- 17 Mart 2024
- 101
- -56
- 11
- 29
- Konu Sahibi zorhayaller
-
Orası yanlış anlaşılmış eşimin desteği yemeğini yedirir altını değiştirir gece sütünü yapar vs istediğim destek ise duygusal yani ben bir fincan kahve içerken onun çocukla oynaması hikaye anlatması öğretmesi aslında anlatmak istediğim çocuğum anne dışında sosyalleşebilmesiHiç mi eşiniz baba olarak çocukla ilgilenmiyor ne bileyim vakit geçirmiyor verin çocuğu eline ben besliyorum bakıyorum gazı var kitliyorum eşime al diyerek gerisini o hallediyor verin çocuğu baksın bir iki saat yapabilir onu da kendinize zaman ayırın duş alın bir kahve için talep edin
Ay ne alaka ya gelseler cokmu ıyı
Buseferde bı rahat bırakmadılar dersınız
Bız kadınlarda valla be ıstedıgımızı bılmıyoruz
Aılende gelse onun aılesıde gelse sonucta yemegıydı temızlıgıydı vs vs daha cok yorulacaksın
Sankı herseyı onlar yapıp sen sadece yatacakmısın
Aklını başına al ve kımse rahatsız etmedıgı ıcın sevin bence
Nasıl bir hayal dünyan var bilmiyorum konunun benimle alakası olmadığı kesin!yok canım şöyle olacak
sabah gelecek k.valide
kahvaltıyı gelinin önüne koyacak
çocuğu alıp diğer odaya gidecek öğlene kadar bakacak
öğlen uyutacak, o uyurken akşam yemeğini koyacak
sonra çocuk kalkınca ikindiye kadar yine eğleyecek, mümkünse inglizce filan da öğretsin. çocuğu annenin kuralların göre büyütecek yani. yok öyle şekerle çikolatayla tabletle ekranla konu komşu gezmeyle bebe bakmak. etkinlik yapsın. gelişimsel ataklarında 10 kaplan gücünde olsun.
sonra işte eş gelene kadar masayı hazırlayıp sessizce gidecek...
benim anladığım böyle bir şey hayal ediyorlar
k.valide/anne torun baksın gelmişken evin işine de el atsın.
ama eşlerin ilişkisine filan asla karışmasın, evde bi olaya ses etmesin, akşam olmadan k.valide ise evine gitsin /anne ise odasına çekillsin....
ablacım k.validenle bir oturaydın madem, birlikte büyütürdünüz. sen k.babana, kaynına, misafirlere vs. hizmet ederdin onlar da torun bakardı...
yooook tabi ki bir oturamazlar. nitekim "herkesin kendi hayatı var" en çok da gelinlerin var!
ama o zaman bebeğe kim bakacak?
hımmm şey buldummm! "gelsin baksınlar" evraka hakketen.
neyse şaka bir yana gerçekten ne ne istediklerini biliyorlar ne hayattan haberleri var.
E tamam bunu siz annesi olarak yapabilirsiniz.Gelince ne yapmalarını hayal ediyorsunuz
bebeğimle oyun oynamaları onu sevmelerini ilgilenmeleri
Hayatta herkes rolü var anne olarak zaten üstüme düşeni yapıyorum sosyalleşiyoruz evet ama aile olmak farkı. Bende kayınvalidem sorunlarım yaşadım hatta bir başlıkla açıcam bu konuda ama buna rağmen oğlumdan babaanne torun ilişkisi yaşamasını istiyorum çünkü mesela benim ebem bebekken kucağına alıp gezdirirmiş hayvanları öğretmiş mesela dayım beni yürütmüş oğlumda bunları yaşamıyor diye üzülüyordum ama yapılan yorumlarda anladım ki herkes aynı durumda.E tamam bunu siz annesi olarak yapabilirsiniz.
Amacınız sosyalleşmesiyse alın dışarı çıkın, arkadaşlarınızla gezin. Kayınvalideniz gelse daha iyi olmayacak. Sizin düzeninize de karışacaklar neticede.
Ben de mi sorun var bilmiyorum. Kendi kurallarımla bakmayı zor da olsa tercih ettim. Başkalarından beklentiye girmek yerine kendinize düzen kurmalısınız. Düzeni oturtunca daha az yorulacaksınız
Böyle pastoral bi hayat istiyorsanız memlekete köye dönün akrabalar hayvanları öğretsin kucaklarda gezdirsin. Memuriyet hayatı böyle, köklerden uzak yaşamak demek.Hayatta herkes rolü var anne olarak zaten üstüme düşeni yapıyorum sosyalleşiyoruz evet ama aile olmak farkı. Bende kayınvalidem sorunlarım yaşadım hatta bir başlıkla açıcam bu konuda ama buna rağmen oğlumdan babaanne torun ilişkisi yaşamasını istiyorum çünkü mesela benim ebem bebekken kucağına alıp gezdirirmiş hayvanları öğretmiş mesela dayım beni yürütmüş oğlumda bunları yaşamıyor diye üzülüyordum ama yapılan yorumlarda anladım ki herkes aynı durumda.
