• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kardeşim ve ben arasındaki tutum farkı.

insanlar değişir.
bu değişimi onaylıyorsanız onlar için sevinip ortalığı karıştırmayın.
onaylamıyorsanız da sizin hayatınız değil, yine karışmayın :)
didiklemek sadece gerginlik getirir.
ve evet ilk çocuk olarak söyleyeyim,
annemin ilki olacağıma, ormanda tilki olaydım 😅

Yok normal memur çocuğu. Oyle paraya göre kıyaslayan bi yapıda degil ailem. Sadece o hassas diye herseyine tamam deniyor
Bence sen de gordu bakti cok sorun yasamadilar kardesin de biraz hassas oldugu icin onda da sorun yasamayiz doye cok daha rahat davraniyor...bir de zaman cok degsiti insanlar ve kafa yapilari degisti artik sevgililik, beraber kalmak cogu kesim tarafindan normal karsilaniyor cunku ayni sekilde ben de esimi aileme yillar sonra soyleyebilmisken erkek kardesim simdi sevgilisiyle yasiyor ve ailem birsey demiyor

İkinci çocuklarda her zaman bir boşvermişlik mi desem, tecrübe mi desem aileler değişiyor. Bir de küçük olmanın getirdiği bir şımarıklık da kabul ediliyor. Kaç yaşında olursa olsun ailenin küçükleri hiç büyümüyor gözlerinde. Benim aldığım sorumlulukların hiç birini kardeşim almamıştır. Ben anasınıfına bile kendim gidip gelirdim evimize yakın diye, sen ablasın sen halledersin kafasını yaşıyorlardı. Kardeşim ilkokulu bitirene kadar onu okuldan almaya hep birileri giderdi. Bu sürekli devam etti, şu anda kocaman adam oldu ama hala sorumluluk almaz. Annemin dilinde ablasısın sen hallet olur. Ben bilmediğim şehire üniversite için geldim yurtlarda kaldım kendi kendime yaşadım. O üniversite okuyacağı zaman benim yanıma gönderildi. Yurtta kalamaz diye. 6 sene ben baktım ona. Çamaşırını yıkar katlar eline verirdim öyle yaşadı. Ailenin böyle zıt tutumu sadece büyük olanı yoruyor. İnsanın içinden benim suçum neydi de ben böyle pohpohlanmadım diye geçiyor. Ne güzel sizin kardeşinize yansıttığınız bir durum yokmuş. Ben içten içe onun bu durumu kullandığını düşünüyorum. Annem babam söylüyor, ablam köpek gibi yapacak diye düşündüğünü düşünüyorum. O yüzden bende tüm haklarını tüketmiştir. Ne ailem ne kardeşim o kadar da umrumda değil artık her ne kadar bilmeselerde. Benden daha fazla bir beklentiye girmeseler iyi olacak.

Sormadım. Sorsam eski meseleler uzayıp da uzayacak gerginlik olmasını istemiyorum. Muhtemelen yorumlarda bi arkadaşımızın dediği gibi sonradan hayat görüşü değişti
ne olursa başlara olur derler :)
doğru da bende ilk çocuğum bizi teyzemiz büyüttü
ben büyük çocuğum çok sıkı büyütüldüm aman emanetler bişey olur vs diye
bana yapı olarak sıcakkanlı saf derler ailemde
kardeşim de mesafeli soğuktur

bana saf kandırırlar bunu diye korktular birde zaar :D

insanlar değişir.
bu değişimi onaylıyorsanız onlar için sevinip ortalığı karıştırmayın.
onaylamıyorsanız da sizin hayatınız değil, yine karışmayın :)
didiklemek sadece gerginlik getirir.
ve evet ilk çocuk olarak söyleyeyim,
annemin ilki olacağıma, ormanda tilki olaydım 😅
Güldürdünüz beni haklısınız 😁

