• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem 55 Yaşında İşe Başladı. Canım Çok Sıkılıyor Bu Duruma.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Babam devlet kurumundan erken emekli oldu. Özel sektörde çalışıyordu derken çalıştığı yer batma noktasına geldi ve babamda dahil birçok kişiyi işten çıkarttılar. Babam işten çıkalı bir ay kadar oluyor ama babam aylar öncesinden işler kötü işten çıkartacaklar galiba deyip duruyordu.
Ayrıca içeride birkaç aylık maaşı ve tazminatı kaldı. İşyerine dava açtı babam. Ben geçen sonbaharda evlendim. Benim yüzümden annem borca girmişti bir miktar bunun dışındada harcamaları vardı her şeyide taksitle aldığı için bir sürü ödenecekler var. Yüklü miktar değil ama eve para girmeyince her şey fazla geliyor.

Onları ödüyordu tabi babam işten çıkınca kaldı taksitler. Annem kendi yapabileceği bir iş arıyordu. Derken dün lokantanın birinde işe girmiş. Yok boşları topluyormuş bilmem ne. 55 yaşında kadın yaşını geçtim hadi kas romatizması var falan. Yıllarca hasta annesiyle babasına baktı hem bedenen hem ruhen yıprandı.

Birde gitmiş işe girmiş. Babamda evde facelerde geziyormuş. Babama çok kızıyorum. İş yerinden maaşını tazminatını talep etmeden çıkmış onlarda annem koşturdu. Onu bırakın babam işten çıkaralacağını biliyorken onca ay iş bakmamış ki babamın mesleği var ve tanıdığıda çok istese öyle ya da böyle iş bulur. Ama iş peşinde koşmuyor anca iş ilan sitelerine bakıyor.

Annemin toplam borcu en fazla 1500 lira falandır o da taksit taksit zaten. Çok bir şey değil aslında. Benimde elimden bir şey gelmiyor. Nikahta takılanlar olsaydı verirdim ama bizde onları bozdurup borç kapadık. Bizde olsa annemi hayatta çalıştırmam. Orada sabah sekiz akşam yedi ayakta duracakmış. Dayanabildiğim kadar çalışırım diyor. 2-3 ay çalışacakmış. Dünden beridir aklım annemde. Canım çok sıkılıyor aklıma bir çözümde gelmiyor.

Allah güç kuvvet versin. . Bence en çok böyle dua edin. . Bir an öncede inşallah borçlarını bitirir. . Unutmaynki çalışan demir parslanmaz demiş atalarımız. . Anneniz işe girdiği için kendini daha güçlü hissedecektir. .

siz çalışmıyormusunuz.. 1500 TL bazıları için az ama bizler için çok para bende annemin benim için yaptığı taksitleri elimden geldiğince ödemeye çalışıyorum. zor bir durum allah yardımcınız olsun...

Tek çocuk musunuz? 1500 lira çok para değil aslinda şuan annen calismasin diye borç verebilirsiniz gibi geldi bana..

Babanizla konustunuz mu hic? Saha başka borçları olabilir mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tek çocuk musunuz? 1500 lira çok para değil aslinda şuan annen calismasin diye borç verebilirsiniz gibi geldi bana..

Babanizla konustunuz mu hic? Saha başka borçları olabilir mi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yok tek çocuk değilim kardeşim var o da bir yere okul mu kursmu bir yere başladı o da çalışmıyor iş bakıyor gerçi ama o da iş beğenmedi. Bende olsa vermez miyim bizdede tek eşim maaş alıyor evde kira anca kıtı kıtına yetiyor. Altın falan olsa hepsini vereceğimde yok işte. Çok üzülüyorum.

siz çalışmıyormusunuz.. 1500 TL bazıları için az ama bizler için çok para bende annemin benim için yaptığı taksitleri elimden geldiğince ödemeye çalışıyorum. zor bir durum allah yardımcınız olsun...

Yok canım ben çalışmıyorum şuanda. Çalışıyor olsam bırakır mıyım hiç? Veririm maaşımı kapatırım borçları işe mişede salmam zaten.

