ANNEMDEN BANA HIV GEÇMİŞ OLABİLİR Mİ

Merakk0607

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2023
9
2
21
Herkese merhaba,
Lütfen yardımcı olun çok merak ediyorum. Erkek arkadaşımla birlikte cinsel birliktelik henüz yaşamak istemiyorum ama oral denemek istiyorum. Hiv biliyorsunuz ki anneden bebeğe geçebiliyor. Acaba onun annesinden ona veya benim annemden bana geçmiş olabilir mi? Anneme bunu soramam ki annemde hiv varsa bile bilmiyor. Bizim ülkemizde bu konular konuşulmaz hiçbir yerden doğru bilgi alamıyorum bu yüzden. Böyle bir ihtimal var mı? Olsaydı bu zamana kadar belli olur muydu nasıl olurdu? Doğuştan hiv e sahip olup olmadığımı öğrenmek için ne yapmalıyım nerede nasıl test yaptıracağım? Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Lütfen yardım edin.

Herkese merhaba,
Lütfen yardımcı olun çok merak ediyorum. Erkek arkadaşımla birlikte cinsel birliktelik henüz yaşamak istemiyorum ama oral denemek istiyorum. Hiv biliyorsunuz ki anneden bebeğe geçebiliyor. Acaba onun annesinden ona veya benim annemden bana geçmiş olabilir mi? Anneme bunu soramam ki annemde hiv varsa bile bilmiyor. Bizim ülkemizde bu konular konuşulmaz hiçbir yerden doğru bilgi alamıyorum bu yüzden. Böyle bir ihtimal var mı? Olsaydı bu zamana kadar belli olur muydu nasıl olurdu? Doğuştan hiv e sahip olup olmadığımı öğrenmek için ne yapmalıyım nerede nasıl test yaptıracağım? Cevaplar için şimdiden teşekkürler. Lütfen yardım edin.
Neden boyle bi kuruntu yaptiniz ki hiv ne alaka anlamadim kac yasindasiniz

Teşekkür ederim
Rica ederim.
Yalnız aynı duyarlılığı erkek arkadaşınızdan da bekleyin.
Size HIV ondan da bulaşabilir.
Birlikte gidip test yaptırın. Erkeklerde nasıl yapıldığını bilmiyorum ama o da test yaptırsın. Annenizden şüphe edip elin adamına güvenmeyin bari.

Rica ederim.
Yalnız aynı duyarlılığı erkek arkadaşınızdan da bekleyin.
Size HIV ondan da bulaşabilir.
Birlikte gidip test yaptırın. Erkeklerde nasıl yapıldığını bilmiyorum ama o da test yaptırsın. Annenizden şüphe edip elin adamına güvenmeyin bari.
Yok yok o da aynı fikirde zaten birlikte yaptırıcaz

Annenizde nereden hiv olabileceğini çıkarıyorsunuz? Ortada fol yok yumurta yok acaba annem hiv mi diye düşünmek aklıma gelmez. Hem doğumda size bulaşacak.. Olsaydı çoktan belli olurdu. Hatta anneniz şu an hayatta olmazdı Allah uzun ömür versin.
Bu normal değil ama sizde bir takıntı olmuş anlaşılan. Çok merak ediyorsanız bende veya onda var mı diye gidin birlikte bir test yaptırın, her laboratuvarda ve hastanede yapılır.

Annenizde nereden hiv olabileceğini çıkarıyorsunuz? Ortada fol yok yumurta yok acaba annem hiv mi diye düşünmek aklıma gelmez. Hem doğumda size bulaşacak.. Olsaydı çoktan belli olurdu. Hatta anneniz şu an hayatta olmazdı Allah uzun ömür versin.
Bu normal değil ama sizde bir takıntı olmuş anlaşılan. Çok merak ediyorsanız bende veya onda var mı diye gidin birlikte bir test yaptırın, her laboratuvarda ve hastanede yapılır.
Bu konuda çok bilinçsisiz maalesef her şey olabilir bu sadece bir önlem. Olsaydı çoktan belli olurdu demişsiniz işte ben de bunu merak ediyorum belli olmama gibi bir durum var mıdır nasıl belli oluyor sonuçta hiv taşıyıcıyı etkilemiyor ki yanlış mı biliyorum. Ama şöyle bir şey de öğrendim hpv de anneden bebeğe geçebiliyor bunun için de test yaptırmak lazım ve ücretli yani hiv tek hastalık değil bu yüzden hiç test yaptırmamayı düşünüyorum bir şey olacağını sanmıyorum zaten ikimiz de daha önce cinsel hiçbir şey yaşamadık başka biriyle.

Bu konuda çok bilinçsisiz maalesef her şey olabilir bu sadece bir önlem. Olsaydı çoktan belli olurdu demişsiniz işte ben de bunu merak ediyorum belli olmama gibi bir durum var mıdır nasıl belli oluyor sonuçta hiv taşıyıcıyı etkilemiyor ki yanlış mı biliyorum. Ama şöyle bir şey de öğrendim hpv de anneden bebeğe geçebiliyor bunun için de test yaptırmak lazım ve ücretli yani hiv tek hastalık değil bu yüzden hiç test yaptırmamayı düşünüyorum bir şey olacağını sanmıyorum zaten ikimiz de daha önce cinsel hiçbir şey yaşamadık başka biriyle.
Benimki sadece korku. Sonuçta hiv bulaştıran çoğu insan bulaştırana kadar hiv olduğunu bilmiyor farkında mısınız

Hpv de geçebilir evet, Hbc de; onlar belirti vermeyebilir ama HİV taşıyıcısı 6sene hiç vermeyebiliyor ama eninde sonunda veriyor, 12 yıl diye biliyorum. Tedavi olmazsa o zaman uzun yaşayamaz. O bakımdan sizin yaşınızı göz önüne alarak annenizden size doğumda bulaşmış olamaz dedim. Tabi herkes aday olabiliyor; Allah korusun diş kliniğinden, manikürden vs bulaşma olasılığı sıfır değil ama ikinizin de daha önce cinsel birlikteliği olmadıysa risk minimumdur diye düşünüyorum. Eğer çok kafaya takacaksanız aile hekimine gidin, evlilik öncesi talep edilen testler var mesela onlar aile hekimi tarafından yapılıyor ve tüm hepsini içeriyor.

Herkese merhaba,
Şakamısınız ya annenizde bunca yıl hiv olacak ve o kadın bunca sene ilaç içmeden sağlıklı bir yaşam sürecek ve ölmeyecek 😂 millet ömrünü uzatabilmek icin ömür boyu ilaç kullanıyor tamamen tedavisi de yok henüz bulunmadı ölümcül annenizde olsa babanızda da olurdu zaten muhtemelen bunca yıldır yabi siz dogarken olma ihtimali yok sonradan biryerden kaptiysa vs. Henuz aciga cikmamis bile olabilir ki bu herkes icin gecerli hepimiz risk altindayiz dişçisen vs. Bulasanlar duydum . yinede annenizden size gecme durumu imkansiz

Kuruntu ile ne alakası var güvenli şekilde cinsel şeyler yaşamak istiyorum bilinçli bir insan olarak. Kaç tane hastalık var cinsel yollarla bulaşan tabi ki dikkat etmek lazım. Neden kuruntu dediniz ki?
Bilmem ben evlenirken hic boyle bisey dusunmemistim ondan kuruntu dedim sanirim

Herkese merhaba,
Hiv olamazsınız annenizden size geçmiş bile olsaydı mutlaka tedavi almanız gerekirdi şimdiye kadar buda demektir ki hiv değilsiniz

X