1
1_sen
Ziyaretçi
- Konu Sahibi 1_sen
-
uzulme canim..herkesin sartlari ayni olmuyor maalesef..ama eminim i az gorustugunuz zamanlar sizin icin cok kiymetlidira.sNe Güzel Oğluna Vakit Ayrabiliyosun.onunla Oynuyosun.ben çalişiyorum Inşallah Bende Senin Oğlunu Verdiklerinin Verebilirim.paylaşimin Için Saol.
Benim de 3,5 yaşında bir kızım var.Günlük ne yaptığımızdan çok,onunla nitelikli zaman geçirmek benim için çok önemli.Ben el becerisi için,resim defterini ve boyalarını hiç ihmal etmiyorum.en son bizim gözetimimizde birşeyler yapması şartıyla,çocuk makası ve yapıştırıcısını da aldık.Arasıra önerilerde ve yardımda bulunuyorum,onun haricinde kendi becerisine ve yeteneğine bırakıyorum,yaptığı çalışmaları.Bitince takdir ediyorum,tabi eksiklerini güzelce anlatarak.Kızımın ezber yönü çok kuvvetli.Gereksiz sözlerle dolu şarkılar yerine daha çok istiklal marşımız,güzel şiirler,ve kısa dualar ezberliyoruz.Hiçbiraman onu başka yaşıtlarıyla kıyaslayarak,zorlamıyorum.Kendi yeteneği doğrultusunda bu ve benzeri yardım ve desteğimle hep yanındayım annesi olarak.Hepsinden önemlisi,şunu yapmazsan küserim seni sevmem lafları yoktur bende.Ne olursa olsun onu herzaman sevdiğimi,yanlışlarını onun iyiliği için düzelttiğimi ona anlatıyorum ve hissettiriyorum.Bu yüzden aramızda mükemmel bir ilişki,ve empati var
benim oglan onumuzdeki ay 4 yasina girecek ben 3,5 4 yas grubun aorenk olsun diye yazayim.ogledne sonra 2 de eve gelyior yuvadan geldigi 2 saat icinde hep beraber biseyelr yapyioruz.En cok sevdigi sey yastiklar ve battaniylerle uyduruk cadir ama ona gore kendi evi.Sonra ben onun evine misafir olarak giderim hayali arabasina biner gezeriz cay yapar bana bi bakmisiniz vakit gecmis arada acikir beraber mutfakta biseyler hazirlariz sofrayi kurarken yardim eder birlikte yeriz ve o gun yuvada neler yaptigini anlatir bana.Benim esim kiziyor biraz kiz oyunu gibi geliyor ona ama bence bi erkek sadece arabalarin ve kahramanlarin oldugu bi dunyada yasayacagini zannetmemeli.Kucukkende boyle olmadigini ogretmemiz gerek.Insallah ilerde esi beni íyi dualarla anar:))
Disarda ise magzalari birlikte gezeriz ama daha once evde birlikte bir alisveris listesi yapiyoruz alacagimiz ne ise sadece onu aliyoruz alacagimiz seyi ise reyonda bulup getirip sepete koymak onun gorevi o yuzden baska seylere bulasmiyor.O gun alisveris ypamicaksak ve her zaman oldugu gibi hava cok kou yagmursa parka gidemiyorsak gene marketi gezyirouz yada oyuncak marketini ne aliriz diye o zaman listemizi yapyioruz fiyatlara bakyior rakamalri soyluyor bana oyle oyunalr uyduruyoruz.
Birde para biriktiriyoruz babasi bozuk paralari oldugu zaman kumbarasina atiyor arada sayiyoruz.Kapali bir cocuk oyun yeri var oraya giris icin parasi oraya yettimi gidiyoruz.Keske 24 saat oyle bi yerde durma imkanimiz olsa kurt kalmaz hepsi dokulur:))
Biz dün kızımla alfabeyi sonuna kadar yazdık. Bazı uzmanlar şimdiden çocuğa okuma yazma öğretmeye çalışmayın diyor ama kızım o kadar hevesli ki. Hergün okul sayıklıyor. İnşallah okula gidince de değişmez.
Şimdi değil ama daha küçükken birbirimizin gözlerini bağlar ortaya döktüğümüz oyuncakları görmeden ne olduklarını elle tahmine çalışırdık.
