anneler ve anne olacaklarr benim gibi hamilelik geciren varmı ???? :((((

lavinia1688

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
872
9
118
merhabalar arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var benim gibi olan yaşamış olan varsa ne olur bana yardımcı olun.... gebeliğimin başından beri düşük tehlikesi yaşıyorummm...her an her dakika bebegımı kaybetme korkusuyla yasıyorum...başından beri aynı doktora gidiyorum ve doktorum sürekli düşük tehlikem oldugunu söylüyor..7 haftamda cok az kahverngı akıntım olmustu o zman başladım bu doktora ..hiç dışarı kanamam olmadı buna ragmen her ultrosunumda doktor içerde kanama oldugunu söyluyor buyuzden ozmandan beri çeşitli ilçalar kullanıyorum ve hareketsiz yaşamaya çalşıorum 15. haftamda ise kasılmalarımın başladıgını söyledi.. ogundenden beri de kac kez hastaneye yatırdı..serum ..iğne...endol fitil...nidilat...progestron .. ve en som magnorm diye bir toz ve haftalık iğnelere başladık..ilaçlarla birlikte hareketsizz yaşammm...sürekli raporluyumm..bırakın çalışmayı normal hayatımı bile sürdüremiyorumm ..devamlı yatak istirahati halindeyimmm.. tuvalete kalkmam bile yasakk sürgüyle yapıyorum. yemeğimi bile dogrulmadan yemem gerekiyor suyu bile pipetle içiyorum.. herşeyi yatıgım yerden yapıyorum wc..yemek yeme..temizlik herşeyii yatagımın etrafında kovalar sabunlar ıslak mendilerrr...ev hastane gibi cok cokkk zor durumdayımm en son gecen hafta yani 20. haftamda bir gece gaz sancısı gibi bi agrı gırdı karnıma ne oldugunu bilmiyorum sonrdan doktor dogum sancısı cekmıssn dedı sabah sahurda 1 damla pempe leke geldi ardından kahverengi akınıtlar geldi sabah doktoru aradım hemen hastaneye gıttık 2 gece hastane kaldık yine...hastanede kaldıgım süre içerisinde detaylı ultrosunum yapıldı..detaylı ultrosunumu yapan doktor neden hastaneye yatırlıdın dedi bende anlattım.."aslında rahim iyi görünüyor kasılma suanda yok kanamada cok cok az var dedi".....ama rahimde biraz incelme varmış buda acılmaya sebeb olabilirmiş yinede emin olamadı..kendi doktorun isterse bide altan ölçeriz dedi..oda muallakta kaldı benim doktorum incelme devam ederse acılma başlayabilr ve dogum yapmak zorunda kalabilrsinn dedi yine aynı yaşama ve ilaçlara devam diyerek yolladı ve benim kafamı karıstıran detaylı ultroson esnasında belki ilaçlarıın etksiyle iyileşmişimdir dedim..ama ertesi gün taburcu olurkan kendi doktorumm muayne ettığinde yine kasılma kanama oldugunu söyledi...erken dogum riski nedeniyle 32. haftama kadar sürgülü yaşamıma devam etmem gerektiğini söyledi...suan evdeyimm cok yorgunummm psikoljimmi anlatamıyorumm Rabbime şükürler olsunn saglamım ..ama yatalak gibi yaşıyorumm..Rabbim hiç kimseyi kimseye muhtaç etmesinn engelli insanlrın ne kadar zor bi hayatları oldugunu bir kez daha anlıyorumm...
güçlü olmaya ve stres yapmamaya çalşıyorum ..asla isyan etmiyorumm rabbime tevekkül ediyorumm..bu benim imtihanımm...ondan ne gelirse amenna...sadece kafamı karıştırıan özel hastaneye gidiyorumm özel doktora hastanede bi gece kalmak 350 lira ve biz en son 1000 liraya anca cıktık hastanden...bu doktora güvenmelimiyimmm onu bilmiyorumm ...:26::26::26::26: yatarak yaşamak ve giden onca para önemli degıl ama içtiğimm onca ilaçların bebeğime zararı olur dye korkuyorummm.. bana yol gösterinnn moralim cok bozuldu...dün akşam eşime banyo yaptırdım banyoya bile sürünerek gittimmm...saçlarımıı kısacık kesitirdimm çünkü hiç bir şekilde kendime bakamıyorumm şimdilik annem bakıyor ama oda biyere kadar bir kadın arıyorum bana bakabilecek bir kadın ve hastane yataklarından kiralmayi düşünüyorum çünkü yatmaktan artık her yerim agıryor böyle işte n olur dua edin benim gibi olan varmı sonunda bebeklerine kavusan varmıı güzel şeyler duymak istiyorumm ...böyle yaşamak inanın cok zor hamilleler bebeklerinin sevıncıyle ona ciciler almakla meşgulken ben bebegıme saglıklı bır seklide kavusmayı hayal ederek yasıyorum...Rabbim tüm hamile arkadaşalırma yardımcı olsun ve saglıklı bır şekilde zmanında kavustursun aminn....

