Annelik Nasıl Bir Duygudur

Nur_tanesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
506
2
96
- Yurtdışı
ne güzel bişi annelik...babalık......annem kardeşim ve banada yazmış olduğu koca bir defterimiz var....ilk saçlarımız,tırnaklarımız,el izimiz,ayak izimiz,bandduyguları 9 ayı nasıl geçirdiğimize dair......annemin ayrı babamın ayrı duyguları....bir insanın hayatı boyunca yaşayabileceği en güzel mucize sanırım doğum olayı....iki insandan bir parça...ve bu sevdiğin erkekten veya kadından olursa bebek...dünyadaki mutlulukların hepsine bedel sanırım....anne olmak???nasıl bir duygu acaba??? :1hug:

Son düzenleme:
Bence duygularin en güzeli Anne olmak :asigim:
Allah herkeze bu duyguyu tattirsin isterim

anne olmak..
o gülerken senin mutlu oldugun,
o aglarken cehennem azabı çektigin,
o nefes alırken yaşamak buymuş dedigin,
o yokken hayatın bi anlamı yokmuş dedigin,
hiç bir şeye degişmedigin.aileni bile silebilecegin,
ugruna bir tel saçı için ,hiç düşünmeden kendi canını feda edecegin,
eşşsiz varlıklar....

annelik bütün güzel duyguları içinde barındıran eşşiz bir duygu seli bence...
hiçbir sevgi evlat sevgisine,
hiçbir mutluluk ilk gördüğünüz, yanağını yanağınıza dokundurduğunuz andaki mutluluğa,
hiçbir paylaşım eşinizle ona bakarken gözgöze geldiğiniz anda hissettiğiniz ortaklık duygusuna,
hiçbir acı o ağlarken, canı yanarken duyduğunuz acıya,
hiçbir korku acaba ona birşey olurmu korkusuna benzemiyor.
annelik pekçok duygunun aynı anda yaşandığı bir duygu seli bence...

çok istememize rağmen henüz anne olamadım.
ama sanki biliyorum..... anne olmak ne demek bliyorum sanki.
hayatta anne olmaktan daha önemli birşey olmadığını biliyorum.
ewladının yanında hiç bir şeyin we kimsenn o kadarda önemi kalmadığını biliyorum. onunla ilgili bir sıkıntı çektiğinde eskiden saçma sapan şeylere üzüldünü garipsiyorsun biliyorum. birçok şey war aklımda. aceba gerçekten anne oldumda aslında bilmiyormuşum bu çok çok başkaymış dicekmiyim?

birşey daha war bildiğim;
dünyada bir çok insan anne oluyor ama sen anne olduğunda sanki bunu birtek sen başarmışsın en birinci anne sen olmuşsun gibi geliyor. sanki kimse senn kadar anne değil gibi gelir.

anne olamamk çok büyük yıkım birgün anne olduğumda diğer anne olamayanlar için dua etmekten hiç wazgeçmicem...

önceliğin herzaman o oluyo ondan başka bişey düşünüyomusun aç olsan bile uykusuz yorgun hatta hasta olsan bile onun sana ihtiycaı olduğu için ilk önce çocuğum diyosun dünyada hiçbişeye değişilmicek sevgisi paha biçilemez herkesden herşeyden çok seviyosun onsuz bi hayat düşünemyosun o hayatına girince vazgeçilmezin oluyo bi gülüşüne bütün sıkıntıları unutuyosun hayatını onun üzerine kuruyosun hayallerin onun üzerine kurulu uyurken bile onu özlüyosun sevmeye öpmeye koklamaya doyamıyosun doyulmayacak bi tat bi duygu çocuk sevgisi ve annelik allahım olmayanlarada versin tattırsın bu duyguyu

allahdan umit kesilmez insallah gecde olsa olur benim yengem var onlada herseyden cok istiyorlar anne olmayi baba olmayi her yöntemide denediler olmadi ama insallah olur hepimiz dua ediyoruz anne olmayanlara ins. olursunuz üzülmeiyn yeterki

arkadaslar annelık cok guzel bı duyguymus tuvaletteyken bıle kızımı ozluyorum bılıyormusunuz:) ole guzel kokuyorkı tarıfı ımkansız bıde ruyasında guluyor emzırırken benı ızlıyor allahım onu bana verdıgı ıcın sukurler olsun rabbım ısteyen herkese versın

dünyanın en mükemmel duygusu anne olmak..

klasik bi söz ama anlatılmaz yaşanır. rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatır inş.. evlattan daha değerli bi şey yok..

o kadar farklı bir dygu ki kelimelere dökerek ifade edilemiyor bence eksik kalıyor

o dudağını büzdüğünde içinden birşeyler kopuyor
gözünden yaşlar aktığında için gidiyor
herşeyin önceliği o oluyor
benim uykum cok agırdı eskıden oğlum doğdugundan beri onun hıckırık sesıne bıle uyanabiliyorum
ona birşey olucak diye aklım cıkıyor o kadar sessiz uyuyorkı gıdıp gelıp orasını burasını elliyorum hareket ettirsinde içim rahat etsin diye
hayatımda hiçkimseyi bu kadar cok sevmedim evlat sevgisi çok farklı oluyormus
bana bakıp güldüğünde dunyalar benim oluyor
allahım isteyen herkeze yaşatsın bu duyguyu

Kadının gücüne güç katan, sevgi anlayışını kökten değiştiren bir duygu olsa gerek.

ANNE olmak korkular içinde yaşamak deprem olursa bebeğimim ne olur yangın çıkarsa ne yaparım diye düşünmek yemek yemedi diye sabahlara kadar ağlamak hasta olmasın diye dua etmek uykudan ölsende ağlıyor diye sabahlara kadar sallamak anne olmak bu çirkin dünyaya çoçuk getirdiği için korkular içinde yaşamak kısacası anne olmak tarifsiz bir bağlılık ve sevgi hergün kızım olduğu için şükürler ediyorum onun için yapayıcağım hiç bir şey yok canımı feda ederim hiç düşünmeden öyle seviyorumki izlerken gözlerim doluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…