Annem beni evde istemiyor?

Minikinci

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2018
6
2
31
Sevgili arkadaşlar şu an o kadar kötü durumdayım ki burdan başka biyer aklıma gelmedi derdimi yazacak.İki yıl öncesine kadar her şey çok iyiydi son siniftaydim üniversite hayallerim vardı.Ama sonra her şey tepetaklak oldu.Babami kaybettim okulum uzadı ben hiçbir şeyi umursamadim bir süre boş yaşadım hayatın anlamı yok gibiydi.Sonra yeniden başlamaya karar verdim ama hiçbir şey eskisi gibi değildi bir sürü dersim vardı bir yandan onları vermeye çalışıyordum bir yandanda tüm boş vakitlerimde sırf annem söyleniyor diye işlere gidiyordum tattirim hosteslik falan.Hatta çoğu kez buralarda mezun olan arkadaşlarımı çalışan olarak gördüğüm oluyordu ama beni ayakta tutan tek şey inancimdi biticekti bu günler kendi ayaklarım üzerinde durucaktim.Bir miktar para biriktirmiş tim ve derslerimden sadece 2 tanesi kalmıştı.Bunun için bu yıl yaz ayında n beri KPSS çalışıyorum kendime göre planlar yapmıştım işte ama bunları yapmak hiç kolay olmuyor çünkü annem hergun ders çalışırken odama gelip söyleniyor okulu zor bitirdin sinavimi kazanican benim evimde kalıyorsun daha birçok şey ama hep sustum içime attım.Evdende gidemiyorum benim vicdanım la oynuyor babanı kaybettim sen gidersen bende hasta olurum falan . Şimdide evlenmeme taktı hiç ben ne istiyorum hayallerim ne ilgilenmiyor.Ona göre yaşım geldi benden artık birşey olmaz en iyisi evlenmemmiş.Yasitlarimin herşey i varmış.Simdi birini bulmuş ve onunla görüşmem için beni zorluyor ben napicam bilmiyorum.Sinava kadar nasıl dayanicam.Hergun bana yaşın geldi diyip duruyor en sonunda kendime zarar vercem diye korkuyorum.Lutfen bana bir akıl verin.

Sevgili arkadaşlar şu an o kadar kötü durumdayım ki burdan başka biyer aklıma gelmedi derdimi yazacak.İki yıl öncesine kadar her şey çok iyiydi son siniftaydim üniversite hayallerim vardı.Ama sonra her şey tepetaklak oldu.Babami kaybettim okulum uzadı ben hiçbir şeyi umursamadim bir süre boş yaşadım hayatın anlamı yok gibiydi.Sonra yeniden başlamaya karar verdim ama hiçbir şey eskisi gibi değildi bir sürü dersim vardı bir yandan onları vermeye çalışıyordum bir yandanda tüm boş vakitlerimde sırf annem söyleniyor diye işlere gidiyordum tattirim hosteslik falan.Hatta çoğu kez buralarda mezun olan arkadaşlarımı çalışan olarak gördüğüm oluyordu ama beni ayakta tutan tek şey inancimdi biticekti bu günler kendi ayaklarım üzerinde durucaktim.Bir miktar para biriktirmiş tim ve derslerimden sadece 2 tanesi kalmıştı.Bunun için bu yıl yaz ayında n beri KPSS çalışıyorum kendime göre planlar yapmıştım işte ama bunları yapmak hiç kolay olmuyor çünkü annem hergun ders çalışırken odama gelip söyleniyor okulu zor bitirdin sinavimi kazanican benim evimde kalıyorsun daha birçok şey ama hep sustum içime attım.Evdende gidemiyorum benim vicdanım la oynuyor babanı kaybettim sen gidersen bende hasta olurum falan . Şimdide evlenmeme taktı hiç ben ne istiyorum hayallerim ne ilgilenmiyor.Ona göre yaşım geldi benden artık birşey olmaz en iyisi evlenmemmiş.Yasitlarimin herşey i varmış.Simdi birini bulmuş ve onunla görüşmem için beni zorluyor ben napicam bilmiyorum.Sinava kadar nasıl dayanicam.Hergun bana yaşın geldi diyip duruyor en sonunda kendime zarar vercem diye korkuyorum.Lutfen bana bir akıl verin.
Saçmalama canım ne zararı. Asla öyle bişey yapma. Annedir bu söylenir söylenir durur. Takılma çok sen derslerine çalış, kazandığında herkese cevabını vermiş olacaksın.

