- Konu Sahibi VuslataDair
-
ben neden yanlış yönlendirecekmişim ki , dikkat ettiyseniz '' ben olsam eğer gerçekten ama gerçekten artık tahammül edemiyor ve yüzünü görmek istemiyorsam '' diyerek kendi fikrimi yazdım.. ben evden kov demedim, asla böyle bir şey demem zaten, uygun bir şekilde konuşup, hayatımdan çıkarırdım, dedim.. üstelik hala yazdıklarımında arkasındayım.
beni sadece menfaati doğrultusunda görecek, ona ihtiyacım olduğu zamanlarda '' benim senin gibi kızım yok '' diyecek bir anneyi niye isteyeyimki.. onun o zamanki şartları beni ilgilendirmez, kimse silah zoruyla bi şeyler yaptırmamış, anladığım kadarıyla rahatına düşkün, istediği gibi ve rahat bir hayat sürmüş, ne zamanki elindekiler bitmeye başlamış, bi kızı olduğunu hatırlamış.. evet dinimizde affetmek, hoş görmek lazım diyor ama onunda bir sınırı var, artık sana zarar vermeye başladıysa duracaksın..
hem annesine bu kadar hoşgörülü yaklaşırken bu arkadaşımızın içinde bulunduğu durumu sanırım gözden kaçırdınız, arkadaş diyorki bana gelince çok fazla harcama yapıyor, ben kuruşuma kadar hesaplamak zorundayım, çocuk gibi nazlanıyor, çekemiyorum diyor... yani kızcağızda bu durumdan hoşnut değil.
yazdiklarinizi okudum tekrar tesekkur ederim arkadaslar dun sabah dolapdaki yemekleri cope doktuk cunku 1 haftalik olmuslardi artik
barbunya,corba,menemen ve sebze turlusu cope gitti o kadar uzuldum ki dunyada bir yerde insanlar acliktan olurken ben bunlari cope doktum allah razi gelir mi evimde bereket aklir mi diye cok uzuldum ve tavrimi koydum artik sen yemek yapma lutfen bak gordun hepsi copte simdi dedim guldu gecti ama aksam yapmadi ben yaptim evimin anahtari ondaydi acikta birakmis bende aldim cunku isteyemiyordum boylelikle almis oldum ben yokkende gelip giriyordu cunku...simdi gitti persembeden gelirim dedi ama bahanem hazir her hafta bir sekilde atlatacagim belki aralarda ayda bir falan kabul ederim ozellikle benim icin arkadasima soyledigi 3. bebege bakamaz lafini hic unutmuyorum kafamda donup duruyor ona mi guvenmisim yani neden bakamayacakmisim? kendimi doldurmak istemiyorum ama catlayacagim sinirden
konuya yazan ve annesine katlanamadigini soyleyen bir kac arkadas olmus sunu soyleyecegim ben anne nedir hic bilmedim ben 2 aylikken ve ayagim alcidayken beni birakip gitmis hicbir zaman onun kokusunu sicakligini bilmedim ben maddi birsey beklemedim ama o manevi olarak bile ihtiyaclarimi karsilamadi fedakarlik diye birsey onun kitabinda yazmiyor maalesef daima kendisi once kendisi sadece kendisi cocuklarim minicikken bile onlarin onunden yediklerini alip yedigini bilirim siz olsaniz cildirmaz misiniz? disarda yemek yerken elbetteki onada alirim ne isterse kendininkini bitirip cocuklariminkini yedigini bilirim kisacasi bana bir emegi hakki gecmisi olsaydi amenna kocasi oldukten sonra keyfince yedi icti gezdi tozdu her seyi yasadi simdi her kapi yuzune kapand ben yavrusu oldum niye ki? .......
elbetteki onu kovmayacagim kovamam gelme istemiyorum da diyemem ama mesafe koyacagim kendim kizlarim ve ailem icin buna mecburum karnimda bebegimle daha ne kadar gerilecegim stresden?
yani annesinin yolunu izlemesi gerekiyor?
Zarari hangi sekilde verdigine bagli, benim deyerlendirmemde pekde kapi disari edecek bir zarar goremedim.( yani suan, esikiden yaptiklarini kast etmiyorum)
Bu arada genel olarak bir yorum yapmis oldum, zadece siz uzerinize alinmaniz gerekmiyor. Bu konu cok agir, ve iyi dusunulmezsi gerekiyor.
