• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası ANNELER YARDIM EDIN GERÇEKTEN ARTIK DAYANCAK GÜCÜM KALMADI

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

fundi_2016

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2016
64
28
38
34
Bebeğim 13 aylık. 1.5 ay oldu ise baslayali. 12 saat kadar ayri kalıyoruz. Ise başladığım gunden beri gecemiz gunduzumuze karıştı .her gün düzenimiz daha da bozuldu. Bakicisi bildigim güvendigim bi komsum. Onunla ilgili hic bir endisem yok. 2 kizi var 9 ve 14 yaşinda. Esi dahil gun icinde hepsi oğlumla ilgilenir oyunlar oynarlar. Ama oglum bana çok baglî olmali ki saat 5 oldumu aksam dis kapinin onunden ayrılmazmış anne anne diye.
Sorun şu arkadaşlar; ben sabah 6 da kalkip 7 de evden çıkıyorum. Bebegim gece 11 gibi uyku moduna giriyo. 30 40 dk lik mücadale sonunda uyuyor ve uyuduktan kisa bi süre sonra uyaniyor. Ve sabah 6 ya kadar uyumuyor. Kapiya yoneliyor yatakda taklalar atiyor ağliyor ilgi istiyor. Bende yorgunluk uykusuzluktan gözümü açamıyorum ama kulaklarim ve bi gozum açık onu takip ediyorum.
Her gun 0 uyku ile ise gelip zaman zaman masaya kafami koyup 20 dk gözlerimi dinlendiriyorum.
Ama daha ne kadar gidecek böyle bilmiyorum. Alistiramiyorum.
Dr ile de gorustum bu durumu. Senin gitcegini bildigi icin uyumuyor seninle zaman gecirmek icin de boyle yapiyor dedi. Ben ise gidince normalde 6 gibi uyur dokunmasan 11 e kadar uyanmaz. Bunun için de 8 9 gibi uyandir gun icinde uykusunu almasin ki gece uyusun dedi. 4 gundur 9 da uyandiriyo bakicisi. Oglende 2 saatlik bi uykusu var. Ama yine gece uyumuyo yine uyumuyo. Napıcam artik bilmiyorum

Bence uyku eğitimi vermelisin ben de 13 ,5 aylıkken uyku eğitimi verdim çünkü başka yol bırakmadı bana ben o kadar ay 0 uyku ile ayakta nasıl durdum ona şaşırıyorum aslında daha önceden de kendim denedim uyku egitimini kitaptan okuyarak basaramadim destek alman şart çünkü neyi doğru neyi yanlış yapacağını kestiremiyorsun.Suan da 2 yaşında kızım eğitim verdigimden bu yana odasında park beşiğine koyuyorum öpüp iyi geceler diyip çıkıyorum ve 12 saat uyuyor kızım.Ben o kadar ay geçen uykusuz gecelerime yanıyorum.Sende yanma bence.Bu arada bende 20 aylıkken çalışmaya başladım.Gerçekten zor ayrı kalmak cocuklar için herşeyi biliyorlar anlıyorlar o yüzden bence herşeyin eğitimi olduğu gibi uykununda eğitimi var.

Sanırım senin işe başlamanla çocuğunun düzeni bozulmuş. Düzenini yeniden kurmazsan bu sorun çözülmeyecektir.Uyku saatlerini düzenle zaten alışınca saati gelince o kendiğinden uyur ve uyanır. Ama biraz zamana ihtiyacın var düzenini kurana kadar.

