anneler yardim lutfen! devam sutu icmeyen, sadece ek gida yemek isteyen bebegim :(

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
30
6 bucuk aylik kizim sadece 3 ay emdi. 5 aya kadar da devam sutunu cok iyi icerdi. Ama sonra ek gidaya basladm ve devam sutunu agzina bile almak istemiyo. Zorla verince öğürüyo:KK43: devam sutu icsin diye denemedigim sey kalmadi icine vanilya koydum sevmedi, pekmez koudum olmadi, farkli markalar denedim hic olmadi :KK43: tamamen ek gida ile besleniyo artik. Devam sutunun açığını da kasik mamalari ile kapatmaya calisiyorum. Ama yerini turar mi bilmem:KK43: napicam ben vitamin alamiyo mu acaba kilosu da cok iyi ama devam sutu alsa cok iyi olucakti:KK43: cok uzuluyorum ya boyle biseu yasayan var mi ?

6 bucuk aylik kizim sadece 3 ay emdi. 5 aya kadar da devam sutunu cok iyi icerdi. Ama sonra ek gidaya basladm ve devam sutunu agzina bile almak istemiyo. Zorla verince öğürüyo:KK43: devam sutu icsin diye denemedigim sey kalmadi icine vanilya koydum sevmedi, pekmez koudum olmadi, farkli markalar denedim hic olmadi :KK43: tamamen ek gida ile besleniyo artik. Devam sutunun açığını da kasik mamalari ile kapatmaya calisiyorum. Ama yerini turar mi bilmem:KK43: napicam ben vitamin alamiyo mu acaba kilosu da cok iyi ama devam sutu alsa cok iyi olucakti:KK43: cok uzuluyorum ya boyle biseu yasayan var mi ?
ek gıda alıyorsa sorun etme. ne güzel iştahlı olacak demek ki yeme konusunda.

Yemek yedikten sonra sorun yok bence.

Sivi vermeyi ihmal etme. Az az ayran verebilirsin. Bol bol meyve ver. Meyve puresi ver. Yasina gelince süt verirsin.

Bence devam sütü içsin diye uğraşma şimdi.o kaşık mamaları devam sütü ile de hazırlananiliyor hiç denedin mi? Benim oğlum da bi ara asla içmek istemedi yaklaşık iki ay hiç vermedim ama o kaşık mamalarına ekleyin verdiğim için bişey değişmedi bizim için. O aradan sonra tekrar biberonla verdim deli gibi içiyor şimdi sürekli versem sürekli içer heralde o derece seviyo şimdi maşallah.

kızım bi kez bile ağzına sürmedi kaşık maması, devam sütü falan
eğer emiyorsa zaten gerek yok, emmiyosa da ek gıdaya önem verin bence
bi de doktorunuza danışarak bazı süt markalarının deavm sütleri var pınarvs
onları bi sorun bakalım 6 ay üstü olanını gördüm bikaç gün önce
doktor karar vermeli elbette

Aynen bende oyle yapiyorum artik.. en azindan onlari iyi yiyo cok sukur
Çok güzel işte mamalar ne kadar güvenilir sanki mis gibi et suyuna çorba yap. ..
Buz kaplarina et suyu koyuyorum bulyon gibi corbalarina atıyorum hem fazla olmadığı için ağır gelmiyor bebege....
Meyveleri kesinlikle posali alistir daha faydalı ben hiç meyve suyu vermedim

X