Evet yine en mükemmel anne benim modunda yorumlar yağmaya başlamış konuya. Herkesin kapasitesi, psikolojik dayanıklılığı aynı degildir. Her cocuk ayni kolaylıkta yada zorlukta degildir. Tum bunları boyle tişörte bastirip giyip gezesim geliyor bazen burdaki yorumlari okuyunca.
Sevgili konu sahibi inan çoğu anne ayni durumda , kendini yalnız hissetme. Bende tek başıma bakiyorum çocuğuma,nerdeyse uc sene olacak. Ailelerden uzagiz, gurbetteyim . Tek şansım dogu gorevinde degiliz suan batidayiz, batida olmanin cocuk icin imkanlarini kullaniyorum. Eger bulunduğun sehirde imkanlar varsa oyun grubuna mutlaka git bebeginle, cok yardimi oluyor. Hem cevre edinir hem de orda zamanla arkadas edinip onlarla oynadikca kendin biraz da olsa dinlenmeye baslarsin. Tabii bu dinlenme durumu daha cok 2 yastan sonra mumkun olmaya basliyor. Ama zor zamanlari geride birakmissin biraz daha dayan yazdan sonra daha da rahat etmeye başlayacaksin.
Seni ancak senin gibi olanlar anlar, tuzu kuru olana laf anlatmaya çalışıp zaten bozuk olan moralini iyice bozma. Zor gününde yaninda olmayanları unutma, varsin kinci desinler. Ben oyle yapacağım şahsen. Cocuklarimizin sucu degil bizim bu kadar bunalmamiz, bir cocugu bir köy büyütür demisler. Bu sozu ben kulagima küpe ettim,madem aileler yok bende cevre edinip cocuguma sosyal ortam sunmaya calisiyorum . Ustelik buyukleri kafana gore yonlendiremiyorsun kendi dogrulari var, kendi ailen alinmaz ama kv ye falan soyle yap boyle yap dediginde alinir sorun cikar. Kendi istedigin kişilerle sosyal ortam kurarsan cocuguna daha faydali olur .Aileler yakin degilse, komsular oyun gruplari yada oyun alani olan restoran cafelere gitmeye calisiyorum. Sende imkanlarina gore kendine bir yol haritasi çiz, kulaklarini tika etrafina. Beklentilerini azalt hatta sifirla ailelerden, inan oyle yapinca cok daha huzurlu oldum.
Ev islerini odagindan cikar, sadece gunluk bulasik camasir bunlari yap. Esin bir gun bir iki saat baktiginda bir supurge tak gec. İnan bu zaten en fazla 1 sene surecek bir surec, sonra zaten cocuklar buyuyor laftan anliyor kres okul basliyor. En guzel zamanlariniz cocugunla suan, ona odaklan. Tek cesit yemek yap, arada disardan soyle bulundugunz yerde oyle imkan varsa.
Sen kendini iyi hisset ki evladina da enerjin , sabrin olsun.