıksız beni elestiiryor icerde bebegşm deli gibi aglıyor bana gel buraya camasır as dıyor bende tajammul edemedim artık
Kendi evimde anneme sesimi yükseltip burası benim evim gibi şeyler söylesem bir daha adımını atmaz , ilişkinizi bilemeyiz tabi ama sürekli bu durumdaysa can sıkıcı olur ...

Bu ne yorgunluk nede orucdan. Sizde fark ettiniz zaten. Anneniz son zamanlarda kötü birsey mi yasadi?
Babamla pek anlaşamazlar ama sneelerdir oyle maddi olarak beklentisi vardır annemin babamdan cok umursamazdır babamda b kac yere borcuds vsr sanırım onceden evdeyken evi ben gecndrrdım 19-21 yaş arası hep fatıraları ble calıstım ben odedm anneme kardeşlerim e bkdım ben evlennce boşluga dustum demişti b gun

Biz gelmek istemeyen danışanları şu şekilde alıyoruz;
Sanki siz kendiniz için gelmişsiniz bize , bizler de ( psikolog ya da psikiyatr) onun görüşünü almak ona sizi anlatmak amacıyla onu çağırmış oluyoruz odaya ( refakatçi pozisyonunda) sonra zaten her şey bir anda gelişiyor ve ikili terapiye giriveriyoruz :) .

Kendi evimde anneme sesimi yükseltip burası benim evim gibi şeyler söylesem bir daha adımını atmaz , ilişkinizi bilemeyiz tabi ama sürekli bu durumdaysa can sıkıcı olur ...
Ciceklerime koyafetlerime herseyşme hala aşırı derecede karısınca haklı olarak oyle soyledm hala onla yasıyormusum ve buyumemişim gbi davranıyır ondaann :(

Biz gelmek istemeyen danışanları şu şekilde alıyoruz;
Sanki siz kendiniz için gelmişsiniz bize , bizler de ( psikolog ya da psikiyatr) onun görüşünü almak ona sizi anlatmak amacıyla onu çağırmış oluyoruz odaya ( refakatçi pozisyonunda) sonra zaten her şey bir anda gelişiyor ve ikili terapiye giriveriyoruz :) .
Aaa ne guzel evet cok iyi oluyordur bu sekilde :( bunu bu sekilde yapablirim 😔😐 tesekkurler cok

Annem senelerdir kullandığı bir psikaytr ilacını aylar önce,iyileştiğini dusunup kafasına göre kesmişti. Bir kaç hafta sonra da sizinkine benzer bir cinnet gecirip,hiç suçum yokken bana patladı 'Senin çocuklarını balkondan atacagim'diyip saçıma yapışmıştı. Anlatırken bile kötü oluyorum😔 Neyse aklı başına gelince o kadar ağladı ki ben ne yaptım diye.Doktor da çok kızdı ilacı kesmesine, tekrar başlattı. Sözün kısası,acil doktora gidin.

ay ne var bunda klasik anne kız kavgası derken camdan atlamasını okudum hemen hemen doktora yarın alın götürün vakit kaybetmeden aman diyeyim siz de ılımlı davranın biraz ona karşı lütfen anlaşılan çok sıkıntıda

Bunalmış kadın düzgün iletişim kurmak bile istemiyor sizinle zaten konuşup anlatmıyacak belli ki sizi eleştirip rahatlamaya çalışıyor. Kesinlikle profesyonel yardım en faydalısı cama çıkması falan baya kötü durumda herhalde

Annenize diyorsunuz ancak sizde iyi görünmüyorsunuz otokontrolünüz sizde olsun bebek ağlar susar yine ağlar evet canı yanıyor sakinleşmesi Lazım ancak annenize çocuk gibi azarlanacak kötü birşey yapmamış. Bütün anneler hala evli bile olsa çocuklarını küçük görür bağırıp kızlarlar

Sanki kendi annemi okudum allah kolaylık versin... çok zor yaşadıklarından dolayıdır büyük ihtimalle ve yardıma desteğe ihtiyacı vardır annenizin... kırmayın gönlünü her insan aynı değil hayatta yaşadığı sorunlara bazı insanlar olgunlukla yaklaşabilirken kimisi çok güçsüz olabilir anlamaya çalışın neye ihtiyacı olduğunu bir uzmandan destek alın

Yorumlara şaşırdım bence gayet haklı ve makul bir tepki vermişsiniz siz burası benim evim düzenine karışma demekle.

Evet belki her anne zaman zaman çocuklarının ev düzeni ya da çocuk yetiştirmesini eleştirir ama annenizin bu kadar müdahale etmesi, çiceğinize, çamaşırınıza bu kadar takılması normal değil bence.

Bu sitenin ikiyüzlülüğünü sevmiyorum bu konularda
Bu kadın annesi değil kayınvalidesi olsaydı
Çocuk ağlarken bana çamaşır astırdı diye yazan konu sahibine sen de burası benim evim diyemedin mi yazardınız. Yalan mı? Konu kadının ailesi olunca hep idare et annen haklı yazılıyor.

Arkadaşım sen de anneni hem psikiyatr hem psikologa götür
Çok geçmiş olsun

Back