Merhaba kızlar, benim gibi annesinden muzdarip olanlar var mıdır acaba? :)
Konu şu ki annem biraz, bayağı dağınık bir insan. Son yıllarda oluşan bir davranış değil, yapısı böyle. Eve gelince üstündekileri sağa sola fırlatıp, günlerce almayan, buzdolabında haftalarca alınan sebzeleri bekletip, onları çürüten, eşyalarını başkası topladığı veya yerini değiştirdiği zaman sinirlenen, (biraz sinirli bir insan da kendisi aynı zamanda), evi misafir için ve sadece bir kaç saatliğine toparlayabilen biri. Annem yengeç, ben balık'ım bu arada :)
Ben? Aşırı toplu olamamakla birlikte düzenden hoşlanan ve düzenli olmaya çalışsan biriyim. Onun bu halleri de beni demotive ediyor. Yani diyelim mutfağı toplamışım, ve yorulup diğer yerleri erteliyorum. Ama o da eve gelince hiçbir yere ellemeyip telefon veya bilgisayar başına geçiyor. Benim de artık hiçbir şey yapasım gelmiyor o öyle yapınca. Evde huzursuz bir ortamımız var açıkçası bu da bir etken, babamla sorunlar yaşıyor annem.
Babam ayrı bir konu onu hiç deşmek istemem ama bize sadece olumsuz etki eder, herhangi bir iletişimimiz veya karşılıklı duygusal desteğimiz yok. Ne annemle ne de benimle.
Her evlat gibi annemi de babamı da çok seviyorum, buraya yazmamın sebebi de birazcık destek görmek istemem sanırım :) Annemi kötülemek ve ona daha da sinirlenmek daha da huysuzlaşmama sebep oluyor sadece, bunu da hiç istemiyorum. Sizin çözüm önerileriniz neler, paylaşırsanız çok sevinirim :)
En güzeli annenin eşyalarına karisma sinir olmasın
evi de ortak alanları istediğinde topla
başka da 1çözüm mümkün değil.
Yapısı bu demek ,
ama dağınık eşya bile huzursuzluk verir hem dinen hem psikolojik.
Katlı olmayan eşyayı cinler giyer.ev temiz düzenli olmalı.müslüman a bu yakışır.mümkün olduğunca tabi illa talim tekmil değil tabi.evlenene kadar sabır
Hayatta en büyük derdin bu olsun
Annen koskoca kadın. Şu satten sonra kişiliği değişmez. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri oldukları gibi kabullenmek ruh sağlığımızı korumanın en kolay yoludur. Bu sadece aile ilişkilerinde değil hayatın her alanında kullanacağın bir tavsiiye.
Yapicak bisy yok.
Evlenene kadr sabir.
Daginik anneyide ilk kez duydum.
Acaba senmi cok titizsinde gozune batiyor?
Bende cok kavga ederim evdekilerle, butun gun temizleyip masada birinin bir bardak koymasini gorunce bas bas bagiririm.
Masada bi bardak gormek o kisi daginik demek degildir, bu benim asiri titiz olduguma isarettir.
Merhaba kızlar, benim gibi annesinden muzdarip olanlar var mıdır acaba? :)
Konu şu ki annem biraz, bayağı dağınık bir insan. Son yıllarda oluşan bir davranış değil, yapısı böyle. Eve gelince üstündekileri sağa sola fırlatıp, günlerce almayan, buzdolabında haftalarca alınan sebzeleri bekletip, onları çürüten, eşyalarını başkası topladığı veya yerini değiştirdiği zaman sinirlenen, (biraz sinirli bir insan da kendisi aynı zamanda), evi misafir için ve sadece bir kaç saatliğine toparlayabilen biri. Annem yengeç, ben balık'ım bu arada :)
Ben? Aşırı toplu olamamakla birlikte düzenden hoşlanan ve düzenli olmaya çalışsan biriyim. Onun bu halleri de beni demotive ediyor. Yani diyelim mutfağı toplamışım, ve yorulup diğer yerleri erteliyorum. Ama o da eve gelince hiçbir yere ellemeyip telefon veya bilgisayar başına geçiyor. Benim de artık hiçbir şey yapasım gelmiyor o öyle yapınca. Evde huzursuz bir ortamımız var açıkçası bu da bir etken, babamla sorunlar yaşıyor annem.
Babam ayrı bir konu onu hiç deşmek istemem ama bize sadece olumsuz etki eder, herhangi bir iletişimimiz veya karşılıklı duygusal desteğimiz yok. Ne annemle ne de benimle.
Her evlat gibi annemi de babamı da çok seviyorum, buraya yazmamın sebebi de birazcık destek görmek istemem sanırım :) Annemi kötülemek ve ona daha da sinirlenmek daha da huysuzlaşmama sebep oluyor sadece, bunu da hiç istemiyorum. Sizin çözüm önerileriniz neler, paylaşırsanız çok sevinirim :)
Benımkıde aynı cnmya hiç değişmedi aksine daha beter oldu ve kimseden utanmıyo beni kabul eden böyle etsin diyor muhtemelen onun psikolojisi de gidik veya az kalmış gider çünkü annemim gitti ssonunda....
Evet ruh halinden dolayı da böyle biraz biliyorum, ama üstüne de gidemiyorsun ki insanın...
Gitsende kavgadan ileri gitmiyo zaten ben yıllarca denedim şimdi eşimden falan utanıyorum ama yapıcak hiçbişeyim yok eşimi evine götürmüyorum aynı yerde bende ev yaptırmıştım daha önce kendime göre döşemiştim annem yüzünden oda biliyodum çünkü değişmeyeceğini direk o evimize gidiyoruz annem oraya gelir yaşadığım stresi bilemezsin k.v kp gelince evine gidecek oluyorlar onlarıda götürmemek için bin takla atıyorum yaşadığım stresi anlatamam hiç değişmiyo...
Evlenincede kurtulamazsiniz bu durumdan.hamileligi var hastaligi var varda var.banada annem geldi bakmaya.gozu gormuyor bazende isine gelmiyor dun kizartma yapti mutfagin durumu anlatilacak gibi degil her yer yag.sabahtir temizliyorum valla.mola verdim sancilandim biraz.ama onemi yok yaparim ben ne yapsin yaslilik iste.yada yoruluyor yada neyse ne anacim o benim