Onkoloji - Kanser ve Türevleri Annem kanser ve yardima ihtiyacimiz var

YeniBahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
103
1
116
44
İstanbul
Selam arkadaşalar. Benim annem akciğer kanseri yaklaşık 6-7 ay evvel öğrendik. Yedikuleden okmeydanı ssk ya sevk edildi. Bir müddet kemoterapi gördü ve iyileşme yok. Yemesi gerekli güçlenmesi için yiyemiyor,içemiyor. Deli olucaz. Çünkü doktoru da hiç ilgilenmiyor. Prosedür gereği davranıyor sanki kontrolleride muayene bile etmiyor. Ne olur devlet hastanelerinden tavsiye edebileceğiniz bir yer veya bir doktor varmı. Çünkü özele gidemezler. Durumları iyi değil. Lütfen yardım edin. Yardımcı olabilecek biri varsa bana mesaj atsın. Nolur kulak arkası emeyin,üzülüp vah vah deyip geçmeyin. Allah kimsenin başına vermesin. Dert veripte derman aratmasın,kimseye.

canım geçmiş olsun..istanbul dasın..keşke izmir de olsaydın ege de arkadaşlarım vardı..ama mutlaka birileri çıkacaktır bilen tanıyan ve yardımcı olmak isteyen..sevgiler .çok geçmiş olsun..

ah be canım keşke yardım edebilsek.. hastane değil ama sebzeleri meyvelri haşlayıp yada suyunu sıkıp meyve suyu şeklinde vermeyi deneseniz vitamin alır en azından sadece böle bi fikir verebiliyorum allah şifa versin

kesınlıkle ok meydanı benım ananem kan kanserı 2 sene once ogrendık
aklına gelebılecek butun herseyı denedık
rabbıme sukurler olsun suan kanserı tamamen atlattı
yarın senın ıcın doktorun adını alacagım

okmeydanında ıyı doktora rastlarsan gercekten cok ıyı tedavı edıyolar
ama doktorun özlelıne gıdıp arada bı para yedırmenın gerek yoksa asla ılgılenmezler sımdıden solım
ananem aylarca okmeydanında tedavı oldu gıde gele yolları asındırmıstık artık
ama allaha sukur kı atlattı tamamen masallah
rabbım annecıgıne en kısa zamanda sıfalar versın ınsallah gercekten cok zor yasamayan bılemez

Allah anneciğine acil şifalar versin canım,keşke yardımcı olabilsem ama olamıyoruz işte sadece dua edebilirim.Çok geçmiş olsun.Allahım kimseye dert verip derman aratmasın çok zor,çeken biliyor.

cicim çok büyük geçmiş olsun kemoterapide ızdırap veren bi mide bulantısı oluyo iştah kesiyo ona taze karanfil iyi geliyo diye duymuştum prof. dr. ibrahim saraçoğlu sölemişti taze karanfil parmak arasında eoynayınca ezimicek 2 3 tane suyla hap gibi yutuluyomuş ilaç bile kesmiyomuş ama karanfil kesiyomuş mide bulantısını

Benim ababmda akciğer kanseri bak istersen bana özelden yazabilirsin bu konuda artık tecrübe sahibiyiz ailecek.Ve babam lkartal devlet araştırma hastanesinde tedavi gördü bu alanda en iyi iki hastane cerrahpaşa devlet hastanesi ve kartal ikiside özel ve çok iyi hastaneler öncelikle annene kanser olduğunu hissettiricek hiç bir şey yapmayın moral çok çok önemli bu hastalıktan kurtulmanın en iyi yolu bu biz babmın yanında kanserden hiç bahsetmezdik bildiği hald ehastalığını kemoterapi çok ağır yatak döşek dşürüyor annene üzüm çekirdeği tozunu la içir çok iyi geliyor güçlendiriyor iştahını açıyor bol bol havuç suyu içir yemek yiyemiyrosa sulu bir şekilde takviye yapın bol bol sebze yedirin eğer kemoterapi görmesi bittiyse sarımsak yedirin bunlar kanserdende koruduğu için ama kemoterapi göürürken kanser zararlı yemesin çok iyi bakım aihtiyacı var akciğer kanserinin ve üzüntü çok teteikliyor aman dikakt edin biz çok çektik çok üzüldük ağladık Allah sizi ağlatmasın Rabbimden diliyorum en kısa zamanda iyileşsin ben belki burda senin yazdığını okuyamam bir şey sormak istersen seve seve cevaplarım özelden msj atabilirisin .

