• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem

Ya hastalığı siz yazmadan tahmin ettim desem...
MS hastalarının durumu çok zor. Hayat boyu belirsizlikle yaşıyorlar. Anneniz psikolojik destek alıyor mu?
Geneli her an ölecekmiş gibi davranıyor.
İstiyor ki her şeyi kontrol etsin.
Onun vakti dolmadan, arkasındaki her şeyi mükemmel bıraksın.
Ya böyle çok zor insanlar oluyorlar yada hayattan bıkmış, intihara meyilli vs..
Anneniz psikolojik destek almıyorsa, önce siz almaya başlayın, sonra da psikoloğum seninle de görüşmek istiyor diyip onu da götürün... düzgün birine denk gelirseniz aranızdaki ilişkinin toparlanmasında çok faydalı olur..
İmkanınız yoksa görüşme sıklığınızı biraz azaltın. Görüşmelerinizi ev ortamında, sıkıcı degil, dışarıda ayarlamaya bakın.
Pikniğe, ilgisini çekecek bir aktivite yapmaya, tiyatro/sinema, hem vakit geçirip hem çok muhatap olmayacağınız, annenizin keyifli vakit geçireceği şekillerde ayarlamaya bakın.

Ben genel olarak be yapsam görünmez ne mutlu size ama haklısın en çok ben üzülürüm .Çocukluğumdan kalan bunolaylar kişiliğime de yansıdı bazen ona bile kızıyorum .Aslında annemi suçluyorum birine karşı çıkamam hep utanırım pasifim bunları da yaşadıklarıma bağlıyorum

Öyle öyle canım.Ben yapayalnız büyüdüm inan küçüklüğümden beri herşeyi tek başıma yaptım, destek olanım olmadı ve bu hayatım boyunca böyle oldu olmaya da devam ediyor.İnan daha yeni yeni eşimden yardım alıyorum alışmamışım yardıma,desteğe.. Hep geçmişimdeki olaylardan ötürü..

Benim ailemde aynı anlattığın gibi hatta fazlası var.babamın tek hayat gayesi kahve.annemin ise butun gun oturmak yatmak.aynı hastalik annemdede var psikolojik ve düzelmiyor.ayrica evi herzaman pisti temizlikten anlamaz.herşeye söylenir.bana çocukken dogru düzgün bakmadilar ilgilenmediler.bende çok kızgınım bu yüzden genelde kötü davraniyorum karşilaşirsak.evine kalmaya gittigimde çok kızarım temiz duzenli olmamasina hala 50yıllık tabak kaşik kullanmasina.çok kavga ederiz.doğumuma dahi gelmedi ben hastayım dedi

Ya hastalığı siz yazmadan tahmin ettim desem...
MS hastalarının durumu çok zor. Hayat boyu belirsizlikle yaşıyorlar. Anneniz psikolojik destek alıyor mu?
Geneli her an ölecekmiş gibi davranıyor.
İstiyor ki her şeyi kontrol etsin.
Onun vakti dolmadan, arkasındaki her şeyi mükemmel bıraksın.
Ya böyle çok zor insanlar oluyorlar yada hayattan bıkmış, intihara meyilli vs..
Anneniz psikolojik destek almıyorsa, önce siz almaya başlayın, sonra da psikoloğum seninle de görüşmek istiyor diyip onu da götürün... düzgün birine denk gelirseniz aranızdaki ilişkinin toparlanmasında çok faydalı olur..
İmkanınız yoksa görüşme sıklığınızı biraz azaltın. Görüşmelerinizi ev ortamında, sıkıcı degil, dışarıda ayarlamaya bakın.
Pikniğe, ilgisini çekecek bir aktivite yapmaya, tiyatro/sinema, hem vakit geçirip hem çok muhatap olmayacağınız, annenizin keyifli vakit geçireceği şekillerde ayarlamaya bakın.
Çok teşekkürler değerli yorumlarınız için deneyeceğim sağolun

Ben de anneme kizginim.
Icimde alamadigim bir hincim var ona karsi.
Anne oldum en cok simdi köpürüyorum.
Onu simdiye kadar hep fedakar, yemez yedirir, cok cekti imajini cizdi, inandirdi.
Simdi ise seceneleri olmaliydi diyorum, böyle olmak zorunda degil, cünkü ben de anneyim anliyorum su an.
Senin sartlarin baska benimki baskaydi diyor.
En kötü sartta da olsan cocugunla konusamazmisin, sevemezmisin onu..
Aklimda kalan anilar var üzüldügümde üzüldügü ama yine de kabul edemiyorum beni bu kadar ezdirmesine, sahip cikmamasina, kendi girdigi ortamlara sokmamasina.
Annemi tanirlar beni tanimazlar, arkadaslari beni bilmez. Hadi ben ögrenciydim gittim ya insan kizin mi vardi der mi annesine. Beni görünce aaa kizin varmis diyorlardi.
Ben büyüyünce anladim bana deger vermedigini, gelin gittin kafasi da olustu kendisinde.
Derdimi anlatsam da olur öyle derdi, bir kere ama bir kere benim kizim o diyip bir telefon ac dimi kizina cektirenlere.
Hic mi degerim yok.
Anlat anlat bitmez.
Gözümden öyle düstü ki yerine gelemiyor bir daha.
Aynı ben..

Annenizi anlamaya çalışın ölümcül ve başkalarına muhtaca edecek bir hastalığınız var hayata ve insanlara karşı mutlu pozitif olabilir mısınız?Bir de nazlatilmak ilgi gormek istiyordur senden ya da babandan bu ilgiyi göremeyince öfke duryuyordur istemsizce.Annenize biraz ilgi ve şefkat gösterin göreceksiniz bu davranışları sonecek

Back