• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Anneler yardımınıza ihtiyacım var :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ascem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
52
32
3
31
Merhabalar bebeğim 20.10.2019 doğumlu , şuan tam 4 aylık Dr a gittik rutin kontrole tartıldık kilomuz tam 6.300 gr geldi , boyu 64 cm Dr çok kilo almadığını söyledi . Zayıf dedi mama veriyor musun diye sordu? Bende yok dedim daha önce veriyordum ancak 8 ocaktan itibaren mama almıyor dedim. (Daha önce sarılık nedeni ile alıyorduk ) Buzlukta sütün varsa çıkar çıkar ver dedi. Bende buzluktaki sütümü çıkardım , çocuğum hiç bir şekilde ne biberon ile ne şırınga ile ne de kaşık ile o sütü içmiyor . İlla emecek... Bir de emdikten sonra ver dedi ya çocuk tok bir anne bilmez mi ne yaptıysak almadı, sütüm araya gittiği ile kaldı .. :( Geceleri de düzenli uyumaya başladık uyandıramıyorum bayağı derin uyuyor bebeğim kıyamıyorum da napacağım bilemiyorum .Pinpirikli oldum çıktım . Ek gıdaya geçsem mi diye düşünür oldum .(tabi Dr a sorarak ) :( Sizce Dr doğru mu söylüyor ? Zayıf mı bebeğim ? Yoksa başka Dr arayışına gireyim mi ?

Merhabalar bebeğim 20.10.2019 doğumlu , şuan tam 4 aylık Dr a gittik rutin kontrole tartıldık kilomuz tam 6.300 gr geldi , boyu 64 cm Dr çok kilo almadığını söyledi . Zayıf dedi mama veriyor musun diye sordu? Bende yok dedim daha önce veriyordum ancak 8 ocaktan itibaren mama almıyor dedim. (Daha önce sarılık nedeni ile alıyorduk ) Buzlukta sütün varsa çıkar çıkar ver dedi. Bende buzluktaki sütümü çıkardım , çocuğum hiç bir şekilde ne biberon ile ne şırınga ile ne de kaşık ile o sütü içmiyor . İlla emecek... Bir de emdikten sonra ver dedi ya çocuk tok bir anne bilmez mi ne yaptıysak almadı, sütüm araya gittiği ile kaldı .. :KK43: Geceleri de düzenli uyumaya başladık uyandıramıyorum bayağı derin uyuyor bebeğim kıyamıyorum da napacağım bilemiyorum .Pinpirikli oldum çıktım . Ek gıdaya geçsem mi diye düşünür oldum .(tabi Dr a sorarak ) :KK43: Sizce Dr doğru mu söylüyor ? Zayıf mı bebeğim ? Yoksa başka Dr arayışına gireyim mi ?
Bence başka doktora gitmene gerek yok bir süre çocuğunu sık sık emzirmeye çalış. Doymuş bir çocuğa da hiçbir şey yediremez sin benim kızım da çok zayıftı ama ek gıda vermedim ya da mama vermedim zaten kendisi de içmedi en önemlisi çocuğun sağlıklı hareketliyse normal bir sıkıntı yok demektir

Bence zayıf değil ama dogum kilosu da önemli tabi
Birde eds denedin mi ?

4 aylık bebeği uyandırıp gece bi şeyler yedirmeye çalışmayın.

Acıkınca kendi kalkar zaten

Bana da normal geldi kilosu

Sadece bana değil bu arada olması gerekeni araştırın netten 6100 ortlama kilo.

hiç bi sıkıntı yok bence bol bol emzir

4 aylık bebeği uyandırıp gece bi şeyler yedirmeye çalışmayın.

Acıkınca kendi kalkar zaten

Bana da normal geldi kilosu

Sadece bana değil bu arada olması gerekeni araştırın netten 6100 ortlama kilo.

hiç bi sıkıntı yok bence bol bol emzir
Teşekkür ederim bana da öyle geldi araştırma da yaptım ancak işte Dr böyle diyince insan bir durup düşünüyor :( boşu boşuna veriyorlar insanı vallahi .. Bol bol emzirmeye devam :)

Bebegunizin kilosu normal doktorunuz abartmış biraz bence takmayın çok fazla

Teşekkür ederim bana da öyle geldi araştırma da yaptım ancak işte Dr böyle diyince insan bir durup düşünüyor :KK43: boşu boşuna veriyorlar insanı vallahi .. Bol bol emzirmeye devam :)