Son düzenleme:

canım çok çok geçmiş olsun allah acil şifa versin mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine .bence başka bi doktora daha git hatta başka bi kaç doktora git ben 23+4 de erken doğum yaptım enfeksiyon yüzünden probemsizdi hamileliğim ama rabbim nasip etmedi senin korkunu çok iyi anlıyorum ben şuanda normal bi hamilelik geçirdiğim halde her tuvalete gittiğimde sürekli kontrol ediyorum çamaşırımı . korkmakda halısın ama bence başka doktorlara da danışmalısın hangi şehirdesin

cok sagol canımm Allah razı olsun sende bebeğini kaybetmıssın cok üzülüdüm inşallah bu bebeğini saglıkla kucagına alırsınn ben bursada yaşıyorum bu doktoruma bir kere baştan bi gidelim dedik sonra gebelik sorunlu gecınce hep bu doktora gitmek zorunda kaldımm aslında niyetim taa başlardan degıstırmekdi ama bir türlü nasip olmadı işte her kontorlumuzde sorunla karşılastık bidakine mecbur kaldıkk ama bu ay kafaya koydum başka bir yere daha görüncegımm aslında yeni gidecegım doktorun soyleyeceklerindede endişeyilim ya bana bu yaşadıklarına bu ilaçlara hiç gerek yokmus der diyede hem istiyorum hem korkuyorum dogrusu ne biliyim karma karışık duygular içerisindeyimm hakımda hayırlısı olur inşallah

Son düzenleme:
Cok gecmis olsun arkadasim.allah yar ve yardimcin olsun.bende bursa dayim.sana basimdan gecenleri ozetlemek istedim.6+2 hamileyken kanama ne kelime tabiri caiz ise heryerim kan oldu sakir sakir.ambulans la hastane ye gittim o gece hastane de yattim igne serum progestan.ertesi gun taburcu oldum dr um yat dinlen dedi hep ayni dr a giderim bende.kontrol e gittigimde hala dinlen fazla yorulma yolculuk yok esinle birliktelik yok 1 ay sonra kontrol e gel dedi.bu arada gun uc kez progestan vajinal yoldan kullanmaya devam.gectigimiz sali esim hastalandi hastane ye gittik ama baska hastaneye esim acil ameliyat a aldilar ben sabah 9 dan aksamin saati kadar kosturdum icim de rahat degil dusuk tehlikem var diye bari dedim esim ameliyataykenburda hemen i dr a goruneyim ilk gittim anlattim bu benim 6. Hamileligim bu arada bi kizim var 3.5 yasinda erken dogurdum ama sukurki sagligi yerinde dr anlattim kanamayi kizimi erken dgurdugumu ultrason a aldi beni bebegin kalp atislarini dinlentti benim minik 5 gun geri gorunuyordu dr bakti yok dedi herseyi gayet normal buyumesi masallah yerinde tehlikende yok seyehate de gidebilirsin esinle de olabilirsin ev isni de zorlamadan yapabilirsin oyle egilip kalkmayla gexmeyle tozmayla bebek dusmez dedi sadece kizimi erken dogurdugum icin cor aspirin verdi bunda da aynisi olmasin diye.bu arada vajinal progestana kizdi normal ic dedi ne gerek var oraya sokuyorsun sistit olursun enfeksiyon kaparsin hic gerei yok ic gitsin dedi.sagolsun bebegin nasil yemek yedigini bile anlatti.simdi benimde kafam karisti biri oyle dedi biri boyle dedi.iyiki iki dr a gitii.sana dicem oki sakin. Bir dr la kalma ben hangisini yapicam dersen tedbirimi alarak takxirimi yuce yaradana birakicam.hak ne eylerse guzel eyler.en kisa zamanda sagligina kavusmni diliyorum.umarim bir baska dr a gidersin bakan gozler herzaman farklidir.allah a emanet ol.

