- Konu Sahibi Minikbirbal
-
Cok biliyor eşiniz madem haftada bir gün yardımcı alsın eve.
Hem musmutlu çocuk hem tertemiz ev olmuyor öyle.
Istemek gibi kolay değil.
Kendinizi yıpratmayın.
Rahatsızsa bassın parayı alsın yardımcı. Hihh!
Bence çocuk degil yalnızlık bogmustur kadını ...Üstüne de dışarı çıkması yasak.
Bence çocuk degil yalnızlık bogmustur kadını ...
Sonra makineyi siz yalnız bosaltinca ben bosaltcaktim diye agliyorarada dışarıya çikarin
benim kizimda evde dunya kadar boya kitabi resim defteri varken baktim duvarlari ciziyor oyun oynadigi odanin duvarlarini kendisine hibe ettim ama yalnizca bu duvari cizebilecegini soyledim hatta birlikte ciziyoruz hergun
cocuklarin hayal dunyasina defterlerin dar alani yetmezmis o yuzden daha genis olan duvarlara yonelirlermis cizmek icin birakin cizsin bir badanaya bakar.
ama bu demek degilki her duvari cizebilir her koltugu karalayabilir kuraliniz olmali bu konuda hem ozgur birakip hemde kurallar koymalisiniz.
oyun odasinda birakin istedigi her şeyi yapsin,orasi onun özgür alani olsun
ziplamasi icin trambolin aldim maddi imkaniniz varsa dusunun derim.
ziplamak beyincik gelisimleri icin cok onemliymis bunun icin zipliyorlarmis.
yani biz aman ziplama dusersin aman cizme boyarsin derken aslinda gelisimlerinin bir parcasi olan donemleri baskiliyoruz baskilamaya calisiyoruz.
sabahtan aksama kadar savaş alanina dönuyor o oda,ama baska hic bir yere dokunmuyor sadece elinde biraktigi 1 2 oyuncak oluyor bazen okadar.
ben de daginiklik sevmem tamam belki dip kose temiz bir evim yok ama bu sayede en azindan diger taraflar toplu kaliyor.
is yaparken eline bez verin toz alsin
yemek yaparken oyuncak bicagini verin onune malzemesini koyun oda oynasin yaninizda.
bulasik makinasini bosaltmaniza yardim etsin
sofrayi kurmaya yardim etsin
ay bide o vardı yaSonra makineyi siz yalnız bosaltinca ben bosaltcaktim diye agliyordemi annesi
Harikasinnnn senBen bir tane çocuk büyütüyorum, çok bilemem karakteri farklı olur mu ters teper mi ama ben oğluma yapma etme dedikçe işler daha sarpa sarıyor. Henüz keşfetme çağındalar çünkü, atlayacak, zıplayacak, düşecek, kalkacak ve karıştıracaklar. Ben eğer benim içn veya oğlum için bir sağlık sorunu teşkil etmeyecekse, çok bir şey kaybetmeyeceksem yapmasına izin veriyorum. Biraz da ona göre çözümler buluyorum.
Misal Bir çocuğun sağı solu boyamadan büyüdüğü görülmemiştir. ben de silinebilen boyalardan aldım. Boyadıkça hayır burayı boyamamalısın ama şurayı boyayabilirsin diyorum ve ona sildiriyorum. Oyun zannediyor şu andasuyu kendi almak istiyor sebilden, döküp saçıyor elbette sonra bezi alıp siliyor döktüm diye . Yani dağıtmamasından, kirletmemesinden ziyade dağıttığını toplamak ve kirlettiğini temizlemek gibi konulara önem veriyorum. Başlangıçta zorlu olabilir ama büyüdükçe en azından sürekli arkasını toplamak zorunda kalmayız.
Eşiniz konusunda yorum yapmak istemiyorum. Ben agresif bir insanım. Bütün gün evde canım çıkarken ev dağınık diye surat asarsa o suratı ne yaparım bilemiyorum.
Ne kadar hızlı dönüşümler yasiyorlarr çabuk buyuyorlar demekkiay bide o vardı yageçti valla o huyları hep bu gunlerde hokus pokus yapip kaybediyorum kal orda getirmem iste diyince beni geri getirmiyosun diye agliyo
Desti kim?O yastaki cocuk en fazla 15 dakika birseye konsantre olabilir. Biraz onunka oynayip biraz da hadi bakalim sen simdi sunu yap ben de yemegi yapayim deyin. Ya da yemek yaparken onun da eline hamur verin oyalansin dursun. Beraber misafircilik oynayin. Birbirinizin evine gidip cay iciyirmus gibi yapin. Sinra da hadi simdi sen destiyle misafircilik oyna ben isimi yapayim isimi bitirince resim yapariz beraber diyin.
Bir kural veya zorunluluk olark görüyor olabilir. Nedenini açıklıyor musunuz? Oyuncakları toplayalım ama neden? Bizde oyuncak toplama şöyle gelişti "ee oynayacak ye kalmadı şimdi ne yapabiliriz?", su döktüğünde basıp ayakları ıslanıyor ve rahatsız oluyor "ayakların neden ıslandı , ıslanmaması için ne yapabilirdik". Yani biraz kendisinin bulmasını ve neden bunu yapması gerektiğini içselleştirmeye çalışıyorum. Çocuk yani elbette her zaman topla diyince toplamıyor, bazen duymuyor bile ne dediğimi ama genel manada işe yarayıp yaramadığına bakmak gerekiyor.Aynilarini kzimda yapio ama skinti surda benleyken siler toplar ama baskasinin yaninda veya babasinin yaninda sen yap yapmak istemiyorum en basiti hadi oyuncaklarini toplayalm diorum tatmm dio ben atiyorum sepete sonra kendisi sen topla die basliyo bazende kendisi topluyo ama baskasi olduginda asla sozum dinlenmiyo
Okul okumusluk diyince aklınıza üniversitesi de mi geldi harikasınızKonu sahibine cahil demedim, harfleri doğru yerinde kullanın dedim ki konu sahibi de dikkat edeceğini yazdı, ilkokul 1de okuma yazma öğreniyoruz harfleri nasıl kullanmamız gerektiğini, üniversitede değil...
Konu sahibini herkes uyarmış siz neden bu kadar takıldınız? İlkokulda öğretiliyor harfler dedim...Okul okumusluk diyince aklınıza üniversitesi de mi geldi harikasınız
KediDesti kim?
:)Konu sahibini herkes uyarmış siz neden bu kadar takıldınız? İlkokulda öğretiliyor harfler dedim...
Not:Cümlenizde anlatım bozukluğu var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?