Eger hamilelik falan durumun yoksa gşr bi işe çalış o borcu sen kapat sonuçta sen evlenirken yapılmış bi borç. Yada eşinden borç al veya bankadan kredi çek. 1500 çok fazla bi para değil eşinle ödiyebilceğnizi düşünüyorum. Yani zoruma gidiyo diyene kadar üstlen bu borcu. Sonuçta babanda biraz sorumsuzluk yapmış ama ana baba bunlar naparsa yapsınlar vazgeçemiyosun. Bide o borçlar dışında nasıl geçiniyolar. Yani ev kiramı bunun faturası bilmem nesi var. Bence siz hemen bi iş bulun maaşınızı annenize verin 2 3 ay.

Buarada bende tekstilde çalışıyorum.bütün gün masamda oturdugum halde içeri bazen yardıma gidiyorum 2 saat ayakta yardım ediyorum allahım bütün ayaklarım kopuyo mahvoluyorum ki içerdeki kadınlar 50 yaşında falan ne kadar zorlanıyolar görüyorum ayakta iş yapmak koşturmak benim yaşımda bile kolay değilken o yaşta bi kadına daha zordur.
Uzun lafın kısası ÇOK ZORUNA GİDİYORSA 3 AY AİLENE DESTEK ÇIK. Size ömür boyu bakan kişilere 3 ay bakamıyosanızda kendinizden utanın bence!

Nedir bu anacıkların çilesi.
Eli öpülesi anneniz varmış.
Kredi çekip kapatamaz mısınız annenizin borçlarını.
Çok bişey değilmiş.
Allah yardımcınız olsun..

Oyleyse siz calisin siz odeyin kendi borcunuzu ? Kimseye kizmaya hakkiniz yok sizde calismiyorsunuz onlarda calismiyor ayni konumdasiniz.evli olmaniz calismamanizi gerektirmez bu kadar uzuluyosaniz babanizi kardesinizi suclamak yerine siz calisin.

Eger hamilelik falan durumun yoksa gşr bi işe çalış o borcu sen kapat sonuçta sen evlenirken yapılmış bi borç. Yada eşinden borç al veya bankadan kredi çek. 1500 çok fazla bi para değil eşinle ödiyebilceğnizi düşünüyorum. Yani zoruma gidiyo diyene kadar üstlen bu borcu. Sonuçta babanda biraz sorumsuzluk yapmış ama ana baba bunlar naparsa yapsınlar vazgeçemiyosun. Bide o borçlar dışında nasıl geçiniyolar. Yani ev kiramı bunun faturası bilmem nesi var. Bence siz hemen bi iş bulun maaşınızı annenize verin 2 3 ay.

Buarada bende tekstilde çalışıyorum.bütün gün masamda oturdugum halde içeri bazen yardıma gidiyorum 2 saat ayakta yardım ediyorum allahım bütün ayaklarım kopuyo mahvoluyorum ki içerdeki kadınlar 50 yaşında falan ne kadar zorlanıyolar görüyorum ayakta iş yapmak koşturmak benim yaşımda bile kolay değilken o yaşta bi kadına daha zordur.
Uzun lafın kısası ÇOK ZORUNA GİDİYORSA 3 AY AİLENE DESTEK ÇIK. Size ömür boyu bakan kişilere 3 ay bakamıyosanızda kendinizden utanın bence!

İyi tamam canım kendimden utanıyorum. Umarım rahat etmişsindir.

Oyleyse siz calisin siz odeyin kendi borcunuzu ? Kimseye kizmaya hakkiniz yok sizde calismiyorsunuz onlarda calismiyor ayni konumdasiniz.evli olmaniz calismamanizi gerektirmez bu kadar uzuluyosaniz babanizi kardesinizi suclamak yerine siz calisin.

Çalışabilecek durumda değilim.

İyi tamam canım kendimden utanıyorum. Umarım rahat etmişsindir.

