• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneler imdaatttt dis gicirdarmasi

rumeysaltan

don't give up!!!!
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2015
1.187
939
123
37
Merhblar bacilar..iki ayri konudan bahsedicem kusura bakmayin bebegime yalniz bakiyorum yanimda bi aile buyugumuz yok,bebegim surunmeye basladi gunde 2-3defa yere birakiyorum altina biseyler serip yarim saat duruyo her seferinde.yururecte kaliyo gunde yarim saat. Onun disinda genis bi yatagimiz var oyun icin onda duruyo donuyo oynuyo vs.. yanlis bisi yapmiyorum dimi? Surekli yerde mi olmali mesela?? Ornek olcak kimse de olmayinca mecbur burdan sormak zorundyim... 9ylik kizim dis gicirdatiyo ama uykuda degil uyanikken kendi istegiyle.. sinir stres yok cunku bu ses hosuna gidiyo onun oynarken bile bi iki defa gicirdatir oyun sirasinda vs... 5.disimiz cikti,iki alt 3 ustte. Ustteki 2liyle alttaki 2li birbirine degdiginden beri dis gicirdatiyo yaklasik 3-4 hfta oldu... daha cok yumusak ya disleri dis etleri yamulur kirilir diye korkuyorum.. bu takintim yersiz mi?? Hani siz neler yasadiniz bu surec gecici mi olan bi durum mu.. doktor dun hic karsilasmdim boyle biseyle bebekte dedi cok sasirdim cunku sordugum kisiler de yasamis bunlari.. bide doktorumuz sasirdi 5 disi olmasin.. erken mi cikardi acaba?? Cok uzun ve kopuk oldu sanirim iki farkli konu ama ayri konular acip yer isgal etmek istemedim bdv da.. tesekkur ederim simdiden ..

Bebise su yapilir bu yapilir diye bir sey yok diye dusunuyorum. Yalniz basina takilmaktan hoslaniyorsa gozetim altinda olmak kosulu ile birakin dolansin, ama dusmemesine carpmamasina dikkat edin siz de ayni odada olun ama onunla ilgilenmiyor gorunun;) ben oyle yapiyorum. Dis konusunda da normal bence ,oglum 12 aylik olmak uzere onda gicirdatiyor. Dis sayisi icin her cocukta farklilik oluyor, bizim de 6 disimiz var mesela
Allah bagislasin:)

Bebise su yapilir bu yapilir diye bir sey yok diye dusunuyorum. Yalniz basina takilmaktan hoslaniyorsa gozetim altinda olmak kosulu ile birakin dolansin, ama dusmemesine carpmamasina dikkat edin siz de ayni odada olun ama onunla ilgilenmiyor gorunun:KK66: ben oyle yapiyorum. Dis konusunda da normal bence ,oglum 12 aylik olmak uzere onda gicirdatiyor. Dis sayisi icin her cocukta farklilik oluyor, bizim de 6 disimiz var mesela
Allah bagislasin:)
Mutfak salon 1 bizde. Sandalyelerin masanin ayklarini yaliyo bide her yerde hali yok... biraksammi yine de??

Az çok bilip hatırladıklarımı yazayım .

Diş çıkartma başlangıcı her bebekte değişir.

O yüzden dr un şaşırmasına ben şaşırdım .

9 aylık bir bebeğin ilk dişini çıkarması da , 5.dişini çıkarmasıda normal .

Diş gıcırdatmada duyulan bir şey . Diş minelerine zarar verir mi evet verebilir .
Ama bebekler bunu yapar/yapabilir.

9 aylık bebeği sürekli yürüteçte bırakma derim ben .

Ne kadar yerde kalırsa, çabalama isteği artar , bununla beraber kasları ve haraketleri gelişir.

allah bagıslasın öncelıkle yavrunuzu,yere örtü serip onunla yerde oynayın,gerekırse etrafına yastıklar döşeyin.emeklesin,hareket alanı olsun..zaten hep aynı sekılde kalmıyorlar bıraz oyun parkı biraz yer biraz puset vs..ben yürüteçe çok sıcak bakmıyorum almıştım ama gelişimi açısından önerilen bişey degil ve 2-3 gunde bir degişiklik olsun diye koymuşumdur 5 dk..zaten en fazla 2 ay kullandım ondanda 10 kere ya koydum ya koymadım..durmadıgında falan..
diş gıcırdatması hakkında çok bilgim yok acıkcası benım kızım 1 yasında hosuna gittiginden yapıyodu bunu 1-2 hafta yaptı sonra bıraktı..

