Annelere yarım gün çalışma yarım maaş uygulamasi

Yavrusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
1.179
2.654
83
38
Merhaba. İş kanununa tabii çalışan anneler ya da babalar çocuk ilkokul çağına gelene kadar yarım gün çalışma yarım maaş uygulamasından faydalanabiliyorlar. Bu durumdan yararlanabilen özellikle üniversitede çalışan akademisyenler var mı aramizda? bu bölüme yazdım çünkü dertliyim iş yerim vermek istemiyor ornek varsa emsal olması açısından bulmak istiyorum. Bir de belki bu haktan haberi olmayan anneler vardır öğrenmiş olurlar.

Öğretmenlere de var mı ki ? Takipteyim konuyu
Memurlara da verilecekti 2 senedir gundemde. fakat yonetmeligin son hali onaylanmadı sanırım hukuki açıklamasını bilmiyorum. Bimere falan yoğun şikayet olursa onun da çıkacağını düşünüyorum.

Öğretmenlere de var mı ki ? Takipteyim konuyu
Öğretmenlerde sıkıntı yonetmelikte ki haftalık çalışma süresinin 40 saat olarak değerlendirilmesi.Yani senden 20 saat çalışıp ekderssiz yarım maaş almani istedikleri bir hakkı kullanır misin?

Öğretmenlerde sıkıntı yonetmelikte ki haftalık çalışma süresinin 40 saat olarak değerlendirilmesi.Yani senden 20 saat çalışıp ekderssiz yarım maaş almani istedikleri bir hakkı kullanır misin?
Tabi ki hayır bu durum haksızlık olur bence zaten maaş karşılığı 15 saat 20 saat çalışıp beş saat ek ders almak varken neden 20 saat çalışıp maaş yarısını alayım ki belki yarım gün program ayarlama şeklinde olabilir diye düşündüm

Memurlara da verilecekti 2 senedir gundemde. fakat yonetmeligin son hali onaylanmadı sanırım hukuki açıklamasını bilmiyorum. Bimere falan yoğun şikayet olursa onun da çıkacağını düşünüyorum.
İşte normal memur çalışma saatiyle öğretmen aynı değil benim için çalışmak da sıkıntı değil sadece çocuğu bırakmak sıkıntı keşke her iş yerinde her okulda kreş olsa

Tabi ki hayır bu durum haksızlık olur bence zaten maaş karşılığı 15 saat 20 saat çalışıp beş saat ek ders almak varken neden 20 saat çalışıp maaş yarısını alayım ki belki yarım gün program ayarlama şeklinde olabilir diye düşündüm
Yok canım öyle değil.Baska memuriyetlerde kullanılabilir belki ama öğretmenlik için su anki haliyle bir anlamı yok.

Şu anda sadece özel sektör iş yerlerinde kullanılabiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X