cok gecmişler olsun inşallah bebeğini sağlıklı gine kucağına alırsın.
bende kendi başımdan geceni anlatmak istiyorum.6.haftada 14. ve 15.haftalarda kanama yaşadım.ilk kanamada serum yedim cıktım.2 ,ve 3. kanamada 2 3 gece hastahanede yattım özel hastahanedydim..düşük tehlikem vardı sürekli yatmam gerekiyordu ilişki yasaktı.progestan içiyordum günde 3 kez.son cıkarken doktorumuza yediğim serum önemliyse evde de taktıralım dedik yok o saedce şekerli su deyince eşim sinirlendi doktorumu bıraktık,tabi tek sebep bu değildi..sonra devlette bir doktora gittik icerde kanama olmadığını lekelnmelerimin eski kanamadan kalan kuruyan kanlar olabilceğini söyledi kendini zorlamadan günlük hayatına devam edebilirsn progestana devam demişti.o günden sonra ne sürekli yattım ne de cok hareket ettim.hareketlerimi kısıtladım ama cok değil.bir gün yemek yaptıysam 2.gün yemek yapmadım.bir gün evi süpürdüysem 2.gün süpürmedim bunun gibi .sana tavsiyem başka doktora gidip özeldeki doktorunuzun söylediklerini söylemeden ağrılarınızdan lekelerden bahsetmenizi öneririm o ne diycek ne gibi tavsiyelerde bulunucak.bazen özeldeki doktorlar paracı olabiliyorlar bunun icinde ellerine gecen en kücük fırsatı değerlendirebiliyorlar..ben devlete gitmeye başladım ve bütün doktorları gezdim icime kim sindiyse onunla dvam ettim.inşallah iyi bir doktor bulabilirsinz,gelişmelerden bizi de haberdar edin

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun çok üzüldüm senin için inş çabuk geçer bu dönemlerin bende doktorunu değiştirmeni tavsiye ederim sana...

çok geçmiş olsun cnm Rabbim acil şifalar versin..psikolojini tahmmin etmek mümkün değil tabi ama seninde dediğin gibi bu senin imtihanın..bilincinde olan ne güzel..bende bursalıyım hangi hastane hangi doktora gittiğini merak ettim ve kesinlikle bi doktorla kalma araştır doktorlarda insan ve yanılabilirler araştır derim

Çok geçmiş olsun canım. maalesef bazı hamilelikler 9 ay böyle yatarak geçiyor.İnşallah bebeğini sağ sağlim kucağına aldığında unutursun bu acıları. ben de hamileliğimin başında 1 ay yattım düşük riskiyle.şimdi normal hayatıma geri döndüm ama tabi sürekli korkuyla yaşıyo insan.her lavaboya gittiğimde çamaşırıma korkuyla bakıyorum. Şahsen özel hastanedense kadın doğum araştırma hastanelerinde böyle durumlar daha iyi tedavi edilir diyer düşünüyorum yine de sen bilirsin

Canim hangi hastaneye gidiyorsun bursada.eger illa özel hastane istersen ben bahari tavsiye ederim sana.hem cok fazla pahali degil ozel olsa bile.hemde gereksiz tahliller falan istemezler.neyin varsa onu soylerler.para icin ekstra isteklerde bulunmuyorlarmis.benim bursada bütün arkadaslarim oraya gittiler ve hepside gayet memnundu.hatta ben yarin doktor adıda ogreneyim senin icin.

