Suzi selam;
Kız annesi olmak nasıl bişey...Ben hep oğlum olacak gibi hissettim.Hatta suratın kötü oluyo dediler kız olunca ama Allaha şükür şu saate kadar iyiyim.Hatta biraz makyajla falan arkadaşlar bile kıskanıyolar....Benimde kızım olacak..Ama ne bileyim ilk öğrendiğimde kız diye bi garip hissettim.Eşim kız istiyodu sevindi ama ne bileyim kızla fazla bişwy yapamayacak , maça falan gidemeyecek diye ilgilenmeyecek fazla gibi hissediyorum.Tabii bu benim kuruntum biliyorum.Bide bu zamanda kız evladımın olması biraz korkutuyo...İnşallah ömür boyu ne biz onu utandırırız ne de o bizi utandırır.Eli,ayağı,yüzü düzgün, sağlıklı bebeğim olur. Ve Allah her isteyene hayırlısı ile evlat nasip etsin.
Bu arada ben ağırlaşmaya da başladım.Yatakta dönmek bile zor oluyo, dün çok ayakta kaldım, ayak tabanlarım geriliyo yürürken ve ağrıyo...Birde bişey soracağım. Göğüslerim bi iki beden büyüdü, süt oluncada daha büyüyecek mi? Sonrasında sarkma oluyo mu? Bişey kullandınız mı? Bacaklarımda kalınlaştı, kız olunca böyle oluyo galiba...Bunlar şişkinlik mi? Sonra su fazlası gidiyo mu? Bu kalınlık böyle kalacak mı yoksa ?
İyigünler herkese..
Canim kiz annesi olmak dünyanin en güzel seyi,inan bana,Anladigim kadariyla sen esini cok seviyorsun (Allah nazardan saklasin ) onu kendinden cok düsündügün icin oglan olsun istiyorsun .baba -ogul daha cok sey paylasacaklarini düsünüyorsun.ama inanki yalnis,kendimden örnek vereyim,ben evin büyügügüm,birde 3 yas kücük erkek kardesim var.Inanki ben babamla kardesimden daha cok seyi beraber yaptim,paylastim,pazar günleri mugla sporun macini kacirmazdim babamla,ne bileyim ilkokulda majördüm,birde kosulara katilirdim,babam her bayramlarda pesimden kosardi major kiyafetlerini,spor kiyafetlerini degistirmek icin,dag bayir erkek cocugu gibi babamin pesinden hic ayrilmazdim, bunun gibi bircok sey.simdide kendi kizlarimla ve esim arasindada görebiliyorum benzer seyleri.En önemliside anne kiz iliskileri okadar farkli ki,okadar güzelki kizin büyüdükce anlicaksin,ve Allaha sükrediceksin kizin oldugu icin.
canim bende bayagi agirlastim,seninle ayni problemleri yasiyorum,yatakta bir saga bir sola dönmekten uyuyamiyorum,ama bunlar normal.Ayakta fazla kalmamaya calis gün icerisinde mümkün oldugu kadar ayaklarini yukari yap.Gögüslerinin büyümeside normal,dogumdan sonra süt gelince birazdaha büyüyecekler,ama bu seni korkutmasin zamanla,düzeliyor birazcik sarkma olabiliyor ama bunuda düzenli sporla düzeltebilirsin.istersen sana dogumdan sonra evde yapabilecegin birkac gögüs hareketi gösterebilirim.
Bacaklarin kalinlasmasinin kiz yada erkek cocukla ilgisi yok,onlar batil inanc,kiloyla ve su toplamasiyla ilgili.benim ikinci hamileligimde bacaklarim cok su toplamisti,doktorum bana 1 gün boyunca yagsiz ve tuzsuz pismis pirinc pilavi yememi önerdi yaninda sadece elma ye dedi,tati cok kötüydü ama sislere biraz iyi geldi.ama cok su toplamisti bacaklarim,asiri degilse gerek yok.birde yesil cayi önerebilirim,onlarda ödem sötürücü,cok olmamak kaydiyla günde en fazla 1-2 fincan ic.o su toplamalari,bacaklardaki kalinliklar dogumdan sonra yavas yavas gidiyor.onlari pek kafana takma.
Bebeklerimiz insallah saglikli dogarlar.en önemliside bu,kendine iyi bak.öptüm a.s.