Oooo ikinci doktora git süper der

Bi diğerine git normal der

Bi diğerine git sıkıntı yok der

Olay böyle

Merhabalar bebeğim 20.10.2019 doğumlu , şuan tam 4 aylık Dr a gittik rutin kontrole tartıldık kilomuz tam 6.300 gr geldi , boyu 64 cm Dr çok kilo almadığını söyledi . Zayıf dedi mama veriyor musun diye sordu? Bende yok dedim daha önce veriyordum ancak 8 ocaktan itibaren mama almıyor dedim. (Daha önce sarılık nedeni ile alıyorduk ) Buzlukta sütün varsa çıkar çıkar ver dedi. Bende buzluktaki sütümü çıkardım , çocuğum hiç bir şekilde ne biberon ile ne şırınga ile ne de kaşık ile o sütü içmiyor . İlla emecek... Bir de emdikten sonra ver dedi ya çocuk tok bir anne bilmez mi ne yaptıysak almadı, sütüm araya gittiği ile kaldı .. :KK43: Geceleri de düzenli uyumaya başladık uyandıramıyorum bayağı derin uyuyor bebeğim kıyamıyorum da napacağım bilemiyorum .Pinpirikli oldum çıktım . Ek gıdaya geçsem mi diye düşünür oldum .(tabi Dr a sorarak ) :KK43: Sizce Dr doğru mu söylüyor ? Zayıf mı bebeğim ? Yoksa başka Dr arayışına gireyim mi ?
Bnm oglum da 4 aylikken bu boy ve kilodaydi boyu uzun hareketli oldugu icin zayif bir bebek dedi. Ne gerek var bebek emiyor da doymuyor mu? Yoo
Doyuyor o zaman mama ihtiyacınız yok. Illa bir gıdı, bıngıl bıngıl et mi olmali. Takılmayın derim.

Bana doktorum 3 ayda doğum kilosunun iki katına çıkması gerektiğini söylemişti. Ordan hesaplayın az mı çok mu almış. E tabi genetikte önemli bazı bebekler zayıf oluyor yese bile alamıyor kilo boyu normal büyümese boyuda uzamazdi bence siz kendi yediklerinize dikkat edip emzirmeye devam edin bence haftada iki mutlaka yiyebiliyorsanz balık 2 et 2 tavuk yeyim sütünüzü besleyiciligi artsn bı ay deneyin böyle eğer yine kilo alımı az ise ek gidaya yonlendirir zaten doktoru 5. Aydasa ek godaya geçiliyor çünkü.

Bebeğiniz sağlıklıysa, doyduğuna eminseniz kilosuna hiç takılmayın.

Bakın benim oğlum, 2980gr doğdu, 1 yaşındayken 12 kiloydu. Mama almadı hiç (yaşına kadar) ama hunharca tombik bir bebekti.

Kızım ise 2940 kg doğdu, 2 ay sonra 2 yaşına girecek daha 10 kiloyu yeni gördük :) Ama gayet iştahlı bir bebekti, o da hiç mama almadı (bir iki acil durum dışında).

Aynı anne, aynı süt, aynı emzirme şekli farklı kilo alımları.. Bebeğin yapısıyla da alakalı. Siz içinizi ferah tutun.

Bnm oglum da 4 aylikken bu boy ve kilodaydi boyu uzun hareketli oldugu icin zayif bir bebek dedi. Ne gerek var bebek emiyor da doymuyor mu? Yoo
Doyuyor o zaman mama ihtiyacınız yok. Illa bir gıdı, bıngıl bıngıl et mi olmali. Takılmayın derim.
Teieklür ederim :) :*

Bana doktorum 3 ayda doğum kilosunun iki katına çıkması gerektiğini söylemişti. Ordan hesaplayın az mı çok mu almış. E tabi genetikte önemli bazı bebekler zayıf oluyor yese bile alamıyor kilo boyu normal büyümese boyuda uzamazdi bence siz kendi yediklerinize dikkat edip emzirmeye devam edin bence haftada iki mutlaka yiyebiliyorsanz balık 2 et 2 tavuk yeyim sütünüzü besleyiciligi artsn bı ay deneyin böyle eğer yine kilo alımı az ise ek gidaya yonlendirir zaten doktoru 5. Aydasa ek godaya geçiliyor çünkü.
Teşeklürşerrr :))

Back