Annelere bulaşmaya gelmez!

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
ANNELERE BULAŞMAYA GELMEZ!

Anneleri öfkelendirmeyin, çok tehlikeli olabilirler.

Anneler, yıllarca altınızı değiştirip, size zorla yemek yedirmeye çalışmış, aylarca uykusuz bıraktığınız insanlardır ve bu sebepten, sinirleri yay gibi gergindir.

Bu aşamaları geçirip, bu çileleri çektikten sonra, bir annenin rasyonel ve sağlıklı olmasını beklememek gerekir!

Mesela bir baba kızarsa azarlar, anne terlik atar.

Neden terlik? Çünkü eline o anda geçirebildiği üç boyutlu, kavranabilir tek obje odur. Yani o anda elinde çekiç olsa, onu da fırlatabilir!

Bunun sebebi, mesela sizin az yemek yemeniz de olabilir tabii. Aslında iyiliğinizi istemektedir yani.

Zaten çoğu zaman, annelerin cezalarıyla, ceza verme sebepleri arasındaki mantık ilişkisi tartışılır.

Mesela anne bağırır: "Ayağına bir şey giy, üşüteceksin, giy çabuk, bacaklarını kırarım!"

Şimdi, çocuk üşütse, en geç bir haftada iyileşir. Ama bacak kırığı, nereden baksan bir ay.

Dediğim gibi, anneler rasyonel değildir.

Gülse Birsel

ÇOCUKLUK BERBATTIR

insanlar çocukluk günlerini özler, "Ah ah, ne güzeldi çocukluğum, keşke o günlere dönsem!" derler.

Halbuki çocukluk berbattır!

Nasıl unutursunuz? Çocukluk, sizin yapacağınız her şeye başkalarının karar verdiği bir dönemdir!

istediğiniz zaman yemek yiyemezsiniz, istediğiniz zaman televiz-yon seyredemezsiniz, tek başınıza dışarı çıkamazsınız. Okuyacağı-nız kitaplara, ne zaman uyuyacağınıza, kimle arkadaşlık edeceğinize, ne-kadar çalışacağınıza, neyi, ne zaman ve ne kadar yiyeceğinize bile başkaları karar verir!

Çocukluğunuzda koyulan yasakların size şimdi uygulandığını düşünün!

Şimdi şöyle diyebiliyorsunuz: "Ay, öğlen çok yedim, akşam yemeği yemeyeceğim. Ama şuradan biraz çikolata alayım."

Çocukken mümkün mü? Diyelim ki, şimdiki yaşınızda, size aynı şeyler yapılıyor:

"Hayır çocuum, çikolata yiyemezsin. Yemekten önce yasak. Ayrıca akşam yemeği yenecek. Yiyeceksin. Hem de ıspanak yiyecek-

sin!

"Asla yemem. Ayrıca ben gecemi planladım, harika bir film başlıyor, onu seyredeceğim."

"Olmaz. Film yok. Ispanağını yiyip erkenden yatacaksın! Yatma- 22S. dan önce de ayaklar yıkanacak, süt içilecek."

Çocukluk sıkıcıdır, berbattır ve bitmek bilmez. Bence herkes büyüdüğü için şükretmelidir.

ÖZGÜR BEBEKLER

Belli bir yaşa gelene kadar, bebekler her şeyi yapma hakkına sahiptirler!

Altlarına çişlerini yaparlar ve hiç utanmazlar.

Ağızlarındaki yemeği "puff" yaparak her yere püskürtür ve buna oyun süsü verirler.

Her yere kusup, sonra etrafa gülümserler.

Kuralları onlar koyarlar.

Sebebi basittir.

Bebeklerin bütün organları, küçük, az gelişmiş ve nahiftir. Ses telleri hariç.

O ses telleri hiçbir çocukta, hatta hiçbir sopranoda yoktur!

Avaz avaz ağlamaya başladıklarında herkes canından o kadar bezer ki, bebeğin her istediği yapılır,

istedikleri saatte uyur, uyanırlar. Sabaha kadar uyumasalar bile, güler yüzle sallanır, pışpışlanırlar. Aynı bebek, bunu 6 yaşında yapsa, "Hadi bakalım, saat kaç oldu git uyu, koş!" diye azarlanır.

Bebek, muzlu mamayı tükürürse, şeftalili mama yapılır; onu beğenmezse çileklisi verilir. Ama üç dört sene sonra, aynı çocuğa, zorla pırasa yedirilir!

Ve, her istediğinin yapıldığı bir dünyada, o sevinçle, hızla büyüyen bebek, çocuk olunca korkunç bir hayal kırıklığına uğrar!

Bebeklik belki de tüm insan hayatının en harika dönemidir. Ne yazık ki kimse değerini bilmez.

