• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem yüzünden hayattan bıktım

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Arkadaşlar şuan o kadar kötüyüm ki anlatamam. Ağlamaktan gözlerim şişti. Olayı anlatayım size;
Biz 4 kardeşiz. 3 kız 1 erkek. Diğer kardeşlerim anne ve babam için tek bişey yapmadılar. Maddi ve Manevi.
Annem elinde çamaşır yıkarken büyük ablamın çeyizinde makine vardı ve anne sen bunu kullan ben kendime gene alır öderim demedi.
Diğer ablam hiç çalışmadı. Annem çeyizine herşeyini yaptı elinden geleni ardına bırakmadı. Annemin hep kıymetlisi oldu.
Abim desen annem çok kötü hasta oldu abartmıyorum artık bizi tanımayacak duruma geldi çağırdık gelmedi hastaneye anneni görmeye.
Kendimden bahsedeyim ilkokul dahil hep çalıştım. Yaz tatilleri, hafta sonu tatilleri. Lisede, üniversitede hem çalışıp hem okudum.
Aileme hiç zararım olmadı. Hatta kazandığımı elimden alırlardı. Tenefüslerde kantine gidemezdim. Bişey görürümde canım ister diye.
Aç gelir aç giderdim. Çeyizime tek bir iğne almadı annem. Ben evlenecek yaşa geldim hala maaşımı anneme verirdim hele bir vermeyim canıma okurdu.
Evlendim ne bişey aldı ne bişey taktı. Abimin ve Ablalarımın herşeyini yaptı takılarınıda taktı. Ben çalışıyorumuşum beni okutmuş diye hiç bişey yapmadı.
Evlendim borç içindeyken babam bana zorla kredi çektirdi kendine araba aldı. Arabayı sattı parasını yedi. Ama borcunu ben ödedim.
Allaha çok şükür çalışıyorum ve kardeşlerimdende annemdende daha iyi durumum ama hep çalıştım. Ablalarım evde abimin eşi çalışmıyor.
Annemlerin ne zaman bişeye ihtiyacı olsa beni ararlar beni okutmuşlar ben çalışıyormuşum diye. Hep benden bişeyler beklerler.
ihtiyacım oldugunda hiç yanımda olmazlar. Çocuguma annem parayla bakıyor mesela.
8 aylık bir oğlum var. Haftada bir gün süt iznim var her hafta çocugumu komşuya bırakıp annem için hastanelerde anam ağlıyor harcanan paralar benden çıkıyor felan.
Benim derdim para değil o benim annem tabi yapıcam ama çok nankör. En ufak bişeyde başlıyor elaleme beni şikayet etmeye, beddua etmeye. Ne yapsam yaranamıyorum.
Ortanca ablamın eşi ayyaşın teki evine kuruş faydası olmayan çoluguna çocuguna bakmayan biri annem ona beni şikayet etmiş aradı beni sen ne biçim evlatsın neler neler söyledi.
Uzun lafın kısası diğer kardeşlerim hiç bişey yapmadıkları halde daha değerliler. Ne yapsam yaranamıyorum onlara. Çok merhametliyim. Onlara karşı zafım var aileme dayanamıyorum
bunu biliyorlar çokta iyi kullanıyorlar. Artık çok yoruldum Allah rızası için bir akıl verin bana nasıl davranayım.

Canım senin durumun çok zor ya...
Elini eteğini çeksen bir süre onlardan daha iyi olacak sanki.

Çocuğuna bir bakıcı bulsan ve uzaklaşsan ailenden nasıl olur?
Artık elinden zorla alamazlarda paranı, uzak dur verme.

Eşin ne diyor bu duruma?

Canım senin durumun çok zor ya...
Elini eteğini çeksen bir süre onlardan daha iyi olacak sanki.

Çocuğuna bir bakıcı bulsan ve uzaklaşsan ailenden nasıl olur?
Artık elinden zorla alamazlarda paranı, uzak dur verme.