Bebeğim 13 aylık. 1.5 ay oldu ise baslayali. 12 saat kadar ayri kalıyoruz. Ise başladığım gunden beri gecemiz gunduzumuze karıştı .her gün düzenimiz daha da bozuldu. Bakicisi bildigim güvendigim bi komsum. Onunla ilgili hic bir endisem yok. 2 kizi var 9 ve 14 yaşinda. Esi dahil gun icinde hepsi oğlumla ilgilenir oyunlar oynarlar. Ama oglum bana çok baglî olmali ki saat 5 oldumu aksam dis kapinin onunden ayrılmazmış anne anne diye.
Sorun şu arkadaşlar; ben sabah 6 da kalkip 7 de evden çıkıyorum. Bebegim gece 11 gibi uyku moduna giriyo. 30 40 dk lik mücadale sonunda uyuyor ve uyuduktan kisa bi süre sonra uyaniyor. Ve sabah 6 ya kadar uyumuyor. Kapiya yoneliyor yatakda taklalar atiyor ağliyor ilgi istiyor. Bende yorgunluk uykusuzluktan gözümü açamıyorum ama kulaklarim ve bi gozum açık onu takip ediyorum.
Her gun 0 uyku ile ise gelip zaman zaman masaya kafami koyup 20 dk gözlerimi dinlendiriyorum.
Ama daha ne kadar gidecek böyle bilmiyorum. Alistiramiyorum.
Dr ile de gorustum bu durumu. Senin gitcegini bildigi icin uyumuyor seninle zaman gecirmek icin de boyle yapiyor dedi. Ben ise gidince normalde 6 gibi uyur dokunmasan 11 e kadar uyanmaz. Bunun için de 8 9 gibi uyandir gun icinde uykusunu almasin ki gece uyusun dedi. 4 gundur 9 da uyandiriyo bakicisi. Oglende 2 saatlik bi uykusu var. Ama yine gece uyumuyo yine uyumuyo. Napıcam artik bilmiyorum
Tamamen aynı durumdayım. 13. ayı yeni bitirdi oğlum. Ama ben o 4 aylık olduğundan beri çalışıyorum. İşe başlamanla birebir alakalı olmayabilir yani. Bizimki 1 ay öncesine kadar 8de uyur gece 2 kere mamaya kalkar,eğer bir rahatsızlığı yoksa sabah 7-8 e kadar uyurdu. Şimdi sürekli uyur uyanık moddayız. Yatağına yatmak istemiyor, yanımda yatmak istiyor. Uykuya daldığında yatağa koymak için hamle yapıyoruz gene ağlıyor. Bu arada artık saat 10dan önce de uykuya tam geçmiyor ve sabah 6da kalkıyor. Biz evdeyken gündüz uykularını da uyumak istemiyor. Bu süreçte düzeninde bir değişiklik olmadı halbuki. Dönemsel bir atak olabileceğini düşünüyorum. Bazı çocuklarda 1 yaş atağı olabiliyormuş. Kimisi yemeği kimisi uykuyu reddediyormuş. Sanıyorum farkındalık arttıkça bağlılık artıyor. Biraz da naz yapıyorlar.. Valla ben henüz çözüm bulamadım. Uyku eğitimi vardı. Bozuldu. Ben uykuya yenik düştüğüm için de çabuk uyusun diye her yolu deniyorum uyku eğitimi iyice bitiyor. Ben bu dönemde bana ihtiyacı var demekki diye salıverdim. Düzelmezse 1 ay sonra tekrar bir sıkıyönetim ilan edeceğim :)

Bence işe başladığın için yapıyor. Ben de oğlum 7 aylıkken işe başlamıştım. 5 saat ayrı kalıyorduk biz. Uyanıkken kucağıma gelmek, benle vakit geçirmek, emmek istemiyordu. Gece uyuduğunda ise memeden ayrılmak, kucağımdan inmek istemiyordu. Yaşını doldurduğunda ücretsiz izne ayrıldım. O zaman bıçak kesmiş gibi bitti çoğu şey. Tekrar işe başladığımda ise (5ay sonra) 1 ay alışma süresi geçirdik. Çok şükür iyiyiz şu anda.

Ama asıl etkiyi gece beslenmesini bıraktığımda ve kendisi uyumayı öğrendiğinde gördüm. Hala bazen sık sık kalkıyor ama genelde güzelce uyuyor.

Sana tavsiyem gece emziriyorsan bırakman, sonra da uyku saatlerini düzenlemen ve bir süre eve geldikten sonra hiçbir şey yapmayıp sadece çocuğunla ilgilenmen olur...

Merhaba ben çalışmıyorum evde çocuğuma bakıyorum.. Ama çalışan arkadaşlarıma hep tavsiyem uyku danışmanlığı almanız 1 hafta izin alabilirsen uyku eğitimi vermeniz... Ben uyku Danışmanı ile eğitim vermeye devam ediyorum.. Kaç saat ogle uykusu saat kaçta kalkması lazım vs hepsini ayarlıyoruz.. Normal şartlarda 2 haftalık yoğun bir mesajlaşma sürüyor sonrasında düzene girdikçe mesajlaşma sayımız azaldı.. Ama hala destek vermeye devam ediyorlar.. Eğer eğitim verirseniz siz de bebeğiniz de rahat eder.. Nacizane tavsiyemdir

Back