evde istemiyor diye başlık atıyorsun ama konu evden gidersen naparım dediği için gidemiyorum diyorsun anlayamadım?
Annene net ve açık ol beni yıprattın artık ölsem diyorum yeter de benide mi kaybetmek istiyorsun de artık olayın ne dereceye geldiğini anlasın bence tamam üzülür ağlar ama bu sert uyarı belki onunda kendisine gelmesini sağlar.
Evlen diye ısrar eder evde huzur bırakmamaya devam edersen ben evden ayrılıcam bakarım başımın çaresine de net konuş duruma göre de bir karar al.
Keşke bunları yaşamıyor olsaydın ama olsun hayatta seni böyle sınıyor güçlü ol:KK36:

Annenizin gozunun onunde sadece siz kaldiginiz icin tum nazi size geciyor. Bir sekilde takmamayi ogrenmelisin bence, anneni bu yasindan sonra degistiremezsin ki.

evde istemiyor diye başlık atıyorsun ama konu evden gidersen naparım dediği için gidemiyorum diyorsun anlayamadım?
Annene net ve açık ol beni yıprattın artık ölsem diyorum yeter de benide mi kaybetmek istiyorsun de artık olayın ne dereceye geldiğini anlasın bence tamam üzülür ağlar ama bu sert uyarı belki onunda kendisine gelmesini sağlar.
Evlen diye ısrar eder evde huzur bırakmamaya devam edersen ben evden ayrılıcam bakarım başımın çaresine de net konuş duruma göre de bir karar al.
Keşke bunları yaşamıyor olsaydın ama olsun hayatta seni böyle sınıyor güçlü ol:KK36:
Sanırım tam anlatamadım benim evlenip gitmemi istiyor tek başıma ayrı bir eve çıkmamı değil yorumunuz için teşekkürler

ne vamış senin yaşında çalışıp ayaklarının üzerimde durabiliyorsan eger evlilik konusunda üzerine geldiği zaman onu başka eve çıkmakla tehtid et.Bende anne ve komşularımın zoruyla bir evlilik yaptım sonuç boşanma oldu sakın ekonomik gücünü eline almadan yapma bunu sınava kadar dayan baktın olmuyor ayrı eve çık çalış hayatına bak.Annen zorluyor diye evlenmek için evlenip hayatını mahvetme sakın.Annende de akıl yok tövbe yarrabbim cocugunu eve sıgdırmıyor.

Seninle aynı durumdaydım. Benim babam da 15 sene önce öldü ablamlar teker teker evlendi. Kaldık evde yalnız, ben. Üniyi kazandım gittim. Ve yine hiçbir şey belli etmiyordu. Ünü bitti geri geldim yaz bitti başladı çalış demeye evi dar ediyordu. Bir kaç yere gittim çalıştım olmadı. KPSS ye hazırlanıcam dedim. Burnumdan getirdi. 1 sene evde hazırlandım o kadar baskı vardı ki üstümde anlatamam. Daha sonra bir gün komşularından gelip bana bekçilik yap dedi ben şok olmuştum. Daha sonra dershaneye gittim ( çalışıp para biriktirdim) KPSS için olmadı baskılar vardı çünkü. O kadar ağırdı ki baskıları anlatılacak gibi değildi. Sonra karşıma eşim çıktı başka iş bakmadan evlendim. O da karşı çıkmadı. İş bulmadan evlendiğim için, o kadar sene tecrübem olmadığı için mesleğimde çok pişmanım. Çünkü market ve benzeri yerlerde çalıştım. Keşke git bekçilik yap demek yerine yanımda destekçim olsaydı. Şimdi evden kaçar gibi evlendiğim için hem pişmanım hem değilim. Karışık duygular. Ama olsun yine annemdir. Baş tacımdır. Geçim zor tek başına hayatla mücadele ettiği için baskı yapıyor. Görmezden gelin.

Anneni takma sen calismaya devam et basarabilirsin.Olmadi baska is ararsin.Benim de annemle aram bozuk mezunum ve calismiyorum cunku. Ama babam hayatta benim senden farkli olarak.Ona ragmen annemin seninkinden farki yok.Aslinda annen cok israrciysa gorusebilirsin ve olmadi dersin hem annen sana yuklenmemis olur.Bazilarinin ailesi gorucu ayarliyor herkes isteyerek mi gidiyor saniyorsun ailerini mennun etmek icin gidiyorlar.

Allah yardımcın olsun ya o senin annen bir şey diyemiyorum fakat sen de onun evpadisin inan .cok zor şeyler yaşıyorsun ne diym

X