- Konu Sahibi eskidenolsa
Arkadaşlar, buraya hep kendi eşimle ilgili olan sıkıntılarımı yazmıştım ama konu bu sefer çok farklı. Çoğunuz için aynıdır ama benim annem benim canımdır ciğerimdir, en kıymetlimdir. Babamla görücü usulü evlenmişler daha annem 19 yaşındayken. Annem tabi anadolu kadını, işve bilmez naz bilmez. Babam evlendikleri günden başlamış başka kadınlarla birlikte olmaya. Eve bile getirmiş o kadınları. Benim aklım ermeye başladıktan sonra ben bile şahit oldum onun eve getirdiği pislik kadınlara. Çok döverdi annemi, elinden alamazdık. Yapma desek bize de bağırırdı korkardık. Defalarca anne evine kaçtı ama düzelir olur diye geri gönderildi çok çekti canım annem. Sebepsiz haksız yere çok dayaklar yedi gözümüzün önünde. Şu anda babam 56 annem 50 yaşında. Kardeşim de ben de memleketten uzakta çalışıyoruz. Son 1,5 senedir de babam anneme yokmuş gibi davranıyormuş. Babası vefat etti, büyükannemin yanında köyde kalıyor 10-15 günde bir eve uğruyor evin temel ihtiyaçları neyse onları alıp para bırakmadan çekip gidiyormuş.Defalarca anneciğime para gönderdim helali hoş olsun. Ben bu yaşıma kadar (29) sustum, yüz göz olmamak için ama son birkaç ay içerisinde yaşananlar artık tak dedirtti. Annem geçenlerde ilaç zehirlenmesi geçirmiş acil hastaneye kaldırmışlar. Ondan önceki haftada babam eve geldiğinde para bırakmaması nedeniyle tartışmışlar anneme yine vurmuş. Namusun varsa durmazsın bu evde demiş. Zaten hep her kavgada evden kovardı, hakaretler ederdi. İlaç zehirlenmesi olayında yine yokmuş annesinin yanına gitmiş. Haber alınca hemen aradım baba böyle böyle annemi hastaneye yatırmışlar diye. Adamda tın yok, babannemi halamlara götürüyormuş yoldaymış. İnsan yoldan geri dönmezmi 30-40 km lik yere. Neyse o gün gitmemiş bile. Ertesi günde 2 dk uğrayıp çekmiş yine gitmiş köye. Ben duyunca çıldırdım tabi. 3-4 gün sonra gittim memlekete. Gel konuşalım senle dedim annem evde yokken, anneannemde dur sen dedim yalnız konuşalım diye.Sen annemden ne istiyorsun, nefretmi ediyorsun da yokmuş gibi davranıyorsun dedim evet dedi. Bu kadın sana ne yaptı dedim vay efendim kendisiyle köye gitmiyormuş orda kalmıyormuş Ama sen kadını hesaba bile almıyorsun, en ufak şeyde tartaklıyorsun senelerce çekti şöyle oldu böyle oldu derken allaaaah parladı, beni de kovdu evden. Annem zaten hep çekemiyorm artık bu yaştan sonra diyordu. Gittik ertesi gün avukat tuttuk boşanma davası açtık. Annemin kıyafetlerini aldık evden anneanneme yerleştirdim. Şimdi asla dönmem diyor. Sen benim meleğimsin kurtardın beni diyor. Babam çok kinli bana. Neymiş 30 senede dağılmayan aileyi ben dağıtmışım. Yaptıklarının anneme çektirdiklerinin faturasını bana çıkarıyor. Allah var bizi okuttu birşeyimizi eksik etmedi evlatları olarak. Ama bize hiç sıcak davranmadı it gibi korkardık tabiri caizse. Şimdi din düşmanı ben oldum. Kaç gündür saçma sapan mesajlar gönderiyor. İyice gıcık kaptırıyor kendinden. Avukata vermesine yardımcı oldum ya, sanki ben ayırmışım. Offfffff!