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı cokk cokk teşekkür ederimmm iyi dileklerinizz ve tavsiyeleriniz içinn benim gibi hamile olanlara da inşallah saglıklı bir şekilde bebeklerinizi kucagınıza almanızı dilerimm ..nazlideam ve rümeysa arkadaşım sizin adınıza cok sevindimm ne güzel sonunda normal yaşantınıza dönebilmişsiniz inşallah bende yeni gittiğim doktorda güzel şeyler moral veren şeyler duymak isitoyorum..bebeğimin erken dogum tehlıksının olmadıgını dikkat ederekde olsa normal yaşayabılecegımı duymak isiyorum..ya sadece tuvalete kalkmama izin verselerr okdar mutlu olcagımki onun dışında hep yatarımm sorun değil ama bu wc işi inanın okadar zor ki kendi kendine yetememek cok zorr... yatana da cok zor bakana daha zorr..ALLAH kimsenin başına vermesinn rabbimize binlerce kez şükürler olsunn elimiz ayagımız tutuyorr evlatlarımızda saglıklı olsunn inşalahh...
bursalı arkadaşalırım ben jimere hastanesine gıdıyorumm...aslında doktorumm cok güleryuzlu cok ilgili konuskan ama işte insan bi yerde tınakıyor başından beri risk oldugunu söyleyip beni yatırdıgı için insanın içine kurt düşüyor ve bi açık aramaya başlıyor ne kadar haklıdır diye belkide söyledikleri dogrudur sonucta doktor hakkına gırmek istemem am hastenede yatmaya gerek varmı bu kdar cokmu kotu durumumm belki de cok pimpiriklidir doktor belki abartıyordur off bilmiyorumki işte insan bu psikolojiyle nasıl düşüncegını şaşırıyor..
profiterol arkadşım ben 3 agustosda bahar hastanesine randevu aldım inşallah orarya gidecegım ben aslında başından beri bahara gıtmek istiyorumm ama bir türlü nasip olmadı gebeliğin ilk zmanlarında kendimde calışyordum ben raporlu olsam eşimde calışıyor malum cumartesileri gıtmem lazımm bır turlu randevu denk getıremdım bırkac kez getıdırm ondada bu doktorla cakıstı olmadı gitti nasip ...ama bu sefer kesin kararlıyımm Allah izin verirse gidegım ve dogumumu orda yapmayı düşüyorumm dediğin gibi özel hastane olmasına ragmen fiyatlırı filan cok uygun hastane olarakda güzel...bakalım inşallah doktor beni kabul eder ve memnun kalırım..ilerleyen hamilelikleri bazı doktorlar kabul etmiyorlarmış bıde benım gıbı srunlu olunca kabul edermi bilmem..hayırlısı...
en son hastaneye yattıgımızda zübeyde dogum evnden tanıdık bulup oraya yatalım dedık buldukda ama ordada sadece 2 bayan doktor varmış cok cok doluymuslar hiç bakmazlarmış dediler orasıda öyle kaldı..neyse zaten bahara devam etmeye kararlıyım..
şu 3agustsos bı gelse iple cekıyorum ogunu Rabbim inşllah güzel şeylerle karşılarsıtırır..sizleride haberdar ederim tekrardan cokk teşekkürler

Son düzenleme:

Canim inşallah tez zamanda saglikli bi hamileliğe kavuşursun.insallah hicbirseyin yoktur.baharada eger sorunlu bi hamileligin olduğunu iisrarla söyleseydin ozaman sana daha erken bi zamana randevu verebilirlerdi.merak etme canim ilgilenirler hic magdur olani duymadim orda.arkadaslarim hep memnundu.

Canim benim bahar a gitmene cok sevindim ben hep bahar a gidiyorum kizimin dr uda orda.ben tam hersey yolunda derken dun sabah minik bir kan goluyle uyandim hemen aradim dr uma cagirdi yatirdi beni.bebegimin esi asagidaymis ondan kaniyor.genelde yatmaya calisiyorum ama cokta takmiyorum ne kadar stres yaparsam o kadar kotu oluyorum rabbim ne eylerse guzel eyler.ben bahar da ayse erol a gidiyorum hastaneden de dr umdanda cok memnunum.agustosun 3 nde benimde kontrolum var.bakarsin tanisiriz birbirimize destek oluruz:)rabbim hayirli haberler mujdelesin insanllah.

canım aa dediğin gibi belki denk gelir tanışırız hadi bakalım :) bende ogunu heyecanla beklıyorum inşallah bi mucize olurda bu doktorumdan iyi şeyler duyarım ..bu arada sanada cokcok geçmiş olsunn:26::26: cok üzüldüm dikkat et kendine inşallah ikimizde saglıkla bebişimizlerimize kavusuruzz

Kirmizi gul takarim beni tanimam icin:)bahar hastanesinin butun kadin dogumcularinin elinden gectim diyebilirim gece gidince nobetci olana denk gelirim sabah kendi doktoruma:)hepside iyidir islerinde bana gore.kirmizi gulden vazgectim surekli eda nazli diyen birini duyarsan o benim kendileri hiperaktif kizim olurlar.... allah hayirla su dertlerinden kurtarsinda gerisi teferruat canim.