Konu sayibinin yasadiklari hemen, hemen esiminde yasadigi icin, zadece bir uyariydi.
Iyi dusunulmezsi gereken ve onu gaza getirmemek icin soyledim. Ama zaten o bizden daha iyi bilir, ne yapacagini.
amin daha bu neki bide kizkardesim var onu anlatsam annemi 10 kere solda sifir birakirsena allah seni her taraftan sınıyor
çocuklarından güldürsün bari
yazdiklarinizi okudum tekrar tesekkur ederim arkadaslar dun sabah dolapdaki yemekleri cope doktuk cunku 1 haftalik olmuslardi artik
barbunya,corba,menemen ve sebze turlusu cope gitti o kadar uzuldum ki dunyada bir yerde insanlar acliktan olurken ben bunlari cope doktum allah razi gelir mi evimde bereket aklir mi diye cok uzuldum ve tavrimi koydum artik sen yemek yapma lutfen bak gordun hepsi copte simdi dedim guldu gecti ama aksam yapmadi ben yaptim evimin anahtari ondaydi acikta birakmis bende aldim cunku isteyemiyordum boylelikle almis oldum ben yokkende gelip giriyordu cunku...simdi gitti persembeden gelirim dedi ama bahanem hazir her hafta bir sekilde atlatacagim belki aralarda ayda bir falan kabul ederim ozellikle benim icin arkadasima soyledigi 3. bebege bakamaz lafini hic unutmuyorum kafamda donup duruyor ona mi guvenmisim yani neden bakamayacakmisim? kendimi doldurmak istemiyorum ama catlayacagim sinirden
konuya yazan ve annesine katlanamadigini soyleyen bir kac arkadas olmus sunu soyleyecegim ben anne nedir hic bilmedim ben 2 aylikken ve ayagim alcidayken beni birakip gitmis hicbir zaman onun kokusunu sicakligini bilmedim ben maddi birsey beklemedim ama o manevi olarak bile ihtiyaclarimi karsilamadi fedakarlik diye birsey onun kitabinda yazmiyor maalesef daima kendisi once kendisi sadece kendisi cocuklarim minicikken bile onlarin onunden yediklerini alip yedigini bilirim siz olsaniz cildirmaz misiniz? disarda yemek yerken elbetteki onada alirim ne isterse kendininkini bitirip cocuklariminkini yedigini bilirim kisacasi bana bir emegi hakki gecmisi olsaydi amenna kocasi oldukten sonra keyfince yedi icti gezdi tozdu her seyi yasadi simdi her kapi yuzune kapand ben yavrusu oldum niye ki? .......
elbetteki onu kovmayacagim kovamam gelme istemiyorum da diyemem ama mesafe koyacagim kendim kizlarim ve ailem icin buna mecburum karnimda bebegimle daha ne kadar gerilecegim stresden?
bahsettiginiz seylerin tamamini biliyorum yalniz unuttugunuz bir sey var benim bu anlamdaki annem babam babaannem ve buyukbabamdir cunku beni buyuten kahrimi ceken onlardir bu surecte ne annemden ne babamdan maddi manevi zirnik gormedim durumlarida musaitti her sey mumkundu yok sayildim neden? sucum neydi? ben istemedim ki dunyaya gelmeyi onlarin bir anlik keyflerinin cefasini bir omur cekmeyi simdi babannem cok yaslandi yeri geliyor beni uzuyor bana haksizlik ediyor hicbirseyden memnun olmuyor ama ben asla onu uzmuyorum kirmiyorum korkuyorum benden yana kirilmasindan cunku sizin yukarda hadislerde bahsettiginiz kisi babannem ve buyukbabamElini ayagini evinden kesmesini istedigin insan biyolojikte olsa senin annendir ANNEN...
Senin bu dünyaya gelmeni saglamis ,2 cocugunun annesi olmasini saglamis insandir.
Merak ediyorum annenden uzaklas diyenler öteki dünyada verilen cetin hesaplasmada senin yaninda olacaklar mi?
bu asagida yazacaklarim umarin icindeki kini bir nebzede olsa azaltir...
Bir zat, (Ya Resulallah, ana-baba, evladına zulmetse de rızalarını almayan Cehenneme girer mi?) diye sorunca, cevaben 3 defa (Evet zulmetseler de rızalarını almayan Cehenneme girer) buyurdu. (Beyheki)
Şu halde ana-baba zalim olup, evlada zulmetseler de, günah işlemeyi emretseler de, yine onları üzmemeye, küstürmemeye çalışmalıdır! Günah olan emirleri yapılmaz ama, yine de onları üzücü söz söylemek caiz olmaz.
