- 17 Aralık 2015
- 26.695
- 48.688
- 598
- Konu Sahibi Minikbirbal
-
arada dışarıya çikarinHani normal bi uasamda illaki anneye kaynanaya verilir bi kac saat oyalayabilirler benm oyle bi inkanmda yok tek basima butun evde cabaliyorum gun boyu herseye yetmeye calisiyorum sonrada ben mitsz oluyorum kizimla en cok ilgilenen benm oynuyorum akliniza gelebilcek hersey oyun hamuru boyamasi vss sadece 5 dk cok cabuk skiliyor ve masallah cok konusuyo hergun ayni seyler bi sure sonra farklilik istiyo haliyle benm bunyemde tukeniyo arastiriyorum napim nasil yapim bagirmiyim die ama sonra oyle ipin ucu kaciyoki normalde koltugu boyamayan kiz koltuklari duvarlari boyuyo anlatiyorum defterimizi boyuyalim kizim esamiza zarar vermeyelim tamam anne sonra tekrar basa sariyoruz
Anladım.
Çocuklar da rutini seviyor aslında. Uyanma,. kahvaltı, oyun, temizlik, kitap okuma, çocuk şarkılariyla oyun, öğlen yemeği varsa öğlen uykusu.
Siz günü genel hatlarıyla planlarsaniz daha rahat edersiniz.
Çocuğun, kendine ve eve zarar vereceği şeyleri gözü önünde tutmayın sürekli mesela.
Kendi kendine oynamayı öğrenmesi için biraz da ağlayıp huysuzlanabilir.
Temizlik konusunda da kasmayın kendinizi. Bir düzen içinde olursanız, hergün saatlerce temizlik yapmanıza gerek kalmaz. Onun içinde günlük yapılacaklar listesi oluşturabilirsiniz. Daha rahat oluyor, kafanızda belirleyince.
Havalar iyi olsa idi parka goturun derdim . Eve iki haftada bir yardimci alin temizlik icin. Evden tek basiniza neden cikamadiginizi anlamadim. Esinizden neden izin aliyorsunuz ki evden cikmak icin? O sizin esiniz, isvereniniz degil ki...
Extra temizlikci tutma imkanm yok acikcaci maddi acidan tavsiyelerinize uyucam bide planli bi sekilde bi gunumizi gecirelim bazi seylere ikna olmasi zor uyo denicem cok tesekkulerDuzen lazim,
Bu duzeni cocuga anlatmaniz ve alistirmaniz lazim.
Gunluk program yapin.
Ve haftaici hep ayni saatte ayni seyi yapin.
Uyanma, kahvalti, temizlik, ogle yemegi, keyif kahvesi, kitap okuma zamani, resim, muzik, tv... Hepsi olsun icinde.
Sizin keyif kahveniz zamaninda da kendi kendine oynamasini ogrensin.
Temizlik zamaninda yapin temizlik, ama kalan ertesi gune kalsin, veya sonradan dagilan yerler birakin pis kalsin.
Bir gunde olmaz, bir haftada da olmaz.
Ama duzenli devam ederseniz muhakkak alisir. Siz biraz rahatlarsiniz ve programli olmal sizi de sakinlestirir.