Mutfak salon 1 bizde. Sandalyelerin masanin ayklarini yaliyo bide her yerde hali yok... biraksammi yine de??
Hali bizde de yok, her gun yerleri supurup siliyorum sorun olmuyor. Sandalyelerin masanin ayaklarini da temiz tutarsan sorun olmaz. Deterjan ve camasir suyu kullanma sadece arap sabunu kullan temizlik icin. Cocuk bu her hreketini engelleyemiyoruz ne yazik ki. Sal cocugu dolansin

9 aylık bebek ortalama olarak sürünme aylarındadır. Kocaman bi battaniye serin yere, sandalye etrafınada yastıklar yerleştirin orayada ulaşamaz. ulaşmak istediği hedefler koyun önüne kendi kendine çabalasın.
Diş konusunda 12 aylık kızım 8 dişi var 2 aydır diş çıkarmadı galiba bu ara azı dişlerini çıkarıyo. Diş bebekten bebeğe değişir zaten normal bi vakit diye bişey yok onda.
Allah çocuklarımızı bizlere bağışlasın:)

Merhblar bacilar..iki ayri konudan bahsedicem kusura bakmayin bebegime yalniz bakiyorum yanimda bi aile buyugumuz yok,bebegim surunmeye basladi gunde 2-3defa yere birakiyorum altina biseyler serip yarim saat duruyo her seferinde.yururecte kaliyo gunde yarim saat. Onun disinda genis bi yatagimiz var oyun icin onda duruyo donuyo oynuyo vs.. yanlis bisi yapmiyorum dimi? Surekli yerde mi olmali mesela?? Ornek olcak kimse de olmayinca mecbur burdan sormak zorundyim... 9ylik kizim dis gicirdatiyo ama uykuda degil uyanikken kendi istegiyle.. sinir stres yok cunku bu ses hosuna gidiyo onun oynarken bile bi iki defa gicirdatir oyun sirasinda vs... 5.disimiz cikti,iki alt 3 ustte. Ustteki 2liyle alttaki 2li birbirine degdiginden beri dis gicirdatiyo yaklasik 3-4 hfta oldu... daha cok yumusak ya disleri dis etleri yamulur kirilir diye korkuyorum.. bu takintim yersiz mi?? Hani siz neler yasadiniz bu surec gecici mi olan bi durum mu.. doktor dun hic karsilasmdim boyle biseyle bebekte dedi cok sasirdim cunku sordugum kisiler de yasamis bunlari.. bide doktorumuz sasirdi 5 disi olmasin.. erken mi cikardi acaba?? Cok uzun ve kopuk oldu sanirim iki farkli konu ama ayri konular acip yer isgal etmek istemedim bdv da.. tesekkur ederim simdiden ..
Allah bağışlasın. Bizim ufaklık 4 aylıkken diş çıkardı. 10 aylık 8. dişi çıkmak üzere. Doktorun 5 dişe niye şaşırmış anlamadım. Acaba iyi bi doktor mu değil.

Hali bizde de yok, her gun yerleri supurup siliyorum sorun olmuyor. Sandalyelerin masanin ayaklarini da temiz tutarsan sorun olmaz. Deterjan ve camasir suyu kullanma sadece arap sabunu kullan temizlik icin. Cocuk bu her hreketini engelleyemiyoruz ne yazik ki. Sal cocugu dolansin
Masanin uzerine iki sandalye sigdi onlari koydum. Ters cevirince sqndalyeleri uzanmya calisiyo dusurur diye korktum..havalar serinledi ye usur diye tirstim yerde :)) tesekkur ederim hala uyuyo uyansin he yazilani uygulamaya caliscam insallah

Masanin uzerine iki sandalye sigdi onlari koydum. Ters cevirince sqndalyeleri uzanmya calisiyo dusurur diye korktum..havalar serinledi ye usur diye tirstim yerde :)) tesekkur ederim hala uyuyo uyansin he yazilani uygulamaya caliscam insallah
Rica ederim
Baska sorulariniz olursa ozelden de her zaman yardimci olurum

Allah bağışlasın. Bizim ufaklık 4 aylıkken diş çıkardı. 10 aylık 8. dişi çıkmak üzere. Doktorun 5 dişe niye şaşırmış anlamadım. Acaba iyi bi doktor mu değil.
Komsumun torunu bizden 1ay kucuk sadece altta 2 disi var.. ama bizde erken cikmis hep disler esimde de bende de.. cocuktan cocuga degisir ama sasirmasi normal degil haklisiniz

Benimki de diş gıcırdatıyor. 10 buçuk aylık ve5. Dişini çıkartıyor. Merakla takipteyim.

Back
X