Anneler bana bir akıl verin:(

matmat11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
56
0
36
Ankara
Merhabalar kızım 6 aylık sütüm tamamen bitti nerdeyse önceden de çok değildi ama yinede idare ediyorduk kızım çok emmediği için az oldu sanırım sütümü nasıl artırabilirim ve bu yollara başvurmalı mıyım yoksa 6 ay yetermi biliyorum mümkün olan en fazla süre alsaydı keşke anne sütünü ama olmadı işte :( zaten artacağıda meçhul ama tekrar sık sık sağsam artar mı acaba

merhaba benimde 5,5 aylık bir bebeğim var, süt arttırmayla ilgili o kadar çok şey araştırdım ve denedim ki, faydalı bulduklarımı paylaşmak isterim. Bol bol su öncelikle günde neredeyse 3 lt., biliyorum canınız istemiyor ama zorla içmelisiniz, bulgur pilavı, yeşil mercimek yemeği yada çorbası her nasıl yaparsanız, dereotu, birde humana anne sütü arttırıcı çay, günde 5 bardak bile içen arkadaşım var ama ben 1-2 bardak içiyorum. birde moral tabii ki, sütüm bitti demeyin lütfen, benim bol bol sütüm var ve bebeğim doyuyor deyin içinizden sürekli, 6 ay yeterli mi sorusunaysa hayır diyorum. kuran-ı kerimde bebeklerinizi 2 yaşına kadar emzirin diyor ayrıca var olan birşeyi onlardan esirgemek olur sütten kesmek. bol bol sağın, emmese bile ileride ek gıdalara başlayınca su yada inek sütüyle yapacağınız mamalara kendi sütünüzü çıkarır dolabınızdan katarsınız.

Sütünüzle kalın, sevgiler :)

merhaba benimde 5,5 aylık bir bebeğim var, süt arttırmayla ilgili o kadar çok şey araştırdım ve denedim ki, faydalı bulduklarımı paylaşmak isterim. Bol bol su öncelikle günde neredeyse 3 lt., biliyorum canınız istemiyor ama zorla içmelisiniz, bulgur pilavı, yeşil mercimek yemeği yada çorbası her nasıl yaparsanız, dereotu, birde humana anne sütü arttırıcı çay, günde 5 bardak bile içen arkadaşım var ama ben 1-2 bardak içiyorum. birde moral tabii ki, sütüm bitti demeyin lütfen, benim bol bol sütüm var ve bebeğim doyuyor deyin içinizden sürekli, 6 ay yeterli mi sorusunaysa hayır diyorum. kuran-ı kerimde bebeklerinizi 2 yaşına kadar emzirin diyor ayrıca var olan birşeyi onlardan esirgemek olur sütten kesmek. bol bol sağın, emmese bile ileride ek gıdalara başlayınca su yada inek sütüyle yapacağınız mamalara kendi sütünüzü çıkarır dolabınızdan katarsınız.

Sütünüzle kalın, sevgiler :)

Teşekkür ederim biz zaten ek gıdaya geçtik inşallah dediğiniz gibi olur denemediğim şey kalmadı ama bakalım

6 ay yeterli bi süre değil 2 yaşına kadar anne sütü öneriyor doktorlar.
öncelikle bol su
sulandırılmıl pekmez
tazu veya kuru incir,üzüm
marul,dereotu
rezene çatı
humana süt arttırıcı çay
taze sıkılmış meyve suları,ayran,çorba ,kompostolar
nar,havuç

bu gıdaları düzenli olarak tükettildiğinde sütü ciddi miktar arttırıyor,bizzat kendim de emzirdiğim dönem sık sık tüketirdim,tavsiye ederim

Back