anneler cocuklarinizla nasil vakit geciriyorsunuz.

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1_sen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1

1_sen

Ziyaretçi
calisan anneler bir yana tum gun evde cocuguyla olan anneler evde nasil vakit geciriyorsunuz..neler yaparsiniz?ne tur oyunlar oynarsiniz?neler ogretirsiniz?paylasalim hem belki birbirimizden bilgi almis oluruzyerimseniben

anlasilan cocuklarinizla kayda deger birseyler yapmiyorsunuz...
ben kendiminkini yazayim yinede:))
biz hergun sabah kalkip kahvaltimizi yapariz,ben etrafi toplarken oglum genelde cizgi film seyreder ama tercihlerimiz baby tv..daha sonra birlikte alisverise cikariz ve heryere yuruyerek gideriz..oglen olunca yemek yer sonrada uyuruz bir saat kadar..uyandiktan yarim saat sonra kesin birseyler yeriz meyve,yogurt gibi..sonra oyuncaklarimiz alip park'a gideriz..yaklasik 2-2.5 saat parkta vakit geciririz..eve gelip banyo yapar sonra aksam yemegimizi yeriz..biraz evde oyun oynariz,ya da dergi v.s okuruz..yaz,kis hemen hemen hergun park'a gideriz bazen gunde iki kere gittigimiz bile olur..yolda sarki soyleriz..oglum 2 yasindayken andimizi ezbere biliyordu..a'dan z'ye butun arabalarin markalarini bilir..babasinin dergileri sagolsun..bir de evde yazi tahtamiz var orada ogretmencilik oynuyoruz..gordugu seyleri okuyabiliyor..neyse iste biz boyle vakit geciriyoruz.

Ne Güzel Oğluna Vakit Ayrabiliyosun.onunla Oynuyosun.ben çalişiyorum Inşallah Bende Senin Oğlunu Verdiklerinin Verebilirim.paylaşimin Için Saol.

Benim de 3,5 yaşında bir kızım var.Günlük ne yaptığımızdan çok,onunla nitelikli zaman geçirmek benim için çok önemli.Ben el becerisi için,resim defterini ve boyalarını hiç ihmal etmiyorum.en son bizim gözetimimizde birşeyler yapması şartıyla,çocuk makası ve yapıştırıcısını da aldık.Arasıra önerilerde ve yardımda bulunuyorum,onun haricinde kendi becerisine ve yeteneğine bırakıyorum,yaptığı çalışmaları.Bitince takdir ediyorum,tabi eksiklerini güzelce anlatarak.Kızımın ezber yönü çok kuvvetli.Gereksiz sözlerle dolu şarkılar yerine daha çok istiklal marşımız,güzel şiirler,ve kısa dualar ezberliyoruz.Hiçbiraman onu başka yaşıtlarıyla kıyaslayarak,zorlamıyorum.Kendi yeteneği doğrultusunda bu ve benzeri yardım ve desteğimle hep yanındayım annesi olarak.Hepsinden önemlisi,şunu yapmazsan küserim seni sevmem lafları yoktur bende.Ne olursa olsun onu herzaman sevdiğimi,yanlışlarını onun iyiliği için düzelttiğimi ona anlatıyorum ve hissettiriyorum.Bu yüzden aramızda mükemmel bir ilişki,ve empati var.:1hug:

benim oglan onumuzdeki ay 4 yasina girecek ben 3,5 4 yas grubun aorenk olsun diye yazayim.ogledne sonra 2 de eve gelyior yuvadan geldigi 2 saat icinde hep beraber biseyelr yapyioruz.En cok sevdigi sey yastiklar ve battaniylerle uyduruk cadir ama ona gore kendi evi.Sonra ben onun evine misafir olarak giderim hayali arabasina biner gezeriz cay yapar bana bi bakmisiniz vakit gecmis arada acikir beraber mutfakta biseyler hazirlariz sofrayi kurarken yardim eder birlikte yeriz ve o gun yuvada neler yaptigini anlatir bana.Benim esim kiziyor biraz kiz oyunu gibi geliyor ona ama bence bi erkek sadece arabalarin ve kahramanlarin oldugu bi dunyada yasayacagini zannetmemeli.Kucukkende boyle olmadigini ogretmemiz gerek.Insallah ilerde esi beni íyi dualarla anar:))
Disarda ise magzalari birlikte gezeriz ama daha once evde birlikte bir alisveris listesi yapiyoruz alacagimiz ne ise sadece onu aliyoruz alacagimiz seyi ise reyonda bulup getirip sepete koymak onun gorevi o yuzden baska seylere bulasmiyor.O gun alisveris ypamicaksak ve her zaman oldugu gibi hava cok kou yagmursa parka gidemiyorsak gene marketi gezyirouz yada oyuncak marketini ne aliriz diye o zaman listemizi yapyioruz fiyatlara bakyior rakamalri soyluyor bana oyle oyunalr uyduruyoruz.
Birde para biriktiriyoruz babasi bozuk paralari oldugu zaman kumbarasina atiyor arada sayiyoruz.Kapali bir cocuk oyun yeri var oraya giris icin parasi oraya yettimi gidiyoruz.Keske 24 saat oyle bi yerde durma imkanimiz olsa kurt kalmaz hepsi dokulur:))

