How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Annemin hali :(

hayatzorgeliyo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2017
11
1
1
34
Merhaba arkadaşlar , ben öğretmenim ve tatil dolayısı ile memleketime geldim . Annemle babam ben çocukken ayrıldılar. annem dedemle beraber yaşıyor. Buraya gelince gelirken çok mutlu oluyorum ama geldiğimde moralim alt üst oluyo. Çünkü annem mutsuz bunh görüyorum ve onun mutsuzluğu beni de üzüyor. Aynı zamanda sinirlendiriyor. Çünkü mutsuzluğunun bi sebebi de onun kişilik yapısı. Sürekli kardeşleriyle yanı teyzemlerle kendilerine kafayı takcak bişiler buluyorlar birbirlerini doldurup iyice sinirleniyorlar. İşte aileden birilerinin durumlarına vs . Onlara üzülüyorlar ama değişmeyen insanlar için. Sonra iyice doluyorlar birinden biri patlıyo. Ağlıyorlar felan. Bi teyzeme sordum ya hep mi böyleler dedim. Hep böyleler dedi. 2. Sebep de annemin dedeme sürekli hizmet etmesi. Ben buradayken anneme kıyamıyorum yardım etmeye çalışıyorum sürekli ama ben yokken annem her işi tek başına yapıyo ve çok fedakar birisi. Bana da öyle dedeme de. Bi ağzına suyunu vermediği kalıyor ve annem de yaşlı her yeri ağrıyo ama yine de böyle davranmaya devam ediyor bende sinirleniyorum artık moralim bozuluyor çok. Dedemde yaşlı hizmet etmesin demiyorum yemek yapsın vs tabiki de ama aşırı fedakarlık yapıyor mesela dedem dışarı çıkıyor. Gelirken ekmek al demiyor bi ekmek almak için bu soğukta kendisi tekrar çıkıyo. Bunun harici evin bütün market pazar alışverişi herşeyi onda. Bunların ne kadar ağır tek başına yapılması zor şeyler bilirsiniz kendisi de genç değil yani bazı küçük şeyleri bırak dedem yapsın diyorum ama yaptırmıyor

Annenizin biraz bulunduğu ortamdan ayrılmaya ihtiyacı var gibi görünüyor. Siz yalnız mı yaşıyorsunuz bir süre yanınıza alsanız?

Yalnız yaşıyorum evet çok uzun zamandır. Bazen yanıma geliyo 1-2 ay kalıyo ama bu süreçte dedemin yalnız durması büyük sıkıntı oluyor. Tansiyon hastası dedem. Diğer teyzemler var aslında ama hepsi evli çocuklu işleri güçleri vaf tabi yine bakmak zorundalar bakıyorlar ama uzun müddet annem yanıma taşınmaz . Zaten bu 1-2 ayda bile çok sıkılıyor yanımda. Genelde geziyoruz ediyoruz o zamanlar iyi tabi ama ben işe gidiyorum erkek arkadaşımla vs buluşuyorum annem evde yalnız kalıyo. Bu sefer yine içim rahat etmiyor . Benim evimde bulaşık makinesi vs yok ev küçücük tabi koca kadın olduğu için rahat edemiyo. Burda arada güne gidiyo teyzemlere gidiyo orda çevresi yok. Bu güzden kendide sıkılıyo.

Burda teyzemlerle sohbet etmesi bi kahve içmesi bile iyi aslında diyorum ama bu hallerini görünce üzülüyorum da. Herşeyi kafaya takıyorlar yıllar önce çektiği sorunlar ( babam vs ) onların yıpranmışlığı var. Mutlu olsun diye uğraşıyorum ama benim bulduğum etkinlikler ona genç işi kalıyo. Frekans ı uzun süreli tutturamıylruz

İyi de belirli yaş üstü annen alınanı taşıyamazsa ondan 20 yaş büyük deden Nasıl taşısın

Tamam ekmek alsın da iki kilo bir şey taşıyamaz artık

Çözüm yardımcı ayarlamak ya da alış verişi vs toplu yapıp taksi ile felan gelmek

Annem 60 babam 70 yaşında yemek de yaparlar alışveriş de çıkar dışarıda da yerler bu arada 80 lik anneannem de oğlu ile yaşıyor iki yıldır ve yemek çamaşır vs anneannem yapıyor

Annenin olağan dışında bir durumu yok çok şükür deden yatalak vs değil kıymetini bilsin bence

Bu yaz evlenme durumum var.... 28 yaşındayım . Zaten biz Yen'i hayat da kursak o teyzemlerle kendilerine dert bulmaya devam eder.
O kalabalıktan curcunadan zevk alıyo bence yalnız kalmak daha zorluyodur onu annemden biliyorum. Oda hemen hemen aynı konumda.
Dedenlere bakıcı tutma ihtimaliniz yokmu maddi olarak nasıllar? Haftada 3 gn gelse mesela bi yardmcı.

