Bebek Beslenmesi Annelerden yardim istiyorum...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Anneyim Ben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
99
69
36
Hayirli cumalar hanimlar. Kafam cok karisik ailemden uzakta derdimi dökecegim yardim isteyebilecegim kimse olmadigi icin sıkısinca hemn buraya yaziyorum. Bebegim 35 gunluk oldu ve bn onu dogru duzgun emziremedim sutum cok az. Dogumdan bir hfta snra azalmaya basladi. Yavrum surekli huzursuzluk yapiyor uyumk nedir bilmiyor haliyle bnde dinlenemiyorum. Doktora durumu anlattim ama sn bol bol emzir emdikce gelir diyor. Fakat kizim surekli gogsumde olmasina ragmen sütümün arttigi filan yok. Baktim doktor mama filan onermiyor bnde bebelac aldim gunde iki kez veriyorum. Mamayi iciyor gazini cikarmak icin kucakladigimda hepsini geri cikariyor. Dogdugu gunden bu yana hep iki büklüm duruyor. Yani ayaklarini hep karnina cekiyor. Ne yapacagimi sasirdim kesinlikle mama vermek istemiyorum bnde herkes gbi bebegimi doya doya emzirmek istiyorum. Bana onerisi olan varmi bu zorlu surecin nasil ustesinden gelebilirim. Rabbm hepimizin evladini bagislasin saglikli bir yasam nasip etsin.

doktorunuzun dediği doğru.
bol bol emzirin emdikçe gelir. bebek çektikçe vakum etkisi yaratır.
sütünüzü arttıracak gıdalar almanız lazım.
bol bol su için. yeşillik yiyin.
ayrıca bana boza çok iyi gelmişti.
humana still tea var bir de günde 3 fincan içiyordum .

bana yarayanlar bunlar.

lütfen kafanıza göre mamaya başlamayın.
bebeğinize ağır gelmiş olabilir.

ayrıca ayaklarını karnına çekmesi gaz olduğu anlamına gelir , karnı ağrıyordur.
emzirdikten sonra sırtını sıvazlayarak gazını çıkartın her seferinde..
uyusa bile.

unutmayın ilk günler yapışık yaşayacaksınız.
ilk 3 ay sürekli memede olmak ister, hem güven duygusu..
hem de sürekli acıkır. ceviz kadar midesi var ...

sabredin. bol bol emzirin.
kendiniz de sıvı tüketim ve size gaz yapacak her şey bebeğinize de gaz yapar bunu unutmayın.

Canım ilk önce kolaylıklar dilerim.
Karnında ise ayakları gazı vardır muhtemelen.Senin gaz yapıcı şeyleri yememen gerek.Ayrıca bol bol su içmelisin.Birde ayaklarını felan üşütme sen.
Ağlaması muhtemelen gaz ve acıktığından da olabilir.Kilo alımı nasıl?İstenilen değerde değilse ancak doktorun ek olarak mama vermeli.

Doktorun dedigini uygula canim,sütün o emdikce gelecek...yani bu sistem gibi bisey.isticek ki gelsin,emmedikce mama yedikce emme kuvveti de düser...bol bol rezene cayi ic, bebegin sancili olmasi 3 aylik olasiya kadar gecer.o zamana kadar saat yönünde masaj uygula,cörek otu yagiyla masaj yap cok iyi geliyo.Eczaneden temin edebilirsin

bebeğinizde kolik olma ihtimali yüksek gibi geldi bana.
Emzirdikçe gelebilir bazı insanlarda ama bazılarında da gelmez .
Süt salgısı tamamen moral ile alakalıdır .Aç bırakmayın bebeğinizi .
Geçmiş olsun geçer bu günler .

Canım aynı şeyi yasadım dört ay emirdir ama çok azdı sütüm oyüzden birinci ayda mamaya basladım 60 CC yle basladım üc saatte bir ver dedi doktorum. Her emdiğinde ve mama yediğinde kusuyordu o yüzden mamadan sonra biraz bekle sonra çıkar gazını. Biraz kamyonu suyla karıştır azıcık içir. Sende kendi yemeklerine katki gazın olmasın. Bebeğine yedikten yarımsaattır sonra karnına mesajlar yap ufak ufak. Bide gazını kucağıma alıp çıkarmıyordum yan döndürüp sırtına ufak ufak vurup çıkarıyotdum gazını. Zamanla düzelecek sıkıntı yapma. Sütüm az diyede baskı yapma kendine bulgur pilavı ve yeşil mercimek ye tabiki kimyon dök yerken. Banada yardım eden yoktu oyüzden dengeleme beslenmesi eşim gelince kahvaltılık hazırlıyor du çünki aksamları bile yemek yapmaya halim kalmamıştı. Bebeğim alıyor ben ağlıyordum şimdi kendime gülüyorum kafaya takılacak seyler değil inan rahatlat kendini. Canın sıkıldıkça dertleşmek istedikçe bana özelden de yazabilirsin bu dönemde en cok ihtiyacın olan şey destek. Sağlıkla büyüt bebeğini.