Ne Güzel Oğluna Vakit Ayrabiliyosun.onunla Oynuyosun.ben çalişiyorum Inşallah Bende Senin Oğlunu Verdiklerinin Verebilirim.paylaşimin Için Saol.
uzulme canim..herkesin sartlari ayni olmuyor maalesef..ama eminim i az gorustugunuz zamanlar sizin icin cok kiymetlidira.s

harika anlattiklarinin hepsini bizde yapiyoruz..oglum yanlista yapsa bana soyler..cunku ona oyle ogrettim herseyi iyi ya da kotu benimle paylasmasini gerektigini biliyor..kotu bir sey bile yapsa hemen soyler..ayrica ezber konusunda benim oglumda cok iyi..bende ayni tutum icindeyim genelde siirler,cocuk sarkilari ve kisa tekerlemeler..ve sadece ihlas suresini biliyora.s

meltemcim bizim oglanlar ayni yasta sayilir..ama senin ki erken basladi okula..kismetse oglumun yarin ilk okul gunu..hayirlisi bakalim..umarim sorunsuz geciririz.

Biz dün kızımla alfabeyi sonuna kadar yazdık. Bazı uzmanlar şimdiden çocuğa okuma yazma öğretmeye çalışmayın diyor ama kızım o kadar hevesli ki. Hergün okul sayıklıyor. İnşallah okula gidince de değişmez.

Şimdi değil ama daha küçükken birbirimizin gözlerini bağlar ortaya döktüğümüz oyuncakları görmeden ne olduklarını elle tahmine çalışırdık.

Şimdiyse evde saklambaç, yakalamaca filan oynuyoruz. Bazen ona masal okurum aslında hep okumamı istiyor ama ben okumuyorumyerimseniben Çok sıkıcı. Sonra resim yapıyoruz oyun hamurlarıyla oynuyoruz. Hayvan kartlartı var. Hayvanın resmi ve onun özellikleri yazıyor üzerinde. Onları öğretiyorum.

Bir ara da oyuncakları konuştururduk. Çok şükür unuttu onu. Çok sıkıcıydı çoook.

birsencim burda 3 yasi doldurdugu gun kindergartena verme zorunlulugu varya o yuzden gonderdik iyide oldu bana.Belcika da bi arkadasim var benim oglandan 4 ay buyuk ama 2. sinifa basladi 7 aylikken calistigi icin yuvaya birakiyordu ordada biraz daha degisik yuva kindergarten seneleri.
Biz bu ara tebesirle yollari cizip duruyoruz cok egeleniyo nasil olsa gunde 3 kez durup durup yagmur yagiyo silinip temizleniyo yazdiklarimiz:)))

Çalıştığım için hafta içi kuzucuklarımla sadece 3-4 saat kadar (yemek banyo vs dahil) vakit geçirebiliyorum. Eve varır varmaz hemen bir azarız. Güreş gibi yani.Taklalar, eşşekçilik, sırtıma binip deeeh yapıyor sıpalar.kafamçokkarıştı. 15-20 dk öyle azdıktan sonra hep beraber üst baş değiştiririz. Hep beraber diyorum çünkü ben nereye gitsem onlarda oraya geliyorlar.Kavga gürültü eşliğinde yaklaşık 45 dk kadar akşam yemeği faslı.(Eşşek sıpaları birbirlerinin saçını başını yolmaktan büyük zevk alıyorlar napiyim) Bazen yemekten önce akşam serinliğinde parka götürürüz.1 saat kadar oynarlar.Yemekten sonra muhakkak dışarı çıkarız. Gezeriz.Dönüşte minik tırtılımla ki kendisi 5 yaşında yapboz oynuyoruz.(Benden çabuk buluyor yav:1no2:)Doktorculuk oynarız (genelde ben hasta o doktor olur hiç değişmez bu kural, doktormu olacak nefisfisfis) Hep beraber açıl susam açıl kapan susam kapan oynarız. (Biz uydurduk aslında yok öyle bir oyunnaniknanik) Baş harfe göre meyve, hayvan ve eşya bulmaca oynarız. Şarkı söyleriz.Oğlan hep tepemde gezdiği için onunla arabacılık oynarız. Ben araba olurum o şoför.senağlama.