merhaba arkadaşlar dün kendi doktoruma kontrolum vardı .çok şükür kontorulumuz olumlu geçti doktorum ultrosonda bakarken kanama ve kasılmalarımın olmadıgını söyledi..gördüğün gibi bunun tek çaresi istirahat etmek dedi..iyi gelmiş yatmak rahatlmaşsın dedi..bende wc ye bari kalkmama izin verin cok zor oluyor dedim başta tamam dedi sadece wc ye kalkabılırsın dedi ama sonra dosyamda rahimde incelme vardı benim normalde 4 -4,5 cm olması gerekirken ben sancı cektiğimden 3 cm incelmişti ..bunu görünce tekrardan vazgecti..şimdilik yine wc ye de kalkmadan yatmaya devam dedi cok ufak ufak kalkabılıyorum ama artık oyuzden biraz daha rahatladımm..mutlu oldum
sizinle paylaşayım dedimm sanırım bayramdan sonra wc ye da kalkmaya başlarım..hayırlısıyla saglıkla tamamlarım inşallahhh
bakalım 3 agustosda ne ler olacak

Ne kadar guzel nasil sevindim senin adina.daha da iyiye gicek insallah.herseyde vardir bi hayir.daha da iyi haberler alman dilegiyle.

canımm benim Rabbim yardımcın olsun..bu zor günlerini atlatacaksınn eminim..dua edicem hep sana..canımmcanımm

Canım hepsi geçecek sen müsterih ol ne yapalım seninde gebeliğin böyle sıkıntılı olacakmış inşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsında hepsi bir kerede unutulur gider sen umutlarını kaybetmeki paşanda sana sıkı sıkı tutunsun

merhaba arkadaşlar hatırlarsınız bugun başka bi doktora gidecegim demiştim şuan eve geldim muaynemi anlatayım inanmayacaksınızz ama bu gittiğim doktor bana senin hiç bir problemin yok dedi gayet normal bir gebesin dedi ..hem karından hem vajinal muayne etti diğer doktorumun karından ultrosonla 31 mm ölçütüğü rahim uzunluğumu vajinal 38mm olarak ölçü alttan muayene esnanısında açılma varmı diyede kontrol etti..açılma -incelme-kanama-kasılmaa hiç bir şey yok dedi..agrı sancı oluyor dedik her hamilelikte agrı sancı olur dedi önemli olan agrırının şekli biçimi dedi..mesela sancı olur oturursun uzanırsın gecer dedi..bu şekilde agrılar normal dedi..
sen şuanda bana göre gayet normal bir gebesin ama diğer doktorun söylediklerini de ekarte edemem dedi bunca zaman sana böyle söylenmiş bu şekilde tedavi uygulanmış dedi benim fikrim görüşüm bu şekilde ama senin bir perinatolojiye görünmen lazım dedi ona göründükten sonra ona göre bir yol izleriz dedi..ben dedim ben heyet raporluyum şuşu ilaçları kullanıyorum napayım dedim ilaçları içebilrisin bana göre çalışabilirsin bile dedi ama perinataloji doktorun karar versin dedi muallakta kaldık yani o doktorda bursada yalçın kimya varmış ona yönlendirdi tabi muayneneden cıkınca biz eşimle bir şok geçirdik sevinç öfke şaşkınlık karmakarışık olduk..bunca zman maddi -manevi çektiğimiz sıkınıtları düşününce kime inannıcagımızı şaşırır oldukk..yalçın kimyayı aradık zaten erkek doktor oldugu için eşim biraz mırın kırın etti ama genede aradık 600 tl muayene ücreti varmışş .. tabi bunudu duyunca bi z bi şok daha zaten son zmanlara hastanede yattıgımız için baya bi sarsılmıştık bide bu tam oldu
yani anlaycagınız galiba o doktora gidemiycemm başka uygun fiyat ve bayan bir perinatoji doktoruda yok galiba şimdi ben kala kaldım ne yapcam ilaçlarımı nasıl içeçecemm işe başlayabilecemmi hareket etsem bişey olurmu olmazmııı kime inanıccaammmmmmmmmmmmmmmmmm offff

Merhaba. Yazilarini okudum
insallah bebegini sag saglim kucagina alirsin. Benim 3 aylik bebegim var suan, 2. kez anne oldum. Hamileliklerim hep yatmayla gecti hele de ilk olan. Neredeyse 9 ay yattim. Kanamam hic kesilmedi. Her gittigim doktor yasamaz bu dedi gonderdi. Ama oglum suan 4 yasinda. oncelikle Allah izin verirse olur moralini hep yuksek tut. Sana tavsiyem hemen ayaklanma istirahat et, maalesef boyle seyler cok para istiyor yapacak bisey yok. insallah hersey yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…