İyi de belirli yaş üstü annen alınanı taşıyamazsa ondan 20 yaş büyük deden Nasıl taşısın

Tamam ekmek alsın da iki kilo bir şey taşıyamaz artık

Çözüm yardımcı ayarlamak ya da alış verişi vs toplu yapıp taksi ile felan gelmek

Annem 60 babam 70 yaşında yemek de yaparlar alışveriş de çıkar dışarıda da yerler bu arada 80 lik anneannem de oğlu ile yaşıyor iki yıldır ve yemek çamaşır vs anneannem yapıyor

Annenin olağan dışında bir durumu yok çok şükür deden yatalak vs değil kıymetini bilsin bence

Kıymet biliyor zaten annem bu konulardan şikayetçi değil. Şikayetçi olan benim çünkü anneme kıyamıyorum. Zaten başka bir mesajımda yazmıştım. Gidip alışveriş yapsın demiyorum ama ekmeği bari aldırsın sırf ekmek için bi daha bi daha çıkma diyorum. Onun yolunun üstü değil ondan söylemiyorum diyor. Ama en fazla 2 Adım fazla atcak o kadar . Ama annem sırf ekmek için bir daha çıkıyor. Yada çöpü ver giderken atsın diyorum yok. Şöyle de bir örnek vereyim . Dedem ne bulsa yer günde 10 kez belki gider atıştırır . Annem de sabahladı uyanır uyanmaz yiyemez. Geç yapar kahvaltıyı. Sabahları sırf dedem için erken kalkıp kahvaltısını hazırlıyo. Çayını demliyo mutlaka bişi yapmaya çalışıyor yumurta menemen vs . Erken açıkıyo diyor. Bnde diyorum ki onun yerine bırak uyanınca peynir ekmek zeytin vs çıkarıp yesin sonra sen tam kalkınca beraber yapın kahvaltınızı o zaman hazırla iki iş olmasın. Adam nasıl yesin 2 defa demeyin. Çünkü dedem gece bile uyanıp mutfağa gidip ekmek vs bişiler atıştıran insan.

O kalabalıktan curcunadan zevk alıyo bence yalnız kalmak daha zorluyodur onu annemden biliyorum. Oda hemen hemen aynı konumda.
Dedenlere bakıcı tutma ihtimaliniz yokmu maddi olarak nasıllar? Haftada 3 gn gelse mesela bi yardmcı.

Emekli maaşları vaf işre öyle zengin değiliz ama bakıcılık durumları da yok. İkisinin de eli ayağı tutuyo . Bazen bnde curcunadan zevk mi alıyo acaba diyorum ama hep beraber toplanıp çurcuna olduğunda da kafası götürmüyor kalk gidelim moduna giriyo. Çözemiyorum annemi ya çok üzülüyorum .

Annem şikayetçi değil ZATEN arkadaşlar ama ben üzülüyorum kıyamıyorum. İş yapmasın demiyorum ama boş fedakarlıkları Çan'ımı sıkıyo. Dedem tek olunca kendi başına yemek yaptığını bile gördüm ama annem o kadar şey yapıyor ki ee hazıra rahata alışmak kolay dedemi alıştırıyo . Çayının içine şekerini bile atıyo atmayınca dedem soruyo durumda artık ben buna kızıyorum. 2.si de işte sürekli dert bulup ağlamaları. Annem kendi kendine ediyo şikayetçi de değil ama mutsuz ofluyo kendi kendine suratı asık sürekli sorsan şükür diyo.siz olsanız üzülmez misiniz?

Evlenince kendi yaşadığım şehre gelsin ona da ev tutalım orda diye düşünüyorum . Ama sanki gelse canı sıkılacak gbi geliyor vazgeçiyorum . Sonuçta evli olunca nr kadar görüşebiliriz haftada 2 gün dışarı çıksak bile 5 gün yalnız olcak. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum

Evlenince kendi yaşadığım şehre gelsin ona da ev tutalım orda diye düşünüyorum . Ama sanki gelse canı sıkılacak gbi geliyor vazgeçiyorum . Sonuçta evli olunca nr kadar görüşebiliriz haftada 2 gün dışarı çıksak bile 5 gün yalnız olcak. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum
Kalabalığa alıştıysa zaten teklif etsenizde gelmez. Yapabiliceğiniz bişey yok sadece özen göstermesini isticeksiniz herkeşe koşturma diye, ki onu bile zevkle yapıyorum dicektir.

Alın işte bu sabah da kahvaltısında yumurtasına varasıya soydu. Bırak yerken kendi soysun ama yapmıyor . Sıcak suyuna varasıya kendi şişesine dolduruyor Allah aşkına Çeşme'den şişeye su doldurmanın yaşlılıkla ne alakası var eli ayağı tutuyo dediğim gbi. Kıymeti de bilinmiyor ve ben sinir oluyorum sabah ekmek almaya da kendi gitti. Ben gideyim de demedim çünkü ben 1 hafta sonda gidicem burdan yine aynı tas aynı hamam devam edecek benim almam bi işe yaramıcak gerçekten çok sinir oluyorum diğer çocuklarının hiç biri 40 yılın başı gelen babalarına bubu yapmazken annem yapıyo dediğim gbi kıymet de bilinmiyor . Kendini yoruyo anca bütün gün işi zor bitiyor da oturuyor

Kalabalığa alıştıysa zaten teklif etsenizde gelmez. Yapabiliceğiniz bişey yok sadece özen göstermesini isticeksiniz herkeşe koşturma diye, ki onu bile zevkle yapıyorum dicektir.

Yok yapmıyorum bişey diyor. Bunladı yapmasam yine zararını ben çekcem diyor ama elimde değil sinir oluyorum

Back