Annemin işkencesi

ben de cahillik diyecektim de annesi diye çekinmiştim. madem ağzımızdan böyle bi şey çıktı, o zaman şunu söyleyeyim:

bu psikoloğa gitme olayını da abartmaya başladık he psikolog psikolojik bir sorundan kaynaklanmayan kapalı fikirliliğe ve cahilliğe ne yapabilir ki :)

annesine göre dul olmak eşinle mutsuz yaşamaktan daha kötü bir şey ve tek sorun bu düşünce tarzı diye tahmin ediyorum.

Canım benim halamda kızına aynısını yaptı hatta fazlasını..
Kuzenim(yani halamın öz kızı) 5 sene oldu boşandı suan 10 yaşında bi oğlu var onunla birlikde..
Sürekli evde tartışma çıktığında işte sen iyi olsan kocanda dururdun, git, ben senin çocuğuna bakmak zorundamıyım, git evlen daha neler neler kavga esnasında sayıyoda sayıyo.. (benim kuzende biraz aksi ama)
3.5 sene öyle evde oturdu şimdi işe girdi sesleri solukları kesildi..
yANİ KUZENİM İŞE GİRİNCE ORTALIK DURULDU KAVGA ETMEYE VAKİTLERİ OLMUYOR..
Nasıl anneler varya böyle en ihtiyacın olduğu zamanda..
Ben 3 ay ayrı kaldım eşimden, annem ölürümde vermem kızımı, saçının teline kurban olsunlar dedi..
Gerekirse ayrı ev açar çocuklarımla otururum dedi

Annee insanın eli kolu direği olmalı..

çok üzüldümm..

İnsan yükü nasıl ağır geliyor, boşanmak bukadar mı kötü bişi yaa ailelerimiz destek olmassa kim destek olur ki bize

oha bir de dayak mayak yiyormuşsun, yeni okudum onları. annene pes.

canim herseyden önce allah oglusunla sana yardim etsin.annen konusunda önceki iliskilerinizi bilmedimizden bu yorumu yapiyorum.belki cok uzuluyordur,hani bir elelalem hikayemiz var ya blki ondan böyledir.yada seni bosanmaktan vazgecirip koca evine yollamak icin yapiyordur diye umuyorum.yoksa bir anne nasil böyle davranir anlamiyorum.yanlis anlamayin benimde kizkardesim bosandi,annem önce basladi su teyzen böyle diyor,falnca bana laf soktu.ne vardi bunlarda gecerdi.baban bana sunu yapti, bunu dedi.vs...bunlari yasadi benim kizkardesim ama o dönem o kimseyi hayatina karistirmadi zaten cocuksuz ve maddi özgurlugu vardi.hatta sunuda ekleyim kizkardeim yeeniden evlendi.annem hala alisamadi bu duruma.bosanmada yaptigi maskaraliklari evlenincede devam etti.halan 20 yasinda dul kaldida evlenmedi.daha neler neler.bos ver bunlari oglusunla kendine yeni bir hayat kurmaya calis.umarim mutlu olursun

annenizin ötü niyetli olduğunu düşünmüyorum..sanırım boşanmaman evine dönmen için yapıyor..yani umarım öyledir yoksa bir ömür çekemezsin allah yardımcın olsun...annene böyle davranmaya devam ederse sığınma evine gideceğini söylesen ve ciddi olduğunu yansıtsan belki vazgeçer..

eğer bir gün eşimden boşanırsam ve baba evine dönersem hem annemin hem ablamın her fırsatta aynı sizin gibi kimse seni çekemiyor diyeceğine eminim. ayrıca evin tüm işlerini bekarken olduğu gibi bana yaptırmaya çalışacağınada eminim. bazen ona güvenemediğim için eşimle küs kalmamaya gayret ediyorum, eşime belli etmiyorum ama aileme hiç güvenmiyorum. size tavsiyem cocuğunuzu annenize teslim edip iyi kötü bir işe girmeniz. maddi olarak katkıda bulunacağınızdan belki anneniz biraz susar. hem oğlanla uğraşır size enerjisi kalmaz.

Bu nasıl bir mantıktır anlamış değilim biz kızım eşini terkettiğinde üzülmemesi için elimizden gelen herşeyi yaptık laf sokmakta nedir?kime yapıyorsun canından kanından kıymetli bir şey evlat bizim gözümüzde...O kendini kasmasın diye yıllardır oturduğm muhiti değiştirdim,kimseler soru sorup ne onu ne bizi huzursuz etmesin diye....Aslında babasındaki ve bendeki kararlılığı gören hiç kimse asla yorum bile yapmadı.Akrabalardan bile irdeleyen çıkmadı çünkü karı koca olarak çocuklara ne kadar düşkün olduğumuzu herkes bilir...Kızım işe girdi ev değişti herşey rölantiye girdi en sonunda eşimle birlikte psikiyatriste gittik...çünkü bu gerçekten ağır bir süreç.çünkü kızımızı üzmeyelim yanlış davranmıyalım derken kendimizi kastığımızı farkettim çünkü artık tamir sırası bizdeydi....çok şükür bir kaç terapiden sonra rutin hayatımıza döndük...demem o ki aile için yıpratıcı bir olay ve herkes kaldıramayabilir sabırlı ve özverili ebeveynler olmak çok zor ama imkansız değil..Sizin ailenizde zamnla alışırlar merak etmeyin Allah sizin ve ailenizin yardımcısı olsun....

