• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi anneler yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benimde oğlum altı aylık, ben beş aylık olduğundan itibaren ufak ufak tatırmaya başlamıştım meyvelerden başladım özellikle, şimdi çok güzel kahvaltısını yapıyor, meyve püresini yiyiyor

öncelikle pütürlü yiyeceklerden değil de meyve suyu ile başlabilirsin, şeftali-portakal-kayısı suları ayrı ya da karışık verebilirsin

yoğurdu beğenmiyorsa içine meyve ezip koyabilirsin, pekmezle tatlandırabilirsin

allah yardımcın olsun tatlım

ben 2 aylıktı yemeklerin suyundan parmağımın ucuyla tattırıyodum şimdi 3 yaşında oldular ve iştahları süper siz siz olun 6 ayı beklemeyin derim

arkadaşlar yardımınızı bekliyorum bebeğim 5 aylık artık ek gıdaya başladık yavaş yavaş her şeyden verdim yoğurt, muhallebi, çorba, hazır mama, meyve suyu püresi bugünde sebze püresi vereceğim tabi anne sütünede devam benim sorunum ne kadar sıklıkta vermeliyim kafama göre vermek istemiyorum kaç saat aralıklarla..cokacimcoook siz günlük beslenme düzenini nasıl oturttunuz 5. ayda sabahtan akşama kadar neler nekadar ve ne sıklıkta vermeliyim yazarsanız sevinirim

bebeğinizi Allah bağışlasın...
normalde ek gıdalara 6.aydan sonra başlanılmalı diyor uzmanlar...siz başlamışsınız,bir zararı yok tabi...
benim kızım küçükken,
sabah kahvaltısı,peynir,yumurtanın sarısı,biraz bal,zetin bunları süt ve bebe bisküvisi ile bulamaç haline getirip yedirirdim..açıktıkca emzirirdim..
öğlene doğru,mevsim meyvelerinden ne varsa onu ezip yedirirdim..
öğlen karışık sebze yemeği yapardım..nasıl mı...düdüklüye bi parça kemikli et,kırmızı ve yeşil mercimek azar azar,pirinç,1 tane kuru soğan ,1 tane domates,bamya varsa bir kaç tane koyar ,pişirdikten sonra tuzunu atar ve blenderdan geçirip yedirirdim.tadıda harika oluyor bu arada...
öğleden sonra yine meyve,anne sütü verirdim...
saat 6 da yoğurt yemesi şarttı..hergün 2 kase günlük yoğurt yapardım,neden 2,çünkü birincisini mutlaka kusardı,2 . si yedekte olurdu..yoğurdu meyvelide yapabilirsin...
bu dediklerimi yapman için daha erken,siz anne sütüne yoğunlaşın,arada çerez niyetine ek gıda verin...
sevgiler...

bebeğin 1 yaşına kadar tuz almaması gerekiyor benimki de 5 aylık sabahları pek sevmiyor ama yediği kadar yoğurt, öğlen meyve püresi 3-4 saat sonra örn. bugün semizotu havuç ve kabak çok az da pirinç ve zeytinyağı. Hepsini birlkte haşlayıp süzgeçte eziyorum biranda çok yemiyor saat farketmeksizin bunu 2 seferde veiyorum bazı günler yoğurt yemezse milupanın muhallebisini veriyorum onlarda çay şekeri bulunmadığı için. Umarım bende doğru yapıyorumdur. Dr. bunları önerdi.

Back