Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızım 5 aylık meyve puresi vericem.yiyebilirmi.hangi meyvelerden ve nasıl yapıyım.doktor hicbisey verme dedi ama ben vermeyi dusunuyorum
canım asitli olmayan meyvelerden yapabilirsin içine hiç bişey katmadan yani şeker filan katmadan verebilirsin bebişine.bizim doktorumuzda altı aydan önce bişey verme demişti ama ben verdim.şeye dikkat etmen gerekiyo ama çok az miktarlarla başlayıp yavaş yavaş artırman gerekiyo sanırım.bana öyle tavsiye etmişlerdi.
sadol canım sen hangi meyveleri verdin
benim kızım üzümü karpuzu kavunu çilegi ve kaysısıyı seviyordu.üzüm ve çilek biraz asitli ama seviyo diye azar azar da olsa veriyodum.muz kabızlık yapıyodu benim kızıma onu çok az verdim.bide şeftali veriyodum.direk blendır dan geçirerek veriyodum.biraz daha büyüyünce ezdiğim meyveleri yogurda katarak vermeye başlamıştım
GÖZLERİMDE GECE OLDU
Kayıtlı Üye
stars yanlız kızın küçük yeni başlıyacağın için ilk önce vereceğin meyvayı kaynat yoksa karın ağrısı yapar ilk önce elma yada armuttan başla kaynat cam rendeden geçir şeftaliyide kaynatıp verebilirsin ilk zamanlar rondo mutfak robotu gibi aletleri önermıyorlar cam rende en sağlıklısı,muzu sonra ver hazmedemeye bilir,
tesekkurler cok yardımcı oldunuz
benimn kızım 7.5 aylık ve beb 40 ı çıktıktan sonra yavaş yavaş vemeye başladım her şeyden.sende verebilirsin ama hiç bi şey vermediysen şimdiye kadar az az ver çünkü rahatsız olur midenin alışması lazım.meyve püresi çorbalar patates ben hepsinden veriyorum.bide milupaya üye ol orda vermen gereken herşey geliyor sana her ay.bana çok yardımcı oldular.özel dr var gerekeni ona yazıp öğrenebilirsin.adresi
www.milupa.com.tr.bol şans.öğrenmek istediğin bi şey olursa yazabilirsin.yaedımcı olmaya çalışırım.iyi günler
Elma püresi. En faydalı ve sindirim sisteminin kolaylıkla alışıp uyum sağladığı meyvedir. Tavsiye ederim aynı zamanda biliyorsundur tabi organik olarakta satılıyor.
cilek ve kiwiyi sakin 1 yasindan once verme alerji yapar ilerde sorun yaratabilir, muzda kabiz eder en iyisi elmayla baslamak olur
hayat 61 kenara beni
Kayıtlı Üye
eğer emziriyorsan 6 .ayından önce bişey vermesende olur canım tabi yine kendin bilirsin doktorlar pek tavsiye etmiyor.
HAYATIM DAHA GÜZEL OLACAK
Kayıtlı Üye
Bencede emziriyorsan 6 aydan sonra öğleden önce ilk seferinde 1 çay kaşığı kadar hergün biraz arttırarak yalnız hergün ayrı meyve değil çünki alerji olursa hangisinden olduğunu anlayamassın.Önce bencede elma ve mutlaka cam rende çok daha hijyenik zaten cam rendede hemen suyuda çıkıyor .Yalnız ben kaynatarak vermeyi hiç duymadım Bebeğini sağlıkla büyütmen dileği ile
merhaba.benimde 2 yaşında bir oğlum var.doktor 6 ay olmadan bişe verme dedi amam ben 5 aylıkken başladım.ben şekteli püesi verdim önce.6 aylık oluncada elmayı blendırda çektim içine çok azda su koyup verirdim.daha sonrada muz vermeye başladım.sindirimi en kolaydan başlarsan bebein içinde iyi olur
canım çilek kivi sakın verme ve ayrıca kavun da çok gaz yapan bir meyvedir şu anda senin en iyi yedirebileceğin meyve bence elma püresi seftali püresi ve belki bir kaç dilim muz
arkadaşlar ek gıdalara başlıyalı 1 hafta oldu ve bebeğim halen daha alışamadı.ağzında biriktirip tükürüyor.ağzına pütürlü bir şey gelse midesi bulanıyor.yoğurda bile alışamadı yediği zaman yüzünü ekşitiyor.alışması için daha erkenmi acaba.CADIARZU
bebeğin kaç aylıkki?ben 7 aylık olana kadar emzirdim hiç bişey vermedim.ondan sonra basladık ek gıdalara masallah herseyi yiyiyo hiç ayrım yapmıyo.yemeyen bebekte zor olur allah kolaylık wersin canım.
erken deil bence tam zamanı sen yavas yavas alıştırmaya basla önce reddeder sonra oda alışır.ben yoğurdun içine pekmez karıştırıp veriyorum benimki sade yoğurdu yemiyo ekşi geliyo heralde.
koskoca K.K'da bebeğine ek besin veren anne yok galibaCADIARZU
6 aylıksa tam zamanı ama hemen taneli birşeyler verme annesi yavaş yavaş alışsın..yoğurt ekşidir onun için yüzünü ekşitiyordur..ben günlük yoğurt yapardım kızıma 2 kase çünkü ilk kaseyi büyük büyük ihtimalle çıkarırdı zaten bende 2.kaseyi yedirirdim..allah kolaylık versin...
sevgiler...
arkadaşım ben 3 -4 aylıkken başlamıştım herşeyden tattırmaya (yoğurt meyve suyu cicibebe yemeklerin suyundan birer çay kaşığı)6 cı aydan sonrada çok daha çabuk yediler alışık oldukları için
çünkü büyük oğlumda 6 ay emzirip su bile vermemiştim hala çok şeyi seçer beğenmez(12 yaşında)bence siz siz olun 6 ayı beklemeyin ek gıdaların tadına erken den alıştırın