• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin boşanma davası

eskidenolsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
149
0
46
Ankara
Arkadaşlar, buraya hep kendi eşimle ilgili olan sıkıntılarımı yazmıştım ama konu bu sefer çok farklı. Çoğunuz için aynıdır ama benim annem benim canımdır ciğerimdir, en kıymetlimdir. Babamla görücü usulü evlenmişler daha annem 19 yaşındayken. Annem tabi anadolu kadını, işve bilmez naz bilmez. Babam evlendikleri günden başlamış başka kadınlarla birlikte olmaya. Eve bile getirmiş o kadınları. Benim aklım ermeye başladıktan sonra ben bile şahit oldum onun eve getirdiği pislik kadınlara. Çok döverdi annemi, elinden alamazdık. Yapma desek bize de bağırırdı korkardık. Defalarca anne evine kaçtı ama düzelir olur diye geri gönderildi çok çekti canım annem. Sebepsiz haksız yere çok dayaklar yedi gözümüzün önünde. Şu anda babam 56 annem 50 yaşında. Kardeşim de ben de memleketten uzakta çalışıyoruz. Son 1,5 senedir de babam anneme yokmuş gibi davranıyormuş. Babası vefat etti, büyükannemin yanında köyde kalıyor 10-15 günde bir eve uğruyor evin temel ihtiyaçları neyse onları alıp para bırakmadan çekip gidiyormuş.Defalarca anneciğime para gönderdim helali hoş olsun. Ben bu yaşıma kadar (29) sustum, yüz göz olmamak için ama son birkaç ay içerisinde yaşananlar artık tak dedirtti. Annem geçenlerde ilaç zehirlenmesi geçirmiş acil hastaneye kaldırmışlar. Ondan önceki haftada babam eve geldiğinde para bırakmaması nedeniyle tartışmışlar anneme yine vurmuş. Namusun varsa durmazsın bu evde demiş. Zaten hep her kavgada evden kovardı, hakaretler ederdi. İlaç zehirlenmesi olayında yine yokmuş annesinin yanına gitmiş. Haber alınca hemen aradım baba böyle böyle annemi hastaneye yatırmışlar diye. Adamda tın yok, babannemi halamlara götürüyormuş yoldaymış. İnsan yoldan geri dönmezmi 30-40 km lik yere. Neyse o gün gitmemiş bile. Ertesi günde 2 dk uğrayıp çekmiş yine gitmiş köye. Ben duyunca çıldırdım tabi. 3-4 gün sonra gittim memlekete. Gel konuşalım senle dedim annem evde yokken, anneannemde dur sen dedim yalnız konuşalım diye.Sen annemden ne istiyorsun, nefretmi ediyorsun da yokmuş gibi davranıyorsun dedim evet dedi. Bu kadın sana ne yaptı dedim vay efendim kendisiyle köye gitmiyormuş orda kalmıyormuş Ama sen kadını hesaba bile almıyorsun, en ufak şeyde tartaklıyorsun senelerce çekti şöyle oldu böyle oldu derken allaaaah parladı, beni de kovdu evden. Annem zaten hep çekemiyorm artık bu yaştan sonra diyordu. Gittik ertesi gün avukat tuttuk boşanma davası açtık. Annemin kıyafetlerini aldık evden anneanneme yerleştirdim. Şimdi asla dönmem diyor. Sen benim meleğimsin kurtardın beni diyor. Babam çok kinli bana. Neymiş 30 senede dağılmayan aileyi ben dağıtmışım. Yaptıklarının anneme çektirdiklerinin faturasını bana çıkarıyor. Allah var bizi okuttu birşeyimizi eksik etmedi evlatları olarak. Ama bize hiç sıcak davranmadı it gibi korkardık tabiri caizse. Şimdi din düşmanı ben oldum. Kaç gündür saçma sapan mesajlar gönderiyor. İyice gıcık kaptırıyor kendinden. Avukata vermesine yardımcı oldum ya, sanki ben ayırmışım. Offfffff!

Suçluluk duyma bence..Annen artık aklı başında bir kadın..İstemese zaten boşanmazdı...
Valla anlattıklarına göre iyi bile dayanmış :50:

bu zamana kadar beklemeniz hata bence cnm. sen daha once yapsaydın keşke bunu. gerçi bilmiyorum maddi gucun var mı evli misin ama sonuçta ortada şiddet gören aşağılanan bir anne varsa dünya bi tarafa annem bi tarafa benim için

sen en doğrusunu yapmışsın kadıncağız şu yaşından sonra bari huzur görsün
benzer şeyleri bende yaşadım canım seni çok iyi anlıyorum ama hiç aklında soru işareti kalmasın
okadar yuvasını düşünüyor olsaydı annene eziyet etmezdi
çok gıcık oluyorum böyle şeylere yaa allah ıslah etsin bunları!!!

bu zamana kadar beklemeniz hata bence cnm. sen daha once yapsaydın keşke bunu. gerçi bilmiyorum maddi gucun var mı evli misin ama sonuçta ortada şiddet gören aşağılanan bir anne varsa dünya bi tarafa annem bi tarafa benim için

Evet maalesef bu zamana kadar sabrettim hep, annem de sabretti canım benim. Biz okuduk, büyüdük, allaha şükür kardeşim de ben de çalışıyoruz. Annemin ailesi fakir bir aile maddi durumları çok iyi değildi belki de bu sebeple sahip çıkamadılar kızlarına. Babam hep horlardı "sanki ananın evinde ne gördün " diye. Şimdi kendi de farkında biz büyüdük annemize sahip çıkabiliyoruz ona muhtaç etmeyiz. Çıldırıyor tabi. Hem karısından olacak hem de evlatları kendisine karşı annelerini koruyor diye.

kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz canım...
sen üstüne düşeni yapmışsın...
inan çok taktir ettim seni...
keşke bizde annemi ikna edebilsek...
bizdede var aynısından....
inşallah bundan sonra herşey güzel olur annen için rahat eder....
darısı anneciğimin başına inşallah...

