Anneme yinede doktora gittigimi nasil anlatirim?

simgeDL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2015
6
0
36
34
merhaba kizlar, son senede hayatimda cok sey degisti. Universtede tip bolumune basladim issimi kaybettim ve yeni bir sevgilim
Var. Annem ve babam ayri ve evde bu yuzden baya bi seyler yasandi zamaninda. Kucuklugumde okulda cok zarar goren bi cocuktum kimse sevmezdi beni sonra sonra lisede bunu toparladim. Toparladigimi saniyordum annem ve babamin ayriligi bende cok buyuk bir sorun yassati bunu kaldiramadim.. Simdi ise 22yasindayim ve son zamanlar herseyi unutuyorum daliyorum kendimde degilim sokakta birden bire durup nereye gidecegimi hatirlamaya calisiyorum. Yani yanimdan biri cantami alip gitse hic farkinda bile olmam. Bunu anneme anlattim bve abartigimi soyledi guldu. Kizim abartma sen okulu cok takiyorsun o yuzden dedi. Doktore gitmek istedigimi soyleyince ne geregi var felan dedi ama ben dinlemedim ve yinede gittim. Dokter bana borderline hastasi oldugumu anlatti yani kisilik bozuklugu. Haftaya sali pysgologda randevum var. Arkadaslarima anlattim ama anneme nasil anlatacagimi gercekten bilmiyorum
Cekiniyorum. Anlatmakta istemiyorum aslinda siz ne dusunuyorsunuz nasil
Anlatilir??

Tabi ki anlat annene anne gittim.doktora ve böyle dedi dersin direkt ne olacak anneler bazen.naz yaptığını düşünebilir inşallah geçer bu durumunda

Gecmiş olsun
Anlatmalısınız bence sizden sorumlu aynı evi paylaşıyorsunuz

bencede anlat. bazen ilgi çekmeğe çalıştığımızı düşünüyorlar. dinlemedim gittim böyle böyle dedi de. anlayacaktır ondan sonra eminim

Tabi ki anlat annene seni anlaması için dr una beraber gidin
dr annenle görüşüp durumu anlatsın.

Annene anlatmalisin bende 13 yasindayken gittim bi s sene seanslara ailenide cagirip konusuyolar.bence etkilide oluyor annemin davranislari o gunden sonra baya degisti bana karsi

Annene anlatmalisin bende 13 yasindayken gittim bi s sene seanslara ailenide cagirip konusuyolar.bence etkilide oluyor annemin davranislari o gunden sonra baya degisti bana karsi

Anneme demin anlattim ve guldu abartigimi dusundu?? Bu canimi cok acitiyor sendede basta oyle birsey yasandimi?

Anneme demin anlattim ve guldu abartigimi dusundu?? Bu canimi cok acitiyor sendede basta oyle birsey yasandimi?

Bende ailevi sorunlar yuzunden gitmistim. Annem yaşadıklarımın agirliginin farkındaydı üzülmüştü. belkiannen hasta psikolojisine kendini sokma diye oyle davranıyordur. Bigun seninle gelip dr la konusmasini istesen?

Kisilik bozuklugunun anlattigin sıkıntılarla nasil bir bağlantısı var acaba cok merak ettim
Annende niye bu kadar soguk kanli orayida anlamis degilim inanmiyorsa seninle beraber gelsin madem doktora

Gitmeniz çok iyi olmuş çünkü şöyle bir durum var ki;
Sadece personality disorder ( kişilik bozukluğu) değil hastalığınız, borderline personality disorder yani sınırda kişilik bozukluğu, tedavisi daha acildir. Yaşam kalitenizi arttırması açısından tedaviye başlamanız gerçekten iyi. Gerçi anneniz bu ciddi hastalığa da güler geçer abartıyorsun der ama. Bunun ötesinde sadece birkaç hastalık kalıyor maalesef.

Aynısı abla oluyordu, streste olduğu bir dönemdeydi. İlaç tedavisi ile geçti. Aynı dediğin gibi yolda durup ben kimim nereye gidiyorum tarzı şeyler düşünüyormuş.

tıp okuyorum diyorsun ki bu hastalık seni zorlar

issimi kaybettim kısmını anlamadım

yeni sevgilin varsa iyi işte hayatına devam için güzel neden

annene anlatınca nalamdı ise salı git sen görüş

annem inanmadı de

doktor belki anneni de çağırır ya da nasıl anlatacağın konusunda fikir verir

Anneniz sanırım kabullenmek istemiyor ama ciddi bir rahatsızlığınız var. Gülse de ciddiye almasa da doktora onunla gitmek istediğinizi söyleyin. Anneniz dışında yakın olduğunuz teyzeniz, halanız falan varsa onlar da size yardımcı olacaktır. İyiyi düşünün tedavinizi aksatmayın...

Annenız sıze hastalık konduramıyordur, Sizin teshıslerınızde cocuk oldugunuzu dusundugu ıcın sacma ve komık gelıyordur.. Doktora beraber gıdersenız ıkna olacaktırk

Asıl annenizin doktora ihtiyacı var sanırım.

Hayatınızda size destek olabilecek başka bir büyüğünüz yok mu?

Lütfen doktor kontrollerinizi, ilaçlarınızı ihmal etmeyin. Acil şifalar dilerim.

Annenle birlikte tekrar doktora gidin, doktor açıklasın durumu daha sağlıklı olur. Annen " yok öyle bir şey abartmışlar, ben doğurduğum çocuğu bilmem mi?" gibi mantığa bürünüp inkar moduna geçebilir, ya da durumu açıklarken seni zorlayabilir....

seçim senin...
geçmiş olsun...

Back
X