Annem canımı çok yakıyor..

just tonight

Stilist
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
349
209
103
27
Iyi geceler arkadaslar. Benim problemim annem ile cok uzuluyorum. Annem babam ben bebekken ayrildi babami bu yasa kadar 3 kez gordum arada bir ararim o da cani isteyip acarsa konusur tabi..
Annemde ben 4 yasindayken evlendi anneannem ve dedem buyuttu kendi cocuklari gibi beni. Annemle ama hep bir bagimiz vardi yani gorusuyorduk. Sonra ikinci evliliginden 2 yasinda ve 6 yasinda kardesim var suan. Benim gordugum annelikle onlarinki cok farkli. Kiskanmiyorum ama ben en ufak sey yapsam ustume saldirmaya kalkardi, anneannem korurdu hep kardeslerime agzini acamiyor.
Benden surekli babamin hirsini almis gibi geliyor donup bakinca aslinda. Ama cokta askla, sevgiyle evlenmisler.

Suan 3 aylik evliyim ayrilma asamasindayim. Annem hic destek olmuyor zaten evlendigimden beri telefonlarda kisa kesiyor, kizim bir ihtiyacin var mi demiyor agliyorum esimle sorunlarimi anlatiyorum aman uff nolcak he de gec diyor bu devirde koca yok kufur etsin nolcak diyor hic umrunda degilim.
Kocamin bana yaptiklarini bile bile anne olarak uyarmak yerine gayet rahat oglum pasam seni uzuyor mu yolarim onu canim damadim benim diyor gulerek,
Kardeslerime en ufak bisi olsa canindan can gidiyor. Ben saatlerce oturup aglasam, her yerim mosmor olsa umrunda bile olmuyor. Cocuklugumdan beri boyle benim annem. Sizce niye boyle bana karsi ben onun cani cigeri ilk goz agri degilmiyim?
Niye beni hic ciddiye almiyor, anne hastaneye gidicem diyorum Allah buyuktur isim var bebegim agliyor simdi diyip kapiyor.
Esimle zaten aram limoni buz gibiyim, babamla hic bir iliskim yok hic olmadi zaten bir annem var onunda hayati iki cocugu ve esi olmus. Guclu oliyim diyorum ama bir yerde tikaniyorum icimi dokecek, sacimi oksucak kimsem yok..
Aglama kizim desin gelsin dizine yatirip saclarimi oksasin kendisinede diyorum bebekkende oksamadim mi diyor.
Sizce ne yapmam gerek ?

Bu saatten sonra annen değişir mi sence ,belli babanla olan kötü hatıralarla aynı kefeye koyuyor seni ,
Ben bu filmi gördüm ,aynı davranışları anneannem aneme yaptı ,
Yıllarca kendini parçaladı üzdü ,neden sonraki kardeşlerime farklı bana farklı diye ,
Bunun çözümü yok malasef,benim anneannemle ne tanıdıklar ,kimler konuştu bu kıza böyle davranma vs diye ,
Annenin durumunu psikolojik bir rahatsızlık gibi düşün ,
Sonuçta ,sonradan bu hale gelmemiş annen hep böyleymiş ,
En iyi tedavi insanın durumu kabullenmesi ,Sende anneni bu şekilde kabul et ,
Seni ,annesi babası bakmasa belki yetimhaneye verecekti ,
Devamlı bana şu şekilde davrandı bana bu şekilde davrandı diye kendini üzersen ,sonuçta senin psikolojin bozulur ,
Şu an bitmek üzere bir evliliğin var ve çok gençsin kendine odaklan,hayatına devam et ,
Kendi ayaklarının üzerinde dur ,

Annen düzelmeyecek babanla çektiği sıkıntıları sana maletmiş sende o günlerini hatırlıyor gibi kendine dert edinmekten vazgeçip hayatına bakmalısın

Annenin bu sekilde davranmasina cok uzuldum. Ama ondan beklenti icinde olmaya devam edersen daha cok uzulursun. Aranizdaki iletisimin aynisi esim ve babasi arasinda var. Hatta babasi ikinci evliliginden olan oglu icin yilin babasi bile secilebilir. Ama esime komsu cocugu muamelesi yapiyor. Artik esim de onu komsu amca gibi gormeye basladigi icin en azindan kafasi rahatladi. Sen de oyle yap bence. Insanlari degistiremezsin maalesef.

Yerinde olsam bundan sonra annemle pek diyaloğa girmezdim. Kendisi ararsa beni merak ederse konuşmak isterse konuşurdum. Ona hiçbir şeyimi anlatmazdım.

Madem öyle, sen de uzak ol, ilgi bekleme hiç. Kabullen bu durumu. Anneannen hayatta mı? Onunla paylaş derdini sürekli. O olmazsa bi arkadaşınla. Hiç olmadı buraya yaz.

Hep güçlü bi kadın ol. Kimse, annen bile, senin başını eğemesin. Seni güçsüzleştiremesin. Bi işe gir, çalış, hatta oku, hayalindeki meslek için uğraş. Ayaklarının üstünde dur, kimseye değil kendine güven.

Sen annene muhtaç olma, gün geldiğinde o sana muhtaç olursa yardım isteyebileceği bir konumda ol.