Burda benim rahat etmem önemle değil canım. Önemli olan anennin rahat etmesi. Düşük tehliken yoksa bi kaç ay çalışıcak bi işe girebilirsin. Sonuçta çalışmıyosun ama işe girebilirsin. Bütün gün ayakta çalışmak inan ki çok zor.

Nedir bu anacıkların çilesi.
Eli öpülesi anneniz varmış.
Kredi çekip kapatamaz mısınız annenizin borçlarını.
Çok bişey değilmiş.
Allah yardımcınız olsun..

Bize kredi vermiyorlar. Eşim nikah zamanı kredi çekti onları ödüyoruz. Bir iki kere başvurdu bankalara ama borç olduğu için vermiyorlar.

Burda benim rahat etmem önemle değil canım. Önemli olan anennin rahat etmesi. Düşük tehliken yoksa bi kaç ay çalışıcak bi işe girebilirsin. Sonuçta çalışmıyosun ama işe girebilirsin. Bütün gün ayakta çalışmak inan ki çok zor.

Daha önceki gebeliğim düşük oldu. İğna vuruluyorum haftada bir. Ayrıca lanet bir ameliyat geçirdim. Meme başımı kaybettim hala daha iki günde bir hastaneye gidiyorum. Konularımdada okuyabilrsin çalışacak durumda değilim şuan ne yazıkki

Eşiniz çalışma dese bile evde yapılabilcek çok fazla şey var. Mesela abiyeye boncuk işlemek, toka yapmak, evde tülbent oyalamak vs el emeğiniz var ise bunları paraya dönüştürebilirsiniz ve taksitler halinde olan 1500 tlyi ödeyebilirsiniz gibi geliyor. Ben bu şekilde yardımcı oluyorum üstelik çalışıyorumda:31:

gebeliğin daha çok yeni canım, doktorum özellikle çalışma yat demediyse sen geçici bir iş bul, 2-3 ay çalış kapa borcu, bak ben 2 hafta öncesine kadar çalıştım yeni doğum iznine çıktım...hem borç stresinden kurtulursunuz, annene karşı vicdanın rahat eder, belki üstüne bebişin için bile para artar

sen düşün bi

Babana kızman yersiz,sonuçta annen 55 yaşında ise o da 25 yaşında değil dimi
O yaşta insanlar için iş bulmak öyle şıp diye olacak bir şey değil, mesleği de olsa
Anneniz 55 yaşında bu gayreti gösterebiliyorsa, sizde gösterebilirsiniz
Hamileliğinize sekte vurmayacak bir iş bakabilirsiniz, sonuçta milyonlarca hamile kadın neredeyse son haftalarına kadar çalışıyor
Eşinizde borç ödediği için ona yüklenmek olmaz ama annenizle elele verip borcu kapatabilirsiniz, büyük bir meblağ değil
Hem babanızın çabaları da belki sonuç verir, bir iki aya kadar iş bulsa daha çabuk toparlanır, Allah yardımcıları olsun, biz bu yaşta yorgunluktan yakınıyoruz, onların işi çok çok zor

Son düzenleme:
gebeliğin daha çok yeni canım, doktorum özellikle çalışma yat demediyse sen geçici bir iş bul, 2-3 ay çalış kapa borcu, bak ben 2 hafta öncesine kadar çalıştım yeni doğum iznine çıktım...hem borç stresinden kurtulursunuz, annene karşı vicdanın rahat eder, belki üstüne bebişin için bile para artar

sen düşün bi

Doktorum özellikle yat demedi ama daha önce düşük yaşadım bu gebeliğimdede kahverengi akıntılarım oldu bayağı bir. Doktor iğne verdi çok mecbur olmadığın sürece ayakta durmamanda kendini yormamanda fayda var dedi ama hep yat hiç kalkma demedi. Ben yinede korkuyorum canım ne bileyim. Sürekli kan var mı diye kontrol ediyorum. Yemin ederim rüyalarımda hep kanamam olmuş görüyorum.
Zaten bunun stresini yaşarken birde anneme üzülüyorum şimdi.

Back