Yani memnunum ben :smiley-cool:. iyi vakit geçirdiğime inanıyorum.

malesef çalıştığım için oğlumla 2-3 saat beraber olabiliyoruz daha bir yaşında ama oyuncaklarıyla oyunyoruz ben eşşek oluyorum parka gidiyoruz falan filan keşke evde olsamda tüm günümü onunla geçirsem

mihrace insallah bu cok okul istegi cabuk korelmez..benim yigenim gunlerce aglamisti okula gitmek icin hatta onceden ogrenmisti yazmayi,alfabeyi ama ilkokul bes'e kadar okudu birakti ..benim oglanda bir hevesle okula basladi ama artik istemiyor..insallah senin ki boyle olmaz.

burada da oyle canim..ama kagan uc yasini doldurdugunda okullar yari somestirdeydi..o yuzden bu zamana kadar bekledik..kagan cok istemesine ragmen simdi gitmek istemiyor..ne yapacagimi sasirdim(

ne kadar guzel kaliteli vakit gecirmek dedikleri boyle oluyor..bizde yeni yeni mutfakta kurabiye ve pasta gibi seyler yapmaya basladik cok hosuna gidiyor bana yardim etmek.

kuzum bravo valla butun gun calisip sonra bu kadar enerjik ol..sanirim herkesin harci degil..arada ki acigi kapatiyorsun..

mayiscim Allah yardimcin olsun..aslinda hepimizin cocuklar buyudukce isler daha kolay olmuyor..ama ben oglani park'a goturmeye basladigimda ilk baslarda hersey iyiydi..bir gun ortaligi ayaga kaldirdi..ama inanilmaz sasirdim eve giderken hic aglmazdi..ama nasil yerden yere atiyor kendini..bende uzerine gitmedim cunku beni o an anlmayacagini biliyordum..daha sonra yolda yururken biraz sakinlesti..bende ona eger bir daha park'a gelmek istiyorsan sakin boyle davranma..yoksa bir daha park yok!dedim.cok sukur sonra hic problem yasamadik.bazen minik mizmizliyor ama ..ben gidiyorum istersen gel diyorum..tipis tipis geliyor.kendime zaman ayiraya gelince..ayiriyorum tabi kii eskisi kadar degil ama olsun..esimde bu konuda bana yardimci oluyora.s

bende vaktimi dolu dizgin kizimla gecirenlerdenim kalktigimiz zaman kahvaltimizi yapariz ondan sonra hava durumuna göre ya oyun parkina cikiyoruz yada hava bozuksa sirf temiz hava alsin diye yarim saatde olsa yürüyüse cikartiyorum.evimde bayat ekmekler kaldigi zaman kücük kücük kessip poset doldugu zaman gölümüz var ördeklere ekmek atmaya gisiyoruz kizim büyük bi zevk duyuyo :) suan 3yasinda ev islerindede büyük bi hevesle bana yardim etmek istiyo hevesini kirmiyorum bende süpürge tutmaya calisiyo toz aliyo sofrayi düzenlemeye calisiyo.gecende birlikde kurabiye yaptik hem cok eglendik hemde bu soguk kis günlerinde vakit gecirdik :) gecen cocuklar icin özel kücük kek kaliplari merdanesi cirbicisi olan bi set aldim önünede kek malzemelerini cay bardaklariyla önüne koydum bir bir katip karistirdi tabii arada benim yardimlarimla :) ama cok sevindi yüzündeki o tebessüm dünyalara bedel :) belli saatlerde sevdigi cizgifilimler oluyo yabanci kanalda onlara bakiyo 15dk anca sürüyo filimler zaten oturmasini istemiyorum saatlerce tv basinda.birlikde oyunlar oynuyoruz evcilik arada zihnini calisdircak oyunlar oynuyoruz ara ara birbirimize ara verip o tek basina oynuyo ben ya kendime vakit ayiriyorum yada islerimi hallediyorum.kitap okuyorum bazen sözde masal anlatiyo kizimda bana :) ama dinlemek cok hosuma gidiyo:) sarki söylüpyoruz dans ediyoruz o anki ruh halimize bagli bazen koltuga yatip uzun bir süre yatip dinleniyoruz yada ask yasiyoruz resmen :) dualar okuyorz yani hepsini bi güne sigdiramiyoruz tabiiki ama vaktimizi dolu dizgin geciriyoruz aksam babamiz eve geldigi zamanda ben bu sayfaya takiliyorum :) yada kendime vakit ayiriyorum baba kiz bas basa kaliyolar :)

maaşallah çok tatlı kızınız..keşke bende rahat bi insan olsaydımda şimdi yedi yaşında olan oğluma kü
çükken daha çok şeyler yapma fırsatı verseydim...etrafı dağıtmasından çok rahatsız olup hep kısıtladım çocuğumu:çok üzgünüm:geç oldu ama iki senedir ewi dağıtmasına aldırmadan(çok şükür eski takıntımı atlattım) her istediği şeyi yapmaya çalışıyoruz..onun gelişimi herşeyden önemli..hanımlar benim gibi çok titiziniz varsa aranızda lütfen benim yaptığım bu hatayı yapmayın..özellikle okul çağına kadar bırakın herşeyi yapsın..

