Bebek Beslenmesi anneler lütfen bir bakar mısınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

edasummm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
873
3
0
İstanbul
acil yardımınıza ihtiyacım var,40 günlük bebeğim 4 gündür kabız sabahlara kadar ıkınıyor dr. götürdük fitil verdi sadece onunla yapabiliyor fitil olmadan kakası cıkmıyor,fitilide 1 haftadan fazla kullanmak zararlıymış bağımlılık oluyormuş, lütfen ne yapabilirim? komposto içiyorum ,bebeğe zeytinyağı verıyorum,karnını yağ ile masajlıyorum,rezene çayı içiyorum ama yok yok ,birtürlü normala dönmedi kızım,lütfen bana bir fikir verin bu durumu yaşayanlar nasıl aştı,sabahlara kadar inlemesi içimi acıtıyor bebeğimin...

canım doktorun ne dedi bilmiyorum ama kabız değil bebeğin bence o kakasını yapamıyor çünkü çok gazlı bir bebek bence.bir de bebekler kaka yapmayı sonradan öğrenirlemiş kaslarını kullanmayı bilmedikleri için.doktorun popo deliğini kontrol ettimi bazı bebeklerinki dar olurmuş yapamazmış. bizim de böyle bir sorunumuz vardı kıpkırmızı oluyordu.doktorumuz popo deliğini kontrol etti normaldi.çok gazlı bir bebek olduğunu söyledi evet gerçekten öyle.kakasını yaparken gazla çıkartıyor.sab simplex damla verdi.onu kullanıyoruz 6 saatte bir 8 damla demişti ben 7 veriyorum.o bizi rahatlattı.mutlaka emzirdikten sonra gazını çıkart sırtını sıvazla.sen de yediklerine dikkat et.gaz yapıcı şeyler yeme.kış sebzelerinin hepsi gazlı yeme.makarna pilav et tavuk ye.rezene iç sütünden geçer.tabağına kimyon at faydası oluyor.

merhaba canım benim bebeğim de sürekli kabız oluyordu mama ile beslendiği için aptamil comformil le beslemeye başladık ona rağmen yine hep kabızdı gaz için zinco diye bir damla almıştık bebeğim hem gaz sorunu hem kabızlığı kalmadı alışkanlık yapar dıye korkma benim bebeğim şimdi sekiz aylık 3 aydır kullanmıyoruz damlayı kabızlığı da gazı da kalmadı çok sükür

Benim bebeğim de 4 günde 1 yapardı ama kabız değildi. Sadece biriktirip öyle yapardı. Yani kakası sert değildi. Ben gazı için arada bir şunu yapardım: yarım kahve fincanı suya 1 çay kaşığı kimyon ve yarım kesme şeker koyup cezvede bir taşım kaynatıp içirirdim anında gaz çıkarırdı.

Bebeğin emiyo mu mama mi yiyo farklı mama larda etkiliyo çünkü benimki nerdeyse haftada bi kere yapıyodu yavaş yavaş düzene girdi

ahh canım kıyamam ben ona..meme emiyormu?yoksa mama mı bahsetmemişsiniz.benim kızım emdiği halde 35.gün aynı şekilde oldu.kendini kasıp ağlıyor ağlıyor kakasını yapınca 2 saat susuyor sonra gene başlıyordu acı acı ağlamaya.ama ne ağlamak.sesinin tonu değişmişti resmen.annemin bildiği bir yöntem vardı başta itiraz etsemde mecbur kaldım.maydanoz demetinden 1 sap alıp zeytinyağına bandırıp poposundan içeri batırdık.maksat poposundan içeri zeytinyağının girmesini sağlamak.canı acımıyor merak etmeyin.10 dakikaya kalmadın cıırrttt diye yapıyordu.amaaaa taaakiii bir arkadaşımla konuşana kadar.

kızım gazını çok rahat çıkarıyordu.bunu söylediğim arkadaşım ''anne sütü alan bebek kabız olmaz o gazını çok rahat çıkardığından popo deliği tahriş olmuştur ve acıdığı için sıkıyordur kendini'' dedi ve o gözle bakınca evet teşhis doğruydu.hemmen etkili bir pişik kremi tedavisiyle 1 günde atlattık.lütfen bu anlattıklarımı da gözönünde bulundurun...çook ama çok geçmiş olsunn...

canım şimdiye kadar yapıyordu kakasını 35 gün boyunca yaptı ve sıvı şekildeydi,fitili sokunca bile katı cıkıyor kakası oderece kabız olmuş,dr. cerraha yönlendirdi ona gittik oda beliki popo deliği dar olabilir dedi demir soktu arka arkaya 3 tane 3gün bekle bakalım yapabilecek mi dedi,yapamadı malesef yarın yine gidicez dr. bilmiyorum ne olacak

merhaba canım,ne güzel darısı benımkıne,ne yapacagımı şaşırdım 5 tane ilacı var hepsini kullanıyorum gazını çıkarmaya basladı ,kabızlıgı gıtseydı bırde,ıkınmaktan içtiği sütü kusuyor

kakası cok sert canım ya,resmen kabız

teşekkurler canım ama benım bebegım cok gazlı dr. film cekti onda göründü,şuan kabız ,ilacların etkısıyle gazı azalmadı ama cıkartabılıyor,aynen ıkınırken kızarıyor fitille kakasını yapınca 2 saat rahatlıyor ama sonra gene baslıyor offfffffff şuan oldugu gibi cok bunaldım ne yapacagımı bılmıyorum,zeytınyagı içirdim fayda etmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…