Eşin ne diyor bu duruma?

işi bırak çocuga kendin bak diyor. Oda yoruldu artık çok üzülüyorum.

işi bırak çocuga kendin bak diyor. Oda yoruldu artık çok üzülüyorum.

Anladım canım, birde o üzerine geliyorsa daha kötü diyecektim ama sanırım aşırı tepkiler vermiyor.
Ailenin evliliğini ve huzurunu kaçırmasına izin verme lütfen.

Bak ağır olacak belki ama öz annen baban neler yapıyor sana, sakın işini bırakma. Yarın neler olur biliyor musun, hayır. Mesleğin senin güvencen.
Bebeğin kaç aylık bilemiyorum ama istersen bakıcı bul ya da kreşe ver. Bu durumu netleştirene kadar annene bakması için verdiğin paranın haricinde para verme. Kardeşlerine de öyle. Sorarlarsa da söyle açık açık. Kimseden korkmana gerek yok. Güçlü olman gerekiyor. Senin iyiliğini haketmiyorlar ya ne kadar ayıp..

Son düzenleme:
ben yaptıklarının
sana bin katı olarak döneceğini
düşünüyorumm kaç yıll daha yaşacaklarki
kendini paralamadan elinden geleni yapmalısın
gün olur çok vaktin paran olur arkanda
yardım edeceğin anne baba olmaz bunu düşün
ailen sonuçta şuan sinirlisin üzgünsün
anne o can boşver cahilliğine
ver derimm büyütme kafanda
vicdanın rahatsa kime nedediğini
takma kafana
içinde büyütme

iyilik yap denizeda at demişler,helede anne babaya.ne olursa olsun sen elinden geleni yap bir önceki arkadaşıma katılıyorum.ölümlü dünya bu.haksızlığa uğradığın ortada.allhda bunu görüyor biliyordur ama sen yinede hayıflanma.inşallh yüce rabbim seni başka güzel şekilde ödüllendirir.

canım sana sabır diliyorum bizim bir akraba vardı, erkek kardeş içlerinden biri kendi çabasıyla okumuş diye diğer erkek kardeş ve eşleri hep ondan maddi yardım istiyordu oda veriyordu bir kere veremem borcum var deyince tümü onu aileden afaroz etti kimse konuşmuyor malesef

ahhh ahh... sizin durumunuz benimkinin aynısı hatta eğer şu an bir önlem almazsam sonumuz da aynı olacak ama şimdi kendim için de yapmayı düşündüğüm şeyi size önermek istiyorum... ben de 20li yaşlarında bir genç kızım 16 yaşımda çalışmaya başladım hiç ailemden harçlık almadım hatta maaşımın yarısını eve harcar annemin isteklerini alırdım bir de onların taksitlerini öderdim ablam hep borç açar kredi kartlarını doldurur çalışmaz ailemden destek beklerdi... aramızda da 7 yaş var sonra alkoliğin biriyle evlendi oğlu oldu ailem ona karşı maddi manevi o kadar verici ki neredeyse afedersin altlarındaki donu çıkarıp verecekler bir de ben üni okuduğum halde maaşımın yarısını ablama verip destek olmamı istiyorlar ben hem çalışıp hem okuyorum hafta da 1 gün boşluğum oluyor onda da ablam gezip tozsun diye yeğenime bakıyorum ailemi çok seviyorum ama bana zarar vermeye başladıklarını düşündüğümden artık arama mesafe koymaya karar verdim inanın bana burada yazdıklarım deve de kulak daha neler yaşadım da uzun uzun yazmak istemiyorum allah bize 1 can veriyor o da emanet en iyi şekilde bakmaz zorundayız elbette ailemize destek olup seveceğiz ama sürekli birşeyler bekleyip sevgiyi bile çok görüyorlarsa bize artık üstüne düşmenin bir anlamı yok. araya mesafe koyun bakalım anlasınlar biraz değerinizi... hayat müşterek.

