Anneler yardiminiza ihtiyacim var

Hergün hergün ne ev işi yapıyorsunuz Bütün gün sürecek kadar.
Ha Ev müze gibi olsun diye uğraşıyorsaniz ayrı, o da zaten üç yaşındaki çocukla olmaz.
Eşiniz bir yere salmıyor, (salmıyor da ne demekse..) Eve tertemiz derli toplu olsun istiyor..
Farkında değilsiniz ama sizi gergin anne yapan durum esden kaynaklı.
Çocuk elbet oyun ister, bir oyun kurun, kimi zaman eşlik edin, kimi zaman kurduktan sonra bırakın kendisi devam etsin.
Oğlum mesela ogretmencilik oynamaya bayılıyor.
Sanki ben ogretmenmisim Evde de hayali öğrenciler varmış gibi
Hadi bakalim cocuklar şimdi yemek saati, Şimdi uyku, Şimdi dans zamanı, Şimdi boyama var sira da seklinde.
Bir de tmizliginizi yaparken temizlik avcıları oyunu oynayın.
Biz öyle yapıyoruz :)
Eline ıslak mendil veriyorum, toz alıyor.
Katadığım çamaşırları odalara götürüyor.
Makinadan bulaşık yerlestiriyor.
Bunlar da hep oyun işte..

Benim de oglum tam 3 yasında. Haftada 2 ekran izni var. Tabi bizim aile fertleri yakin oyle bir avantajım var ama sizin yokmus malesef.
Nacizane fikrim, ev islerini siraya koyun. Mesela ben ptesi nevresimleri değiştiriyorum, evi sil supur toz al banyo tuvalet. Bir de perşembe süpürüyorum. 2 haftada bir ctesi ütü yapıyorum. Kendimce boyle bir düzen kurdum. Yoksa devamli gözüm is arıyor, surekli is yapiyorum gibi hissediyorum.
Haftada 1 kere yarim gun yardimci abla alabilirsiniz.
Yemek, utu, toz alma, yer silme gibi seyleri cocuk uyurken yapabilirsiniz.
Cocuga odaklanmadiginiz icin hırçın gibi geldi bana. Onunlayken isleri unutmaya çalışın. Is yaparken de çocuğunuzu dahil edin. Bulasik makinesi boşaltma, soğan soyma, sebzeleri yıkama gibi. Camasirlari birlikte asin, birlikte katlayin mesela. Fasulye barbunya bezelye ayiklayin. Is demek illa cocugu terk etmek demek değil

eşin çok iyi ama asla tek başına bir yere gitmene müsade etmiyor, eşin çok iyi ama asla evin dağınıklığına katlanamıyor.. “iyi” nin nasıl bir anlamı var sizin için?
çocuğu arada evinizin yakınlarında bir parka götürün enerjisini atsın, size de değişiklik olur. ev işlerini de gözünüze (sizin gözünüze) batmayacak kadar yapın, eşinize de elimden gelen bu diyin.
bir de bu yazı nedir, düzeltme yapın lütfen.

Erkekler bizzat bu durumu yasamadan bilmezler maalesef . Benimde eski eşim ilk iki çocukta sürekli yakınırdı dağınık olmamdan vs . Ama üçüncü çocukta sorumluluğun yarısını ona verdim , nasılmı ?

Normalde ilk iki çocukta 3 yıl boyunca çalışmıyordum dolayısıyla hem çocukların hemde evin sorumluluğu benim üzerimeydi . Ama üçüncü çocukta hemen bir yıl sonra işe başladım ve kendisine açıkça ifade ettim sorumluluğun yarısının ona ait olduğunu.
Şimdi ise ayrıldık ve çocuklar genelde bende kalıyor , hem çalışıyorum hemde çocuklarımla ilgileniyorum . Siz de bir çocuk var ve yinede dünya basınıza yıkılmış gibi şikayet ediyorsunuz , hayat hayallerdeki gibi toz pembe degil maalesef ....

Sonra makineyi siz yalnız bosaltinca ben bosaltcaktim diye agliyordemi annesi

Harikasinnnn sen

ay bide o vardı ya geçti valla o huyları hep bu gunlerde hokus pokus yapip kaybediyorum kal orda getirmem iste diyince beni geri getirmiyosun diye agliyo
Ne kadar hızlı dönüşümler yasiyorlarr çabuk buyuyorlar demekki

Desti kim?

Bir kural veya zorunluluk olark görüyor olabilir. Nedenini açıklıyor musunuz? Oyuncakları toplayalım ama neden? Bizde oyuncak toplama şöyle gelişti "ee oynayacak ye kalmadı şimdi ne yapabiliriz?", su döktüğünde basıp ayakları ıslanıyor ve rahatsız oluyor "ayakların neden ıslandı , ıslanmaması için ne yapabilirdik". Yani biraz kendisinin bulmasını ve neden bunu yapması gerektiğini içselleştirmeye çalışıyorum. Çocuk yani elbette her zaman topla diyince toplamıyor, bazen duymuyor bile ne dediğimi ama genel manada işe yarayıp yaramadığına bakmak gerekiyor.

Eşyakarı azaltın

Nedir dağınıklık denilen eşinizi rahatsız eden

Kaldırın

Koltuk minderleri yere düşünce mi rahatsız oluyor tıkın baza altına

Tezgahtaki tabak çanak mı rahatsız ediyor plastik alın atın

Bir kaç gün sonra anlar ne oluyoruz der

Ama eşyaya hizmet etmeyin azaltın evdeki eşyayı oyuncak ise dağınık denilen onlar zaten dağınık olur

3 yaşındaki çocuğa anneciğim demeyin lütfen...kızınız da size yavrucuğum mu desin

Konu sahibine cahil demedim, harfleri doğru yerinde kullanın dedim ki konu sahibi de dikkat edeceğini yazdı, ilkokul 1de okuma yazma öğreniyoruz harfleri nasıl kullanmamız gerektiğini, üniversitede değil...
Okul okumusluk diyince aklınıza üniversitesi de mi geldi harikasınız

Eşinize biraz haddini bildirin diyecektim ama eşim çok iyidir demişsiniz o zaman süper anne süper eş olmaya çalışıp kendini yıpratmaya devam

3 yaş çocuğuna tek başınıza yetmezsiniz artık çocuk sıkılıyor sizden. Ya güzelce giyinip parka götürün mesela enerjisini atsın ya da yarım gün kreşe verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…