Bebek Beslenmesi Anneler Yardımınıza İhtiyacım Var:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Basak83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2011
24
0
36
Ankara
Merhaba sevgili anneler, Benim 33 aylık bir oğlum var.Yemek yeme sorunumuz mütemadiyen devam ediyor.herşeyi püre halinde yiyor.ağzına katı bir gıda versem hemen tükürüyor yada öğürüyor.katı gıdaya nasıl geçebilirim??ne yaptıysam olmadııı olmadııı.işine gelen seyleri yiyor.fındık ceviz cips cubuk kraker bunlar vazgecemedıklerı.onun haricinde hiç bişey yemiyor.ne soframıza oturuyor ne baska birşey anlayacagınız oldukca dertliyim lütfen yrd edinnn:(

Merhaba sevgili anneler, Benim 33 aylık bir oğlum var.Yemek yeme sorunumuz mütemadiyen devam ediyor.herşeyi püre halinde yiyor.ağzına katı bir gıda versem hemen tükürüyor yada öğürüyor.katı gıdaya nasıl geçebilirim??ne yaptıysam olmadııı olmadııı.işine gelen seyleri yiyor.fındık ceviz cips cubuk kraker bunlar vazgecemedıklerı.onun haricinde hiç bişey yemiyor.ne soframıza oturuyor ne baska birşey anlayacagınız oldukca dertliyim lütfen yrd edinnn:(

fındık ceviz yiyorsa pütürlü sorunu yok benim oğlum 32 aylık 9 aylıkken pütürlü vermeye başladım öğürdü kustu ama alıştı bence sizin pütürlüyle değilde iştahsızlıkla ilgili sorununuz var kan değerlerine bir baktırın bence kansızlıkta iştahsızlık yapıyor birde abur cubur vermeyin onlara güvenip yemiyo olabilir

sanirsam cocuklarimizdaki en buyuk problemlerden biri. benim kizimda da resmen biberon bagimliligi var. cocuk bardagi retediyor, mutlaka biberon istiyor.

corbanin icine kiyma koyarak baslayabilirsiniz. yemezse sakin pureye cevirmeyin. cok acikinca mecburen yiyecek.

benim kizimda asla tatli bir sey yemiyor, pekmez recel veya muz gibi tatli seyleri sevmiyor. avakado gibi tatsiz bir meyveye ise bayiliyor. bilmiyorum niye boyle? iyi mi kotu mu kararsizim.

Benim oğlumda 33 aylık.aynı sıknıtıları bizde yaşadık birkaç ay öncesine kadar.
bir arkadaşın dediği gibi fındık ceviz vs.yediğine göre katı gıdaları yutma problemi yok iştahsızlık problemi var sizinde
oğlumda fındık fıstık,pilav,zeytin,peynir gibi yiyecekleri yemesine rağmen taneli yemekleri yemiyordu.
ağzına vermemle birlikte ağzından atıyordu.iştahsızlıktan tabi.
bana da artık bıkkınlık geldi,kreşe gittiğinde büyük sorun diye düşünerek bu davranışının yanlış olduğunu,
ağızdan yemek çıkarılmaz,çıkartırsan anne sana kızar şeklinde baskı uygulamak zorunda kaldım.
önce pilavla başladık,sonra patates yemeğini çatalla ezmeden yedirdim.patatesten sonra kabak yemeğine başladık.muzu çatalla eziyordum dilimleyerek yedirmeye başladım.çiğneyip yutuyor.eskiden direk yutmaya çalışıp öğürüyordu.
ama gel gör ki hala kuru fasulye ve nohut yerken zorlanıyoruz.daha doğrusu yiyor ama sevmiyorum bana yedirme diyor.
fazla ısrar edemiyorum çünkü öğürüyor.tamamen iştahsızlığından kaynaklanıyor bu durum.mesela madımak yiyor ama semiz otu yemeği yedirirken öğürüyor.semizotunu hiç yediremiyorum.yine nohut fasulyeyi 6-7 kaşıkta olsa yedirebiliyorum.
ben bu aradaki geçişi patates,kabak gibi yumuşak sebzelerle yaptım.zar büyüklüğünde doğrayıp bu şekilde yemeğini yapıp yedirdim.
ilk başlarda öğürdü ama vazgeçmedim.bizimde şuanki sıknıtımız ön dişleriyle kopartmayı pek beceremiyor daha doğrusu istemiyor.
mesela muzu eline direk verip ıssıra ıssıra yediremiyorum.ya peşinde dolaşıp ben ıssır diyeceğim yada dilimleyip çatalla yediriyorum.

Son düzenleme:
Merhaba,

48 aylık bir çocugum var. Benim gördüğüm ne kadar inatlaşıp baskı uygularsanız o kadar problemler büyüyerek devam ediyor. Siz sakinleşip geniş davrandığınızda da problemler o hızla kayboluyor. Her çocugun gelişim hızı farklı. Özellikle yemek konusunda keyif alarak yemesi çok önemli. Bana doktorum yemek sevmediği için açlıktan ölen çocuk olmadı bugüne kadar demişti. İçinizdeki besleme dürtüsü baskıya dönüşürse çocukta daha çok probleme yol açar, asla "istemiyorum" dediği anda ona yedirmeyin demişti. Bende onun tavsiyesinin çok faydasını gördüm.

Back