anne babalar hep böyle heralde hep kendi işini halldedemiyen evlatlarının yanında oluyolar onlara demiyolarki sende yap sende kendi paranı kazan senin kendi ayklarınız üzerinde durduğunu her işini halettiğini görüyo ondan hiç sana acımıyolar dahada kötü yapıyolar seni ama bak göryarın bi gün elden ayaktan kesilsin kimse ona bakmasın senin kapını aşındırıcak son pişmanlık fayda edermi bilemem Rabbim sabır versin:50:

anne babalar hep böyle heralde hep kendi işini halldedemiyen evlatlarının yanında oluyolar onlara demiyolarki sende yap sende kendi paranı kazan senin kendi ayklarınız üzerinde durduğunu her işini halettiğini görüyo ondan hiç sana acımıyolar dahada kötü yapıyolar seni ama bak göryarın bi gün elden ayaktan kesilsin kimse ona bakmasın senin kapını aşındırıcak son pişmanlık fayda edermi bilemem Rabbim sabır versin:50:

oncelıkle sakın işini bırakma.işin sesnın altın bileziğin.dünyanın binbir türlü hali var.kreşe ver.bakıcıdan korkarsan.ve annende bakmasın fazla yüz göz olma.onlarında zaman zaman kıymetini bilmeleri gerekir.ailevi ilişkilerden biraz uzaklaş.yoğunlaşma.kafanı dağıt.cocuga bakmaya devam ederse hep goruceksın ve sorunlar bıtmez

Allah verene verir. Senin kadar agir olmasada babamda hemen hemen ayni. Dedemin maddi anlamda bir s,kintisi oldugunda diger 4 cocugundan once babami arar. Babamda yardim eder. Hatta bizde babam calistigi ici. Okuyamadi amcalarimdan biri mudur biride ozel bir okulda ogretmen. Okumus olmalarina ragmen Rabbkm her zaman babama daha cok verdi. Dedem yuzunden babam apartman yaptirdi. Maddi anlamda ailecek o yil tatil yapmadik. Amcamgil ellerini ceplerine atipta al abi buda katkimiz olsun demediler verdikleri para borctu. Hatta babamin sayesinde ikisede birer daire sahip oldular. Babamsa yine susar ve Allah verene verir der. Oylede oluyo yani. Babamin isleri cok iyi cok sukur. Suan 2 dukkani ve 8 dairesi var. Halbuki amcalarim gibi okumus adam degil.. Zoruna gitmesin insan sedigi deriyi yerden yere vurur sikayet etme. Herseye ragmen iyimser ol. Bak yaptiklarin sana nasil geri donecektir..

Ailemi kaybetmeden önce bende seninkine benzer sorunları yaşadım. Yardımı olsun diye elimdekileri verdim. Malımı istediler ihtiyacı var diye verdim. Sonra bir gün bir baktım erkek arkadaşıma çok pahalı bir araba almışlar. Ve inanır mısınız bilmem ama. Benim onlara verdiğim malı da kardeşim olacak adama bırakmışlar. Ben şimdi hayatımı yeniden yapmaya çalışıyorum düşünün. Tabiri caizse sürünüyorum. Kardeşim de malımı vermiyor bana. Öyle kazık yedim ki, eşimin yüzüne bakıp bir şeycik isteyemiyorum. Bu devirde babana bile güvenme demişler. Bana da hep seni okuttuk yaşattık dediler iliğimi kuruttular. Öldüklerinde aramız çok kötüydü. Hatta bir imama sordum bunları bunları yaşadım dedim. Annemin babamın ahı bana tutar mı dedim. O da bana haklı olandan yanadır Allah dedi. İnsanların anne baba oluşu onları günahsız kılmaz, diyelim sen çok kötü bir insansın, bir çocuğun oldu ona da etrafına da kötülüğe devam ettin, azize olup, her ettiğin bedduanın tutması mümkün müdür, dinimize uygun değildir dedi. İçimi biraz ferahlattı. Bir arkadaş nasihati olarak gör bunu sen. Bu devirde babana bile güvenme. Beni de hep üniversite okuttuk diye sömürdüler. Ama bunlar anne babanın görevi öyle düşün. Benim gibi olmasın durumun. Şimdi acınacak haldeyim.

Böyle saf oldukça ezerler...