Hani normal bi uasamda illaki anneye kaynanaya verilir bi kac saat oyalayabilirler benm oyle bi inkanmda yok tek basima butun evde cabaliyorum gun boyu herseye yetmeye calisiyorum sonrada ben mitsz oluyorum kizimla en cok ilgilenen benm oynuyorum akliniza gelebilcek hersey oyun hamuru boyamasi vss sadece 5 dk cok cabuk skiliyor ve masallah cok konusuyo hergun ayni seyler bi sure sonra farklilik istiyo haliyle benm bunyemde tukeniyo arastiriyorum napim nasil yapim bagirmiyim die ama sonra oyle ipin ucu kaciyoki normalde koltugu boyamayan kiz koltuklari duvarlari boyuyo anlatiyorum defterimizi boyuyalim kizim esamiza zarar vermeyelim tamam anne sonra tekrar basa sariyoruz
Evet isye bu inanirmisinz 20 dk sabretemiyo selinnnm cocukla ilgilen butun gun zaten ben ilgileniyorum asla tv izlemem aksam haberine baksam birak tv selinmmm kizana baaakkk eeeee sen ilgilensene sinirleniyo hemen ben butun gun birlikteyim sabretiyorum ama o asla sabretemiyo dsdigi gibi isten geldimInanin hepimiz bu yollardan geciyoruz. Kendinizi savunmaniza hic gerek yok. Pandemi olmasa insan en azindan cikip gezdiriyordu bol bol enerjisini atsin diye. Su anda ondanda cekiniyor insan. Kendinizi parcalamayi birakin. Bu sürec cok normal. Esiniz isten gelse cocuk ile ilgilensin sizde isinizi yaparsiniz. Ama eminim o zaman "ben calistim yorgunum" diye 10 dakika sonra cocugu yine size postalar
Pedagoglar soyke der: cocukla cok vakit gecirnrkten ziyade kaliteli vakit gecirmek onemli der. Kendi kendine oyun kurmayi ogrenmeli. Surekli sizinle oyun oynamak isterse bu elbet yorar sizi.Extra temizlikci tutma imkanm yok acikcaci maddi acidan tavsiyelerinize uyucam bide planli bi sekilde bi gunumizi gecirelim bazi seylere ikna olmasi zor uyo denicem cok tesekkuler
Evet isye bu inanirmisinz 20 dk sabretemiyo selinnnm cocukla ilgilen butun gun zaten ben ilgileniyorum asla tv izlemem aksam haberine baksam birak tv selinmmm kizana baaakkk eeeee sen ilgilensene sinirleniyo hemen ben butun gun birlikteyim sabretiyorum ama o asla sabretemiyo dsdigi gibi isten geldim
Evet bunuda nasil yapcami gercekten bilemiyorum yani kendi kendine asla oynamiyobazen bakiyorum bebeklerini konisturuyo benim laflarimi söylüyor iki bebegini alip kizim mamani yedinmi oyyy kucaakk fln yapio sonra bebekleriyle konusuyo sen kedi ol ben anne olim dio yada sen desti ol ben anne olim (destina) kendi ismi desti diyoruz genelde destiyi tercih ediyoPedagoglar soyke der: cocukla cok vakit gecirnrkten ziyade kaliteli vakit gecirmek onemli der. Kendi kendine oyun kurmayi ogrenmeli. Surekli sizinle oyun oynamak isterse bu elbet yorar sizi.
Aynilarini kzimda yapio ama skinti surda benleyken siler toplar ama baskasinin yaninda veya babasinin yaninda sen yap yapmak istemiyorum en basiti hadi oyuncaklarini toplayalm diorum tatmm dio ben atiyorum sepete sonra kendisi sen topla die basliyo bazende kendisi topluyo ama baskasi olduginda asla sozum dinlenmiyoBen bir tane çocuk büyütüyorum, çok bilemem karakteri farklı olur mu ters teper mi ama ben oğluma yapma etme dedikçe işler daha sarpa sarıyor. Henüz keşfetme çağındalar çünkü, atlayacak, zıplayacak, düşecek, kalkacak ve karıştıracaklar. Ben eğer benim içn veya oğlum için bir sağlık sorunu teşkil etmeyecekse, çok bir şey kaybetmeyeceksem yapmasına izin veriyorum. Biraz da ona göre çözümler buluyorum.
Misal Bir çocuğun sağı solu boyamadan büyüdüğü görülmemiştir. ben de silinebilen boyalardan aldım. Boyadıkça hayır burayı boyamamalısın ama şurayı boyayabilirsin diyorum ve ona sildiriyorum. Oyun zannediyor şu andasuyu kendi almak istiyor sebilden, döküp saçıyor elbette sonra bezi alıp siliyor döktüm diye . Yani dağıtmamasından, kirletmemesinden ziyade dağıttığını toplamak ve kirlettiğini temizlemek gibi konulara önem veriyorum. Başlangıçta zorlu olabilir ama büyüdükçe en azından sürekli arkasını toplamak zorunda kalmayız.
Eşiniz konusunda yorum yapmak istemiyorum. Ben agresif bir insanım. Bütün gün evde canım çıkarken ev dağınık diye surat asarsa o suratı ne yaparım bilemiyorum.
