Annem ve sevgilim

elmalikurabiyee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
1.862
1.491
133
Kızlar iyi günler. Yıllardır forumu takip ediyorum. Bir derdim var ve sizlere danışmak istedim. Üniversite son sınıf öğrencisiyim. Sevgilimle 1 senedir birlikteyiz ancak ortaokuldan beridir tanıyorum. Ailelerimiz bizleri biliyor. Annesiyle ablasıyla telefonda görüşüyoruz ancak yüzyüze tanışmadık. Benim sorunum şu : Sevgilime kalsa bugün istemeye getirecek ailesini ama onun ailesi de benim ailem de hele bir okullar bitsin diyor. Hatta 1 sene de çalışın diye tutturdu annem. Ve o zamana kadar söz nişan ailelerin tanışmasını falan istemiyor. Sevgilimde annen beni sevmiyor istemiyor diye üzülüyor. Halbuki annemle babam üniv. tanışıp evlenmişler şimdi boşandılar annem bunu bende yaşayacağım diye korkuyor. Birazda maddi açıdan birikimimiz yok falan diye endişeleniyor. Bende çok arada kaldım. Evlenmeyi istiyorum ama annemin sert duruşuna karşı birşey diyemiyorum. Annem mi haklı yoksa bu yaza bir söz falan yapmaya ikna mı etsem bilemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bana kalırsa anneniz haklı okulunuz bitsin bir işe girin 1 -2 ay sonra tanışmaya gelsinler ,sonra söz nişan yaparsınız.Siz de para kazanıyor olursunuz kiii çeyiz hazırlamak çok masraflı .O kadar cok şey almanız gerekiyor ki.1 yıldır çeyiz yapıyorum hala bitmedi.Annenizi dinleyin derim ben.

acele işe şeytan karışır..
bak bende okurken evlendim ve hala okuyorum. çok zor gerçekten nişanı filanda okul bittikten sonra yapın.. sevgililik dönemleri en güzeli.
nişanlı olunca bile bir sorumluluk biniyo insanın üstüne iki ailede odaklarına alıyolar sizi. bunalırsınız.
hem annein dediğinde kötü birşey yokki okul bitsin işinizi gücünüzü alın elinize sonra evlenin. kafanız rahat olsun

Anneniz haklı 2niz de okuyorsunuz ne bu acele? Hayata bir atılın önce... Birikim yapın kendi ayaklarınızın üzerinde durun , eşinin askere gidip gelme durumu var daha?

annem konuştu sanki kızım beklenti içine girerler başın çok ağrır boşver böyle takılın diyor

Anneniz haklı 2niz de okuyorsunuz ne bu acele? Hayata bir atılın önce... Birikim yapın kendi ayaklarınızın üzerinde durun , eşinin askere gidip gelme durumu var daha?
ya işte ne bu heyecan istek anlamıyorum. tamam ciddi yaklaşması hoş birşey zaten benim bütün ailem ananem dayılarıma kadar herkes biliyor zaten bende söylüyorum o zaman da işte hayırlı iş bekletilmez ben birsürü plan yapıyorum kafamda sen istemiyor musun yoksa çok üzülüyorum falan diyor annen beni istemiyor diyor kız annesi naz yapıyor diye geçiştiriyorum artık bende napayım

benim okul ocakta bitiyor sevgiliminki de yaza inşallah. yaz sonuna doğru işe girmiş oluruz geliriz diyor en son kızdım yeter artık evlilik konuşa konuşa soğutuyorsun beni vakti gelene kadar konuşmayalım dedim.

annem konuştu sanki kızım beklenti içine girerler başın çok ağrır boşver böyle takılın diyor

tecrübe konuşuyo burda
öyle gerçekten yaşın kaç bilmiyorum ama; çevrede tek nişanlı sen olacaksın herkes bekarken sonra depresyona gireceksin kaynana dırdırı başlıcak ( ciddiyim) ha birde gelinler nasıl olur onun eğitimine alacaklar seni. gelin olmayı öğretecekler filan.
karar senin.

