- 7 Temmuz 2024
- 256
- 70
- 31
- Konu Sahibi kelebek0312
Merhaba hanımlar Bir kaç ay önce doğum yaptım.yeni yaşantımı kabullenmek zor oldu.kendimi birden bilmediğim yorucu bir hayatın içinde buldum. Hem sevdim hem sevemedim. Lohusalık süreci çoktan bitmiş olmasına ragmen şuan tam anlamıyla toparlanamıyorum. Bebeğime annelik yapmak çok yorucu zor bir çocuk sürekli kucakta olmak pışpışlanmak istiyor haliyle o ne istiyorsa nasıl mutlu olacagını düşünüyorsam ona göre davranıyorum hayatım onun etrafında dönüyor. Ben kendi gögsüne dokunulmasından fobi derecesinde korkan rahatsız olan biriydim kendim bile dokunamazdım. Sütümden Mahrum kalmasın diye zor da olsa kabus gibi geçen emzirme süreclerinde çok yol kat edip şimdi mememde o uyurken mutluluktan eriyorum. Alarjisi çıktı diyet yapmak zorunda kaldım yiyeceklerim oldukca kısıtlandı. Dışarda yemek yemeyi özledim. Ama olsun o iyi olsun herseye razıyım . Emmek istemedi ayakta emzirmeye alıştırdım daha rahat mutlu emdiğini görünce öyle devam etmeye başladım . Sütüm azalıyır bazı günler anlam veremiyorum sebebi neyse tadını sevmediğim otlara başvurup geri normale dönüyoruz . Uyku dinlenmek aylardır kesintisiz en fazla 3 saat uyuyabiliyorım hep hep uyu uyan yapmam gerekiyor 1 haftadır kesintisiz 3 saate de hasret kaldım Bebegimin gündz uykusu yok geceleri sık kalkıyor .olsun diyorum o iyi olsun nasıl istiyorsa onu değiştirmek yerine aayak uydurmayı seçiyorum. Ama bu kadar ilgilenirken kendimi unuttum psikolojikmen harap durumdayım . Ev temizliği yapamıyorum yemek mutfak işi yapabilrsem yapıyorum . Oysa bebekten önce titizdim sürekli birşeyler yıkanmalı ütülenmeli silinmeliydi şimdi haftalık yapabilirsem şükrediyorum . Eşimle de ilgilenemiyorum uzaklaşıyorum sanki herşeyden herkesten en çok da kendimden uzaklaşmak beni yıpratıyor. Bunca şeye ragmen bebeğime yetemedğim kaygısı var daha çok şey yapmam gerekmişte yapmıyormulum gibi hissediyorum. Onu bir süre yalnız bırakıp mızmızlanırken yemek yapmak zorunda olmak ya da başka birşey yapmak yanlış mış onla ilgilenmem gerekmiş gibi hissediyorum vicdan azabı duyuyorum .nerde yanlış yapıyorum . İçinde bulunduğum durum beni o kadar yoruyor ki evde herşeyim ama bir yandan da hiç birşeyim.lütfen biri akıl versin lohusalıkta beri bende yok bir yol bulmak istiyorum yardım mı almam gerekiyor tüm anneler mi böyle ne zaman kendimi iyi hissedeceğim