Son düzenleme:
annen anadolu kadını çekebildiği yere kadar cekmiş cocukları büyüdükten sonrada kararını vermiş senin bir suçun yok sadece annen daha önce vermiş oldugu kararı şimdi hayata geçirmiş hakkınızda hayırlısı olsun

Son düzenleme:
annen anadolu kadını çekebildiği yere kadar cekmiş cocukları büyüdükten sonrada kararını vermiş senin bir suçun yok sadece annen daha önce vermiş oldugu kararı şimdi hayata geçirmiş hakkınızda hayırlısı olsun

Valla ne diyeyim çok çok sağolun. Öyle bir suçluluk psikolojisine girmiştim ki. Görüyorum ki kim olsa benim yerimde aynısını yaparmış.

şöyle düşün birde koskoca kadın cocugunun lafına göremi boşanma kararı alacak öyle değilmi?

Haklısın canım, ama gel de ona anlat bunu. Neler neler söylüyor inanamazsın. Sanki sütten çıkmış ak kaşıkmış da ben bozmuşum. Onun derdi sahip çıkmamızda. Annem bizden güç alamasın çeksin onu ömür boyunca. Oldu tabi buyur diyecektik ya!

yaşadıklarına benzer şeyler yaşadım ben de.. (aldatma hariç) aynen senin gibi ben kötü oldum..babam annemi koruduğum için beni sokağa attı gecenin bir yarısı 17 yaşındaydım.. sonra da senelerce benimle konuşmadı..
neyse sakın anneni yalnız bırakma , babanı da umursama takma hiç, ne düşünürse düşünsün bırak .. anneni korumak kötülükse sen kötüsün , biz kötüyüz..
bu yaştan sonra annen için çekilir dert değil.. en iyisini yapıyorsun şu anda..
baban da 4 duvar arasında kalsın yalnız başına da vursun kafasını o duvarlara..

aferin ya..tabi keşke daha önce annenizi bu zulumden kurtarsaydınız ama osun zararın neresinden dönülse kardı..
kurban olurum ben bütün annelere...hayırlı evlatsın sen,sakın bozma moralini,çook güzel günleriniz olsun inşallah..

yaşadıklarına benzer şeyler yaşadım ben de.. (aldatma hariç) aynen senin gibi ben kötü oldum..babam annemi koruduğum için beni sokağa attı gecenin bir yarısı 17 yaşındaydım.. sonra da senelerce benimle konuşmadı..
neyse sakın anneni yalnız bırakma , babanı da umursama takma hiç, ne düşünürse düşünsün bırak .. anneni korumak kötülükse sen kötüsün , biz kötüyüz..
bu yaştan sonra annen için çekilir dert değil.. en iyisini yapıyorsun şu anda..
baban da 4 duvar arasında kalsın yalnız başına da vursun kafasını o duvarlara..

Peki annem boşandımı sonra? İyi mi şimdi?

Haklısın canım, ama gel de ona anlat bunu. Neler neler söylüyor inanamazsın. Sanki sütten çıkmış ak kaşıkmış da ben bozmuşum. Onun derdi sahip çıkmamızda. Annem bizden güç alamasın çeksin onu ömür boyunca. Oldu tabi buyur diyecektik ya!

tabi siz ufakken karsısına dikilen yoktu siz büyüdünüz annenızın hakkını aradınız adam söyler tabi...

Peki annem boşandımı sonra? İyi mi şimdi?
ben üniv. den mezun olduktan sonra anneme destek oldum ayrılma konusunda.. ama babam kabul etmedi boşanmayı,
biz de annem, kız kardeşim ve ben ayrıldık babamın yanından.. ayrı yaşıyoruz.. annem uğraşmak istemedi ayrı olayım yeter dedi..şimdilik böyle gidiyor..
annem çok daha iyi ve bir daha dönmemekte kesin kararlı..

Son düzenleme:
Annen yıllarca bu kararı vermek istemiştir de sadece bir destek beklemiştir birilerinden..
O desteği de sen vermişsin...iyi de etmişsin..Hiç suçluluk duyma bence..:50:

canım tebrik ederim seni..cesaretinden dolayı..babanın 30 yıllık aile dediği şey annenin çektiği 30 yıllık eziyet ve pislikten başka bişey değil.. hiç geri adım atmayın... annenize maddi destek de sağlayabiliyorsunuz anladığım kadarıyla.. bireysel emeklilik yaptırabilirsiniz ilerisi için.. o babanızı da görsün dünyayı..

Akıllım onun derdi sizin annene destek olduğunuza üzülmek falan değildir hiç sanmam onun derdi nafaka vermek zorunda kalcak diye tırsıyordur.

Back
X