bir emekli 10 bin lira alıyorsa hayattayken, maaşını alan karısı 7500 bin alıyor, hem kızı hem karısı alırsa kızı 2500 alıyor
benim etrafımda bu maaşlarla geçinen kimse yok da sanırım böyleydi -ben de uzun süredir kontrol etmiyorum aylık bağlama oranlarını ama değişmemiştir, eski emekli olduğu için.
kısacası ev de yoksa gidip annesiyle oturmayacaksa imkansız 2500 lira ile geçinsin.
hadi dedeniz kamu işçisi emeklisi olsun 30 bin maaşı olsun annenize 7500 düşsün, o bile zor.
50 yaş çok genç bir yaş
ben 40 yaşındayım 20 senedir çalışyorum daha senelerce de çalışaz -bizim canımız yok mu diyesim geliyor gerçekten
siz de 25 yaşında daha çalışmıyorsunuz, işe başlayıca 100 bin lira almayacaksanız eğer muhtemelen aldığınız anca size yeter.
ayrıca eve halı alacağına bir kenara birikim yapsın bence. insan 30 senelik halıyla da oturur bir şey olmaz yani yemek gibi ısınma gibi olmazsa olmaz bir ihtiyaç dğeil ki halı.
anneniz hali koltuk, üst baş gibi şeylerin derdinde ise, ve baba da eve gelmiyorsa bence o rahat gayet, sizin taktığınız kadar takmıyor.
sizn demeniz gereken şey de bu bence boşanacaksan şimdi boşan ve daha geç olmadan çalış, anannemle kal veya babam ev veriyor mu bakalım vs. ha yok değilse 10 sene sonra hepimizin kendi hayatları olduğunda o tren kaçmış olur ben başta diyorum demeniz lazım. ki bence anneniz boşanmaz. arada mızıldanır. arada duygu sömürüsü yapar, siz de vicdan yaparsınız böyle böyle seneler geçer.