ilginize çok teşekkürler arkadaşlar. İlk olarak şunu söylemeliyim kemoterapisi 1,5 ay evvel bitti doktoru tatile gittiği içinde başka doktor bakmadı. 1 hafta evvel geldi ve bir dizi tetkik verdi neyse onlar yapıldı, oldukça lakayit konuşmalarla kadını yollarekn akrabalardan biri doktorun yanına tekrar girip şikayetlerini söylüyor ve beyefendi anca öyle bakmaya tenezül edip ışın tedavisi veriyor. Bu gün ilk günüydü ışın tedavisinde. Kız kardeşinde kalıyor. okmeydanına yakın diye. Kendi evi ve bizim evimiz uzak. az önce konuştum kusuyormuş. Maalesef iştah sıfır,hiç birşey yemiyor yemek de istemiyor. Çünkü kusmaktan tiksinmiş durumda. Onun en büyük ihtiyacının moral olduğunun farkındayız ve ona göre davranıyoruz ama birde hayat şartları var,hastalığın yanısıra bire maddi problemlerle uğraşıyorlar ve o herşeyin bilincede farkında zaten aklı başında çalışan bir kadındı. Yani birşey saklamanın olanağı yok. Hepimiz çok zülüyoruz . Nasıl olacak bilmiyoruz ama bildiğim birşey var , DOKTOR VAR HAYAT KURTARIR, DOKTOR VAR HAYAT BİTİRİR. Biz maalesef hayat kurtarmak için yanıp tutuşan birine denk gelmedik. Ayrıca özel muyanehane diyorsunuz nasıl karşılanacak. Bir muayeneleri 200-300 lira. Ne gerek var buna kazancakları kişilerden zaten kazanıyorlar,e devlette veriyor. Neden bu hastalara amaaaan nasılsa ölücek bir iki kemoterapi, bir iki ışın tedavsi, bir ikide röntgen ultrason veririm zaten gidele gele ölür mantığıyla bakıyorlar. (((((((((((
İnanın gecem gündüzüm,sinirim moralim,huzurum kalmadı,eşim çocuğumla tam anlamıyla ilgilenemz oldum. Kafayı yiycem. Daha çok genç.45 yaşında arkadaşlar Rabbime sığınıyorum dua ediyorum onu bize geride olan iki erkek kardeşime bağışlasın diye. Benim ikinci annem özünden farklı değil beni,m için. Canım ciğerim o benim. BUnu çok gösterememiş olabilirim. Oda bana gösterememiş olabilir ama öyle işte. Daha fazla yazamıycam.
Gene herkezden rica ediyorum. Yol göstericek.,tavsiye edibilecek birileri varsa yazsın. İlginize teşekkürler.

Canım çok geçmiş olsun
Anlattıklarını yeni yaşamış biriyim Benim babamda tükürük bezi kanserine yakalandı ve çok şükür erken teşhisle atlattık diye umuyorum. Babam 5 hafta kadar hem kemoterapi hem de radyoterapi gördü. Çok zor, yaşamayan bilemez derler ya doğru Biz de babamın moralini hep yüksek tutmaya çalıştık. Canım annem çok ilgilendi herşeyiyle. Babam Kartal Devlet Hastanesinde tedavi gördü Çok maliyetli bir tedavi bu Dün ikinci kere vücut taramasına girdi ve çok şükür atlatmış görünüyoruz.. Taze meyve suları domates suyu üzüm çekirdeği tableti verdik bizde ve halen de devam ediyor bunlara Yürüyüş yapıyor Babam 54 yaşında ve hastalığından önce hiç yaşını göstermeyen adam çöktü omzu düştü yaşlandı bu bana çok koyuyor Olsun yaşıyor ya yanımızda ya bu yeter Allahım size de sağlık versin tez zamanda İnşallah

Rabbim yardımcımız olsun.

Canim çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin
netten biraz araştir devlet hastanelerini canim
yardim etmek isterdim ama devlet hastaneleri hakkinda pek bilgim yok
çapa ve cerrahpaşa hastaneleri bazi arkadaşlarda yazmiş araştirma hastanesi ve büyük hastane iyi olabilir oralar

hayatım allah yardımcın olsun. aynı durumu aynı hastalığı kanserin diğer çeşitlerini yaşıyorum ben şu anda ailemde. canım kadar sevdiğim insanın annesi de kanser. O soğuk rh halini anlayabiliyorum. Herşeyden önce hastalığı tanı mutlaka. Bol bol hastalıkla ilgili oku. Her gün ben yeni birşeyler okuyorum. eğer yabancı dil sorunun yoksa yabancı sitelerden de oku. (dünya sağlık örgütünü tavsiye ederim.) gelelim hastaneye. bu hastalığın en iyi hastanesi, ÇAPA'dır. Okmeydanına da gittik, Yedikuleye de. Etfale de. Diğer özel hastaneleri saymıyorum bile. Cerrahpaşa ve ÇAPA istanbul'da ankara'da da Numune hastanesi onkoloji servisinde çok iyidir. Ben bu akşam amcama gideceğim ve sana ÇAPA'daki doktorların isimlerini ve numaralarını isteyeceğim. Çünkü Çapa'ya sevk olmadan gidemiyorsun. Söz veriyorum ilgileneceğim bunun için. Kemoterapi boyunca moralinizi yüksek tutmanız lazım ve mutlaka tedaviye cevap vermesi için, kendisininde istekli olması lazım. sana son bir sorum olacak?