İkinci çocuklarda her zaman bir boşvermişlik mi desem, tecrübe mi desem aileler değişiyor. Bir de küçük olmanın getirdiği bir şımarıklık da kabul ediliyor. Kaç yaşında olursa olsun ailenin küçükleri hiç büyümüyor gözlerinde. Benim aldığım sorumlulukların hiç birini kardeşim almamıştır. Ben anasınıfına bile kendim gidip gelirdim evimize yakın diye, sen ablasın sen halledersin kafasını yaşıyorlardı. Kardeşim ilkokulu bitirene kadar onu okuldan almaya hep birileri giderdi. Bu sürekli devam etti, şu anda kocaman adam oldu ama hala sorumluluk almaz. Annemin dilinde ablasısın sen hallet olur. Ben bilmediğim şehire üniversite için geldim yurtlarda kaldım kendi kendime yaşadım. O üniversite okuyacağı zaman benim yanıma gönderildi. Yurtta kalamaz diye. 6 sene ben baktım ona. Çamaşırını yıkar katlar eline verirdim öyle yaşadı. Ailenin böyle zıt tutumu sadece büyük olanı yoruyor. İnsanın içinden benim suçum neydi de ben böyle pohpohlanmadım diye geçiyor. Ne güzel sizin kardeşinize yansıttığınız bir durum yokmuş. Ben içten içe onun bu durumu kullandığını düşünüyorum. Annem babam söylüyor, ablam köpek gibi yapacak diye düşündüğünü düşünüyorum. O yüzden bende tüm haklarını tüketmiştir. Ne ailem ne kardeşim o kadar da umrumda değil artık her ne kadar bilmeselerde. Benden daha fazla bir beklentiye girmeseler iyi olacak.
Sorumluluklarımız neredeyse aynı ben de çoğu şeyimi kendim halledebilmişimdir o ise öyle değil mesajda da belirttiğim gibi. Ya biraz insan düşünüyo keşke bende de böyle rahat olsalardı diye ama takmayacağım artık :)

Bence sen de gordu bakti cok sorun yasamadilar kardesin de biraz hassas oldugu icin onda da sorun yasamayiz doye cok daha rahat davraniyor...bir de zaman cok degsiti insanlar ve kafa yapilari degisti artik sevgililik, beraber kalmak cogu kesim tarafindan normal karsilaniyor cunku ayni sekilde ben de esimi aileme yillar sonra soyleyebilmisken erkek kardesim simdi sevgilisiyle yasiyor ve ailem birsey demiyor
ne olursa başlara olur derler :)
doğru da bende ilk çocuğum bizi teyzemiz büyüttü
ben büyük çocuğum çok sıkı büyütüldüm aman emanetler bişey olur vs diye
bana yapı olarak sıcakkanlı saf derler ailemde
kardeşim de mesafeli soğuktur

bana saf kandırırlar bunu diye korktular birde zaar :KK70:
Evet ilk olmanın getirdiği bi durum diyelim artık yapacak bişey yok :)

Ailelerin ilk çocukla ikinci çocuğa karşı tutumları farklı olabiliyor. Size karşı olan şeyler cahilliğine gelmiştir deyip geçin bu kadar çok düşünürseniz annenize ve kardeşinize karşı ister istemez ir soğukluk olur.

Ailelerin ilk çocukla ikinci çocuğa karşı tutumları farklı olabiliyor. Size karşı olan şeyler cahilliğine gelmiştir deyip geçin bu kadar çok düşünürseniz annenize ve kardeşinize karşı ister istemez ir soğukluk olur.
Diğer yorum yapan arkadaşlar da öyle söylediler önemsemeyeceğim artık teşekkürler :)

20 ve çok hassas. Ama erkek arkadaşıyla tanıştım o da çok saf masum biri gibi muhtemelen

Küçükmüş. Sevgilisi ile yaşaması bence yanlış. 25 filan olsa olabilir aklı başındadır dersin en azından. İlişkiye girebilir filan demek de doğru değil. 3 gün sonra hamile kalır, ayrılır vs. Bu çocukla evlense bile o da ailesi de kullanabilirler bu durumu. Aileniz hatalı.

Küçükmüş. Sevgilisi ile yaşaması bence yanlış. 25 filan olsa olabilir aklı başındadır dersin en azından. İlişkiye girebilir filan demek de doğru değil. 3 gün sonra hamile kalır, ayrılır vs. Bu çocukla evlense bile o da ailesi de kullanabilirler bu durumu. Aileniz hatalı.
O kadar hata yapacagini zannetmiyorum ikisi de aklı başında çocuklar ama insanoğlu sonuçta bilemeyiz. Dedigim gibi ben karışmsam kıskançlık gibi anlaşılacak o yüzden bişey demiyorum

Back
X