Ana-baba kötü bile olsa, yine onlarla iyi geçinmelidir! Ziyaretlerini terk etmek büyük günahtır. Hiç olmazsa, selam göndererek, tatlı mektup yazarak, telefon ederek, bu günahtan kurtulmalıdır!
Kur'an-ı kerimde 3 şey, 3 şeyle beraber bildirildi. Biri yapılmazsa, ikincisi kabul olmaz. Peygambere itaat edilmezse, Allaha itaat edilmiş olmaz. Ana-babaya şükredilmedikçe, Allahü teâlâya şükredilmiş olmaz. Malın zekatı verilmedikçe, namazlar kabul olmaz. (Tefsir-i Mugni)
üzerime alınma gibi bir durum yok siz genel bir cevap vermemişsiniz, yazdığımı alıntılamışsınız (tıpkı şu anda yaptığınız gibi), dolayısıyla bende size cevap yazdım
siz hala ısrarla olaya farklı bir boyuttan bakmaya çalışıyorsunuz, her zaman 2+2= 4 etmiyor, sürekli aman sen kötü olma, aman sen onun yaptığı gibi yapma, o yaptı diye seninde yapman gerekmez vs.. bu liste uzar gider.... sanki biz meleğiz, hep doğruyu yapmalıyız, hata yapma gibi bir lüksümüz olamaz ama bakalım karşımızdaki kişi bunları hak ediyormu? tabiki ilk hatada hemen çıkaralım hayatımızdan demiyorum, insanız hepimiz hatalarımız var, benimde var... ama affedilmek içinde hatada ısrar etmemek lazım, pişman olmak lazım, kendini affettirmeye çalışmak lazım, telafi etmeye çalışmak lazım, mahçup olmak lazım, lazım da lazımm herşeyden evvel kırdığın kalbi onarmaya çalışmak, her fırsatta onu mutlu etmeye çalışmak lazım, dimi ???
konu sahibi tabiki ne sizin nedebenim sözümle hareket edecek, ben buraya konu açan arkadaşların akıl almak için değil daha çok rahatlamakiçin yazdıklarını düşünüyorum, yani biz ne yazarsak yazalım ( sizin deyiminizle gaza!! getirmeye çalışsakta ) onlar kendi doğrularını yapacaklar
bu arada sanırım siz başlığı hiç okumadınız, başlık aynen şöyle ; annemi istemiyorum...
yani arkadaş aslında başlıkta bile son noktayı koymuş..
Oyle desenizde, anlasilan pekde almissiniz. Benim sizin pencerenizin icerisin yorum yapmam, sart degil zadece size yonelik bir yorum olmazsi, ben genelde bir pencereye siginiyorum:)). Fark etiyseniz genel olarakdi.
Annesi dediklerinizden cok uzak bir karekterde oldugunu burda herkez cok iyi anlamis olmali.
Benim demek istedigim bizim hatimise dusmez kov gitsin,bende istemezdim, gorusmezdim demekler.. anlata bildimmi.
Hasas bir konu oldugu icin, arkadasimiz duygusal ve yillarin sinirini birikdirmis. Bizde gaza getirirsek belki annesi gibi dafranmis olacak. Herkezin gunahi kendi boynuna, oda gunahini bir sekilde odeyecek. Ama bizim kitabimiz ne olursa olsun, baska der.
sanırım sizin okuma-yazma ve okuduğunu anlama ile ilgili bir probleminiz var....
alıntı yaptığınız zaman kimden alıntı yapıyorsanız o yazınızın muhatabı odur, dikkat ettiyseniz sizin yazdıklarınıza benden başka cevap veren yok, çünkü bana hitaben yazıyorsunuz, anlatabildimmi????
umarım bu sefer anlamışsınızdır zira ben artık sizinle uğraşamayacağım.
sadece benim yazdıklarıma takmayın da konu sahibinin yazdıklarınıda okuyun bi zahmet, hatta hemen sizin üzerinizdeki yazıyı okusaydınız ne iyi olurdu...
ve rica ederim yazdıklarımı alıntı yapmayı bırakın, ben sıkıldım size cevap yazmaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?