Canım merak ettim nasıl bir gelinlik diktiriyorsun, aynı modeli 2000 liraya annenin istediği yerler dikerken senin diktireceğin yer kaça dikecek...
Şimdi sen tecrübesizsin, mutlaka annenin kafasını kurcalayan bişey vardır. Yani normal bir modaevinin 2000 liraya dikeceği şeyi senin bulduğun yer 1000 liraya dikecekse kesin bi sakatlık var demektir, malzemesni kalitesiz kullanır, boncuk işleme varsa seyrek yapar, kalitesiz dantel kullanır falan...
Her anne kızının iyiliğini isterüzeli olsun ister...
Benim annem günlercebenim için modaevi araştırdı, Bem ıstanbuldaydım, o ızmitte tüm modaevlerine gitmiş, dikiş bilir anem, hepsinin dikişlerini incelemiş, diktiklerine bakmış.. En sonunda 2 yerde karar kılmış birinin dikişi çook iyi diğerinin dikişe iyi amamodelisti çok iyi çok ilgili dedi... Benim istediğim bir model vardı aa üst kısmınının değişmesi lazımdı. En güzel fikir veren ve yönlendireni seçtik ve diktirdik... ıkisi de hemen hemen aynı fiyat verdi... 1,5 sene önce 1600 dü... O dönem için de orta fiyattaydı, ha 800-1000 e de diken vardı aynı modeli 3000-4000 e de.. Aradaki fark kumaş ve dantel farkı...
O dönem eşim fiyatları bilmediği iin ona çok gelmişti ve Fatihte gelinlikçileri dolaşmamızı önerdi...
Fatihte o model için 2000 atında fiyat vermediler... Öylelikle ikna oldu ve ızmitte istediğim yerde diktirdim... Ama o dönem nişanlımım pahalı bulduğunu duyunca anecim demişti, o 1000 veriyorsa üstünü biz tamamlarız, yeter ki istediğin gibi olsun demişti....
Bence annenle fazla tersleşme, ama gönünü de bir şekilde al ama bildiğini istediğini yap...