Ve ilerde kendi çocuklarına mükemmel bi anne ol. Hepsini ayrı ayrı sev, aralarında ayrım yapmadan. Senin çocukken yaşamak isteyip yaşayamadığın her şeyi, ilerde kendi çocuklarına yaşat. Bu senin içini çok huzurlu yapar emin ol.

Anneni arama bence. Boşver. Böyle anne olup seni üzeceğine en azından sildim attım dersin. Evliliğin içinde çok üzgünüm önceki konunu biliyorum. Sen güçlü ol dayan..

İnanın çok üzüldüm adınıza ama hayat çok acımasız hayatınız da anneniz olmadığına düşünerek yaşamaktan başka çareniz yok güçlü olmalısınız güçlü durmalısınız yada en azından güçlü olmayı öğrenmelisiniz anneniz de pişman olacak elbet ama onun oişman olmasını beklemeyin önünüze bakın inşallah hep mutlu olursunuz.

yapacak bırsey yok annenı anne olarak degılde uzak bır akraba gıbı gormekden baska çaren yok eşinle sorunların varsa buna çare olacak olan bellıkı annen de degıl sen sırtını Yaradana yasla ve bence en kısa sürede iş bul çalış paranı biriktir eşinden madem ayrılacaksın madem kurtulmayacak bır evlılık olduguna kararverdın yavasyavas evlıyken duzenını kur evını tut esyanı al yeterı kadar kenarına paranı koy ve kendı hayatını yaşamaya başla

yapacak bırsey yok annenı anne olarak degılde uzak bır akraba gıbı gormekden baska çaren yok eşinle sorunların varsa buna çare olacak olan bellıkı annen de degıl sen sırtını Yaradana yasla ve bence en kısa sürede iş bul çalış paranı biriktir eşinden madem ayrılacaksın madem kurtulmayacak bır evlılık olduguna kararverdın yavasyavas evlıyken duzenını kur evını tut esyanı al yeterı kadar kenarına paranı koy ve kendı hayatını yaşamaya başla

Oyle yapicam artik canim tesekkur ederim

İnanın çok üzüldüm adınıza ama hayat çok acımasız hayatınız da anneniz olmadığına düşünerek yaşamaktan başka çareniz yok güçlü olmalısınız güçlü durmalısınız yada en azından güçlü olmayı öğrenmelisiniz anneniz de pişman olacak elbet ama onun oişman olmasını beklemeyin önünüze bakın inşallah hep mutlu olursunuz.

Tesekkur ederim canim insallah guclu olduguma inaniyorum zaten belkide imtihanimdir

Anneni arama bence. Boşver. Böyle anne olup seni üzeceğine en azından sildim attım dersin. Evliliğin içinde çok üzgünüm önceki konunu biliyorum. Sen güçlü ol dayan..

Guclu olmaktan baska carem yok. Ama ailevi seylerde ister istemez yuzyuze geliyorum annemle sanki nisbet yaparcasina davraniyor cok kotu oluyor insan..

Annenin bu sekilde davranmasina cok uzuldum. Ama ondan beklenti icinde olmaya devam edersen daha cok uzulursun. Aranizdaki iletisimin aynisi esim ve babasi arasinda var. Hatta babasi ikinci evliliginden olan oglu icin yilin babasi bile secilebilir. Ama esime komsu cocugu muamelesi yapiyor. Artik esim de onu komsu amca gibi gormeye basladigi icin en azindan kafasi rahatladi. Sen de oyle yap bence. Insanlari degistiremezsin maalesef.

Malesef oyle haklisiniz ama cok uzucu..

Boşanmalarının nedeni olarak sizi mi görüyor acaba anneniz?Belki hamileyken aldattı babanız onu olamaz mı?Ne olmuş olursa olsun bunu size yüklememesi gerekirdi böyle yapan anne babalar olmasa da olur diye düşünüyorum.

Boşanmalarının nedeni olarak sizi mi görüyor acaba anneniz?Belki hamileyken aldattı babanız onu olamaz mı?Ne olmuş olursa olsun bunu size yüklememesi gerekirdi böyle yapan anne babalar olmasa da olur diye düşünüyorum.

Hayir 4 sene flort edip deli gibi asik evlenmisler. Sonra annem babanemle yasiyomus evlendiklerinde babanem hep babami gazliyomus falan. Babam beni aramiyor annemle her gun telefondalar kanka gibi canim cicim ki annem evli suan babama kini olsa niye canim cicim telde olsunlar diye dusunuyorum :(

Hayir 4 sene flort edip deli gibi asik evlenmisler. Sonra annem babanemle yasiyomus evlendiklerinde babanem hep babami gazliyomus falan. Babam beni aramiyor annemle her gun telefondalar kanka gibi canim cicim ki annem evli suan babama kini olsa niye canim cicim telde olsunlar diye dusunuyorum :KK43:
Değişik o zaman bu durum anlamadım hem anneniz hem babanız sizinle görüşmüyor ama ikisi kanka gibi görüşüyor allah allah...

sen sakın eşine dönme sana vurup hakaret edio daha beterini yapar iş bul çalış yeni bir eve geç tekbşınasın çoçuğun olsa daha çekerdin geçmişi düşünme öyle kabullen birgün daha anlayışlı biri olur şükredersin

Back