Gülse Birsel

sırnaşık şeysırnaşık şeyMesela anne bağırır: "Ayağına bir şey giy, üşüteceksin, giy çabuk, bacaklarını kırarım!"
benim ençok dediğim şeyy

süper yaa bayıldım çok doğru
ben evlendikten sonra annem bana karışmak istedi
hoooop orda dur bakalım dedim
ben evlendim artık bağımsızlığımı ilan ettim kendi cumhuriyetimi kurdum ve cumhurbaşkanı seçtim kendimi
başbakanda kocacım bana öneriler getirir beğenirsem onaylarım beğenmezsem veto ederim
hayatıma artık kimseyi karıştırmam dedim
işte annelerin gözünde çocukları asla büyümez ama akbul etsinler artık ben büyüdüm ev idare ediyorum:sm_cool:

:roflol: ablam 35 yaşında annem hala başına kalkar 2 sene kafamı yastığa koydurmadın diye:sm_cool: bu konu tam benlik olmuş yaaa hepsine örnek verebilirim çoğunu bende kızıma yapıyorumsırnaşık şey

Devam et vildangel,iyi gidiyorsun."kendi cumhuriyetini kurdun, kocanı da başbakan yaptın ha?
Evin hakimi kim anlaşıldı şimdi.........
Teşekkürler canım...

Neden terlik? Çünkü eline o anda geçirebildiği üç boyutlu, kavranabilir tek obje odur. Yani o anda elinde çekiç olsa, onu da fırlatabilir!

ne tuhaftırki attığım her terlik tam isabet eder, hiç şaşmaz.
allahtan yumuşak terlik giyerim.:1rolleyes:
ama terliğimi bile özlediklerini söylüyorlar..:uhm:

İrnacığım,inan ben şiddet uygulamam.Ama oğlum laf dinlemiyor ne yazık.Evet benim terlik de şaşmaz,hatta evdekiler hayret ederler.Amaa tabii ki sert bir terlik atmam 1, O terliği asla hızla fırlatmam 2,
KIYAMIYORUM, ne yapayım

bende kızıma kızdığım zaman terlik fırlatırım
ama çoğunlukla isabet ettiremem
çok kızdığım zaman genelde tel varsa elimde onu fırlatırım ama
başka yere bizimki daha 12 yaşında kendi cumhuriyetini kurdu
daha farklı bir yöntemmi kullansam acaba

Annelik dünyanın en zor mesleği.Ben çocuklarıma terlik fırlatma veya ceza yerine sadece bir iki kez popolarına vurmuşumdur Dayağa karşıyım ..Bunun dışında sadece bakışlarımla ne demek istediğimi anlatttım ve onlarda anladılar .

daha anne olamadım davranışlarımı yazamayacağım,
şimdilik atıp tutuyorum,onu yaparım,bunu yaparım diye,
eminim hiç birinide yapamamkaydirigubbakcemile2
ama annecğimden bilirim bu durumları özellikle zorla yemek yedirtmeyi iyi becerirdi,
temizlik yaptırmayıda sağolsun...
ama ne yalan söliim ben bazen o zrola yaptığım temizliği bile özlüyorum,
tertemiz yerleri hergün silmeyi bile:çok üzgünüm:
canım annecğimŞeniz

Olgunlaşıpta bir hadde geldiğinde insan belki o zamanda farkındalığın keyfini yaşayamadığı şeyleri düşünüpte neler kaçımışım diye hayal edip telafi niyetiyle eskiye dönmek istemesinden dolayı çocuk olmak ister insan. Ya da ne bileyim sorumluluk duygusu ağır gelmişte olabilir. Belkide uzak olmanın verdiği özlem.

Şimdi düşünüyorumda çocuk olmak istermiyim yeniden neden olmasın ki o zaman göremediğim güzellikleri doyasıya yaşar ve görürdüm güzel olurdu aslında sonra annemle evin en büyük odasında köşe kapmaca oynardık ben yaramazlık yapardım o kovalardı beni hmm bide en önemlisi kardeşim benden 8 yaş ufak olmasına rağmen onun yaşına inip onunla oyunlar oynardım.

bende realistim

terliği fırlatırdım ama denk gelmesin diyede dua ederdim...kıyamazdım..

şimdi ikiside yanımda deği ki...keşke o günlere dönebilsek, ama nerdeee..

"Bebeklerin bütün organları, küçük, az gelişmiş ve nahiftir. Ses telleri hariç.

O ses telleri hiçbir çocukta, hatta hiçbir sopranoda yoktur!"

Ben o sesleri özledim
Çocuklarıma bağırıp çağırmayıda özledim..."Bak gelmiyim yanına" Hiç bir zaman yanlarına gitmediğim için ne demek istediğimi anlamazlardı

ben dayanamayıp bakmaktan öteye gidiyorumbenneyaptımki çünkü kızım anne öyle bakma bana diyerek yapacağını yapar hepkaydirigubbakcemile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…