Kanseri dişi mi erkek mi?

tekrar geçmiş olsun.Unuma herşey güzel olacak.

ebrulicim sorunumuzda bu zaten neyin ne olduğunu hala bilmiyoruz. anlatmıyorrrrmuş açıklamıyormuş bu doktor. ben hiç gidemedim. 2,5 yaşında bir çoçuğum var benim ve ne annem ne de babam istemiyor hasteneye gitmemi,çünkü bırakabileceğim kimse yok. kemoterapisi yaklaşık 1,5 ay evvel bitti. 2 gün evvelde ışın yedavisi vermiş bir aylık. onuda anlattım ya ricaen muayeneden sonra vermiş. kız kardeşi gitmişti geçenlerde o da bir hata yaparak biz birde çapaya göstersek demiş. Tabii doktoruda ters bir tepkiyle bizim hasatmıza çapa bakmaz demiş. biz bakamıyomuyuz gibilerinden ama gerçekten ilgilenmiyor. Ya bir hastanın yüzüne senin karaciğerine de kemiklerinede sıçramış olabilir denirmi yaaa. canım nolur yaa eğer yapabileceğin birşey varsa, verebileceğin bir isim varsa çok sevinirim. yeme içme mevzusuna gelince annem yiyemiyorum içemiyorum diyor. Ah biz neler istiyoruzda ona da deli oluyoruz zaten. çok kzıyoruz kardeşlerim de bende,yoksa biz neler neler yapıcaz.

yabancı dile gelince maalesef yok güzelim maalesef, ama inanın o kadar çok şey bakıyorum ki anlatamam.

ilginize ve dualarınıza tek tek teşekkür ediyorum. hep dua edin olurmu. sizleri seviyorum.

Son düzenleme:
canım internetten baktım çapa istanbuldaki en iii onkoloji tedavisi veren yer olarak çıkıo.. googlle dan istanbul en iyi onkoloji hastane olarak arattım bi bak istersen sende

arkadaşım benim abbamda akciğer kanseri babamda ışın gördü kemoterapi gördü kusuyordu hiç bir şey yiyemiyordu zaten yanmıştı ışından yutamıyorduki annenin bir de yutma zorluğu çıkacak çünkü ışın yakıyor çok sobra düzelir Allah sabır versin akciğer daha zor bir kanser tipi çok acısı oluyor ayrıca sen başka hastane istemişsin ama gitmemesi bir bakıma daha iyi çünkü başka hastanede tekarar başatn istiyorlar bütün tetkikleri zaten hasta perişan olucak İnaşllah aldığı tedaviler iyi gelir ama sıvı almasını sağlayın vücut boş kalmasın en azından bilirim çok büyük acıdır Allah daha beterinden korusun nerde çekne varsa Allah şifasını versin senin annenede

Çapa tıp fakültesini şiddetle öneririm... ama bence bir araştırma yaparak bir defa ya mahsus dr. muayenehanesine gidip para vermenizde fayda var..
Eğer böyle yaparsanız o dr.un hastası olduğunuz için size hastanede daha fazla yardımcı oluyor....
Allah acil şifalar versin...

cok ama cok zor birsey gecmis olsun...yasamayan anlamaz...bol bol isirgan otlu seyler yemesi lazim stresten uzak dursun..

amın canım..allah tan acıl şıfalar dılıyorum canım çok zor bır durum.benım bır arkadaşım war canım 27 yaşında 2 kızı war oda kanser we cerah paşaya gıdıyo ve doktorlarıda çok guzel ilgilenıyo.eger ıstersen bı goruşurum canım .. ben burdayımm canım çok geçmış olsun canım ..annenın ellerınden öp benım içinn ...

canım geçmiş olsun demekten başka elimden bir şey gelmiyor ama yine de aklımızda bulunsun hayat tesadüflerle doludur. Bu günlerde manevi destek de çok önemli acil şifalar diliyorum.

ben 24 yaşında 1 çocuk annesiyim ve mem kanseri hastalığına yakalandım kitle var ama şükür ışın ve kematerapi görüyorum iyiye gittiği söleniyo ilk zamanlar çok zor bi durumdaydım ama şimdi hayata sımsıkı sarılıyorumm çünkü ben bi anneyim bilgisi olanlardan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum kayseride yaşıyorum erciyes üniverstesinde tedavi görüyorum herkesten sadece bilgi istiyorum ne yapmam gerekiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…