Şimdiyse evde saklambaç, yakalamaca filan oynuyoruz. Bazen ona masal okurum aslında hep okumamı istiyor ama ben okumuyorumyerimseniben Çok sıkıcı. Sonra resim yapıyoruz oyun hamurlarıyla oynuyoruz. Hayvan kartlartı var. Hayvanın resmi ve onun özellikleri yazıyor üzerinde. Onları öğretiyorum.
Bir ara da oyuncakları konuştururduk. Çok şükür unuttu onu. Çok sıkıcıydı çoook.
birsencim burda 3 yasi doldurdugu gun kindergartena verme zorunlulugu varya o yuzden gonderdik iyide oldu bana.Belcika da bi arkadasim var benim oglandan 4 ay buyuk ama 2. sinifa basladi 7 aylikken calistigi icin yuvaya birakiyordu ordada biraz daha degisik yuva kindergarten seneleri.
Biz bu ara tebesirle yollari cizip duruyoruz cok egeleniyo nasil olsa gunde 3 kez durup durup yagmur yagiyo silinip temizleniyo yazdiklarimiz:)))
Merhaba a.s. bende aranıza yeni katılanlardanım. Oglum ve ben anaokuluna gitmedigi zamanlar evde çok keyifli ve yararlı zamanlar geçiriyoruzonunla taklalar atıyoruz, arabalarına legolardan otopark yapıyoruz,kitaplarından ders çalışıyoruz(zıt kavramlar,sayılar,günler ve haftalar) artık materyallerden akvaryum,vazo ve çeşitli hayvanlar yapıyoruz,bu arada yemek yemeden olmaz maaşallah iştahlı bi çocugum varda yemek problemimiz yok.. parka çıkıyoruz,kum havuzunda oynuyoruz,bisiklete biniyoruz,socooterle geziyoruz,akşam oluncada babamız geliyor yemek yiyoruz ve tekrar oyun.OGLUMLA VAKİT GEÇİRMEYE BAYILIYORUM
Çalıştığım için hafta içi kuzucuklarımla sadece 3-4 saat kadar (yemek banyo vs dahil) vakit geçirebiliyorum. Eve varır varmaz hemen bir azarız. Güreş gibi yani.Taklalar, eşşekçilik, sırtıma binip deeeh yapıyor sıpalar.kafamçokkarıştı. 15-20 dk öyle azdıktan sonra hep beraber üst baş değiştiririz. Hep beraber diyorum çünkü ben nereye gitsem onlarda oraya geliyorlar.Kavga gürültü eşliğinde yaklaşık 45 dk kadar akşam yemeği faslı.(Eşşek sıpaları birbirlerinin saçını başını yolmaktan büyük zevk alıyorlar napiyim) Bazen yemekten önce akşam serinliğinde parka götürürüz.1 saat kadar oynarlar.Yemekten sonra muhakkak dışarı çıkarız. Gezeriz.Dönüşte minik tırtılımla ki kendisi 5 yaşında yapboz oynuyoruz.(Benden çabuk buluyor yav:1no2:)Doktorculuk oynarız (genelde ben hasta o doktor olur hiç değişmez bu kural, doktormu olacak nefisfisfis) Hep beraber açıl susam açıl kapan susam kapan oynarız. (Biz uydurduk aslında yok öyle bir oyunnaniknanik) Baş harfe göre meyve, hayvan ve eşya bulmaca oynarız. Şarkı söyleriz.Oğlan hep tepemde gezdiği için onunla arabacılık oynarız. Ben araba olurum o şoför.senağlama.
Yani memnunum ben :smiley-cool:. iyi vakit geçirdiğime inanıyorum.
Kızlar hiç kendinize vakit ayırmıyo musunuz peki?? ben açıkçası bazen yalnız da kalmak istiyorum..kuaföre gitmek, spor yapmak, kitap-dergi okumak isterim..Benim kızım hiperaktif değil ama çok hareketli bi çocuk..çizgi film açık olsun ister ama tv ye bakmaz bile..sohpet eder resim yaparız ama konuyla en fazla 3-5 dakika ilgili kalabilir..sonra dikkati dağılır..birden agresifleşir..sonra birden sakinleşir..bi dakikamız bi sonrakine uymaz..parka gitmek işkencedir çünkü parktan ayrılmak istemez..kendini yerlere atar..yani oyle pek sakin sakin bişeyler yapamayız biz..:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?