O yastaki cocuk en fazla 15 dakika birseye konsantre olabilir. Biraz onunka oynayip biraz da hadi bakalim sen simdi sunu yap ben de yemegi yapayim deyin. Ya da yemek yaparken onun da eline hamur verin oyalansin dursun. Beraber misafircilik oynayin. Birbirinizin evine gidip cay iciyirmus gibi yapin. Sinra da hadi simdi sen destiyle misafircilik oyna ben isimi yapayim isimi bitirince resim yapariz beraber diyin.Evet bunuda nasil yapcami gercekten bilemiyorum yani kendi kendine asla oynamiyobazen bakiyorum bebeklerini konisturuyo benim laflarimi söylüyor iki bebegini alip kizim mamani yedinmi oyyy kucaakk fln yapio sonra bebekleriyle konusuyo sen kedi ol ben anne olim dio yada sen desti ol ben anne olim (destina) kendi ismi desti diyoruz genelde destiyi tercih ediyo
Konu sahibine cahil demedim, harfleri doğru yerinde kullanın dedim ki konu sahibi de dikkat edeceğini yazdı, ilkokul 1de okuma yazma öğreniyoruz harfleri nasıl kullanmamız gerektiğini, üniversitede değil...Herkes okul okumuş olmayablr ne diye böyle cümle.kuruyorsunuz ki
Ben o yaslarda sabah hızlıca evi halledip parka götürürdüm. O orada yorulan kadar oynarken ev hiç kirlenmiyor. Sonra getirip yıkayıp uyutup işime bakardım.3 yasind kizim ailemizden uzaktayiz sadece esim ben kizim baska kimsemiz yok bu sehiede calismiyorum ve evdeyim tek ben ilgileniyorum vurusten dolayi disaria cikamiyorim malesefki sabahtan aksama kadr benle ve butun gun blyunca evi topla yemek yap duzenle kizim devamli aglayark biseler istiyo konusuyorum annecim aglamadan soyle boyle yap nerde telikeli seuler var onda devamli i atlasma dir kizim yaoma kizom olabildigi kadr onla biseyler yapmaya calisiyorrum yetemiyorum haliyle bemdede sinir oliyo bagrjnca aglio babaami istiyorum senis sevmkyorum die oyle zoruma gidiyoki butin gun onlayim ama o devamli baba baba smcok sinieniyorum sabretiyorum sabretiyorum bi sure sonra patlıyorum kendime ayirdigim hic bi vakit yok esimde bu konida biraz anlayisssiz acikcasi asla tek biyere gitmeme bise yapmama izin vermez bunaliyorum bunaliyoriz. Bagirmayan bi anne olmak istiyorum ama olmuyor sonra oturup ağlıyorum nerde yanlis yapiorim nie boyle oluuo ya kizimla ilgilenicem evi bkrakicam o zamanda esim cok laf soyluo ev pis dgnik ya evi toamakla ugrasicam kizimla az vakit gecircem o zamanda o huysiz olup dha beter oluyo bi ortasi olmuo arkami dondugumde gene o ev dagliyo kirletinyo onu yapmaktan yoruluyorum artik eevet ev herzaman toplanır biliyorum ama mutsuz oluyorum esimle tartisinca onun bana laf soylemesin die herseye herkeze yetismeye calisiyorum psikolojikmen tukeniyorum aglayarak uyitmaktan bagirarak bise yaptirmaktan sinienmekten cok yoruldumm
çok fazla açık bilgi veriyorsunuzEvet bunuda nasil yapcami gercekten bilemiyorum yani kendi kendine asla oynamiyobazen bakiyorum bebeklerini konisturuyo benim laflarimi söylüyor iki bebegini alip kizim mamani yedinmi oyyy kucaakk fln yapio sonra bebekleriyle konusuyo sen kedi ol ben anne olim dio yada sen desti ol ben anne olim (destina) kendi ismi desti diyoruz genelde destiyi tercih ediyo
Neden yazı yazarken gözünüzü kapatıyorsunuz?Hyr o kadr tabiki deil ama suanda burasi cok vurus bolgesi parka cikiyoruz millet oksuriyo maske yok kizominda bunyesi hassas o yuzden oek cikmamaya calisiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?