Dere otu,kahvaltıda yediğimiz helva bol bol su günde 2-3 lt falan bunlar çok süt yapıyor özellikle gece uyaninca dere otu ye sütün artar artmazsa eğer mama ver aç kalmasın ayrıca gazı çok varsa bebek masajı yap int bak benim kızım da çok gazli ydi gaz ilacı kullanıyordum ve masaj yapıyordum beslenmeden hemen sonra ise başını omzuma koyup sırtını ovuyordum ki gazı çıksın diye

Çörek otu ekip tahin helvası,bol hoşaf ,bolsu ,sık sık emzirme rezene çayı iyi gelir.

Gazlı soğuk içecekler ,üşütmek gaz yapan yiyecek ve yeşil sebze acı baharat kusmasına sebep olabilir.Dikkat edin yemeyin.

Merhaba hanımlar bende yeni anne adaylarındanım. İleride karşılaşabileceğim her olasılığı buradan okuyup, sayenizde bilgileniyorum. Benim yeni doğum yapmış arkadaşımın da sütü çok azdı, doktoru mama vermesini söyledi.Sonrasında bol bol kuru incir yiyip, sütünü bu şekilde artırmış, ve mamayı kesmişti.

sütün atrması için rezene bitkisi al canım bır ıkı çay kaşığıda bebeğine ver rahatlatır ben de verdım bebeğıme sutum azdı onu kullandım yavaş yavaş arttı gunde 2-3 su bardaagı tuket gazını da alır bebege gecmesını engeller ben halen kullanıyorum 11 aylık bebegım elınden gelddıgı kadar mama verme kabızlık yapıyo sancı yapıyo bırde ayakta bol bol yıkan sütün çoğalması için ve bol su

Canim bebeklerin bacaklarini karnina yakin tutmasi fizyolojik bir refleks bebegin buyudukce bu durum duzelicek anormal birsey degil.eger karnina cekerek agliyorsa gazi vardir mamadan yada senn yedigin gaz yapan seylerden olabilir.gazini cikarmaya ozen goster.ve sut olayina gelince ayni seyleri bende yasadim.emzir emzirdikce gelir diyenlere sinir olur olmustum artik cunku gelniyordu.senin en onemli yapman gereken sey gunde 4-5 litre su tuketmek ve 4 saar arayla agzinin hic bos kalmamasi.alabilirsen humana stell tee veya hipp herbal tea al.gunde 4 defa tuket yemeklerden sonra .kompostolar ic eger sezeryanliysan bagirsaklarini duzenler kendin icinde iyi olur.bebeginin sutunun kaliteli olmasini istiyorsan sabahlar bir avuc ceviz ve 3-4 tane hurma ye veyada kuru incir.kuru incirin kompostasinin cokkk sut artirdigini soyleyenler var mutlaka denemelisin.bebegini karnini ince bir bezle siki olmayacak sekilde sar ama siki olmiycak bu inemli. Gazini cikartirken bebek kusuyorsa yine endiselenmene gerek yok cunku normal.eger bebegin durup dururken fişkirir tarzda kusuyorsa o zaman bir doktora gorunebilir.aglamasinin sebebininde acliktan oldugunu dusunuyorum.bebelac onermiyorum bebeklerde odem yapiyor.hipp dusunebilirsin yada evolvia evolvie biraz pahali ama.bebegin daha cok kucuk hersey yoluna girecek.sen sivi alimina dikkat et.bebegini emzir.emzirdikten sonra bebegin mizmizlaniyorsa doymamistir mama takviyesini o zaman yapabilirsin.ve bir pompa alip sagabilirsin.sutunun miktarinin arttigini gordukce mutlu olacaksin.unutma puf nokte 4-5-6 litre su ve hic ac kalmamakta yatiyor hadi dene bakalim sonuc guzel olucak.Allahu teala yardimcin olsun

Slm arkad
Slm arkadaşım allah kolaylık versin öncrlikle mamayı kusuyosa belki o mamayı bünyesi kabul etmiyodur sütünü artırmak için bikaç öneride bulunabilirim kuru incir varya ondan 5-6 tane elinke böl 5 dk kadr kaynat suyunu ılık ılık iç hergün yap bide ben malt bira içmiştim onunda çok faydası oldu alkolsüz bira mercimek soğan ye kısır çok süt yapıyo gaz yapar diye korkarsanda günde 1 çay kaşığı kimyonu at ağzına suyla yut inş faydası olur arkadaşım yemeklerine hep azıcık kimyon koy gazını alır sütündende çocuğuna geçer inş oda rahatlar bebeğini güle güle büyüt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…