Ankaralıyım köyde büyümedim hayvan deyince kedi köpek güvercin hayvan yaBöyle pastoral bi hayat istiyorsanız memlekete köye dönün akrabalar hayvanları öğretsin kucaklarda gezdirsin. Memuriyet hayatı böyle, köklerden uzak yaşamak demek
Sizde kaç tane var? Gerçekten bir tane olunca kolay mı? Benim ilk çocuğum çok zorlanıyorum varsa tavsiyeniz tecrübeli olduğunuz için almak isterim..Tek çocuk büyütenlerin bu sızlanmalarını ben hiç ciddiye alamıyorum ya kusura bakmayın
Neyi bilmem gerekir torunları olursa ne kadar seviceklerini mi iki ailenin ilk torunu olunca çok severler sandım öyle bir izlenim vermişlerdi.kızımı tek başıma büyüttüm hiçbir Allahın kulu yardım etmedi 6 yaşına geldi. daha yeni yeni annemlerde birkaç saat kalıyor. bu zamana kadar kimseden destek almadım. zaten çocuk yaparken bunu bilmemiz gerek değil mı?
tek başınıza bakmanız ve kimseden bir beklenti içine girmemeniz gerektiğini. seviyorlardır neden torunlarını sevmesinler ki?Neyi bilmem gerekir torunları olursa ne kadar seviceklerini mi iki ailenin ilk torunu olunca çok severler sandım öyle bir izlenim vermişlerdi.
Benim Kv çok sever doğum parası olsun masrafları olsun her şeyi kendi karşılar talep etmeyiz ama ısrar eder fakat gel gelelim çocuk bakamam der kendi de çocuklarını annesine bırakmış çalışmış ben bakamam çok severim masraflarını gideririm der ama bakmaz onu böyle kabul ettim daha bebek planlamasındayken de söylemişti sevgisine de içten inanıyorum çok seviyor herkesin yapısı bir değil ben de torunuma bakmam açıkçası kendi çocuğuma çok zor bakıyorum bunalımdayım devamlı ağlıyorum elbet geçecek.. beklentileri düşük tutmamız lazım bilerek yaptık bu bebekleri ağlaya ağlaya kendimi teselli ediyorum devamlıNeyi bilmem gerekir torunları olursa ne kadar seviceklerini mi iki ailenin ilk torunu olunca çok severler sandım öyle bir izlenim vermişlerdi.
Aynı yere geldi sen annesi değil misin bağlandı ben annesiyim temel ihtiyaçları bakımı bende ben sevgiden bahsediyorum. bence sevginin kaynağı ilgidir.tek başınıza bakmanız ve kimseden bir beklenti içine girmemeniz gerektiğini. seviyorlardır neden torunlarını sevmesinler ki?
Benim 2 tane, ikizler. Tek çocuk olunca tüm ilgini ona verebilirken aynı yaşta 2 çocuk olunca bölünmek zorunda kalmak, ikisine de eşit ilgi göstermeye çalışmak, ikisi birden ağlayıp kucak isterken şekilden şekile girmek, uyutma yemek banyo vs gibi günlük işlerini bile sırayla yapmak. Tek çocukta gerçekten her şey daha kolaySizde kaç tane var? Gerçekten bir tane olunca kolay mı? Benim ilk çocuğum çok zorlanıyorum varsa tavsiyeniz tecrübeli olduğunuz için almak isterim..
tamam bende diyorum ki kimseden ilgi beklemeyin sevgi beklemeyin. kendinizi yıpratmayın üzmeyin çocuğumu sevmiyorlar diye.Aynı yere geldi sen annesi değil misin bağlandı ben annesiyim temel ihtiyaçları bakımı bende ben sevgiden bahsediyorum. bence sevginin kaynağı ilgidir.
Allah bağışlasın birlikte büyümeleri de çok güzel şimdi zordur düzen oturunca ara verip yapan kişilere göre kolaylık olurBenim 2 tane, ikizler. Tek çocuk olunca tüm ilgini ona verebilirken aynı yaşta 2 çocuk olunca bölünmek zorunda kalmak, ikisine de eşit ilgi göstermeye çalışmak, ikisi birden ağlayıp kucak isterken şekilden şekile girmek, uyutma yemek banyo vs gibi günlük işlerini bile sırayla yapmak. Tek çocukta gerçekten her şey daha kolay
Ama tek olsun ister miydim? Asla, insan her şeye alışıyor. Ben bu şekilde mutluyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?