Kesinlikle görüşme ! Malesef insan ailesini seçemiyor bende babamla irtibatı kesicem hatta evlatlıktan red etse çok süper olur. oderece yani :) Çek kendini onlardan uzak tut!

Ne iş yapıyorsunuz bilemedim ama uzak bi yerde yasasaniz rahat edersiniz gibi geldi. Tayin falan mümkünse yada iş değişikliği.. yoksa. Siz bunu ister istemez kafaya takacaksiniz gibi... Hatta en iyisi bikac seneliğine yurtdışında falan iş bulmak:) şaka biyana uzaklaşmak iyi gelir bence

Arkadaşlar şuan o kadar kötüyüm ki anlatamam. Ağlamaktan gözlerim şişti. Olayı anlatayım size;
Biz 4 kardeşiz. 3 kız 1 erkek. Diğer kardeşlerim anne ve babam için tek bişey yapmadılar. Maddi ve Manevi.
Annem elinde çamaşır yıkarken büyük ablamın çeyizinde makine vardı ve anne sen bunu kullan ben kendime gene alır öderim demedi.
Diğer ablam hiç çalışmadı. Annem çeyizine herşeyini yaptı elinden geleni ardına bırakmadı. Annemin hep kıymetlisi oldu.
Abim desen annem çok kötü hasta oldu abartmıyorum artık bizi tanımayacak duruma geldi çağırdık gelmedi hastaneye anneni görmeye.
Kendimden bahsedeyim ilkokul dahil hep çalıştım. Yaz tatilleri, hafta sonu tatilleri. Lisede, üniversitede hem çalışıp hem okudum.
Aileme hiç zararım olmadı. Hatta kazandığımı elimden alırlardı. Tenefüslerde kantine gidemezdim. Bişey görürümde canım ister diye.
Aç gelir aç giderdim. Çeyizime tek bir iğne almadı annem. Ben evlenecek yaşa geldim hala maaşımı anneme verirdim hele bir vermeyim canıma okurdu.
Evlendim ne bişey aldı ne bişey taktı. Abimin ve Ablalarımın herşeyini yaptı takılarınıda taktı. Ben çalışıyorumuşum beni okutmuş diye hiç bişey yapmadı.
Evlendim borç içindeyken babam bana zorla kredi çektirdi kendine araba aldı. Arabayı sattı parasını yedi. Ama borcunu ben ödedim.
Allaha çok şükür çalışıyorum ve kardeşlerimdende annemdende daha iyi durumum ama hep çalıştım. Ablalarım evde abimin eşi çalışmıyor.
Annemlerin ne zaman bişeye ihtiyacı olsa beni ararlar beni okutmuşlar ben çalışıyormuşum diye. Hep benden bişeyler beklerler.
ihtiyacım oldugunda hiç yanımda olmazlar. Çocuguma annem parayla bakıyor mesela.
8 aylık bir oğlum var. Haftada bir gün süt iznim var her hafta çocugumu komşuya bırakıp annem için hastanelerde anam ağlıyor harcanan paralar benden çıkıyor felan.
Benim derdim para değil o benim annem tabi yapıcam ama çok nankör. En ufak bişeyde başlıyor elaleme beni şikayet etmeye, beddua etmeye. Ne yapsam yaranamıyorum.
Ortanca ablamın eşi ayyaşın teki evine kuruş faydası olmayan çoluguna çocuguna bakmayan biri annem ona beni şikayet etmiş aradı beni sen ne biçim evlatsın neler neler söyledi.
Uzun lafın kısası diğer kardeşlerim hiç bişey yapmadıkları halde daha değerliler. Ne yapsam yaranamıyorum onlara. Çok merhametliyim. Onlara karşı zafım var aileme dayanamıyorum
bunu biliyorlar çokta iyi kullanıyorlar. Artık çok yoruldum Allah rızası için bir akıl verin bana nasıl davranayım.

