Premature Bebekler anneler, prematüre bebeklerimizin gelişimini takip edelim

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nisabilge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
273
11
68
Antalya
sevgili anneler, başlıkta da belirttiğim gibi prematüre bebeklerimiz neler yapıyor, gelin hepimiz yazalım, böylece az çok neyi ne zaman yapacağına dair fikrimiz oluşur diye düşünüyorum.tabiki her bebek farklı gelişim gösterir ama yine de heyecanla beklediğimiz günlere ne zaman kavuşacağımızı az çok anlarız.bebekleriniz kafasını ne zaman tutmaya başladı, ilk ne zaman döndü,ne zaman diş çıkardı, ne zaman emekledi ve yürüdü, ne zaman konuştu, ne zaman bezi bıraktı..

sevgili anneler, başlıkta da belirttiğim gibi prematüre bebeklerimiz neler yapıyor, gelin hepimiz yazalım, böylece az çok neyi ne zaman yapacağına dair fikrimiz oluşur diye düşünüyorum.tabiki her bebek farklı gelişim gösterir ama yine de heyecanla beklediğimiz günlere ne zaman kavuşacağımızı az çok anlarız.bebekleriniz kafasını ne zaman tutmaya başladı, ilk ne zaman döndü,ne zaman diş çıkardı, ne zaman emekledi ve yürüdü, ne zaman konuştu, ne zaman bezi bıraktı..

bu konuya ilk ben yazayım, inşallah sizlerde devamını getirirsiniz.bebeğim eve getirdiğimizde düzeltilmiş 15 günlüktü.yaklaşık bir ay sonra kafasını tutmaya başladı,4 aylıkken döndü,şu anda 6 aylık yüzüstü yatıp poposunu kaldırıyor,öne arkaya sallanıyor, emekleme çabaları var gibi.aa uu diye sesler cıkarıyor keyfine bağlı ama hiç konuşcak gibi değil daha.henüz dişi çıkmadı,2 aydr kaşınıyor ama tık yok.bu arada düzeltilmiş aylarını yazdım, normalde bebeğim 9 ayı bitircek

Son düzenleme:
bebeğim 18 gün küvezde kaldı şuan 1 ay 10 günlük başını kaldırıyor ..32 haftalık doğdu aslında daha yeni bugünlerde doğacaktı

bebeğim 18 gün küvezde kaldı şuan 1 ay 10 günlük başını kaldırıyor ..32 haftalık doğdu aslında daha yeni bugünlerde doğacaktı

oyy kuzucuk ne tatlıdır o şimdi, allahım bir daha acılarını yaşatmasın bizlere, maşallah başını da kaldırıyormuş annesi hiç korkma benimki geçte olsa gelişim aşamalarını gösteriyor, inşallah yürüdüğü konuştuğu günleri görürüz

merhabalar benimde ikizlerim var 26 haftalık doğdular şuan düzeltilmiş 12 aylığız 3 ay kuvezde kaldık.. eve geldikten 1 ay sonra falan başlarını tutabiliyorlardı 5aylık sağa sola döndüler oğlumuz 10 aylık emeklemeye başladı kızımız 11 aylık şuan biryerlere tutunup istedikleri yere gidebiliyorlar ama henüz yürüyemiyorlar tek başlarına kızım 20 gün önce falan dişi çıktı ama oğlumuzun henüz yok.abla,abi,öcü gibi kısa cümelelr söyleyebiliyorlar şimdilik böyle bakalım sabırlar yaşıtlarını yetişmelerini bekliyoruz..

merhabalar benimde ikizlerim var 26 haftalık doğdular şuan düzeltilmiş 12 aylığız 3 ay kuvezde kaldık.. eve geldikten 1 ay sonra falan başlarını tutabiliyorlardı 5aylık sağa sola döndüler oğlumuz 10 aylık emeklemeye başladı kızımız 11 aylık şuan biryerlere tutunup istedikleri yere gidebiliyorlar ama henüz yürüyemiyorlar tek başlarına kızım 20 gün önce falan dişi çıktı ama oğlumuzun henüz yok.abla,abi,öcü gibi kısa cümelelr söyleyebiliyorlar şimdilik böyle bakalım sabırlar yaşıtlarını yetişmelerini bekliyoruz..

allah bağışlasın, maşallah kuzucuklara.bende aynı haftalarda doğum yaptım ,3 ay küvezde kaldı bebeğim, aynı şeyleri yaşamışız.canım oğlun düzeltilmiş 10 aylıkken emekledi degil mi,yanlış anlamadım yani

benim kızım 32 haftalık 30 haftaya uyumlu olarak doğdu 15 gün küvezde kaldı. 1 ay sonra kafasını tutabiliyordu. 3 ay sonra yani düzeltilmiş 1 aylıkken bakıp görmeye başladı ilk başlarda çok korkmuştum görmüyor mu diye meğer göz damarları sonradan açılıyormuş. şimdi 7 aylık düzeltilmiş 5 aylık. bir aydır destekli oturuyor, yarım dönüyor ve kafa üstü yukarı doğru gidiyor.

Back