Canım eski konunu hatırlıyorum ve yaşadığın yere baktım bende şuan aynı şehirdeyim ve bu şehirde çok yeniyim 4,5 aylık daha ve şaşırmadım desem yeri ben batıdan geldim ve senin gibi olaylar çok duyuyorum burda her nekadar gelişmiş bir şehir olsada zihniyet malesef gelişmemiş ve okadar cahil insanalr varki şaşıyorum resmen belki yanlış anlaşılcak herkez aynı değildir belki bu şehirde ama senin durumunda tanık olduğum bir çok mesele var bu şehirde , gelin kayınvalide malı gibi oluyor ailesine gidilmesine izin verilmiyor dayak yesede ailesi karışamıyor burda boşanmak ters aaa annen kusura bakma güneydoğu kadını boşanmak ne kadar ayıp dayakda yesen kırıp dizini oturacaksın olurmu öyle birşey, benimde eltim var burda kayınvalidemle oturyor ve ayrı eve çıkmak isityor eltimin ailesi ne diyor aaa elaleme rezilmi edicen bizi bak anlaşamdı çıktı derler dövsede sövsede oturacaksın şaka gibi yaaa ve ben böyle bir memlekete gelin geldim kendimi hiç onalrın bir parçası gibi göremiyorum çok farklıyız allahtan çalışıyorum da 15 günde bir görüşüyoruz ama annen yaşadığın şehre kültüre göre düşünüyor ben memlektini görünce inan şaşaırmadım canım güçlü ol lütfen keşke kendi ayakalrın üstünde durabilsen hatta özelden irtibata geçebilirsin sana elimden geleni yapmak isterim

bende çalışmak istiyorum ama bi türlü hayatımı yoluna koyma çabaları yok tek çabaları yeniden düzelir belki bekleyelim yani eşim gelip beni götürmek istese bi sn bile durmaz verir beni hala umutlu bu yüzdende hayatımda hiçbişeye tam karar veremiyorum ben eşim gelip yalvarsa yine gitmem komşularımdan duyuyorum kaynanam komşulara asla kabul etmem piçini verseler bile almam diyo piç dediği benim oğlum onunda öz torunu böle bi kadına daha ben gidip gelinlik mi yapcam asla dua edin bana nolur ben artık dayanamıyorum psikolojim alt üst herşeyim darmadağın oldu napıcamı bilmez oldum

hayret ediyorum böyle anne babalara. benim kuzenim de eşinden şiddet görüyodu araları çok kötüydü. ama anne babası hep kocandır dayanacaksın diyorlardı. en son kız intihar etti Allaha şükür bişey olmadı ancak o zaman kabul ettiler.
Benim annem ve babam ben evlenirken aldatma, şiddet, yada mutsuzluk ne olursa olsun hiç kendini ezdirme, biz seni ezsinler diye evlendirmiyoruz hiç düşünmeden geri gel dediler. Allaha çok şükür eşimden de ailesinden de hiç bir saygısızlık görmedim. Hatta rahmetli babam vefat ederken eşime emanet etti beni o yüzden eşim daha fazla titrer üzerime.

inan aynı şeyleri annemde bana yapıyor aynı sözler hiç durmadan bıkmadan kardeşimle biyere gidiyoruz kocanıda böle evde durdurmadın nere gidersen sürüklerdin adama bıktı senden bile diyo ya

çok zor cnm allah kolaylık ve sabır versin sana. benim ailem asla böyle yapmadı kaynanamın yaptıklarından dolayı birgün çıldırdım bağırdım eşime babamda vardı eşime sen arkadan gel bize sakinleşin dedi eşim hyr biz yürüyecez sen git arkandan geliyoruz demişti. yürüdük eve gidene kadar tartışmıştık evde babam yok dedi böyle devam edecekseniz ben kızımı göndermiyorum seninle tmm bitsin buraya kadarmış felan. eşimin gözü korktu resmen yok baba olurmu ikimizde sinirlendik anneme ama aramızdaki sorunu hallederiz biz onu asla ezdirmeyecem bundan sonra dedi yelkenler suya. bir dahada ezdirmedi. aile desteği çok önemli bu durumlarda ne kadar sevsende acık gözleri korkması lazım

Çok üzüldüm Allah yardımcınolsun arkadaşım.

Sanırım ailen elalemin lafına göre yaşıyor,

o bu ne der diyede senın ayrı evde yaşamana karşı çıkıyor.

Zannediyorum ki annenin sana huzur vermemesinin sebebi

eşine dönmeni sağlamak...

Ama şunu unutuyorlar ki sen kendi evinde huzurlu mutlu olsaydın

zaten baba evine dönmek gibi bir eylemi gerçekleştirmezdin.

Arkanda olmaları gerekirken,şuanda çok zor durumda ve ruh sağlığı açısından

pekte iyi olmadığın bir dönemde iken seni daha çok üzüyorlar.

Evlenmeden önce annenle ilişkilerin nasıldı? Ya da evliyken? Ozamandamı aranız iyi değildi?

inan aynı şeyleri annemde bana yapıyor aynı sözler hiç durmadan bıkmadan kardeşimle biyere gidiyoruz kocanıda böle evde durdurmadın nere gidersen sürüklerdin adama bıktı senden bile diyo ya

canım banada

...................................Mesaj tekrarı......................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…