Anneme yinede doktora gittigimi nasil anlatirim?

Geçmiş olsun kesinlikle paylaş annenle hastane hastalık ne olursa olsun zor be yıpratıcı herzaman aıleden bırının bılıp senınle olması gerekıyor

Bence annenin seni düsünmedigi icin degil sana hastalıgı yakıstıramadıgı icin kabul etmiyor , kacıyor gercekle yüzlesmekten.

Sonuçta gerçekten bir problemin varmış ve doktor bunu söylemiş sana.
Eğer doktora gidip bir şey çıkmasaydı annen laf ederdi belki.
Ama bu durumda bir şey diyeceğini sanmam.

Bazen yanlış teşhis konulabiliyor..
Nasıl zor bir hastalık duyduğumuzda başka bir doktordan da duymak gerekiyorsa psikoloji alanında da böyle olmalı bu.

Ancak nedendir bilmiyorum, kimse dikkat etmiyor. Bir uzman bir hastalık ismi veriyor ve akabinde ilaç.
Tüm hayatını buna bağlıyor şahıs.
..

Sorunuza gelince de evet, yazılanlara katılıyorum ; annenizle gidin bu defa.

Çok geç belki yazmak için ama bi faydam olur belki borderline ciddi bir durum birey olarak hareket edin annenizi karıştırmayın ve psikolog değil psikiyatrla tedaviyi deneyin en doğru adres çapa psikiyatri

Bir iki nesil gerideki insanlar ne yazık ki psikiyatrik hastalıklara şımarıklık, refah bunalımı vs diyor, direk reddediyor ya da daha kötüsü. Bence tanınla ilgili bilgilendirici bir kitap al okusun, doktorundan kitap tavsiyesi de isteyebilirsin, genellikle öneriyorlar. Senin durumun hakkında bilgilenmediği sürece tepkisi de değişmeyecektir ne yazık ki.

Sen sakince konulan teşhisi annene anlat.İnkar edebilir,yine gülebilir,sen bilmiyorsun doktor bilmiyor bi tek ben bilirim diyebilir.Tamam de geç.Bildiğim kadarıyla hastalığının birlikte yaşadığın insanlara düşen bi tarafı yok.Yani bilmeleri yeterli inandırman gerekmiyor.

merhaba kizlar, son senede hayatimda cok sey degisti. Universtede tip bolumune basladim issimi kaybettim ve yeni bir sevgilim
Var. Annem ve babam ayri ve evde bu yuzden baya bi seyler yasandi zamaninda. Kucuklugumde okulda cok zarar goren bi cocuktum kimse sevmezdi beni sonra sonra lisede bunu toparladim. Toparladigimi saniyordum annem ve babamin ayriligi bende cok buyuk bir sorun yassati bunu kaldiramadim.. Simdi ise 22yasindayim ve son zamanlar herseyi unutuyorum daliyorum kendimde degilim sokakta birden bire durup nereye gidecegimi hatirlamaya calisiyorum. Yani yanimdan biri cantami alip gitse hic farkinda bile olmam. Bunu anneme anlattim bve abartigimi soyledi guldu. Kizim abartma sen okulu cok takiyorsun o yuzden dedi. Doktore gitmek istedigimi soyleyince ne geregi var felan dedi ama ben dinlemedim ve yinede gittim. Dokter bana borderline hastasi oldugumu anlatti yani kisilik bozuklugu. Haftaya sali pysgologda randevum var. Arkadaslarima anlattim ama anneme nasil anlatacagimi gercekten bilmiyorum
Cekiniyorum. Anlatmakta istemiyorum aslinda siz ne dusunuyorsunuz nasil
Anlatilir??
öncelikle geçmiş olsun.aynı durum bende de var.aşırı derecede unutkanlık var.alzeheimer derler diye gitmiyordum.kişilik bozukluğu da olabilirmiş demek

Back
X