bende çok üzülüyorum bazen
yeteri kadar ilgilenemiyorum
ama elimden geleni apıyorum
iş yerim hemen evimin altı gün boyu çıkıyorum 8 de işe gelip 12-1 arası evdeyim yemeğimizi yiyoruz
o öğleden önce ve öğleden sonra iş yerime geliyo
akşam 5 te indiririm aşağı gezeriz 5.30 babaımz gelir 6 ya akdar bazen daha fazla oynatır aşağıda

yemek yeriz oynar yine evde babasıyla
akşam 8 gibi de yatarız

sabahlarıda 7 de kalkar 8 e kadar oynaşırız yine

gün boyu görmesem naparım bilmiyorum

hafta sonlarıda yine oyunlar oynurz saklanbaç
babasıyla güreşiyor bir kaç gündür
14 aylık ama çok şükür anlıyo bir çok şeyi zamanla

birbirinin içine geçen saklama kaplarımı tencerelerimi kaşıklmarımı pek bi seviyo
onlarla oynuyo
çizgi film bakıyo
ananesiyle balkonda oturuyo

zaman böyle geçiyor
ama bir arakadş lazım çünkü yalnız ve yaşıtı yok hiç

benim bebeğim 5 ay 5 günlük.sabah kalkınca önce bi oynaşıyoz üstünü değiştiriyorum altını alıyorum ama bu ara şaklabanlık yapıyorum ona. saat 8,30 gibibakıcıya veriyorum akşam 5,30da alıyorum.oynuyoruz.yiyoruz içiyoruz.uyuyoz uyanınca gene oynuyoruz. münkün olduğunca ben ilgileniyorum. zira akşam aldıktan sonra evde yardım eden kimse yok ( teyze hala babane anane gibi) ful beraberiz yani. her hafta sonları dışarı parka gidiyoruz geziyoruz. elimden ancak bu kadarı geliyor.

benim oğlum 20 aylık.. sabah 9 gibi beni dudağımdan öperek uyandırır :) bende uyku numarası yapıp onu biraz kızdırırım :)) neyse üstüme çıkar saçımı yolar uyanırım.. altını değişirim. yeleğini falan giydiririm. sonra beraber mutfağa mama yapmaya.. o yanımda ben hazırlarım reklam açarız mama yeriz.. sonra b en kahv. ederim müzik açar biraz coşarız.. beraber temizlik yaparız.. bende biraz takıntılıyım dağınıklık konusuunda ama sakin olmaya çalışıyorum.. ben süpürürüm evi o dibimde :) sonra uyku saati gelir uyuturum. kalktığında meyvesini falan yer. yemeğini yer. biraz oyuncakları döker lego oynarız. arada ben kaçamak tv izlerim bırakırsa.. bırakmassa tekrar yere oyuna devam.. kuleler falan yaparız.. dışarı çıkarız sonra hava güzelse.. daha küçük olduğu için çok fazla bişi yapamıyoruz.. acaba başka neler yapabiliriz? resim falan yapamaz kalemi yemeye kalkar.. önerileriniz varmı?

bende kızımla güzel vakit geçirdiğimi düşünüyorum.benimkide 3 yaşında hergün mutlaka resim yaparız,boyama kitabımızı boyarız,bu ara sulu boya yapmaya başladık,patates baskosı yapmayı öğrettim kızıma çok hoşuna gitti.elişi kağıtları,renkli karton,kağıt makası,yapıştırıcı ile etkinlikler yaparız,beraber kurabiye yapmaya bayılırız,evcilik oynarız,eğitici leptap aldık bu ara onla ilgileniyoruz.harfleri öğrendik onun sayesinde.hava güzel olunca kovalarımızı alıp kum oynamaya gideriz.bahçemizde yazın sebze yetiştiriyoruz onlarla ilgilenirizarada kendime vakit ayırmak isteyip nette takılırım oda bu arada çok sevdiği çizgifilm caillou yu izler.arada ezber çalıştırırım beyin cimnastiği olsun diye.sureler ezberletiyorum,kısa şiirler falan ezberliyoruz,ingilizce kelimeler öğratiyorum.böyle geçip gidiyor kızımla vaktimiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…