Anneler ve Annelik Hakkında Söylenmiş Güzel Sözler

seaBahAR

Nosce Te İpsum
Pro Üye
13 Nisan 2007
15.555
36.072
93215224dh7.png

Annemi unutamam. Başkaları kadar güçlü olamamasına rağmen benim köprümdü. Karşıya geçmeye ihtiyacım olduğunda, güvenle üzerinde koşabileceğim şekilde sağlamca uzanırdım. -Renita Weems-

Annem gördüğüm en güzel kadındı… Her şeyimi anneme borçluyum. - George Washington-

Annem, hayatımın yol gösterici ilkelerini aldığım kaynaktı. - John Wesley-

Terazinin bir köşesine bütün dünyayı, öbür kefesine annemi koyacak olursak, dünya
avucunu yalardı. -Lord Langdale-

Tanrı annemi esirgesin; olduğum yada olmayı umut edebileceğim her şeyi ona borçluyum. -Abraham Lincoln-

Annem elinden gelenin daha iyisini yaptı. Onun annesi de en iyisini yaptı. Herkesin annesi ondan beklenenden daha iyisini yapar. Doğrusu bu. -June Jordan-

Savaşan annemdi. Savaşan! Beni büyütmek için! Okumamı ve ilerlememi sağlamak için savaşan! Adımı hak ettiğimi düşündüğü büyük harflerle yazdırmak için. Sağlığımı korumak için trenlerin sıcaklığı ile savaştı. İki yakasını bir araya getirmek için, özellikle de her hafta otomatik olarak kendisine bağımlılara yolladığı paradan sonra eline bir şey kalmayınca. Yenilmez! Bu onu en iyi açıklayan sözcük. -Elsie Janis-

Düştüğüm zaman kim koşar yardım etmeye, ve anlatır güzel bir hikaye, yada iyileşmesi için öpmeye? Annem. -Ann Taylor-

Bir annenin yüreği, dibinde her zaman bağışlamayı keşfedeceğimiz derin bir uçurumdur. -Honore de Balzac-

Hayattaki bütün diğer güzel şeylerin çoğu ikişer, üçer, düzinelerle ve yüzlerle gelir. Bir çok gül, yıldız, günbatımı, gökkuşağı, erkek ve kız kardeşler, teyze, ve kuzenler, yoldaşlar ve arkadaşlar – ama tüm dünyada yalnızca bir anne. -Kate Douglas Wiggin-

Çocuğun gelecek yazgısı her zaman annesinin emeğidir. -Napolyon Dean Howells-

Bir kadının bir erkeği gerçekten değiştirmeyi başardığı tek zaman bebek olduğu zamandır. - Natalie Simon -

“Geceleri kalkmayı kabul ettin.” Doğru. Beşiğin yanına uykuda gezer gibi gidiyor, o küçücük, o mükemmel oğlumu alıyorum ve o küçük emen balık gibi bana yapışırken içim sevecenlikle doluyor. -Sara Davidson-

Anne olmaya bayılıyorum… Her şeyin daha çok farkındayım. Daha derin bir düzeyde hissediyorum. Vücudumu, bir kadın olmayı daha iyi anlıyorum. -Shelley Long-

Kocam işten eve döndüğü zaman, çocuklar hala hayattaysa, işimi yapmışım demektir. -Roseanne-

Zamanla anneliğin bir tarikata çok benzediğini, bir kez girince insanın kendine özgü her şeyden vazgeçmesi gerektiğini öğrendim. -Nancy Stahl-

Annelik, bütün kılıkları ve değişikleri ile bir bilim değil sanattır. -Mellinda M.Marshall-

Ne kadar bağlı olursanız olun, kariyerinizi analiz etmeniz gerekir. Anneliğe karşı karışık duygular besleyip beslemediğinizi tartmanız ve çocuklarla hayatınızın nasıl zenginleşeceğini ama aynı zamanda da fedakarlık yapmaya ne kadar hazır olduğunuzu da kendinize sormanız gerekir. -Marian Faux-

Dablia Porter ve Gabriel Cervantes'in birlikte yazdıkları "Anneler Üstüne 365 Söz" adlı kitaptan alıntılanmıştır.

Ana başa taç imiş,
Her derde ilâç imiş,
Bir evlât pîr olsa da,
Anaya muhtaç imiş

aglarsa anam aglar gerısı yalan aglar...
ve butun sozlerden cok daha önemlısı ..allahın kutsal kıldıgı kadınlar...ve onlara soylenmış en ozel ve guzel bır söz...
cennet annelerın ayagının altındadır....

Savaşan annemdi. Savaşan! Beni büyütmek için! Okumamı ve ilerlememi sağlamak için savaşan! Adımı hak ettiğimi düşündüğü büyük harflerle yazdırmak için. Sağlığımı korumak için trenlerin sıcaklığı ile savaştı. İki yakasını bir araya getirmek için, özellikle de her hafta otomatik olarak kendisine bağımlılara yolladığı paradan sonra eline bir şey kalmayınca. Yenilmez! Bu onu en iyi açıklayan sözcük. -Elsie Janis-
senağlamasenağlamasenağlama Yüreğine sağlık canım.

anne7bs7.jpg

günesin alasi cok,her evin cilesi cok
analar ceker yükü,kimsenin bilesi yok
her isi yapar anne,
gece gündüz calisir
yarini yapar anne.

X