nasıl torununa bakarken paramı alıyor.bir yaşıma daha girdim:53:

sen o şehri terket nerde yaşıyosun bilmiyorumda bi şekilde ayarla işini eşini terket uzak bi yere taşın telefonunu değiştir bir süre uzak dur kendini dinle sen uzaklaşır onlar değerini anlar baktın hiç olmadı gidemiyosunda bi yere şehir değişemiyosun bağlantıyı kes bence düşün ya senin mutlulugun ya onların elinden geleni yapmışsın vicdanın rahat o çocuk annenle büyürse aynı fikirde olur ve aynı hareket huylar çocuğundada olur seçim senin

merhaba zor şeyler bunlar benim sıkıntım Allahtan bukadar büyük değil Allah'a şükür iyi bir ailem vardır ama tutarsız tavırları olan bir anneye sahibim oda yeri gelince iyi yerine göre insanın suratına bakmaz çocuğuma annem bakıyor havalar soğuk olduğunda benim evimde bakıyordu sıkıntı yoktu ben gelince hemen çıkardı şimdi ise ona götürüyoruz çocuğu ben işden gelip eşimide beklersek saat 8 leri buluyor kalın yemeğe diyorlar babamda oluyor tamam diyoruz bazen ben gideyim yemeğim var diyorum kalın diyorlar meğerse babam yanında diye kalın diyormuş,babam evde yokken işden geldim çocuk uyuyor gürültü yapmaya başladı çocuk rahatsız oluyor bende kapıyı örttüm geldi içeriye dedim rahatsız oldu ondan kapattım zaten haniden beri uyuyor uyansın artık al çocuğunu git evine dedi gidicem zaten marketten alışveriş yaptım onları bile aşağıda bıraktım dedim çok gidersin hep zaten burda bekliyorsun kocanıda sonra yemeğe kalıyosunuzda çocuğunuza baktığıma şükür edinde bir sürü şey söyledi halbuki 2 kardeşimin cocuklarınada baktı onlar gece yarılarına kadar dururlardı hiç sesi çıkmazdı,neyse üzüldüm hemde çokbu bana aynı şekilde 2. yapışı birincide densizlik yaptı ne dediğini bilemedi daha sonra zaten pişman oldu zaten annemdir ne yapıcaksın diyerek kendimi avuttum ama bu 2. babamda çok iyi biridir böyle işde ne olucak bilmiyorum.

merhaba zor şeyler bunlar benim sıkıntım Allahtan bukadar büyük değil Allah'a şükür iyi bir ailem vardır ama tutarsız tavırları olan bir anneye sahibim oda yeri gelince iyi yerine göre insanın suratına bakmaz çocuğuma annem bakıyor havalar soğuk olduğunda benim evimde bakıyordu sıkıntı yoktu ben gelince hemen çıkardı şimdi ise ona götürüyoruz çocuğu ben işden gelip eşimide beklersek saat 8 leri buluyor kalın yemeğe diyorlar babamda oluyor tamam diyoruz bazen ben gideyim yemeğim var diyorum kalın diyorlar meğerse babam yanında diye kalın diyormuş,babam evde yokken işden geldim çocuk uyuyor gürültü yapmaya başladı çocuk rahatsız oluyor bende kapıyı örttüm geldi içeriye dedim rahatsız oldu ondan kapattım zaten haniden beri uyuyor uyansın artık al çocuğunu git evine dedi gidicem zaten marketten alışveriş yaptım onları bile aşağıda bıraktım dedim çok gidersin hep zaten burda bekliyorsun kocanıda sonra yemeğe kalıyosunuzda çocuğunuza baktığıma şükür edinde bir sürü şey söyledi halbuki 2 kardeşimin cocuklarınada baktı onlar gece yarılarına kadar dururlardı hiç sesi çıkmazdı,neyse üzüldüm hemde çokbu bana aynı şekilde 2. yapışı birincide densizlik yaptı ne dediğini bilemedi daha sonra zaten pişman oldu zaten annemdir ne yapıcaksın diyerek kendimi avuttum ama bu 2. babamda çok iyi biridir böyle işde ne olucak bilmiyorum.

5 yıl önceki konuyu nasıl buldunuz merak ettim

Back