Bence annen haklı. Birikim olmadan hiç çalışıp paranızı kazanmadan direk pat diye evlenmeyin okul bitince. Her şeyi ailelerden beklemeyin. Biraz para biriktirin daha sonra kimseye muhtaç olmadan dilediğiniz bir şekilde duğun şu bu yaparsınız. Ama önce bir iş bulup çalışmanız daha iyi.

yakın arkadaşlarımız nişanlandı,sözlendi vs. aslında bu yüzden de pek hevesli bu nişan olayına. ya birşey farketmeyecek daha çok sorumluluk yüklenecek diyorum anlamıyor ki annen beni istemiyor sende onun ağzıyla konuşuyorsun diyor bana tamam desem eminim ailesi de dur oğlum hele diyecek bir de onlarla tartışacak yangından mal kaçırıyor sanki

evlenince görücem o hevesi ben
hayırlısı olsun inşallah çook mutlu olursunuz
annenin sözlerine de kulak ver anneler boşa konuşmaz

Sen de istedigini belli etmiyor musun?
Annene gard almasın bu istemedigi anlamına gelmez bilakis sizin daha mutlu bir evlilik, ayakları yere basan bir evlilik yapmanızı istiyor bu düşünceye inandır onu konusu acmayalim vs vs degil once okulunu bitir askerligini yap oyle gel karşıma demen gerek

Ooo askerlik desem iyice çıldırır iş bulalım düzenimiz otursun bakalım aynı şehirde bile iş bulamayız belki diyorum. askerlik konusunda da evlenelim sonra giderim diyor

Anneni dinle..

Ooo askerlik desem iyice çıldırır iş bulalım düzenimiz otursun bakalım aynı şehirde iş bulamayız belki diyorum. askerlik konusunda da evlenelim sonra giderim diyor
Erkekler askerlikten neden bu kadar korkuyor... Evlendikten sonra olur mu ya niye bencillik yapıyor... Ayrıca is hayatına atılsın , askerligini yapmadan dogru duzgun bir ise giremez... Biz cok yasadık aynı sıkıntıları... Askerligi erteleye erteleye 4 yıl gecirdik simdi dank ediyor kendisine... Sakın o hataya düsme.

işte o bu değilde sıkıntı anlatamıyorum. en basidinden bayramda anneme mesaj yazmış gayet güzel bir bayram mesajı annemde okudu bana gösterdi güldü falan mutlu oldu yani gelmiş bana diyor ki annen bi cevap dahi yazmadı beni istemiyor. obaaaa en son patlayacağım o olcak..

Oncelikle hayirli olsun diyeyim. Arkadasim herseyden once uzun donem nisanli kalmanizi asla tavsiye etmem biz nisanlimla 2. Senemizde nisan yaptik onun okulu bizim nisandan sonra 1 ay sonra bitti kisa donem askere gitti geldi is buldu ve kasim ayinda evleniyoruz fakat simdiki aklim olsa askere gidip gelsin is bulsun dugunume 6 ay kala nisan yapardim diyorum pismanmiyim hayir ben uzun nisanli kaldim diye kendi ailemle cok sorun yasadim nisanlaninca rahat ederim diye dusundum ama nerdeee sevgiliyken daha cok goruyodum nisanlimi 2 ailen oluyor ve herkes senden biseyler bekliyor 4 bayram nisanli gecirdim ins kasimda evleniyorum okullar bitsin is bulun askerlik engeli kalksin hatta 1-2 sene calisip para biriktirin en guzeli ve en rahati budur bence

Ben yeni mezunum ve sevgilimle evlenmeye korkuyoruz açıkçası. İş dediğin öyle hemen bulunmuyor hem. Havadan atmaya gerek yok. İkinizde okuyan insanlarsınız. Ayaklarınız iyice yere bassın. Paranızı biriktirin o askere gitsin gelsin. Kendi paranla çeyiz yapmak ne harikadır. Kimseye sormadan. Hem uzun süre nişanlı kalmak da pek iyi sonuçlar doğurmuyo. Canınız boşuna sıkılır. Hem seni gerçekten seviyorsa anlayışla karşılar. Sanki evlenince nolucak. Daha fazla sıkıntı. Bu günlerinizin tadını çıkarın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…